мила јана мислам дека треба да ја согледаш вистината, кога едно машко ќе реши да ја изневери или да не се гледа со девојка, нема човек што може да влијае на него и да му го промени мислењето, посебно некоја што не му е важна.... така да јас мислам дека се зависи од него и тоа колку тој навистина сака да не биди со неа, а да биде со тебе...
абе женски дајте некој совет една од школо ми се допаѓа, пуштив малку водичка преку фб ама не ми врати нешто нешто кажете, демек спонтано да биде, некоја финта хахахах
Можеби глуми малку, пробај уште еднаш ако не не се замарај толку со неа. Ако му се допаѓаш и таа ќе ти прати некој знак
Devojki ve molam pomognete mi i mene! Jas imam 18 god i mnogu sum zaljubena vo eden decko. Problemot e mnogu golem.vsusnost jas nego mnogu go sakam ama neznam dali i toj mene, sega sme zaedno ama na toa prethodat mnogu raboti. Prviot pat koga bev so nego toj me siluvase toa mu go prostiv zatoa sto mi kaza deka bil pijan i nemozel da se iskontrolira no potoa pocna da mi pokazuva deka me saka so izgovor deka me zasakal poso mi e bil prv. Nekolku vreme se bese ok no toj sega pak pocna da me maltretira vo smisla seks na sila slakanici koga nesto ke se iznervira. Me saka zatoa sto nemoze bez mene ponekogas znae da me razbere da me zastiti i pomogne no ponekogas stanuva grub i nasilen. Kako vo nego da se krijat 2 licnosti neznam sto da pravam i ve molam ne velete mi da go ostavam zatoa sto bez nego umiram.
Чувај си го за маж Девојко освести се дека те силувал и те злоставува/малтретира. Сега шлаканица, утре бокс во фаца и ти сакај си го и чувај си го.
Па умри кога си глупава. Некој да те силува, да те тепа, ти љуби љуби до бескрај. Ненормални деца, ај мрш таму у ќош Да сум ти ја родител, колку тој што те тепал, јас дупло, освен ако не си мазохиста, што пак не навраќа на тоа...ненормални деца
Денес те шљакнал,утре пак трет ден ке те претепа до смрт а ти пак остани со него зошто го сакаш.Што сакаш да слушнеш од нас?Да останеш со него?Девојко нема да те тапшаме по рамо и да ти велиме остани со него.Од кога љубовта се изјавува преку котек и силување?Зар имам пропуштено јас нешто? Не ми е јасно зошто не го оставиш?иили од пуста љубов ке продолжиш да бидеш со него додека утре не се појавиш пред родителите со модринки на лицето што ке им објасниш?Дека си паднала од скали?Тек тогаш тие ке ти забранат да бидеш со него.Те сакал?продолжи да му веруваш... Не е тој за тебе,заслужуваш подобар кој нема да те малтретира и да те силува.Да му простам силување?Како да не.Па ти девојко немаш достоинство.Кај ти отишло?Сместа прекинувај таа врска да не дојде до поголемо.
Девојче освести се !!!!!!!!! Како дозволуваш некој да те малтретира постојано,а ти сеуште да му трчаш во прегратки??Некој да се однесува со тебе како со животно,а ти уште да велиш дека всушност многу го сакаш?Извини,а да те прашам,каква е таа љубов?Тој ке те силува,ке ти удира шлаканици,ке те тепа,а ти ке го сакаш и ке ги затвориш очите свесно на 18 години?? Ако мене ме прашуваш бегај што подалеку од овој опасен тип.Стави крај и бегај подалеку. Верувај,никој не заслужува да биде психички и физички малтретиран.Не ти е убаво со него,бегај. За тебе сигурно постои некој кој ке те чува како капка на дланка.На некој ке му претставуваш цел свет.Некој ке те гледа со љубов.Ке те гушка силно и ке те прави среќна секој ден. Твојот дечко не е таков.Твојот дечко е манијак.Извини вака,но навистина е таков...
