Da toj saka i pak da izlezeme ama rabotata e toa sto nie veke spremeni a toj mi se javuva i mi vika mene me boli zabot nemozam da odam ona ova a denes mi vika kaj baba mi sum i pomagam nesto i plus poradi nego i nekoi drugari otkazaa i ostanavme samo 4ca i bas toa nemozam da go svatam zasto da otkaze vo posleden moment.. [mod-kirilica:112f1ts7][/mod-kirilica:112f1ts7]
Jас сека не гледам прицина за нервоза сте се виделе неколку пати и тоа е... E сега мозе Nе сака да се сретне со цело твое друство...па ако му се допајгас ке ти се јави пак за да се сретнете и слицно...не мисли за ѕоа нема прицини да се замарас и плус тоA не веднас да с. Nервирас оти Nе ти бил ни децко п. Dа ти биде неубаво сто така направил----поз
Мислам дека ова не е проблем за да се дрецкаш од земја. Можеби дечкото не сакал да иде. Повторно прашајго ако повторно ти откажи значи не чувствува ништо кон тебе. Поздрав и се најубаво.
Заљубена сум во еден многу убав тип, но мислам дека тој не ме сака и се муваше со една моја другарка (комшивка) Јас за да му вратам исто така се мував со еден негов другар (комшија) тоа ми беше првото мување, не дека го сакаф туку само затоа што сакаф да му се одмаздам на ист начин... СЕга многуу ми е мака. баш гадно се осејќам Што да правам ???
неразјаснети чуства Со мојот дечко сум 2години и бев сигурна дека го сакам,барем до пред некое време.Во мојата љубов почнав да се сомневам одкако тој почна да оди во друг град за да работи,а јас од тогаш оладив спрема него не го чуствувам истото,ми стана дури и одбивен.Исто така нашата врска е монотона и оние денови кога сме заедно правиме се исто како и предходните.Тој е премногу добар,ме сака,ме почитува,тој е личност кој секоја би го посакала покрај себе,личност која би направила се за тебе.Но ете незнам што ми се случува.Дали е мозно одеднаш да престанеш некого да сакаш.Ве молам помогнете
По мое, можно е. Зошто не ти бил тој вистински судената љубов, единствено таа нема крај. Се случува таков пресврт и не треба да се обвинуваш себеси. Можеби има совршен карактер, но што вреди ако го нема најважното, твоето срце.. Затоа, ако мислиш дека навистина е така како што чувствуваш, остави го. Пушти го да си побара среќата со друга, истото направи го и ти. Не губи време, во овие случаеви времето само одзема, а ништо не дава. Нему лажна надеж, тебе нервози и безброј мисли во главата. Хаоси.. Затоа, ако си сигурна во тоа што го чувствуваш и не сакаш едноставно да бидеш повеќе со него, стави крај. Најпаметно е..
Е добро де, си направила грешка и сега ништо. Животот продолжува, нема потреба да се замараш со вакви глупости. Но само научи си од оваа грешка и немој да ја повторуваш. Ако мислеш дека некое машко ќе добиеш со тоа што ќе се смуваш со некој негов познаник или можеби и некој што не го знае, грешка си. Според мене, сметам дека тогаш тој ќе има полошо мислење за тебе. Затоа ако сакаш да го добиеш направи други работи, а не да се смуваш со првиот што ќе ти се пушти. Јас мислам дека не е можно да го одсакаш толку брзо. Тоа ти се случува затоа што не го гледаш постојано. Кога ќе го видеш не ти се враќаат истите чувства? И ако ви е монотона врската пробај да направиш да ви биде позабавна. Натерај го да излегувате, да правите некој интересни работи.
