Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Имал женска и се смувал со тебе.Си седнал на 2 столчиња.
    После со женска му си останал, те баталил тебе, а кога се скарал со неа ти дошол пак.

И ај, јасно ти е сега?

Не му е гајле со која ќе е, само сака да мува нешто.

2. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    а зашто мислиш дека ако се смувал со тебе знаејки дека има женска (или поубаво кажано ја вара со тебе) дека нема да го направи истото ако е во врска со тебе?!Отвори ги очите девојко типов си има златни резерви и уво не го боли за тебе а ни за неговата девојка..
    Него егото му се храни со тоа што утре ке кажува еј абе брат ја смував ова, ја смував онаа, ја правев будала ја варав она никад не ме фати :^)
    Дали навистина ти треба таков?! Размисли

На barbiche му/ѝ се допаѓа ова.
  3. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    10.904

Очигледно си многууууууу искусила и превише за твои години,апа овде ми драматизираш и немој ти мене да ми тропаш шо е типично За Битола или за не знам каде.Ако си толку среќно мерид нема да те има на секоја тема на љубовни проблеми. :wasntme:

На bubuce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^ Што е бе кукло, вистината боли, па сега Најубава ти е крива. Точно до збор се согласувам со неа. Те гризе совест, сфаќаш дека кога ти си го направила тоа, може и он да ти го направи, без да дознаеш. Се се враќа, се се плаќа.

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    И јас бев во таква ситуација, само јас бев негова девојка, а тој користеше друга да ме прави љубоморна. Ако тој има женска и ако ти рекол дека се скарале, а потоа пак се спростиле, нема да ја остави тој неа, верувај. Затоа мислам дека треба да си застанеш на страна од сето оваа. Замисли само како ќе ти е тебе некој да ти се меша во врската? Не дека ти се мешаш, тој е виновен тука, но не дозволувај да бидеш предмет за искористување само.

На barbiche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    решив да цитирам пошо никој не ми ава советт.. молам за помош :)

7. lady.com-mm

lady.com-mm Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    МИ ТРЕБАААА ПОМОШШШ Т.С СОВЕТИИ..... бев во 2 годишна врска се беше онака нај нај 1 дечко моја прва љубов,го сакав повеќе од се на светот а и тој мене но некако на крајот почнавме да не се поднесуваме тој тоа го правеше со намера мислеше дека нема што тој да ми пружи аико на секој таков разговор помеѓу нас тој плачеше,навистина ме сакаше.....раскинавме и псоле тоа јас бев во болница една недела тој мислел дека имам нешто заради енго направено и недодје ниту пак праша што ми е но тој не беше причината затоа што јас бев во болница,мене тоа многу ме повреди што не ни праша тогаш замене па официјално раскинавме а и подоцна моите родители се замешаа демек тој бил постар од мене 5 год и не бил за мене...подоцна 2 години бев сама со никој не бев неможев едноставно да го заборавам.тој имаше во меѓувремено девојки но само авантури сега има сериозна врска а и во мојот живот се појави дете кој многу го засакав и со кој си имам дадено збор здравје за понатака за после неколку години....Вчера ме застаа негови другари на бившиот и само ми рекоа В.... ќе се жене...незнам што ми стана во тој момент целата се побркав незнав што викам ни што правам..Но зоштоооо ??? јас повеќе него не го сакам зосто така се чуствувам и денеска кога се шетав со дечкоми го сретнав се погеднавме после толку време во очи и денеска цела ден сум побркана...ЗОШТО МИНАТОТО ПАК ПОЧНУВА Д АМЕ СЛЕДИ А НЕ ГО САКАМ ЗОШТОООООО ????????

8. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Таков е животот. Кога си среќна и кога најмалку очекував, минатото пак се враќа за да те уништи. Но ти треба да бидеш силна и да издржиш. Секој од вас двајцата тргнал по својот пат и тоа што се случило со вас е минато. Помисли само на дечко ти, како би се чувствувал кога би дознал дека ти си се чувствуваш вака поради некого од минатото? Не гледај назад, колку и да те тера животот да го правиш тоа. Твојот живот продолжил без него, а и неговиот продолжил. Еве тој ќе се жени, па нека му е со среќа. И ти си си ја нашла среќата на твојот живот и тоа што се случило остави го таму каде што завршило.

На lady.com-mm му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Klapushka

Klapushka Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    a shto ako ste vtorata licnost?? znaci toj ima zenska,odi so nea vejke podolgo vreme,a istovremeno saka da se gleda so dvete...ona nesto kao demek,da vidam dali mozam da ti veruvam,dali ke mi e ubavo so tebe,ke ja ostavam nea...ke bideme zaedno...znam deka zvuci nerealno,no negovite zborovi vlevaat golema doverba,onaka bas zvuci iskreno ) mozebi jas sum poludela ili neznam...........
    [mod-kirilica:1khxxlyi][/mod-kirilica:1khxxlyi]

10. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    И сама кажуваш дека го сакаш дечкото со кој што си сега и убаво ти е.А за бившиот кога си дознала нормално е сепак сте биле 2 години заедно и можеби ти текнало ете на некои моменти ти се вратиле некои филмови во глава и тоа е тоа не верувам дека има некои чуства.Гледај додека си со сегашниов да не мислиш на него уживај си во моментите и ке ти помине.Тој си почнал нов живот почни си и ти затоа што не можеш ништо да смениш и добиеш а можеш да си расипеш со сегашниов.поздрав :)

11. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    4.757
    Типот сака на две столици да седи. Тој ти прави филм, спушта ѕвезди, и кога ќе се заљубиш и кога ќе почнеш да се трескаш од земја за него, тој убаво ќе те тресне - ќе те остави а ќе си оди со неа сеуште но сигурно ќе најде друга да "импресионира". Мој совет, откачи се...твое е што ќе одлучиш.

