Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Virus997

Virus997 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    66
    Тој се верил со друга, а ти оште неможеш да го преболиш не заебавај? Оште кога ти свртил грб треба да почнеш да мислеш на убавините што ти ги нуди животот без него. А за тоа оште да се замараш со небитни личности как што е тој не ти вреди. Губење на време и глупости.

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    6.633
    имаш 22 год.луѓе на твои години на работа одат, деца чуваат а ти не можеш да се помириш дека тој одамна ти завртел грб.глупости

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Океј ми е луге,ми оомина,подобро ми е,живот иде даље...беше само момент на слабост.Што сака нека прави,очи нека вади,не е еден и единствен нели? :D Има и други што сакаат да бидат со мене и кои ме ценат.Нека му е срекен бракот. :)

Фала ви :*

На Butterfly15, mims-89, H.VAGA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. barbigirl

barbigirl Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    pomoshh!!

Ве молам за совет... Има две години кај со се гледам со едно дете и нон стоп одесе и со други ама јас секогас бев тука за него бидејки го сакам повеке од зивотов...сега последно не се гледавме неколку месеци бидејки тој си фати зенска но сепак на крајот пак раскинаја и пак се сретнавме и бевме интимни....му писав смс да ми казит со ке бидит мегју нас дали ке бидеме заедно или да си ја барам среката на др место...тој на тоа ми врати дека немал коментар бидејки не сакал да ми казе ни не ни да немал усте размислувано...бидејки пред две недели раскинал со зенскаму и не му било лесно бидејки ја сакал...се цуствувам многу повредена бидејки секогас му простував и секогас бев тука во каква и ситуација да бил..не ми било вазно сто другите зборат лосо за негоо....сега ми е многу теско незнам со да правам многуу го сакам без него мојов зивот нема смислма едноставно...нова сум на форумов и ве молам за советтт...

5. taj4i.18

taj4i.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Дечки јас прекинав со мојот дечко пред 2 недели и сеуште неможам да го прифатим тоа :( работата е што доколку јас сакам можиме пак да бидиме заедно но јас и тој сме многу различни во се.. не размилувиме исто за работите и мислим дека тоа ке ни пречит понатака во животот.. Засега сеуште си пишиме на нет.. на тел.. се поздавуваме ка ќе се видиме.. и заради сето тоа неможам лесно да го заборавам.. а би требало :( Ве молим кажете ми дали би требало да престанам да комуницирам со него ? и да не му давим само надеж ка не може да бидеме заедно.. :worried: :worried:

6. barbigirl

barbigirl Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Јас мислам дека ако го сакаш навистина ке се прилагодис спрема него во некои работи за врската да функционира како што треба....ама сепак ти си нзаес најдобро дали мозес без него или не..позз

7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Па ако сте се скарале веќе и сакате да останете пријатели не гледам причина за да не се гледате. Ќе се гледате и ќе контактирате ама САМО како другари, никако поинаку. Ако не можеш да бидеш другарка со него прекини секаква комуникација со него и по извесно време ќе го заборавиш. За тоа време дружи се повеќе, излегувај и забавувај се :)

8. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    девојко ај размисли зашо си го засакала овој тип?зашто сеуште го сакаш?штом не можеш да го заборавиш и штом си го засакала значи не сте различни као што мислиш ти,штом раскинот те повредува ,не би требало да има раскин
    а твојот живот нема смисла да бидеш втора виолина на некој и утешна награда?дозволуваш да бидеш интимна со некој и после тоа да ти каже ја уше ја сакам девојками?не се залажувај туку продолжи си понатаму и не се врти назад,заслужуваш да бидеш сакана и почитувана а не тоалет папир со кој некој се подзабришал

9. barbigirl

barbigirl Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0

Знам дека е така ама љубовта што ја цуствувам спрема него е поголема од се...никогаш не ме малтретирал како што тоа го прави со секоја друга....и мислам дека и тој чуствува несхто спрема мене...незнам како да соберам сила и да продолжам без него кога секој нареден ми личи на него..

