Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. bliznacka

bliznacka Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    37
    На Матура со Бившиот

Не мора да значи и девојчето дека е очајна ако е повлечена.
    Сега што ти смета? Страв ти е што досега бил со ку*ви па сега со оваа да не е посериозен? :)

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  2. EllyT

EllyT Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    хахаха тоа дека е очајна се знае одамна... не е сериозен тој си е истиот.. не ми смета мене ни таа ни неговите ку*ви туку финтата беше за матурската ;)

3. bliznacka

bliznacka Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    37
    Хаха па што не те викнал тебе за партнерка тогаш? :)

4. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Да, смешно е! Хах, ти си очајна и само ти- а не некој друг. Извини ме и кој што сака нека мисли ама ги знам таквите ко тебе. И те разбирам до некаде, го сакаш и затоа за другите девојки така зборуваш. Криво ти е и љубоморна си! Кога оди со курва- лошо е, кога оди со мирна- пак е лошо. Де де, само ти ли си таа добрата- таман, цура не место?! Како можеш ти да кажеш дали некој е негов тип или не. Да те сака заедно ќе сте. Па ајде и да е така како што викаш дека инат водите двајцата, зошто бар за матура не те поканил партнери да бидете? И со партнерката викаш дека не се ни погледнуваат по ходници па ете таа ќе му биде партнерка. Значи сепак попрво неа ја избрал одколку тебе! А со тоа што зборуваш за девојките негови ништо не постигнуваш!
    И ај да не биде дека несум дала совет, би ти советувала да си поминеш супер на матура и да не го мариш него барем таа една вечер. Сепак еднаш се случува тоа. Играј, пеј, смеј се, забавувај се на матура, па кога тоа ќе помине тргни во акција да си го вратиш. :hai:

На mims-89 и alekce83 им се допаѓа ова.
  5. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    6.633
    се согласувам со данилеле.девојката што му се залепила со некој што ни се допаѓа нормално дека нечини.и наоѓаме милион маани.но бидејки оваа гдина и јас сум матурантка би те посоветувала да не мислиш на ништо,да уживаш и прекрасно да си поминеш.

На Danilela му/ѝ се допаѓа ова.
  6. macika1405

macika1405 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    ако може совет!!!!!!
    дечкото на мојата најдобра другарка со кого идат 11 години ми кажа дека има фантазии со мене.. се гледаме постојано се дружиме ама никогаш не сум помислила на такво нешто со него. му кажав дека ова останува помеѓу нас и дека тука е завршено. немам на кого да кажам за совет бидејќи ми е страв да не се дознае. мн огу ми е незгодно сега кога ке се појавам пред него. помош?

7. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    :o 11 години се заедно и тој на тебе така? Кретен!!! Се надевам дека ти немаш никакви фантазии ниту чувства за него...
    Јас мислам вака. Овој пат премолчи си, и нема зошто на тебе да ти е незгодно да се појавиш пред него. На кретенот треба да му е и треба да се срами! А ако уште еднаш ти спомне нешто такво, вржи му еден шамар, и кажи му или тој да каже на другарка ти за она што го прави или ти ќе и кажеш. Баш да видиш како ќе реагира. ц ц ц се има значи... :x

8. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    6.633
    11 години а тој сепак има фантазии со тебе.е навистина не знам како издржале толку време во врска.зарем тој не си ја сака девојката.најдобро премолчи овој пат за да не настанат проблеми меѓу нив.сепак тоа е твоја пријателка и внимавај да не ја разочараш.разговарај со него и пробај да го оддалечиш тој идиот од тебе.избегнувај да се среќавате.сепак ако се случи нешто меѓу вас твојата пријателка ќе биде најмногу повредена.

