Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    па добро тогас :^) ако ти викал така тогас остави го нека си тера по негово....стом не ти казува колку време му треба мозеби му треба повеке од повеке сто да ти казам....одиси напред со зивотот и малце оставиго зад себе,,,гледај да си ги ресис проблемито други сто ги имас...а тој ако му затребас и ако те сака како сто ти вика ке те побара кога тогас...али ако помине повеке време не изгледа бас дека толку многу му знацис(извини)....поз се најдобро :)

На laady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Значи многу сум насекирана. :worried:
    Моиве другарки се повеќе ме наведуваат да бирам меѓу нив и дечко ми! :o
    Кога сме испаднати, значи јас сакам да бидам со нив од 8 ипол до 9 ипол, и со него од 9 ипол до 10 ипол. И пола сат дури да си одам до дома таман. Али тие кога се запнале, гледале тие дека он ми е поважен, дека малку сум била со нив дури сме испаднати, дека со него требало само од 10 до 10 ипол ... |( Едноставно тие почнаа да ми кажуваат кога да се гледам јас со него :o :^) !! Постојано и се почесто ми преречуваат за тоа! А кога тие ќе си фатат дечковци ќе ги видам тогаш како ќе реагираат ако јас вака им правам! :tmi:
    Незнам веќе што да правамм!!
    Се осеќам на средина меѓу нештата што МИ СЕ НАЈПОТРЕБНИ во животот :?: .

А неможам да раскинам со него заради нив!! :shake:
    :!: Ниту пак да се скарам со нив заради него!

Ве молам помогнете :sweat:

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Искрени дугарки би биле среќни што тебе те гледаат среќна со дечкото а не да ти се мешаат во врската - да ти одредуваат кога и колку да се гледаш со дечкото. Очигледно дека правиш некој баланс (и не ги запоставуваш) ама еве на пр. немора да биде дечко туку имаш некоја друга активност и неможат да ти кажат дали да одиш или не. Мислам, стварно, чудно ми е.
    Кажи им искрено дека сакаш да бидеш со дечкото и дека нив нема да ги запоставиш, па ќе видиш како ќе реагираат на тоа. Нека се стават тие во твоја улога, да имаат дечко и дали ќе наоѓаат и колку време за средба со другарки. Тоа не значи дека целосно ќе се одделиш од нив и изолираш, туку треба да ја почитуваат твојата одлука.
    Еден ден ќе се смеете за оваа глупост

4. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Болдираното им го имам кажано, а тие само ќе ми речат „Среќни сме ние, ама некако си го менуваш понашањето кога си со него и кога си со нас :^) Еден ден секако дека ќе раскинете (е на ова ми иде да ги задавам :o :devil: ), и ќе ти текне на другарките. “. И ајде после биди мирна и не се замарај за ништо :@

5. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    bella.honey никој неможе да ти каже како ги да си го распределиш времето :) ако толку многу имаат против тоа ти да поминуваш време со дечко ти, прашај ги зошто им смета? Може знаат нешто за него, нешто што е лошо па сакаат индиректно некако да те “оддалечат“ така што ке те набедуваат помалце да си со него. А може и се љубоморни што ете ти си имаш и друштво и дечко па само мрчат.
    Може да си направиш план преку ден со нив да си пивнеш кафенце, шетање, шопинг фитнес било што, ама вечерта испланирај си ја со дечко ти, кино, филмче, кај него или кај тебе .... било како....само нафрлам као предлози, пример...
    Се си е на тебе, не е фер некој да те става во позиција да бираш.
    Прашај ги што е тоа што нив им смета ти да поминуваш време со него?

6. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Баш ќе ги прашам вака директно,

ама на нив никако не им излегува од глава тоа дека сум ги запоставувала! АМАН ! :@ Нека си фатат тие дечковци па ќе видат после јас има душата да им ја вадам :devil: .

7. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    ^ Ете што е проблемот-љубоморни се, ама верувај, кога ќе фатат дечковци ќе сфатат и самите :)
    Оф мори мајко какви детски работи :)

8. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    И мојот се одалечи од мене последниот месец и раскинавме.И слично реагираше како твојот,ете читај имам пишувано во повеќе теми и барав совети.Ми викаше дека ме сака и мене до последниот момент,ама ме лажел...ме лажел свесно а не ми раскинуваше замисли до последно,и раскинавме на скајп,и тоа јас му ги вадев зборовите со клешти,не очекував дека ќе раскинеме искрено да ти кажам.Се уште некои работи не ми се јасни,уште ми се плеткаат низ мозокот ама тоа е,преболувам,се трудам мора така.Не ми е сеедно,но не ми е ни да запаѓам.Ме разочара,до последно ми викаше ме сака па после испадна друго,осеќав јас и го прашував а тој избегнуваше на таа тема,незнам зошто сам не ми раскина.Ако јас не бев иницијаторот за разговор уште ќе ме моткаше за џабе.Поарно вака,нека види како е без мене,јас ладнокрвно го прифатив тоа пред него,не планирам пред никој да се потценувам.
    Се надевам кај тебе ќе се среди.Се најдобро.

