kako da podnesite deka e daleku decki jas sum nova na forumov deka stvarno sakam nekoj sovet od vas.procitav nekolku komentari na nekoja tema i vidov deka stvarno ste pomognale.vaka sega jas i toj se zapoznavme na kosarkarski kamp vo struga toj e od skopje a jas od bitola.od togas mnogu mislam na nego.vcera vecer negoviot tim imase natprevar so maskite od mojot tim.vo tekot na utakmicata toj dade kos se zavrte nakaj mene i mi se nasmea.i posle na krajot me gusna.vo aftobusot vlegoa site a nie stoevme malku ponazad od aftobusot toj tropase tropase na stakloto od aftobusot i jas koga se zavrtev toj mi nacrta srce na prozorecot i podocna si zaminaa.koga si otisle doma se ukluci na fb i mi pisuvavme nesto obicno za natprevarot i mi pisuvase deka mnogu mu se dopagalo sto navivav za negoviot tim i deka kje mu bide milo sto ovaa godina povtorno ke se vidime na kampot .dajte mi nekoj sovet sto da pravam.....
И јас мислам дека не те заслужува,и јас во некои моменти тоа сум го чуствувала и сум мислела така за мене,тука биле моите кои го тврдеа спротивното,дај си време и самата ќе сватиш некои работи,дали ти за него или дали тој е за тебе,после некое поминато време ќе сватиш дека не е се така црно,ќе почнаш пореално да гледаш и размислуваш,сега преовладуваат емоциите а не разумот,кога ќе биде обратно ќе се смееш на тоа што го велиш
Оффф со душа го чекам денот кога ке се разбудам и нема да ми биде во мислите. Ми се јавува неколку пати во текот на дено а јас немам срце да не му кренам Ова ке биде тешка борма меѓу мене и моите чувства. Разумот ми вели НЕ а срцето ДА Јас сум водолија за која велат лесно засакува но кога некој ке засака... е тогаш гори.
([/quote] А зошто одма помислуваш дека ти си глупава, грда и досадна? Не си помислила воопшто дека можеби тој во случајов е глупав, никаков тип кој не заслужува таква девојка како тебе? Главата горе девојко и на ова гледај како на животна лекција а не како на казна Лекцијата е дека треба повеќе да се цениш, да не попушташ многу и да знаеш да поставиш граници.[/quote] Кога не би била сама не би ми било волку тешко, ве имам само вас и вашите совети Јас имав свои граници и принципи кои очигледно сама си ги прегазив никој не ме терал на тоа. Јас сум личност која сака објаснување, верувам дека со договор се се може што се сака. Сватив не ме сака и става крај- но потребен ми е одговор зошто. Зошто си поигра со мене цели две години и некој месец, зошто ме запозна со неговите родители роднини ме носеше по свадби родендени... зошто ако не чуствувал ништо створи близина меѓу нас и ме повреди. Која беше неговата цел???
Знам дека е тешко ,но под никој случај не му кревај, колку сака нека звони исклучи го телефонот одредено време или стави го на без звук и остави го негде на страна,па тој колку што сака нека си звони. Кога веќе е готово меѓу вас што бара да ти звони откако те направи умно болна?
А зошто одма помислуваш дека ти си глупава, грда и досадна? Не си помислила воопшто дека можеби тој во случајов е глупав, никаков тип кој не заслужува таква девојка како тебе? Главата горе девојко и на ова гледај како на животна лекција а не како на казна Лекцијата е дека треба повеќе да се цениш, да не попушташ многу и да знаеш да поставиш граници.[/quote] Кога не би била сама не би ми било волку тешко, ве имам само вас и вашите совети Јас имав свои граници и принципи кои очигледно сама си ги прегазив никој не ме терал на тоа. Јас сум личност која сака објаснување, верувам дека со договор се се може што се сака. Сватив не ме сака и става крај- но потребен ми е одговор зошто. Зошто си поигра со мене цели две години и некој месец, зошто ме запозна со неговите родители роднини ме носеше по свадби родендени... зошто ако не чуствувал ништо створи близина меѓу нас и ме повреди. Која беше неговата цел???[/quot Прашај го отворено и директно што сака од тебе и зошо го направил тоа, но ни под разно не му верувај. Пред да зборувате размисли добро и со ладна глава што доби од таа врска,а што изгуби. Доволно си зрела за да можеш самата да процениш што е добро,а што лошо секако и ние сме овде за да помогнеме.
тажна-не се маци веке,остави се па и не вреди..знам дека е тешко добро знам дек е... али животов е еден,зарем ке се уништиш за некое маско,нема ли други на светов..има и тоа ке има некој кој ке те сака повеке од се..верувај дека е така.. сега е време за тебе..да се посветиш на себе си,да се грижиш за себе си и никој други...остави се и забавувајсе....