9. EVA19

EVA19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    Мој совет е да си ќутиш и да не кажуваш на никој значи никој особено не на другарка ти,сум била во твоја ситуација безброј пати и секогаш јас сум испаѓала крива значи одкако ќе им кажам дека дечкото не е за нив дека ми се пушта, значи апла пуштање од типот
    прекрасна си,
    има шанси јас и ти некогаш нешто да имаме,
    ај да се преправаме дека си ..... -другарка ти :puke: :puke:
    ми се свиѓаш повеќе од другарка ти ме гали по коса и ми вика ајде да се преправаме дека она не постои а ние у диско а другарка ми дома-овој ми беше мн добар другар али посло ова се скаравме ептен,
    еднаш ми се има десено под маса да ме допира за нога онака патика и штикла се муват под маса а девојка му- другарка ми до него,
    друга ситуација играме у диско со другарка ми отиде до вц децко и ми доага и онака сите играме почна да ми се доближува ептен му викам си претерал со пиење ми вика во алкохолот е вистината и трга да ме пољуби го тргнав и му реков е баш си кретен ќе и кажам на ... ми вика е ако де и ми се насмеа тргнав накај вц она се :makeup: и кажав се прво ми се напна се надува ко ја да сум крива и отиде му се раздра и после 30 мин ко ништо да не било се љубеа се зачудив :^) |( ,ова се различни ситуации со различни другарки и нивните 0 од дечковци значи секакви машки има мене искрено незгодно ми било другарки ми се и секогаш им признавав и СЕКОГАШ ЈАС БЕВ КРИВА ГИ ПРАВДАА од типот да не си го сватила погрешно,нема шанси он ме сака ти да не си му се пуштала,никогаш не ми поверувале но за среќа ги дознаа што идиоти се но како и да е ако и кажеш ти ќе бидеш крива а они ќе си продужат со врската,подобро на него кажи му да и признае ако не ја сака или сл но немој ради еден скот да си расипеш другарство НЕМОЈ НЕ ВРЕДИ!!!

пс АУУ напишав 100 ситуации ако некоја другарка се пронајде нека ми пише лп :$ :$ :$

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Antonija123

Antonija123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    73
    Нема што да ти е незгодно, тоа што било на тебе ти си го рекла. Сега држи се на дистанца од него. Нe верувам дека тој ќе продолжи, е ако случајно не е така и ако пак му текне да ти рече нешто или да биде нападен, тогаш мислам дека ќе мораш да кажеш.
    А на колку години почнале да одат и двајцата ако не е тајна? :^) Како и да е 11 години не се малку. :^)
    После ова почнувам да се сомневам дали воопшто постои верност денес |(

11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.445
    Допаѓања:
    22.875
    Минатата вечер имав долг и исцрпувачки разговор со дечко ми за тоа каде води и каква е нашата врска во последно време. Не се расправавме, со мирен тон течеше муабетот, ама на крајот пак не најдовме решение за понатаму. Работата е што последните неколку месеци се меѓу нас е на другарска база. И двајцата се однесуваме како да сме најдобри другари, а не дечко и девојка. Ги нема муабетите од порано за нас двајцата пред спиење, нема гушкање и бакнување (ептен ретко), а за односи и да не зборувам - не паметам кога последен пат се случило такво нешто. Не се караме, баш напротив супер е ситуацијата, ама се тоа на пријателска основа. Не знам во кој момент се изгуби страста, потребата и желбата која ја имавме еден за друг. Не знам дали е ова доволна причина за да ставиме крај на врската, или пак да направиме некоја пауза на одредено време, за да видиме дали и колку ќе си недостасуваме. Вие што предлагате?
    Да напоменам дека ова не се случува само последниот месец-два, туку речиси пола година. Цело време избегнуваме да го правиме тој муабет, ама гледаме дека не оди некако. Ништо не е како порано. Не знам дали врската ни преминала во навика и на двајцата, стварно сум збунета. :worried:

12. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    За постот на мацика и некои бројки4ки до никот...
    А зошто да си премолчи? Шо ако тој меѓувреме не губел време, и истото им го велел и на многу други девојки, само...за најдобрата другарка на цурата...мора малку повеќе да го набилдаш егото, нели? И шо, 11 години...Тие пред свадба се, а?

