Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    88
    Devojko ti se dopaga li toj navistina?ako e da sto 4ekas za da bides so nego.Ako pak navistina ne si pogotvena za da vlezes vo vrska,razgovaraj so nego izvesno vreme samo izleguvajte i druzetese za ponatamu ke vidis kako ke se odvivaat rabotite<--<--@

2. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    88
    Ostavi go neka odi,toj dobro ti kazal mlada si ne se sekiraj.Zar si tolku zaljubena za da go 4ekas ako ne se vrati cela godina.Ke zgresis,ti kazuvam od iskustvo pozz
    [mod-kirilica:2cfhvmlu][/mod-kirilica:2cfhvmlu]

3. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Јас мислам дека треба да го пуштиш да си оди. И самата кажуваш дека не покажува многу емоции и стварно со по време тргнисите на страна (знам дека е тешко) ама за твое добро после да не страдаш многу. Продлжиго животот каде што си застанала, човекот се навикнува на се!

4. AlexisJMT

AlexisJMT Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Се муваме веќе 7 месеци, тој учи во друг град па се гледаме 2-3 пати во месецот, но без разлина на тоа во контакт сме секој ден. Кога е овде постојано се гледаме, но тој крие од неговите другарки дека се гледа со мене. На почетокот се беше супер, но во последно време е ладен кон мене, а мислам дека се има мувано со едно девојче за овие 7 месеци што се гледа со мене и мислам дека сеуште не ја заборавил бившата зошто сеуште ја спомнува, таа ми е комшика но не сум блиска со неа никогаш не сме ни биле блиски..не толку како порано но сепак ќе му текне некоаш па праша за неа.....со има бил во врска 3 години но многу е повреден од неа, не знам зошто, но не сака да зборува на таа тема, а и јас не настојувам да го потсеќам на тоа...
    Ве молам за совет како да му го свртам вниманието кон мене....дали ќе има шанси за озбилна врска или да тражам ново момче??

Ви благодарам однапред!

5. lloovveellyy

lloovveellyy Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    ^НОВО МОМЧЕ!

На soncenceto.matea му/ѝ се допаѓа ова.
  6. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    не сакам да бидам груба,али алоооо ја спомиња бившата и ти тоа озбилна врска???бил со девојче и ти озбилна врска???не се замарај уопште со него више,па заслужуваш тип што ке ти даде љубов без никаков труд од твоја страна,па зашо да се понижуваш да му бидеш занимација на типов,глоца у гз и ново момче

7. janafilth

janafilth Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    27
    elli, мислам дека е убаво да излезеш со него немора одма нешто да биде и најважно од се немој да избрзуваш додека не го запознаеш подобро, најдобро е спонтано, пиши што ќе направиш ;)

8. Wytney

Wytney Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    8
    девојки се сомневам дека децко ми ме изневерува или пак се врзува со други девојцинја со него сум во врска 1 година во глобала односите ни се супер само сто проблемот е во тоа сто во последно време постојано ми збоува како си писуел со др девојцинја ама онака на зафрканција посто и двајцата нака се зафкаваме ко демек имаме свалери се изневеруеме ама сена сала никогас озбилно не сме праеле муабет е сега он коа ке ми реце имам се врзуам со една ... и јас одма му викам ако де ти со мислисх дека јас не се врзуам и такви муабети досега не сум се сомневала во него ама поцнаф оти некако цудно ми се понаса ми вика те сакам бла бла ама повеке ми зборуе за изневеруванје ми вика јас не сум сигурн дека ти и ми верна па за секој слуцј и јас да си бидам со др ама се ко на сала не зборуваме озбилно а јас поцнаф да се сомневам оти деновиве 70% од муабетот со ми го прави е како демек си писуе со др се врзуел несакам да му ре4ам зосто ке си помисли дека сум лјубоморна а несакам да мисли така зосто и во глобала не сум и нз сто да правам пред него не давам слабост дека не ми преци тој муабет (сто е вистина до пред некој ден) ама сега веке поцинја да ме нервира нз со да правам :worried:

9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^
    Имав еден бивши таков, на шала на шала, па испадна озбилна работата. Ако не си седнеш најозбилно да прашаш дали е вистина, нема да дознаеш. Реално може да е причата, тој да е љубоморен затоа што ти така му зборуваш и затоа на тој начин ти враќа. Или пак може стварно те изневерил, па сега проверува како би се однесувала кога би дознала за тоа. Отвори ги картите, кажи дека си верна, дека не се лутиш за тие зафрканции, но и дека сакаш да знаеш дали се само зафрканции. Незнам како успевате да имате толкави врски а да си се држите врзани во јазикот за работи што ве засегаат.