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Пеликуна твојата ситуација многу ме потсети на мојата, со таа разлика што сега мојот бивши има друга, ама не се верени колку што знам :D
    На почетокот и мене ми беше тешко, не знаев каде се наоѓам ако ми веруваш. Не ми се правеше ништо, можам да кажам дека ја изгубив волјата за живот. Ама не вреди тоа да го правиш, верувај. Тој си продолжил понатаму со својот живот, не постои причина и ти да не го направиш тоа. Немој да ја пропушташ шансата со други, од кај знаеш што може да излезе на крај?
    Имаш право да бидеш среќна, и верувај ништо нема да направиш ако гледаш назад. Ти кажувам од искуство... знам дека треба да помине некое време, но еден ден ќе се смееш на ова. Излегувај, дружи се што повеќе со позитивни личности, ако ти е тешко некоја вечер остани дома со книги, филмови и чоколади, ама тоа нека не ти помине во навика. Животот продолжува, и без секого се може.
    Се најдобро! :*

11. barbigirl

barbigirl Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Никогаш не е лесно да продолжиш без некој со го сакаш.....но знај и да патиш за него и ред други работи тој никогаш нема да ти се заблагодари за тоа///гледај само напред и мисли на себе и на тоа колку вреди твојот живот...позз

12. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Знаеш и самата дека сите овде ќе ти го дадат истиот совет. Зошто да бидеш со некого што постојано те повредува и ќе продолжи да те повредува?
    Си направила грешка што си му простила секој пат кога те повредувал, но овој пат немој да ја направиш истата. Тргни се настрана од него, почни да го живееш животот без него, со еден збор ЗАБОРАВИ ГО!

Ако го сакаш и ако сеуште не можеш да се помериш со тоа дека сте раскинале, зошто не му се вратиш? Ако има навистина голема причина, бидејќи не ја кажа вистинската причина ти, не знам дали и колку те повредил, ако не направил ништо лошо нема зошто да се казнуваш себеси, а и него да бидеш без него. Не мора да значи дека ако сте различни не може да имате убава врска.Напротив, различностите се привлекуваат.

13. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Имам еден проблем за кој се надевам дека ке ми помогнете. Со дечкото сме заедно 4 години до скоро време се беше ок а сега во последно време почна многу често да излегува а порано не сакаше да слушне за излегување (цело време дома седевме) од различни градови сме е сега проблемот ми е зашто сумјам дека можеби има друга и толку често не ми се јавува. Незнам дали да бидам уште со него бидејки почна и да ме навредува не ми дава да излегувам. Сега си имам еден симпатија детето е мирно симпатично и знае да цени кога ми зборува очите му светат а веке 2 пати и ми вели да излеземе а јас не. Ве молам за помош незнам што понатаму.

14. barbigirl

barbigirl Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Никој не смее да те навредува...а уште помалку да ти забранува да излегуваш бидејки двајцата сте рамноправни со исти права... Ако гледаш дека врската повеке не оди по правилниот пат подобро со време да прекинеш и да не го испуштиш тој сто знае да те цени и почитува бидејки ке дојде ден кога тој ке ти е најпотребен...од искуство ти кажувам...позз се најдобро!!

15. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Не брзај, прво пробај да дознаеш дали сомнежите држат вода односно дали навистина тој мотка од страна. Ако е така, фино културно, без многу драми, остави го. Одмори некое време и после тоа можеш да почнеш да си развиваш други симпатии потајно, а по одредено време и јавно. Ете на пример тој што ти се допаѓа. Но :!: само доколку она во што се сомневаш е вистина. Доколку не е вистина, дајте си време, секоја врска поминува низ криза, може ова е само еден од тие периоди.

16. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    луѓе и покрај тоа што многу мој другарки и другари доагаат кај мене за љубовни совети да им дадам, јас секогаш се наогам во ситуација каде што самата себе не можам да се посоветувам и не сум сигурна што треба да направам.. ЗАТОА ПОМАГАЈТЕ ЗАТОА ШТО НЕ СУМ ВЕКЕ ПАМЕТНА :sweat: веке сум писувала дека нели сум на некој начин заљубена во мојот најдобар пријател или подобро да кажам бивши најдобар пријател затоа шо ми предложи да имаме нешто заедно. Прифатив и сега сум со него иако мислам дека не е баш исправно сакав да бидам со него, и на ниеден начин не би окривувала никого кога покасно ке бидам можеби повредена поради своите чувства .. тоа е мојата сопствена одлука. Но сепак мислам дека сеуште не е касно да исправам некој работи ако е можно.Прво ке објаснам каков е тој а каква сум јас. Мојот да го наречам сегашен ’’дечко’’ и мој поранешен најдобар другар е за мене најдобрата личност што сум можела да ја сретнам и запознаам во животот. Многу го сакам. Пред се има одличен смисол за хумор, шармантен, друштвен, креативен, свири гитара, страствен, нежен, искрен, добар, пожртвуван, можам да кажам и дека е озбилен но не секогаш(тој вели дека е озбилен но поради неговото често несериозно однесување дури и кога е навистина сериозен не изгледа така а тоа него многу го нервира) ... јас сум друштвена исто, прилично сум сериозна личност, добра, плашлива, често срамежлива, се правам дека не ми е гајле но уствари многу размислувам итн.. Е сега. Јас сум сеа 18 години и еве за еден месец завршувам со школото, но проблемот е што сум моментално во Србија тука учам а планирам да се вратам за факултет во македонија, а тој е од тука. Иначе е помлад од мене 7месеци.. После сето наше дружење стигнавме и до овој степен кога сме поблиски, поинтимни(без секс) и имаме поверение еден во друг добро се сложуваме и се е во најдобар ред, но кај мене постојат некои чувства,често мислам на него, размислувам за целата наша ситуација и стварно не знам што да правам. Не сакам да му кажам дека чувствувам нешто кон него затоа што за еден месец ке се разделиме и мислам дека ке ми биде полесно да не му кажам.Не сакам да се врзам за него но сепак сакам да бидам со него бар сега кога имам прилика последниот месец и сакам тоа време да го искористам за да бидам и да поминам време со него. Но постои и друг проблем кој најмногу од се ме измачува и мислам дека е тоа баш поради тоа што чувствувам нешто кон него, проблемот е следниот: Ние не ги поминуваме деновите цело време заедно, а кога сме заедно ме гушка, ме бакнува, ме допира и многу ми е убаво но јас секогап сакам нешто повеке, повеке во смисол на разговори и такви работи. Се со него ми е убаво но единствено што ме мачи и најмногу ми недостасува во врска со него се долгите разговори кои порано како пријатели ги имавме по цел ден и не ни беше досадно.. осекам како се се сведува само на физичка привлечност и тоа некако ме повредува сакам да бидам со него, и да зборувам со него, а тоа го немам... а ете на некој начин па и не сакам да му се приближам премногу за да не ми биде толку тешко кога ке се разделиме. Сакам да му кажам дека чувствувам нешто кон него но не сакам да го исплашам и да мисли дека очекувам од него нешто посериозно па да се повлече.. иначе тој мнмогу ретко зборува за своите чувства и се палши да не биде повреден(еднаш беше оставен од страна на една девојка), а јас сакам да зборувам за тоа со него, да знам како се чувствува, што мисли... и понекогаш кога ке започнам таква тема тој не зборува ништо, не сака да изнесе што мисли и што чувствува... Мислам дека се плаши повторно да биде во таква некој сериозна врска. А сепак и јас сакам тој да ме прашува како се чувствувам и што мислам но тоа него како да не го инетерсира и не можам да препознаам зошто е тоа така. Понекогаш ми кажува не е битно што цувствуваме битно е дека сум со тебе и дека имаме нешто што двајцата го сакаме. и тоа е крај не сака да зборува за сериозни теми, и за тие чувства. И кога и да посакам да му кажам нечто во врска со моите чувства само ми поминува низ мислите дека ке ме игнорира, дека можеби ке си замине и ке биде крај со нас. Помогнете ми ве молам не знам веке што да напишам и ако нешто не ви е јасно од горе напишаното прашајте ме ... многу сум збунета и не знам дали да му кажам или да бидам силна(знам дека глупо звучи) и да издржам уште еден месец овака. :worried:

17. Andz-ela

Andz-ela Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    како да се откажам од него ?!

Епа вака имав дечко .. одевме околу 5-6 месеци го варав еднаш и дозна го сакам и неможам да му докажам за тоа тој не ми верува повеќе а и самата знам дека после тоа што го напрајв фала богу дека нема да ми верува .. Некое време паузиравме и воопшто не бевме во контакт сега демек другари нешо .. али не иде . секогаш си префрлуваме еден на друг за се што се случува околу нас . Он има девојка и јас иам дечко и двајцата сме на почеток на врска али кога и да се видиме збориме за нас . што и како било... Како кога ќе се видам со него да не спомнувам за таа тема ?! како да се откажам од него и да продолжам понатака . ?! Како кога ќе спомне тој нешто во врска со тоа да сменам тема ?!
    ://///

18. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Најубаво ќе ти биде да се тргнеш од него на време и да немаш никакви контакти. Ах девојче имаш 16 години, не се фрустрирај толку многу.

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Koga ke bidEте заедно ке му казес дека тоа заврси мегу вас и дека и двајцата сте на друга страна.
    E освн ако усте цуствувате несто еден за друг и сеусте се збори з. Tоа мозес
    Dа разгобарас Zосто усте сте наа таа тема...

20. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Па немој да контактираш со него веќе... Колку поблиску си до него, толку потешко ќе ти биде, а веќе имате дечко и девојка, малку нефер е нели? Сте пробале, не сте успеале и тоа е тоа. Едноставно избегнувај го.
    Хмм... јас на 16 години знаев запирки да пишувам.