Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Прво да ти кажам дека многу ми е мило што конечно си ја прекинала таа врска.
    Вака сеа..ти ни кажа дека многу го сакаш.Значи,сега не очекувај преку ноќ да го заборавиш и болката да ти ја снема.Времето лечи се.На почеток ке ти е тешко,но не се предавај.Издржи и бори се.За твое добро.Заинати се и не се предавај.Нека те води мислата дека ке го заборавиш и неговото место ке го замени некој дупло подобар и повнимателен од него.Ке дојде и тој ден кога сето ова ке стане минато,а ти ке цветаш во раце на некој друг човек.Сега важно е да се дружиш и да да комуницираш со многу луѓе.Никако не се затварај дома.Искористи го времето и шетај.Ке запознаеш нови луѓе,нови карактери.Животот е пред тебе,не заборавај.Избори се за својата среќа.Постави си принципи,каков дечко сакаш покрај себе и барај го.Сигурна сум дека ке го најдеш.
    Среќно поззз

2. barbara11

barbara11 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Se nadevam deka ke bidam dobro. Toa da setam i da komuniciram so drugi luge ne e tolku ednostavno zatoa sto za mene postoese samo toj nemam mnogu prijateli i drustvo no barem svativ deka so nego nemozam da ostanam zaradi moite toj ne go zasluzuva toa. Mnogu mi e tesko premnogu. Navistina ne pozeluvam takvo nesto na nikogo nemate poim nis sto se sum pominala. Ama dobro se nadevam deka vo idnina ke se smeni
    [mod-kirilica:kl29ey7q][/mod-kirilica:kl29ey7q]

3. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    ^

Е Loritaa се ти кажа...послушај ја...применувај советите овде и ке видиш дека наскоро нема ни да се секаваш.Ех да знаеш јас низ што минував(феминките сигурмно го паметат мојот приоблем)и знаеш што?Благодарение на сите совети овде што ги добивав,не само јас туку и другите ме натераа да сфатам дека никој не е толку заслужен за нашите солзи.Немаш пријатели?Почни да се дружиш.Обнови стари пријателства,стекнувај нови,не е ни малку тешко.Дечкото само ти направил услуга што ти раскианл и еден ден ке му бидеш благодарна за тоа.
    Не си му жена а нити керка па да те малтретира.А и децата и жените не смеат да се тепат.Жена не смее да се удара.А тие што го прават тоа се п*чки кои не знаат да го решат поинаку проблемот и користат сила.
    Ке биде подобро верувај.Само тој да се смени малку наликува на научна фантастика.Смени се ти.Изгради нова личност и најбитно запомти дека не зависеш од него,јасно?
    Сакал малиот молење?Какво молење бре...не е икона да се молиш нему... :fubar:

И за на крај избриши се што ке те потсека на него.

Со срека. :)

4. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Што читам јас.. :o Не е за верување ова. И се надевам, искрено се надевам дека е лага.
    Девојче, ти изгледа не си свесна што ти се случува... Каква е таа љубов за која што зборуваш, дај освести се. Незнам како можеш да го дозволиш тоа, па не ми се верува кога читам какви се гадотии си му простила на монструмов.
    Добро што завршила оваа "врска"

5. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Прво да ти кажам едно големо браво. :clap: :clap: Браво за храброста и гледај да остане на тоа.
    Немој да подклекнуваш ако тој ти зборува нешто. Главата горе и одиш напред, нема враќање назад. Да се вртеше пепелашка назад по нејзиното чевличе, ќе го најдеше ли принцот? -Не !
    Затоа и ти.. Оди напред и никогаш не погледнувај назад и јас сум сигурна дека и ти ќе си го најдеш принцот.Не само принцот туку и животот. Ќе сватиш дека можеш да бидеш среќна и сама.. Дека ти си цврста личност и не смееш да дозволиш повеќе некој така да те омаловажува. Со среќа и секогаш побарај совет кога и за што да ти треба. :*