10. Wytney

Wytney Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    8
    тоа да ама усте од поцетокот се зафркавафме така посто мене секогас ми се пустаа повеке маски излегуваф со другарки и пред 2 недели се расправафме оти бивсиот ми пратил покнана на фб и јас го прифф ама после го блокнаф и се бесе океј е сега мислам дека намерно го прави тоа и знаеф дека нисто не прави а и јас го неам изневерено ни па сум помислила само нз зосто мислам така не ми дал некој повод за да мислам освен дека цело време е муабетот за изневеруванје и то се ко на сала...

11. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^
    Извини не е ништо лично, незнам која си, ни што си, ни од каде си, да си пијана не верувам, да брзаш во пишување валјда не е до толку, ама дај знаеВ, скратенициве, излегуваВ...не е толку тешко бре :swear:

12. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    девојче,не се замарајв више и не се измачувај себе си со тоа,оти викаат сомнежот е полош и од најстрашната вистина,иди кај него или икочете,па се што те измачува ке му го кажеш у лице,ке бараш одговор зашо го заслужуваш,ја секад коа нешто не ми чини не молчам,,и не треба да се извинуваш за тоа што го мислиш и чуствуваш пред него ,се што ти лежи на срце ке му кажеш ,и нема више да си праеш филмови позз :)

13. saythatyouloveme

saythatyouloveme Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дечково има репутација на женкар,бар така сум чула но сепак...Се почна од таа една вечер кога сакаше да ме чести пијачка во една дискотека во друг град каде случајно се изнајдовме.После тоа почнавме со долги разговори на фејсбук,па се видовме три-четири пати на само каде продолжија долгите пријатни разговори.Додека се гледавме во живо тие четири пати немаше никакво мување,само длабоки разговори и откривање на тајни.
    Ми ги кажа некои работи што на никој не ги кажал,истото го направив и јас.Некако ми влеваше доверба и сигурност.
    Почнав да чувствувам некои работи,но не можам да му ги признаам заради одредени работи.
    И двајцата живееме во мал град,а една девојка која е лудо заљубена во него е моја пријателка.Секогаш сум била таква да гледам другите што мислат,а туѓите чувства ги ставам пред моите.Во петокот цела вечер ми пишуваше пораки,се сретнавме и реши да ме испрати до дома.Пред зградата под мало дејство на алкохол се бакнавме неколку пати како за првпат и од тогаш не ми излегува од мислите.А тој е сменет,начисто...Ми кажа дека не сакал ништо сериозно поради тоа што на лето планира да се сели во странство и дека сака само онака тајно да се гледаме и договараме за средби.Мене така не ми одговара,не сакам да се кријам од целиот свет.Почнав да чувствувам посебни работи за него,ми треба покрај мене,треперам кога го гледам,24/7 мислам на него и постојано се обидувам да контактирам со него.Чувствувам дека го гушам,а не го сакам тоа.Ми рече дека ако не ми одговара да бидам со него само онака тогаш најдобро да си останиме другари како што и почнавме да бидиме
    Мене не ми одговара ниту така ниту онака.Не знам како да постапам.Се разочарав од самото тоа што никогаш нема да ми биде нешто повеќе,а истовремено сфаќам дека тој не го чувствува истото спрема мене што многу ме боли...Што да направам? :( Не сакам да го изгубам ниту како другар,ниту како мувач.

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Ако ти се ризикува да се затрескаш во него и кога ќе замине да ти биде претешко, продолжи да се гледаш. Работата е во тоа колку можеш да си ги контролираш чувствата, а сите многу добро знаеме дека тоа баш и не е така едноставно.

15. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    8.576
    Прва грешка- на пријателкава очигледно одамна и се допаѓал, а ти сепак си направила нешто со него.
    Не, тоа не е да гледаш за другите, тоа е да не пипкаш нешто на кое друг му има фрлено око.

Втора грешка- Се гледате јавно неколку пати каде што типот ти открива "тајни", "ти влева доверба" а после првото мување сака тајна врска?! Тоа треба доволно да ти говори за тоа што сака понатаму.

Трета грешка- Не сакаш да го изгубиш како другар. Не, тој не ти е другар, можеш само да се убедуваш во тоа. Не сте биле другари пред да се мувате, сте се дејтале, да кажеме.
    Другарството е нешто сосем друго.

Ако навистина сакаш совет- бегај подалеку додека не си се затрескала, типот сака неколку добри вечери, а ти очигледно сакаш и имаш потреба од нешто друго, не паѓај на муабети и лажна искреност.
    Делата говорат мнооогу повеќе од искажувањето тајни.

Подобро учи на туѓите грешки,а овде на форумов сите имаме багаж со грешките кои си ги споделуваме.

На BoaVista, laady и sesilija им се допаѓа ова.
  16. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    И јас мислам дека ако претходно си знаела дека твојата пријателка го сака,не си требала воопшто да се запознаваш со него.
    Е сега ако тој ти ставил до знаење дека сака само "мување" без да знае никој за вас,тогаш мислам дека треба да престанеш да се гледаш со него.Колку и да ти се чини дека си затрескана,ќе бидеш стопати повеќе ако продолжиш со него и ќе ти биде стопати потешко.Затоа пресечи додека е време.

17. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Реално ти немаш никаква иднина со него.Ти кажал дека ќе се сели во странство, што значи дека како и да е ти секако ќе го изгубиш.За другарство најискрено не се надевај.Другарството не се случува тукутака после една пијачка, а уште помалку со бакнување.Вие веќе сте завршиле со таа тема.
    Од една страна навреда би било за мојата личност доколку некој би сакал да се гледа со мене тајно.Немам рогови за да некој се срами да ме покаже пред јавноста.
    Ако тебе ти одговара тајно да се видувате, тогаш направи го тоа, ниедна од нас што и да ти каже не може да те спречи.Но кога веќе го избираш тој пат, гледај барем да ги исклучиш емоциите,затоа што во неговите куфери ќе нема место за тебе, тој ќе си замине со задоволна насмевка и свртен грб, а ти ќе останеш со скршено срце да мафташ се додека не ти се изгуби од видот на патот кон неговиот нов живот.
    Можеби оттаму во прво време ќе одржува некој контакт со тебе, кој ќе се сведува на обичен муабет, лајк или понекоја порака во инбокс, а со текот на времето тоа ќе станува се поретко и поретко.
    Изборот е секако твој.Внимавај, срцето никогаш не се става на коцка.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. laady

laady Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    епа вака феминки јас сум нова овде и прво сакам да ве поздравам..ми требаат вашите совети.
    Во последно време со дечко ми не се сложувавме баш најдобро, се каравме за секоја ситница и секој наш разговор завршуваше со ветувања дека нема да се повтори тоа, но залудно си ги трошевме зборовите кога се се повторуваше. Веќе неколку денови дечко ми се одалечи некако од мене само ми одговараше дека има проблеми, но не ми кажуваше за што се работи. Вчера го прашав дали сака да ја прекинеме нашата врска која трае околу 8 месеци па затоа се одалечува од мене, но тој ми одговори само дека не знае што се случува со него, дека сите чувства му биле измешани и бил многу разочаран. Ми предложи да разговараме, но бидејќи тој е од друг град не можевме да се видиме и си пишувавме на фб. Тој ми кажа дека има семејни проблеми и се ми објасни, но најжално беше што јас имав поголеми семејни прболеми и се обидов да го утешам и да го советувам но сватив дека се е залудно и му предложив да паузираме и тој се согласи, но ми кажа да му ветам дека нема да тагувам. Јас веднаш се исклучив бидејќи не можев да се смирам..кога ми треба највеќе ние ќе паузираме. Веднаш ми заѕвони, но јас само му се развикав и му кажав да не ме бара додека не биде сигурен дека може да ми посвете доволно внимание и му исклучив..подоцна сватив дека тоа е многу себично од моја страна и му се јавив и разговаравме..му кажав дека многу ми е тешко бидејќи бевме многу блиски и тој само ми кажа дека многу ме сака и дека му значам и пак бараше да му ветам дека нема да плачам дека ќе бидам храбра, но пак не му ветив..потоа само ми кажа дека ме сака, дека и на него му е тешко ми посака добар сон и исклучи. Но јас се плашам дека сега кога ми е најтешко ако се навикнам без него дека подоцна ништо нема да е како порано ако пак сме заедно..не знам што да правам ми требаат вашите совети.. Ви благодарам однапред :*

19. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.279
    Допаѓања:
    8.576
    Не разбирам каков совет точно бараш?
    Сте ставиле пауза додека ви се средат ситуациите дома, значи не сте прекинале.
    Според мене не ти е правилна одлуката, паузата е зезната работа. Не сте од вчера заедно, 8 месеци, веќе може да си се отворите за проблемите што ги имате и да си се подржувате.
    Прекини ја паузата, не барај да ти посветува повеќе време додека се средат работите, туку да ти кажува секогаш кога се чувствува лошо во врска со ситуацијата дома.
    Му треба подршка, а не сака да те оптоварува мислејќи дека нема да го разбереш.
    Во вакви моменти се зајакнува врската, не се прави пауза.
    Тоа е моето гледање на ситуацијава.

На laady му/ѝ се допаѓа ова.
  20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    искрено теска ситуација...сега му викас да се разјаси со мислите и цуствата ако сака или не да е со тебе..па сте разговарале да му ветис дека нема да тагувас :^) .....незнам на сто е ова...
    мислам дека му треба пауза од тебе,но исто така мозно е да има проблеми кои не сака да се замесас и да го оставис да си ги реси... :?: е па сега не се слусајте некое време па потоа ако ти се јави и казе да бидете заедно знаци имал некои проблеми но ако остане така да не се слуснете тогас сака да се разделите :^) бараем така ми изгледа мене :?: дека сака малце време и да си ги разјасни цуствата и мислите....