Fala na sovetite ama vie ne znaete sto e ljubov...... I da me ubie pak ke go sakam i ne go sakam zaradi siluvanjeto i slakanicite tuku za toa sto e koga ne e grub zatoa sto me saka i toj mene. A bi se soglasila toj da me ubie nego da go ostavam i da umiram po nego. Daj ve molam razberete me ne e lesno samo toa da kazete a sto e so toa kako se custvuvam jas bez nego vie ne znaete deka ako ne go slusnam na sekoj cas po tel poluduvam nemate poim kolku go sakam i jas nesakam toa da bide taka ama ete taka e go sakam najmnogu i seedno mda me ubie ke bidam so nego. Mislite vie mene mi godi sto me tepa maltretira ama nemozam da storam nisto ako nekoj od vas sakal taka se nadevam ke me razbere i nekoj drug sovet ke mi dade. Nemam nitu dostoinstvo nitu gordost no go imam nego i ke poludam bez nego daj razberete me [mod-kirilica:3hz8cgn0][/mod-kirilica:3hz8cgn0]
Изгледа ти не знаеш што е љубов...Ти го сакаш,да ама тој не те сака...Љубов е кога ке те подржува секоггаш и наместо да те натера да плачеш ке направи да се смееш.Наместо да е насилен ке биде нежен со тебе...Секогаш би ги делел убавите вести со тебе и би ја споделил нервозата со тебе и би барале решение а не да те малтретира...е тоа е љубов и уште илјадници примери кои не би ги пишувала сега.А ти?Го трпиш тој гад...лудак...18 години си еееееееј свести се малку...после ке имаш цел живот трауми. Ама ако си решена да останеш со него остани.Што да ти кажам друго освен дека ТОЈ НЕМА ДА СЕ СМЕНИ. Со срека понатаму зошто ке ти треба.
Ц ц ц ц епа ако мислиш дека ќе го сакаш дури и да те убие тогаш што к*р бараш на форумов??? barbara11 Извини ако сум груба, ама стварно не ми се јасно зошто воопшто бараш совет? Што очекуваш да ти кажеме? Да си останеш со него и да си трпиш-ќе отрнеш а?-Епа јас тоа нема да ти го кажам. Ние незнаеме што е љубов??? Не драга, ти не знаеш, кога ќе почувствуваш некој да те сака, чува, пази, мази, гали, да те величи, да те почитува тебе и твоите желби и потреби и ред други работи дури тогаш ќе знаеш што е љубов. А ова неговото дефинитивно не е. Ова е иживување. Кога ќе му се сака е добар, кога ќе му се сака е лош. Јас разбирам можеби некогаш има лош ден или е нервозен, ама зарем на тебе да се истресе?! Што си ти животно? Денес ти удрил шлаканица, утре немора да е бокс ама важно па ќе те удри. Еднаш ѓубре-засекогаш ѓубре. И пи*ка во душа!!! А плус тоа како си можела повторно да бидеш со некој што те силувал? Јас на таков човек веќе не би му се ни приближила а не па да бидам со него. Немам коментар за ова стварно. Ќе ти кажам само дека тој твојот силувач штом така се однесува сигурно има и некоја друга. И да нема, подоцна ќе почне да оди со други и ќе очекува да молчиш и ништо да не му приговараш! Ако во 18 години вака ти прави, замисли што ќе се случува понатаму. Зошто си ги уништуваш најубавите години м? Ако очекуваш да ти кажам дека ќе се смени- нема ни тоа да ти кажам. Тешко се менуваат таквите. Никој нормален не би останал со таков тип, а сега ти ако си решила да си го сакаш-сакај си го.
Стварно бе, врска неам што е љубов. Ајде сакајте си се вие 3ца до неповрат А за што бараш совет??? Кога вие имате неверојатно голема љубов, не си ми јасна, за што сакаш да ти помогнеме?
Vi blagodaram mnogu na sovetite. Znam za mojot problem nema resenie osven jas da se ubijm pred da me ostavi siluva pak ili ubie. Jas i taka ne sum srekna i nikogas ne sum ni bila toa e toa. Koga si vljuben vo manijak ti preostanuva ti da se ubies pred toj da go stori toa. Znam se ve razbiram ama jas sum takva se zaljubiv vo zivotno i edinstven izlez mislam bezbolen e da si go odzemam sama zivotot pred toj da go stori toa zatoa sto mi ima kazuvano mnogu pati deka eden den ke bidam mrtva od nego.
Абе можеби и да не знаеме всушност што е љубов ама знаеме што е нормална врска, всушност врска со нормален човек Во мојата 4 годишна врска, дечко ми сум го ваѓала буквално од памет, ама нормален човек си е па не се ни осудил да ме допре со прст. Овој твојов нормален не ќе да е. А и тебе гледам многу работи во животов не ти се јасни, мислам дека не ќе е лошо да си поразговараш со стручно лице, да ти помогне да ја согледаш реалноста и да научиш што е самопочит и самодоверба првенствено.
Аман бре девојче...Ке си го одземеш животот за еден селјак? Сакаш да бидеш срекна? Прво правило:Leave him. Второ:Прекини секаков контакт со него од секаде.Фејсбуци месинџери скајпови мобилни. Трето:Почни да запознаваш нови подобри луге кои ке те сакаат и почитуваат,галат а не малтретират. И за крај пред да донесеш било каква одлука:Помисли дали би решила нешто со тоа да се самоубиеш?Помисли на родителите на роднините на оние кои наавистина те сакаат.