Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Ова дека бил во врска со неа само за биде поблиску до тебе му е само изговор веруј ми. ;)

2. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    абе не сакам јас да си ја изгубам другарка ми, а уште помалку да бидам со него. туку незгодно ми е сеа зело време ми пише пораки и ме замара сите го приметија тоа.. не сакам да се дружам со него баш поради другарка ми ама многу нападен испадна не го очекував ова и многу ми е непријатно... другарка ми знае дека јас си сакам друг ама сепак, она сигурно се осека неубаво а јас не го сакам тоа... :(

3. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Штом велиш дека ти е НАЈдобра другарка тогаш немој ни да помислиш да бидеш со него. Кажи и се што се случува за да не испадне после дека си криела од неа и си и работела зад грб! Ама убаво напомни и дека немаш намера да бидеш со него, да не се грижи, сепак таа била со дечкото... А тие приказни он што ти ги кажува дека бил со неа за да е поблизу до тебе игнорирај ги. Не дозволувај да те затруе и заведе со тоа или нешто друго. Не вреди поради машко да си загубиш другарка. :) :hai:

4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Кратко и јасно ќе му кажеш дека нема што да ти досаѓа. Ќе му кажеш дека тие важно другарството и дека друг е во твоето паметче. И чао пријатно.

5. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    10.904
    Ај ве молам за некој совет, и претходно имам пишано на истата тема ,но нема никаков одговор.Еве вака со дечкото сме во врска три години и три месеци,досега се е супер,мислам знам дека не ме лажи,искрен е со мене и го почитувам тоа.Меѓутоа,во последно време мене почна да ме фаќа паника,секогаш кога случајно ќе видам некоја деовјка веднаш мислам дека дечкото се гледа во неа.Лелел не можам вака повеќе,знам само дека самата се измачувам дури имам и напади на анксиозност,не знам некако не сум воопшто сигурна,а излегува само со мене,мислам дечкото е скромен,не е некој да излегува не е тип за шетање,али каде и да сме излезени со него,имам како страв дека се гледа во други ,можеби сега некогаш и случајно да се погледни шо е нормално,не ќе оди со врзани очи,се гледам и јас се е то ок.Али не знам шо да прам ова ми се случува неколку месеци,леле само се нешто такви мисли ме измачуваат,а инаку јас него го имам изневерено.Девојки ве молам да ми помогнете,мислам знам дека ова не е правилно од моја страна,бидејки не ми дал повод досега за сомнеж,ама ова вака што самата себеси се измачувам психички ми ги пореметува и останатите обврски кои ги имам .Ве молам за помош!

6. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    ^Е па ко е таква работа, ко што тебе ти шетало газето пушти и него да му прошета. Можи тој нејќи, ама ти пушти, олабај го троа, на што личи тоа само со тебе да излегува?
    Ај малце по озбилно, доста е битолски.
    И не тој не е скромен, туку ти си презахтевна и посесивна.

Оние испади или напади, како год тоа не ти е анксиозност тоа е последица на посесивна љубомора. Прв чекор е да се опуштиш, да стекнеш доверба зошто очито ја немаш, а тек тогаш да поработиш повеќе на врската.

Друг совет нема, според мене и не постои, тој не ништо виновен туку ти, тој е толку наивен што искрено дури и го жалам.

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sashie20

Sashie20 Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    11
    Не знам дали јас сум баксуз или не ми е судено..абе вчера конечно се решив да го викнам и да збориме отворено, му јавив и ми рече брзам на фудбал ќе ти јавам, го немаше цел ден вчера, сабајле ми пиша као ќе се чуеме, а сега ми се јави уствари се комирал, на некои мои аргументи остана без зборови и не знам чувствувам дека не му е сеедно така што се случило. Вака изгледа како да сум добила корпа, ама сето ова се влече одамна и не можам да ја опишам целата ситуација, не знам ни што ме интересира уствари..аххх :?: Само ако можете од ова на кратко проценете нешто и што и да мислите ве молам кажете ми..Фала однапред :)

8. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    ^ Сакам кажам, не знам речам - работава. :)
    Ај изјасни се молим те убаво, според ситуацијава испаѓа дека те заобиколува на поштен начин, без разлика дали сте имале некаква историја или не. Само не знам што поточно сакаш да дознаеш од ситуацијава.
    Проценка не може да се направи. :rofl:

9. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    4.757

Сакаш да ти кажам што е работата? Директна ќе сум, многу. Значи нема љутење, т.е. ич не ме интересира дали ќе се љутиш.
    Тебе те фаќа параноја од причина што веќе си го изневерила и знаеш дека би ти било мака ако тој истото го направи. Сите сме имале дечковци кои гледале во други женски, и тоа е нормално. Ти треба да се секираш ако не се врти по женски (тоа е доказ дека е педер...лол). Како и да е, типот ништо не ти згрешил, мислам дека те јаде совеста за тоа што си го направила и ти е страв да не останиш сама. Плус заедно сте биле три години и нешто, ти од досада си го изневерила, па зарем не мислиш дека и него не му е досадно од тебе и од твоите параноични напади? По примериве, тој те нема изневерено, така да се додржал. Остави го да дише зашто до лето, ќе си сингл.

10. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Нема машко кое не гледа по други девојки, тоа е факт. И да те сака најмногу на свет, пак ќе гледа. Но само ќе гледа. Не знам зошто го преовеличуваш тоа толку и само самата на себе си наштетуваш. Тој со тебе и излегува, со тебе е секаде, како можеш да помислиш дека би те изневерил? А тоа што гледа во други, остави го нека си гледа. Смири ја малку својата љубомора затоа што можеш многу лесно да го изгубиш. Биди благодарна што имаш таков до тебе и чувај го, а не да го гушиш со своите испади.

Мислам дека тој те одбегнува. Не сака директно да ти каже, па затоа го врти муабетот.Зошто не пробаш малку да бидеш по ладна со него, нека тој тебе те викне да зборувате.Смени ја тактиката малку, можеби ќе го смениш и тоа што ви се случува сега.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mimitka

mimitka Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    3
    значи вака ,еден другар порано ме свиѓаше ама јас лошо се испонашав и он ми се налути и на моите другарки им рекол веќе нејќе да слуша воопште за мене и ја му се извинив и он ми рече не ме замарај те молам остајме,ама проблемот е тука што јас го сакам него мн ;( и како да се смириме а не напраив неоја огромна грешка он нешто се испонаша ија станав нагло нервозно во кафич и се налутии.како пак да го придобијам како да научам да ги вртам мачшките како што сакам затоа што се наивни како да бидам кучка со еден збор мислам на позитивно ,како да се врати времето и пак да трчка по мене :worried: го сакам

12. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.808
    Не го сакаш ти него. Убаво си кажа- сакаш да трчка по тебе. Ти да бидеш кучка, а тој послушното кученце што мавта со опашот на каприците твои. И верувај дека машките не се толку наивни како што мислиш. Некој доволно изграден нема да можеш да го вртиш на мало прсте.

На XMaN и Pelikuna им се допаѓа ова.
  13. mimitka

mimitka Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    3
    ова штого пиша да би рекла дека беше тоцно пред негде 2 недели ,ама сеа сватив дека го сакам минедостига етеен цело време на него мислам незз како да се смириме ;( нејќе и му се извинив и свее му објснив ми рече те молам не ми пишувај тргнисе ,мислите има надеж за нас?

14. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Не ти недостига тој, туку ти недостига потребата некој да оди по тебе, и да те моли.
    Ако се смирите ќе видиш дека после некое време пак ќе ти здосади.

И како тоа машките биле наивни...? :^) Не гледам другар ти да моли тука, туку ти молиш.
    Оф мори мајко,кучка сакала да биде... :D

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  15. barbiche

barbiche Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    120
    Постој едно единствено дете кое го сакам и мислам дека досега него најмногу сум го сакала ..а можи и се лажам.. накратко типот има женска,а јас Без да знам се смував со него, значи не знаев дека веке има друга.. се познаваме од детството и сега кога се сретнавме пак тој ме побара, ме викна да излезиме и прифатиф без да знам дека е "зафатен".Тој самиот ми кажа,потоа..ии нормално дека јас нели се налутив, не му зборав не му кревав на телефон, проблемот е што сме во иста смена на училиште ии секој ден се гледаме .. помина некое време сега правиме по едно здраво чисто од култура, ама јас го сакам.. и еве сега пак ме побара тојче дека в сабота готово, ке , пак ми се јавува, ми ресе скарал со женската(пази денес е вторник и сеуште се заедно) од друга страна не сакам заради мене да му се скара на девојчето кое не е виновно за ништо, ама и сакам.. и то ..иначе треба да му кажам дали сакам да излезиме пак.незнам.

ајјј совети луѓее :worried:

16. mimitka

mimitka Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    3
    abe realno glupi se maskite ne sozreani ,retki se taka po normalni mislam za vo pubertet zboram ,zasto pokasno sozrevaat .a moze i mi fali trckanjeto da,zatoa sto skeoj sto go imam ne go sakam toj sto nemozam mi e rpedizvik i ospesija

17. mimitka

mimitka Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    3
    сакам брее сакам шо ми можеш хахаха 8)

На perlaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    ^

И после пак ке ти досади,пак ке го навредиш и пак ке се налути и ке те откачи дефинитивно па никој нема да ти помогне.Со вакво мислење"сакам да трча по мене"ништо нема да постигнеш.Мислиш дека си единствената и дека само тебе ке те гледа?
    Реалноста,девојко е таа.Повеке не сака ништо со тебе.Си си го покажала вистинското лице нему и веке нема што да бара со тебе..

Извини ако бев груба но тоа е тоа.

19. mimitka

mimitka Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    3
    vikas ne sum edinstvena da tocno e ima mn zenski ,ama za mene samo edno masko postoi ne ovoj imam stara ljubov odamna mn za nego sve bi dala seuste ama ete se obiduvam da e zaklucen vo minatoto i da nema dopirni tocki so segasnosta ...
    zborot mi bese nekoj ako sakas i postuvas ,ti si eden i edinstven za negoo :)

20. barbiche

barbiche Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    120
    ако сака да е кучка, кучка нека биде..

и са сама ке си се цитирам оти за греф сум и рецката ми ја манавте, а баш сакам некој совет (корисен или не) да прочитам. аман сте.