6. lady.com-mm

lady.com-mm Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    ЖЕНСКИ МИ ТРЕБА НАВИСТИНА ГОЛЕМА ПОМОШ ОД ВАС!!!Во врска сум и имам сериозна врска со дечкоми доста многу се сложувавме и бевме навистина среќни се ни одеше од рака ,но овие два дена се ни оди наопаку како еден со друг да неможеме да се поднесеме а незнаеме зошто е тоа така немам ништо направено за да не ми верува верна сум му и он тоа го знае но сепак во него се раѓа некој копнеш...страв ми е д ане ја изгби довербата и покрај тоа што јас ништо немам направено.А мене тоа ме боли па не сакам ваква врска каде што солзиите владеат,Денеска сестра му се разболе а таа е малечка многу сум поврзана со неа и нормално се уплашив и го прашав што и е а за одговор добив"не оти ти е важно туку ае,бркај си ја твојата работа" а мене тоа до срце ме здоблоле како да се справам со оваа ?што да правам страв ми е да не го загубам а знам дека ме сака и го сакам........ПОМАГАЈТЕ,ДАДЕТЕ МИ НЕКОЈ СОВЕТ!!!

7. Sashie20

Sashie20 Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    11
    Лејди, молчењето и чекањето да видиш што ќе излезе на крајот не водат кон ништо се додека не преземеш нешто во свои раце. Ти значи, му значиш. Докажи го тоа! Нека ти биде мотивација тоа што си чиста и што немаш ништо погрешно сторено, треба со гордост да го докажеш тоа. Сите ние сакаме изненадувања, па така приреди му нешто неочекувано и вредно за да не може никогаш да го заборави, а што ќе биде тоа ти најдобро знаеш, бидејќи го познаваш. Велиш за сестра му ти се испонашал неферски тој бил под стрес и состојбата на неговата сестра повеќе го интересира него отколку тебе (искрено кажано), не му било сеедно, кога некој од нашите блиски е болен или сл. се однесуваме непромислено, нервозно, а тоа што ти го рекол било во афект и сигурно ќе се покае..Биди покрај него кога си му најпотребна не му оставај простор да биде сам и направи нешто со што ќе му докажеш колку ти значи. Се надевам дека ќе се среди ситуацијата. :D

8. lady.com-mm

lady.com-mm Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    значи сварно не го згрешив местот каде да побарам помош и совет :D Фала на советот Sashie20 ке подговвам некое изненадување пошто дечкоми е голем романтичар сигорно многу ќе биде среќен,а за оставање во овие негови тешки моменти тоа нема да се сомелам да го направам,у секој случај фала многу ......

9. eva-darko

eva-darko Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    kade gresam???

imam vrska od re4isi edna godina. na po4etokot bese malku loso bidejki toj ne bese zainteresiran za mene, no po nekolku kavgi i koga ednas go ostaviv eden mesec sam da razmisli dali me saka toj se vrati moleji me za proska. normalno mu prostiv i ottogas sme postojano zaedno bez nikakvi kavgi. no problemot se pojavi od pred nekoe vreme koga jas neznam zosto pocnav da go izbegnuvam. porano so dusa cekav da izlezam da go vidam a sega porado bi ja pominala sabotnata vecer sama doma otkolku izlezena so nego.nekako se cuvstvuvam dosadno i monotono bidejki otkoga se smirivme negovite edinstveni zborovi se "ok seker4e kako ke kazes" i nisto ne pravi dodeka ne pobara dozvola od mene. ednas probav da razgovaram so nego da go ubedam deka samiot si pravi steta deka stanuva vistinski papucar (a jas takvi nesakam) i togas malku se smeni, pocna da se druzi povtorno so negovite drugari sam bez mene.i jas probav izlegov 2 pati so drugarkite bez nego i se bese OK normalno zensko druzenje se dodeka ne go vidam nego nekade vo nekoe kjose kako me gleda so tazen izraz na liceto, sto me potsetuva na domasnite milenicinja koga ke zaboravite da gi nahranite. e togas veke mi doaga preku glava i ne sakam da sedam ni minuta poveke so moite drugarki, vednas si odam doma.mislam deka ednostavno mi zdosadi i se poveke razmisluvam da prekinam so nego, i iskreno i go posakuvam toa, no me sprecuva samo toa sto znam deka toj nema da se pomiri so sudbinata i deka moze duri i vo depresija da padne....... sto da pravam??????????? navistina sum ocajna, ve molam za pomos..... :worried:

10. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    прво и основно треба да се пишува на форумов на кирилица со мк поддршка поточно. Друга работа е дека не треба да се отвора теми за се и сешто има тема каде што можеш да се пожалиш...и трето не ми се совпаѓа постот ама никако со насловот.. нема везе. Сега како што ми изгледа ти не го сакаш него. ако го сакаш никогаш нема да ти биди ни досадно со него. најпаметно е да му се скараш во оваа ситуација и да најдеш некој кој тебе ке ти прави што сака, ке излегва со другари кога сака,ке се ака на околу и све.барем за тоа не се жали во секој ќош ги има таквите. дефинитивно не го заслужуваш ;) со среќа

11. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    Барбара ова твоево се ме потсеќа на еден случај на моја другарка :x ,,,дури се прашувам да ли можеби е истиот психопат,или постојат многу вакви?И твоите зборови,и се што кажуваш го кажуваш како неа.не ми се верува :o ,значи што може психопат да ти направи,леле.Таа се спаси од еден ист ваков,ама не е иста со паметот,немој да се расипуваш девојче,страшно ќе се каеш после,ќе се изедеш од мака.Не троши го времето залудно!

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Eва-дарко

Zнаци првин ти си била таа сто сакал а сега не знаес.
    Oн од како бил сам кога си му дала време да размисли он размислил и досол кај тебе.
    Vака направи и ти.побарајму време и ти,рециму дека сакас да размислис за вас и со самата себе.
    Tоа ке ти дојде добро. I ке си знаес сакас или не да си со него.
    Iскрено јас не гледам прицина за да му раскинес. Dенес теско E маско да прави вака за девојка.
    Tе сака он тебе.цениго тоа,размисли денес е теско да имас вистинска лјубов.
    Pоз :)

13. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Имам огромен проблем и ве молам да ми помогнете...
    се работи за дете со кое се муваме една година.. и двајцата се трудевме да имаме нешто поозбилно, врска, но пред две недели дознав дека и се јавувал на друга и се договарале да одат на кафе, и ја барал да се смувале, пошто многу му се бендисала :^) јас не реагирав многу бурно на тоа, затоа што не верував толку многу бидејќи од други дознав, мислев дека се е измислено , но на крај тој ми призна дека било така... значи јас можев рака во оган да ставам дека тој така нема никогаш на направи, но што се случи... сега немаат никаков контакт, како што напоменав тоа беше пред две недели, но сепак со мене нешто се случи... тој во мене уништи дел засекогаш и не знам дали некогаш ќе можам ова да го заборавам... кога разговаравме ми рече дека дека не сме во врска за да се лутам, но сепак мислам дека не требаше така да направи со оглед на тоа дека се муваме подолго време и дека двајцата наводно се трудевме за да биде нешто поозбилно... вашето мислење многу би ми значело... :)

14. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Добро ти рекол дека вие не сте во врска и дека нема потреба да се лутиш.
    Не разбирам што точно совет бараш ама ако се сакате ако мислете дека ќе ви е добро заедно тогаш одете на нешто по сериозно од мување.

15. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Се согласувам со погорниов коментар, место за лутење нема :x И самата кажа дека само се мувате значи не сте во врска и според тоа секој од вас е слободен да искача и да се мува и со други.Ниту ти па ниту тој нема што да полага сметки пред другиот кога е во прашање само мување.Е сега да е врска е др. али ова е далеку од тоа.

16. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Девојки... повторно проблем со истото момче за истата работа...Ми се допаѓа, му се допаѓам.. но тоа што му се допаѓам не го покажува доволно, на часови се гледаме нон стоп , на физичко секогаш сме неразделни но мене ме копка нешто..ми изгледа како да некој да ни се меша во врската со што тој има чувства кон мене како кон другарка...мојата најдобра другарка ми вели дека секогаш кога седиме заедно тој мене ми се пушта, но јас не примеќам понекогаш е многу заинтересиран за мене, кога зборувам ги замолчува сите за да ме слуша но некогаш ни рецка не ми удира народски кажано ... како јас да сум му само за во училиште :( На фб дрско ми одговара а мене тоа многу ме нервира и понекогаш ми е одбивен :fubar: Но некогаш кога ке се сретнеме во чаршија толку многу ме гушка што некој ке помисли дека сме дечко и девојка.. :inlove: јас тогаш незнам како да реагирам... Тој седи на еден крај од училницата а јас на друг и секогаш кога ке ме гледа ми игра левото око... и секогаш кога ке се свртам накај него ми се насмевнува а јас реагирам вака --> :$ Претходно многу повеке се дружевме сега се помалку и помалку...но најмногу што ме нервира е тоа што сега со нас учи неговата мувачица од минатото лето...таа ненормално ме нервира :@ сите зборат лошо за неа и нејзините другарки и цел клас не ги сака, но таа сепак му привлекува внимание.. :envy: незнам што да правам...срам ми е многу бидејки и некои од професорите забележаа дека си се свиѓаме но ништо нема меѓу нас освен другарство... што да правам ? :yawn: неможам да му пријдам бидејки не сум некоја опуштена личност , малце сум по дива :tmi: а и тој е овен во хороскоп па како што сум прочитала и тој нема да попушти па да ми пријде прв... :doh:

17. kateto92

kateto92 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ZNACI VAKA JAS IMAM PROBLEM PA NEZNAM KAKO DA GO RESAM PA BARAM SOVET
    SO FRAEROT SME ZAEDNO 6 MESECI SE BESE DOBRO NO POSLEDNIVE NEKOLKU DENA TOJ KAKO DA ME IZBEGNUVA NE MI SE JAVUVA IZBEGNUVAA DA SE VIDIME,GO PRASAV STO E PROBLEMOT MI RECE DEKA NE E DOBRO NON STOP DA SME ZAEDNO I STVARNO NEZNAM ZOSTO TAKA ODEDNAS SE SLUCI TAA ODDALECENOST MEGU NAS,IMA MOMENTI KOGA MI POKAZUVA DEKA MU ZNACAM I DEKA NE SAKA DA SE RAZDELIME NO VO NEKOI MOMENTI POKAZUVA KAKO DA NE SE ZAMARA ZA MENE NEZNAM STO DA PRAVAM :?: VE MOLAM ZA VAS SOVET POZZZZ :)))
    [mod-kirilica:27knr36k][/mod-kirilica:27knr36k]

18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Може едноставно се оладил...“јакиот“ фраер...

Не може да ти се избаци со таква изјава сега, не е некоја кратка врска или мување, пола година не е малку...

Собери сила и седни на маса и расчисти. Многу е важно што ТИ сакаш, затоа што сепак во врската и 2та треба да бидат задоволни, така? Доколку ти пречи врска во која ретко ќе се гледаш со типот, едноставно речи му го тоа. На крајот на краиштата, шо ќе ти е врска во која не се чувствуваш исполнето?

И во иднина запомни, секогаш во врската стреми се кон тоа и двајцата да се чувствувате исполнети, да не биде после „толку време изгубив во глупости“.

19. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    имам проблеммммммм.... бивши дечко на мојата нај другарка бил со неа у врска за да биде поблиску до мене... пред неколку дена тој и раскина и денес дојде и ми кажа дека ме сака... луѓе ја не знам шо да правам многу сум збунета помагајте! не знам шо да му кажам а и глупо ми е од другарка ми се мене некој вакви проблеми ме снајдуваат... помошшшшшш!

20. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Јас незнам како сакаш помош за ова,нели таа ти е најдобра другарка,тогаш зошто ти би била со нејзин бивши,сепак нема да и биде сеедно...а и од каде знаеш можеби намерно сака сега со тебе да се зближи за нејзин инает.Размисли поубаво,мислам дека не би требало да и кажеш на другарка ти зошто ќе почне да те гледа поинаку,а него едноставно незнам треба да го игнорираш ако не сакаш да ја повредиш неа.