Тажна нема што повеќе да го бараш и прашуваш ништо. Доби одговор на единственото важно прашање помегу двајца, а тоа е дали постои љубов? Овде нема ни љ од љубов од негова страна. Не е старшниот дел дека не те сака, многу пострашно е дека овој човек нема ни никаква почит кон тебе. Што е тој повеќе од тебе? Зарем твооите родители те гледале и растеле до 25 за да дозволиш еден човек-нечовек да си игра мајтап со тебе? Па уште и прстен му купуваше! Прстен за некој кој те нарекува курва?!?! Свести се ајде и исправи ја главата. Јави им се на другарките и среди си го животот, а на овој пиши му икс, ти направил услуга што заминал сега.
Taжна сонце, ај гледај го ова од малку позитивен аспект, ај да речеме вака , Јас имам една теорија за која велам секад АМА секад дека ништо Не е Случајно Значи, пробај прифати го ова како такво, зашто ти велам ? Затоа што едноставно врати се поназад и ке видиш дека типот не те ни почитувал а очигледно не те ни сакал, и на твоја среќа (пази велам на Твоја среќа) се ова се завржува ... Зашто? За да би била сонце слободна за оној кој ке те почитува, за оној кој ке те сака безусловно, за оној кој светов на дланка ке ти го подари ко ти на овој ... Исплачи се, одмори се, и внеси некоја позитива. Тргни се што е од него, утре е нов ден, нова надеж, нова шанса , Пружи си ја. Излези со мајка ти, прошетај, излези и сама, земи шетај низ бутици продавници зашто ке ти помогне и тоа, направи некоја промена, макар минимална Застани на нозе, и кажи си сама на себе дека Ти си Таа битната и дека нема АМА НЕМА да дозволиш веќе никој да те гази. Крај. И да, ке ти кажам иако не те знам ама ке ти кажам Убава си и таман си на место си девојче . да го знаеш тоа. не е крај на свет запомни. Ова е најдоброто што ти се случило, ке видиш зашто Глава горе високо, и почни нов почеток, пополека ама ке биде.
А зошто одма помислуваш дека ти си глупава, грда и досадна? Не си помислила воопшто дека можеби тој во случајов е глупав, никаков тип кој не заслужува таква девојка како тебе? Главата горе девојко и на ова гледај како на животна лекција а не како на казна Лекцијата е дека треба повеќе да се цениш, да не попушташ многу и да знаеш да поставиш граници.[/quote] Кога не би била сама не би ми било волку тешко, ве имам само вас и вашите совети Јас имав свои граници и принципи кои очигледно сама си ги прегазив никој не ме терал на тоа. Јас сум личност која сака објаснување, верувам дека со договор се се може што се сака. Сватив не ме сака и става крај- но потребен ми е одговор зошто. Зошто си поигра со мене цели две години и некој месец, зошто ме запозна со неговите родители роднини ме носеше по свадби родендени... зошто ако не чуствувал ништо створи близина меѓу нас и ме повреди. Која беше неговата цел???[/quote] За почеток и ние сме доволни, барем ќе си муабетиме и ќе се тешиме на секоја тема, иако само виртуелно Со тек на време ќе се средува се, не брзај имај трпение. Пробај да си ги вратиш старите другарки, еве почни од оваа прва лекција што ти ја дава твојата ситуацуја-никогаш не дозволувај да ги изгубиш другарките поради некој дечко-за сите има место и време во животот!
Оффф имам чувство дека носам тон тежина на моиве рамена. Еве не кревам имам 4 пропуштени повици и неколку пораки во кои нормално каде ме врега и згора на се ми пишува ЗА ШТО ДА СЕ ВРАТАМ СО ТЕБЕ КОГА НЕ МЕ САКАШ, ДА МЕ САКАШЕ КЕ МЕ СЛУШАШЕ. ви се верува ли???? сумња во мојата љубов
Трпение само, дај си време на себе си, да размислиш за се, за тебе, за него за вашата врска воопшто. А тежината не поминува за 2 дена, ќе потрае тоа, нека не те плаши и обесхрабрува помислата дека некое време ќе треба да се бориш со тагата...таквите работи поминуваат само со време.
Тажна, тебе те обвинува затоа што е кукавица и не е вистински маж. Ти си виновна само затоа што си дозволила да те омаловажува така, а за се друго тој е виновен. Ти си му дала се што си имала, а тој не знаел да го цени тоа. И не треба да размислуваш така за себе. Ти ниту си досадна, ниту си глупава. Крени си ја самодовербата малку и мисли повеќе за себе одколку за него. Не требало да ги одбиеш другарките кога те викнале, но ете уште имаш можност да се дружиш со нив, па немој да ја изгубиш и оваа шанса. А немој случајно да му се јавиш, остави го нема ѕвони колку сака, немој да креваш.