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    hapygir
    ова што казувас е малче цудно..не викаш дека е само он подалеку од тебе туку и ти..
    не чуствувате ништо као порано..
    пробај пак да разговараш а ако нема ништо тогас казиму дека сакаш да паузирате некое време за да видиш што ке биде со вас:...мозе и тогас ке посака да разговара за вашата врка..као и да е земиси време и ке видиш дали мозеш без него и дали он мозе бес тебе..а не вака да не се знае што точно сте..поз
    мој совет да му казеш да не му се повтори тоа што ти казал и да ја смени таа фантазија со тебе..ако сака да продолзите како другари а ако не тогаш казиму дека нема сто повеке да зборуват...
    а он ке свати а ако го повтори пак тоа тогаш казиму дека ке и казес на другаркати...
    и не му збори повеке ако така правел.. :o 11 год се во прасајне.. :x ццц

14. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Мислам дека не треба да ја преќинете врската поради тоа. Секогаш можете да ја вратите страста, па дури и љубовта. Можеби најдобро ќе е да паузирате некое време, да почнете да си недостасувате еден на друг, можеби тогаш љубовта и страста ќе се вратат. Сепак што и да биде, не треба да се откажувате.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. macence123

macence123 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    здраво девојки...
    ќе ве замолам за помош.. незнам како да почам... имав врска 2 год. но тој ме изневери со една девојка со која тој сега е во врска.. ме лажеше ме обедуваше дека нема ништо со неа плачеше пред мене... но јас го видов и со мои очи... тој започна со неа и ме оставии мене неможев да го преболам бидејки вистински го сакав тој почна да ја носи дома ја запозна со неговите родители и ред други работи но тој сеуште ме бара ми звони.. постојано ме прашува дали сум во врска дали имам некој во мојот живот и направив огромна грешка и сега се кајам после 3 години јас повторно им се препуштив на чуствата и бев во него за една вечер многу се нервирам јас уште го сакам.... а тој сеуште е со неговота девојка но ми вели дека сеуште му значам дека не ме заборавил.... ве молам за совет... ваше мислење

16. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Мислам дека некаде ти имам пишано ама сега вака ќе ти кажам. Ако те сака и чуствува нешто за тебе немало да те изневери и немаше да оде уште со девојка му. Сепак памет во глава и гледи што правиш. Поздрав

17. mekusce

mekusce Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    8
    Не му верувај на зборовите бидејки тоа се сепак само зборови.Погледни ги малку неговите дела те изневерил , започнал со неа нешто сериозно. А со тебе бил само за една вечер. Срце не нервирај се и заборави ги чуствата тој не заслужува да го сакаш.Со текот на времето се ќе ти помине , најди некој друг што знаеш дека ќе те сака :)

18. smile...100

smile...100 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Помош !!!

Нова сум на сајтов и се извинувам ако некаде ја има темава!
    Ако има искусни,ве молам за помош околу него :P
    -Вели дека не ме сака,но зошто постојано гледа во мене и ми испраќа некои писма по другарки на кои пишува ТЕ МОЛАМ СВАТИМЕ !
    Што мислите,што би му значело ова?

19. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Помош !!!

Да сватиш дека не те сака :|

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. loola23

loola23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    30
    еве ти одговор од личност која неколку пати го доживеала твоево во својата врска - тоа се случува во една подолга врска (претпоставувам дека одите подолго време), и еднаш дечко ми за таквите ситуации (кои и во нашата врска ги има) рече вака: се случува понекогаш со девојаката/дечкото да изладите да си мислиш дека ништо не постои помеѓу вас дека нема љубов, ама секогаш ќе се случи една ситница, еден мал гест, еден момент помеѓу вас што ќе ти покаже дека сеуште се сакате и сеште ја има истата страст помеѓу вас, можеби овојпат уште поголема. Незнам точно каква е ситуацијата помеѓу вас, но ако мене ме прашуваш на таа врска не треба да се стави крај. кога има таков подолг период на ладен однос, знам дека е тешко и од твоја страна да превземеш нешто, ама потруди се, направи ти еден чекор, ќе видиш дека и тој ќе го прифати и ќе ја вратите љубовта и страста помеѓу вас како што реков, овојпат можеби уште поголеми.