9. otkachennata

otkachennata Активен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ !

Епа вака..
    Се запознав со едно дете во почетокот на септември беше многу фино дете, и симпатично но за жал свигаше друга..Се повлеков и знаев дека нема да има ништо меѓу нас..поминуваа денови се гледавме почесто бидејќи учевме во исто школо самошто различна смена ..се допишувавме многу често .. Но еден ден ме повика да се видиме и да земам некоја другарка демек за него,и он некој другар за мене .. Се согласив и искочивме.. се беше океу но кога го видов едноставно СЕ ЗАЉУБИВ ..и неговиот другар беше убав но не беше мој тип .. помина и тоа , од тогаш се почесто ми пишуваше на фб.. се зезавме нешто маж,жена и побара да се ставиме во врска на фб,јас прво ја прашав другарками бидејќи мислев и се свиѓа но таа ми рече дека не.. Јас бев пресреќна...сакав барем да е вистина .. И така започна се од тоа што се ставивме во врска .. почнавме да се пуштаме и да си откриваме тајни ..ме викна стара година да славиме заедно но бидејќи ништо не се договоривме се догг да дојде во град и да искочиме,се видовме и тогаш се случи нашиот прв бакнеж но само во уста,не се смувавме ..Но во све ова имаше една Тамара која го сакаше Влатко .. знаев дека нешто ке закочии и ете се случи,искочивме јас,она и влатко и она го залапа пред мене .. светот ми се рушеше но поминав и покрај тоа .. бев лута но он ме молеше ми викаше демек нејкел и слично .. и јас бидејќи многу го сакам простив ..Ме викна да идам кај него на кафе .. отидов разговаравме и кога ме испракаше се смувавме ..сакав да трае засекогаш,но траше само 2 дена се додека не се замешаа многу другарки на таа Тамара и ни расипаа све .. јас и он бевме странци од тој ден.. не ми беше сеедно , плачев се уништував,он се фати со Тамара .. но ете ме побара повторно .. беше решен со мене да ја вара .. знаев дека ако простам ке ми биде грепка но барем ке бидам среќна .. ја вараше со мене, бев среќна да , но не за долго .. она му е девојка а со мене само се смувал .. сега немаме контакт,тешко ми е пак но гордоста сега пред се .. сакам да му вратам но незнам како .. но и пак сакам да биде мој , бидејќи јас нема никогаш да го заборавам .. го засакав многуу.. САКАМ ДА ГО ВРАТАММ !!.. Ве МОЛАМ дај те ми некој совет што да правам .. многу ми е тешко .. :( ;(

10. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ !

Девојче извини ама како прво не ми изгледа како толку итно за да не можеш најпрвин да разлгедаш низ темите. Јас за ваква глупост никогаш не би отворила тема.
    Како второ, имаш 15 години, животот е пред тебе. Знаеш ли уште колку пати "смртно ќе се заљубиш", уште колку ФБ љубови ќе имаш, уште колку момчиња "никогаш нема да заборавиш" итн. итд. И јас и уште многу девојки од овде сме биле на твои години, и разбирам дека сега ти е тешко и ти изгледа WOW страшно, ама ништо не е ова! За почеток избриши го од facebook мој совет ти е тоа. Потоа труди се да не мислиш на него, очигледно среќата со него ти траела по ден-два и ништо повеќе. Ако нешто му значиш нема да си игра топло-ладно и фати-пушти со тебе, и нема да ја вара девојката со тебе туку ти ќе си му девојка! И ако нешто му значиш другарките на Тамара :D немало да ве разделат!
    А да, и не се замарај со тоа како да му вратиш и како да го вратиш. Не ти го треба во животот. И немој ни да му враќаш, немој да му се светиш, не заслужува ни трошка внимание од тебе, па какво и да е. Ако пак те побара за да ја варадевојка му никако немој да прифаќаш, самата на себе етикета ќе си залепиш во само 15 години. Биди паметна и занимавај се со нешто друго. Излегувај со другарки, фати книга-учи, само не се занимавај со него. Ајт позз :hai:

11. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Најверојатно си и во право m2m2m2, бидејќи мојата најдобра другарка го свиѓа другарот на мојот дечко но тој не сака ништо со неа, и така во муабет ми кажа ТЕБЕ КООЛКУ ТИ Е УБАВО :|:) “ . А од друга страна пак и таа сака да ми го распределува времето :tmi: . Е неможе, како што рече Bubbi, ќе ги прашам во што е проблемот што толку им смета ако 15 мин. повеќе сум со него отколку со нив :?: . И ќе ги потсетам дека тие ми се другарки и треба да бидат среќни кога треба да минувам време со него, а не да ми преречуваат зошто сум со него малку повеќе отколку со нив. :) И после тоа, ситуацијата или ќе се смири или ќе се влоши, трето нема. :tmi:

12. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Колку години имаш?
    Јас кога бев 15 год. и кога си фатив дечко другарките исто така ми ја вадеа душата, како на тебе што ти прават. Всушност ние бевме многу блиски со другарките и постојано една на друга си преговаравме за тоа. Постојано муабетот беше : Јас одам повеќе време со него, јас треба почесто да се гледам. :tmi:
    Сега кога се присетеме на тие работи, се газиме од смеење. Не грижи се за тоа, нема да ги изгубиш ни нив, ни него. Тоа не значи дека ти љубоморат, туку можеби не се навикнати ти да си со него..
    Ќе видеш, со текот на времето работите ќе си дојдат на свое место, нема потреба од грижи. :)

13. marija.mare

marija.mare Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    девојки помогнете ми ми треба ваше мислење со децко ми одиме скоро 2 год но во последно време некој работи сто ги сакам тој не ми ги дозволува и мн поцнува да ме нервира и едно ставно нз сто да правам дали страста ми поминува и дали лјубовта изчезнува некогаш сакам да бидам со него некогас не нз сто да правам кажете ми плис

14. bella.honey

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Па речиси исто сме, јас сум 14... :)
    И да, да се надеваме дека се ќе си дојде на свое место... :?:

15. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    ја би ти препорачала да не се замараш многу за оваа работа,они ако те сакаат би биле срекни,али они се љубоморни и затоа така,да се они на твое место ни минута неби поминувале време со тебе сигурна сум во тоа,затоа прави како што ти сакаш и не им се оправдувај,они мене ми наликуваат више на непријателки одколку на пријателки .

16. liily

liily Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    помош...

ќе ви се обратам за помош дека стварно незнам што да правам...
    во врска сум 3 месеци, на почетокот се ни беше супер, без карање, се осеќаше дека има љубов.. а сега последниов месец ипол некако се одалечивме, многу се караме за ситници, а сега почна многу да се дружи со негова другарка од населба со која се мувал порано... најмногу се караме за тоа башка и пред некој ден му го проверував телефонот и видов 73 повици само со неа во рок од 1 недела... зборевме за тоа и тој вика дека таа му била само другарка... сакам да му верувам, знам дека ме сака, во тоа сум сигурна, ама нешто во мене ме тера да не му верувам...
    некој совет или мислење? :/

17. eliprincess

eliprincess Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ке ве молам за еден совет..
    Вака беше вчера јас и некои другари и другарки се договоривме да одиме во кафана а го поканив јас и тој што го свиѓам аи тој мене ме свиѓа после тоа додека се спремав ми се јавува и ми вика дека нема тој да дојде затоа што го болело забот а пред една нед се видов со него тој тогаш сакаше да се мува а јас не бидејки бев неподготвена дека прв пат го видов.А за вчера кога ми се јави и ми кажа дека нема да иде и го болело забот многу ме изнервира дека откажа во последен момент,а баш денес т.е прееска поручек ми се јавува и ми вика дека бил кај баба му да и помогнел и сеа неможам да го сватам тоа вика дека го болело забот а денес оди кај баба му и незнам што да праам затоа ке ве замолам само за еден совет да ми дадете..Поззз :)

18. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    помош...

и јас имав слична ситуација како твојата само сто јас бев во врска со него 6 месеци и исто така се беше супер, никогаш не се каравме но кога поминаа 5 месеци нон стоп ме игнорираше, постојано ми викаше дека нема време да се видиме затоа што треба да учи итн.. а секогаш наогаше време за негови другарки( со една се муваше а викасе дека му е другарка) а јас како луда се му верував затоа пто многу го сакав... и на крајот ми се смачи и му кажав ако сака да сме усте во врска малце да свати озбилно тоа што го имаме а тој само ме игнорираше и иако ми беше тешко го оставив затоа што не сакав некој да си игра со мене.....

мое мислење е да седнеш и сериозно поразговараш со него, ако не реагира никако подобро остави го затоа што многу поболно ке биде ако тој тебе те откачи подоцна.

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Можеби не сакало да дојде детето со твоето друштво, па затоа така ти рекло... можеби сака само со тебе насамо да излезе. Прашај го директно дали сака да излезете, ако му се допаѓаш нема зошто да те одбие. :)

20. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    помош...

Да бидеме искрени, типов те прави глупа, т.е ти се правиш глупа, и ги затвараш очите кога со сигурност знаеш дека не е искрен со тебе, а не сакаш да ја видиш реалноста..
    И сама си свесна дека тој те лаже.. да бидеме реални како што не може да се спојат денот и ноќта така и пријателски не може да се спојат маж и жена. Сексуална привлечност! Ти текнува? Мора да ја има штом уживаат да се дружат..Јас да сум на твое место, ОДМА ке го отерам у три лепе пизде материне :lol: амааа :!: ако сакаш тактички да играш прво што треба да направиш е да ја запознаеш..така ке влеташ во нивниот однос..ако навистина се другари, нема што да му смета, ке биде :)