Zdravo devojki, imam eden problem za koj mnogu bi cenela vase mislenje. Imam vrska veke 3 ipol godini, letoska imavme problemi, pa raskinavme, no zimava mnogu mi falese i resiv da go pobaram i pak da gi smiram rabotite, i povtorno prodolzivme se najnormalno , samo sto toj e sega premnogu zaljuben vo mene , a jas ovoj posledniov mesec se pladiv, veke ne go osekam kako porano... Vo meguvreme zapoznav decko na eden kurs sto idam. pocnavme muabeti, i mi raskaza deka imal dolga vrska, 8 godini, i pred nekoe vreme raskinale i devojkata se omazila za negov drugar. Mi kaza deka poleka ja preboluva ali seuste mu e tesko.I taka sekoj den se poveke i poveke pocnavme da si muabetime, posle kursot me pokani na kafe , no nikogas ne me prasa za mojot ljuboven zivot, bese najprijatelski raspolozen. Ovaa nedela pocna da mi praka poraki na telefon da mi se pusta odokolu, no vo zivo koga ke se videvme bese po rezerviran. Jas resiv da mu kazam deka imam decko, no deka ne ni ide i deka sme na pauza( za pauzata izlazav). sega se poveke mi pisuva mi se javuva, a jas neznam sto da pravam, mi se dopaga mnogu, no nesakam da go izgubam onoj sto vistinski me saka, nesakam da bidam lek za povredenoto negovo srce. nesakam da bidam kratka avantura..... Bilo kakov sovet bi mi znacel mnogu. [mod-kirilica:1d92pi2q][/mod-kirilica:1d92pi2q]
Не го сакаш како порано ама сепак го сакаш додека другиов само ти се допаѓа физичка привлечност а нема чуства, па сега ти размисли што би одбрала.Велиш си се оладила а можеби ти е само период а плус ти влијае контактов со овој другиов.И сама кажуваш дека полека ја преболува но сеуште му е тешко.Размисли убаво немој на некого да му бидеш утеха и да се расипеш со дечково па после да се каеш еднаш ти фалел и сама си го побарала сте се смириле втор пат нема можеби и нема да има.Пробај некое време тргни се од него биди си повеќе со дечкоти и кога си со него не мисли на симпатијава види како ќе ти биде.
Хмм тешко е да не му кренеш на некој кој што за тебе е цел свет нооооо ке ве послушам, нема да одговорам. Ке видиме како ке се одвиваат работите
Имам едно проблемче... Бев во врска околу 2 месеци се заљубив а веќе не сме заедно и ми е многу тешко. Ќе ми беше многу полесно ако после раскинувањето не ми даваше надеш. Што сака од мене? Зошто ми дава надеш? Напразно ли се надевам? Дај кажете ми нешто гадно ми е...
Па веројатно не знае што сака самиот, или е таков човек што сака се да си има при рака па и тебе ... Ти најдобро можеш да одлучиш што е ... поради која причина раскинавте? Во прашање беше друга? Или? Кога ќе одговориш на прашањава ќе знаеш...
Девојки извинете за офф топикот ама морав да го ставам ова овде еве ви пример како да му вратите кога сте повредени од тој што го сакате и кога ќе ве изневери: Перо, студент во Скопје, и пишува на својата девојка која студира во Софија: "Драга Ивана! Мислам дека нашата врска веќе не е тоа што го замислував. Оддалеченоста помеѓу нас е премногу голема. Морам да ти признаам дека од твоето последно доаѓање тука те изневерив 4 пати. Мислам дека тоа не е во ред ниту за еден од нас. Прости ми и те молам да ми ја пратиш сликата која ти ја оставив минатиот пат. Поздрав, Перо." Ивана, видно повредена, веднаш заминала кај својата колешка која работи во фото-студио и ги собрала сите слободни фотографии од згодни момци и на тоа ги додала сите фотографии од своите млади роднини, пријатели и бивши дечковци. Сите насобрани фотографии (50 на број) заедно со фотографијата на Перо ги ставила во еден коверт и му напишала: "Драги Перо! Многу ми е жал но навистина не можам да се сетам на тебе. Те молам да си ја земеш твојата слика а останатите да ми ги вратиш назад. Поздрав, Ивана!"
Можеби само се работи за машка гордост и сака да ти покаже што си изгубила? Зависи и до причината поради која сте раскинале, ако ти си го повредила, тогаш најверојатно е дека сака да ти врати некако, а сега од негов аспект, може само да ти дава лажна надеж, а тоа многу боли,знаеш и самата. Ако е така, тогаш подобро ти е да не покажуваш слабост пред него, колку и да ти е тешко, тука се другарките ова она, смешкај се, гледај од светлата страна..нема да ти е лесно но барем пред него биди силна. Тогаш можеби тој ќе се почувствува “поразен“ и ќе престане со тоа.. Сепак како што кажав, зависи од причината поради која сте раскинале. А и не му се замарај многу, има толку многу машки на планетава, и 2 месеци се во прашање, ајде биди силна, ќе дојде некој што навистина го заслужува твоето внимание