Si dojdoa od pat.I pafkale tamu i decko mi iako mi vikase deka nema da proba, probal bidejki site probale.I osven toa se slikal so razgoleni prezenterki oti prven drugite se slikale pa posle on.Mu vikam za sto se slikase pa onaka oti drugite se slikaa sakam i jas iako znae deka ne sakam da se slikal.Iako vikase deka od rabota ke odat na kraj se ispdna za setanje.I vcera koga vidov se iznervrirav mnogu za slikanjeto nekako se razocarav od nego ne ocekuvav isto i za pafkanjeto.Nekako ne custvuvam isto sprema nego.I sakam da ve prasam vasite deckovci celo vreme li si gi slusaat drugarite i odat po nivniot pamet ili znaat da kazat ne?
Oооо таквите работи се неубави,првин мислиме само на одмаздувајне а после тоа малце цуствотот се менува...не ти требало тоа,но ете с. Sлицило!!..сега не мисли ни на него ни на нисто во врска со тоа....излегувај друзисе и прави несто сто нема да мислис за тоа други пат мисли и за покасно а не само за моментот поз
Pа не гледам прицина да ти биде така додека сте биле заедно убаво ви е,го сакас и те сака...малце ти недостига и се нервирас сто оди во други град..вака сега,,кога ке бидите заедно пак помисли како ти е во моментот дали го сакас?!дали ти е убаво во тој момент додека е со тебе?!после тоа ке сватис дали го сакас и дека само те нервира сто малце е одалецен од ке тебе...ако сеусте мислис и не цуствувас додека е ке тебе тогас казиму за тоа сто цуствувас...па ако сакас и после тоа земиси денови да бидес сама и да си ги разјаснис цуствата поз
здраво феминки, имам еден проблем што многу ме тишти и би сакала ако може да ми дадете совет затоа што незнам што да правам и сум изгубена. се уклучив од профилот на мојот дечко и почнав да читам разговори.(секогаш сум ги исмејувала луѓето што прават вакви работи, но така неможев да не одолеам). видов дека зборел со 4 другари и една другарка за она што го правиме во кревет и за тоа како да ме праша дали сака да имаме односи. а уште немаме имано затоа што јас сакам да чекам. он има една другарка 4години постара од него и сега дознавам дека он со неа излегувал секој викенд а понегокаш се погодувало и сами да бидат. а јас кога сум го прашувала со кој искача никогаш не ми го рекол ова. дали да му кажам нешто,затоа што неможам да додржам да не му кажам пошто вријам од внатре. но сепак не би сакала да види дека сум му чепкала по приватни работи. незнам што да правам. што би направиле вие да би биле на мое место? и дали мислите дека е нормално да збори со неговите другари за нашиот љубовен живот? ффала однапред
мое мислење е дека треба да поразговараш со него, сега не знам што се допишувал конкретно но ако мислиш дека тоа што го пишувал не е во ред, седни и разговарај со него... а да мислам дека е во ред да зборува, но со еден или двајца другари .. мислам дека четворица се превише..
За овие работи најмногу се лутам, кога се понашаат ко пубертетлии и дозволуваат другарите да им солат памет. На пример мене и на поголем број девојки ако ми/ни понудат нешто што не ми се свиѓа одбивам и ич не ми чуе што после ќе речат или колку сакаат нека ме убедуваат не сакам и крај. А машкиве, доволно е да им речат ајде бе пе*ер еден, или пи*ко и одма ко 15годишни потпаѓаат под влијание, па другарите го правеа тоа морав и јас. Искрено јас би се налутила премногу заради тоа што е доволно возрасен да знае до каде треба да се оди и што треба да се прави. Т.е. возрасен е по години, а у паметот очигледно е далеку од созревање. Јас лично не оправдувам вакви глупости. Ако е негова желба тоа е друго, и подобро да ми каже јас сакав него другарите правеа така и јас по нив. Некои цел живот остануваат деца, тоа е факт.
Вашата врска е ваша, а не е на неговите другари и другарки. Не треба да му дозволуваш да зборува на сите за вашата состојба во врската. Во ред е да праша некој совет, но да зборува за тоа што правите во кревет.. Што се однесува до неговата пријателка, значи тој тебе те лажел така? Никогаш ти нема кажано дека е излегувал со неа, а ти сега дозна дека излегувал со неа а ти тоа никогаш не си го знаела. Тоа е лага.. Прво дозволи му да ти објасни зошто те лажел, а потоа прави што ќе правиш.