Ако сакаш да си овца, продолжи со него... И патем, ако ја остави неа за тебе, мислиш нема и тебе истото да ти го направи? ;)

12. lady.com-mm

lady.com-mm Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    се обидувам оваа што вие го напишавте да си го ставам во глава,но некако тешко ми оди најверојатно затоа што сите оние наши некогашни планови тој сега ги остварува со друга,но најмногу ме измачува нашиот последен разговор пред неколку месеци кога тој ми кажа дека што и да се деси секогаш ќе чува место за мене во него..Тоа многу ме збуни и еве овие два дена само тоа ми е во глава,а не сакам да си го изгубам дечкото со кој сум моментално тој не заслужува да го разочарам..поздрав :)

13. Klapushka

Klapushka Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Во право си :) ..незнам и јас што си умислив,кога вејке некој еднаш тоа го прави,вејке му станува навика :)) ке гледам,што побрзо да се тргнам од него :))фала многуу!!

14. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    значи го прочитав постов и неможев да не пишам. Прво ќе ти кажам постојат различни машки но ова ми личи токму во ситуацијата во која јас бев со месеци. И да знам толку успешно те лаже што незнаеш на што да веруваш а кога се освестив веќе помина некое време и сфатив дека моабетите од типот ќе ја оставам убаво ми е со тебе бла бла се само МОАБЕТИ. и убав совет ти дале од таков подобро откачи се ти кажувам од мое лично искуство но ти си знаеш најдобро

15. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Феминкии...помош !! на детето што ми се допаѓа утре му е роденден :)) мене ми пројде ама сега незнам он на фб не ми честита само во живо...ама бевме сами кога му честита...утре сме на училиште..дали тогашш да му честитам или само на фб ? :o :rofl: моламмм побрз одговоор

16. Butterfly15

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Од култура честитај му и у живо и на фб. |(

17. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Девојки, имам проблем и ве молам за совет. Веке недела дена пишувам со едно дете, т.е тој почна да ми пишува и почна да ми се допаѓа онака карактерски, излеговме 2 пати во друштво, сега во четвртокот со него отидов до кафичот, со него си дојдов, сакаше да ме бакне ама јас некако не дозволив да дојдеме во таква ситуација оти не се осеќав спремна некако, ми беше чудно. Синоќа бевме прво кај него дома, пиевме и ме бакна во еден момент. Отидовме во барот, и тој не се оддели од мене, игравме заедно се гушкавме но имаше еден проблем. Мене ми е многу незгодно да се бакнувам во друштво, а нему не му е гајле. Пробав да не се замарам ама не успеав и почнав да му велам дека не можам пред сите, неубаво ми е, имам чувство дека сите во нас гледаат што секако не е така, ама така се осеќам јас. Тој беше пијан и не ме ни слушаше туку си тераше по негово. Друго што е, многу агресивно се бакнува, почнав да му покажувам дека сакам понежно, побавно со тоа што ќе се тргнев кога почнуваше да претерува, па пак ќе го бакнев нежно но тој не разбра, пак си тераше по негово. И од страна изгледав ко некое мало дете, пошто не му давав никако да ме бакне. Од кога си дојдов дома ми пиша дека сум била срамежлива, па му објаснив што беше работата и тој ми се извини. А јас будала му напишав само :аха... добро. |(
    Знам дека претерав и дека се однесував како мало дете. Прееска му пишав, не ми врати. Му пишав уште еднаш дека се осеќам неубаво и дека чекам одговор, уште не ми вратил. А синоќа рекол на другарка ми да разговара со мене и да види зошто така сум се однесувала оти тој не можел да разбере.
    Не сакам да е вака, не знам што да правам цел ден само на тоа мислам. ;( Девојки помагајте, што да правам сега ?

18. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    лее чоек иста сум ко тебе, едноставно НЕЈЌАМ лигавење бре у јавност, ај гушкање ке помине некако ама остало не долази у обзир ... И да у право си за тоа како си реагирала, ама нз сега каква ви била ситуацијата. Мн е битно отворено да му кажеш што сакаш што несакаш. Ама отворено и јасно.

Ова шо не ти враќа мислам дека се навредил типов па затоа така реагира, со игнор, најубаво почекај до утре ако нема одговор, сретни го некаде намерно, за да неможе да бега, и речи му очи в очи дека имате да прајте муабет. И кажи му зашто си изреагирала така, што ти уствари сакаш ...

Се надевам се ке се среди :)

19. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Знам дека сум во право ама тој не разбира :^) ситуацијата беше таа што тој беше пијан ко даска и не ме ни слушаше кога зборував. Кога ќе го одбиев и кога ќе пробав да му објаснам зошто одма се тргнуваше од мене, не ми дозволи да се изјаснам. А не сакам стварно вака да е, ако не врати ќе гледам да го видам или ќе му се јавам утре за да му објаснам како беше и зошто така реагирав. Инат огромен е. :@

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    јас би те советувала да не се глупираш и да си направиш проблеми со дечкото си дознала дека бившиот ќе се жени и што чудото големо среќно нека му е си почуствувала нешто во моментот и што на коцка ќе си ја ставаш твојата врска недај боже дечкото да дознае ќе си направиш проблем според мене за жива глупост...