Па искрено повеќе незгодно би ми било за тоа што излегува со постарата „другарка“, отколку што збори. Сите го прават тоа, а искрено и да каже големо чудо, и неговите другари ваљда имаат женски и го прават истото, иако нема потреба да раскажува детаљи али тоа е тоа, такви се машките особено на таа возраст, и сигурна сум дека сте помали од 18 како што ти стои на профилот Али сепак испитај малце за другаркава, реално ако е само другарка нема потреба да крие дека е со неа. Не е работата што искачал сам и што се дружи со женски, туку баш тоа што крие дека е со неа.
НЕ МУ КАЖУВАЈЈЈ НЕЕЕ..КОПИРАЈ ГИ СИТЕ НЕГОВИ РАЗГОВОИ И КО КЕ ДОЈДЕ ВРЕМЕ ТОГАШ КАЖИ МУ ИЛИ КЕ ГО ФАТИШ НА ДЕЛО ДЕКА ЛАЖЕ ИЛИ НЕШТО СЛИЧНО,МОЈ СОВЕТ Е ТОА
Мојот прв дечко ги слушасе нон стоп другарите јас неможем да исптрпам ме запостави мене и после едно годишна врска раскинавме ,секој на своја страна
да ме лажел, ма да како што гледам по начинот на кој што зборат се само другари и тоа доста блиски. но сепак не разбирам зошто мора да крие. да по 17 години имаме
do koga vakaaa ?? so dechko mi sme vo vrska 1god i 3 meseci no vo posledno vreme toj ne me vika da izleguvame vo grad.. pred nekoj den se dogovorivme da shetame po avtopat i koga izlegovme toj reche ne mu se shetalo i sedevme na edno mesto podaleku od gradot.. inaku po cel e vo grad,po kafinja navaka nataka a mene nikako da me vikne da izlezeme na kafe ..koga izlezeme sekogash sedime kaj nego doma.. shto mislite shto e rabota ??dali ne saka da izleguva so mene vo javnosta povekje ?zashto na pochetokot toj insistirashe da se stavime na fb vo vrska , me moleshe 3meseci i postojano mi veleshe deka jas ne sakam da izleguvam vo grad za da ne me gledaat so negoo .. [mod-kirilica:3bu4w2kr][/mod-kirilica:3bu4w2kr]
Добро не знам дали оваа тема е баш за овде но дали некој може да ми каже како ја свака следната ситуација: Моја добра другарка беше со мој добар другар пред 3 години и раскинаа, и сеа пред 3-4 месеци пак се смуваа. Она беше со него чисто поради тоа шо и требаше некој дечко а он е помал една година од неа. Е сеа додека беа они у врска она почна да се допишува со нејзиниот бивши (во кој и ден денес е заљубена а не сака да го признае тоа.) а на мојот другар те нејзиниот дечко ништо од тоа не му кажуваше и тајно се гледаше со овој у кој шо е заљубена. Јас стварно ногу го почитував и сматрав дека стварно не го заслужува тоа и му кажав. и он многу заљубен во неа се праеше како да не знае ништо. Она него го изневери и после не можеше да издржи и му кажа. РАСКИНАА мене ми олесни на душата поради тоа шо стварно сакав другар ми да го спасам од таа ситуација а она многу го повреди. Е после направија некоја пауза и он јадничок пак ја молеше да бидат заедно и пак се смуваа. Она пак го лажеше и он кога дозна пак раскинаа. И еве сеа поминаа 3 месеца и он пак почна да се допишува со неа, се шетаат заедно (не се у врска) а она го влече пак за нос а мене ми вика само се дружиме.. како јас да му објаснам него дека она го врти околу малиот прст, а неа да и кажам да не се занесува многу! не е добро да се мешам но стварно не свакам како може толку да ја сака после се што таа му направила???