Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. spasovskaa

spasovskaa Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    Дај боже да е така да му помине бидејќи ме изнервира за сите години од мојот живот...

2. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    он со тоа ако не си напраила ништо ништо неми е сака да каже лут ти сум :lol: овие мушкиве се бог да чува, :lol: не му ја мисли многу ке му помине и сам ке ти се јави ,ххаахха
    боже мушкиве се више на нас заликуваат ахах

3. spasovskaa

spasovskaa Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    Незнам дали да му се јавам сега или да почекам тој да ми се јави. Што мислите вие?

4. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    ако ти не си направила ништо лошо нема зошто да му се јавуваш.. ако он треба да се извини и свати каде му е грешката и дека не чини што така се понашал со тебе тогаш он треба да се јави ..
    Ако не се јави до утре или пак не дај боже повише тогаш барал причина да се скара..

5. spasovskaa

spasovskaa Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    Аххх тешко ми е вака многу, денес ни се 8 месеци од врската а тој нема гајле.Благодарам многу :*

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Перла дај ти се молам, ако се мувала и сеа одма лесна девојка е па секс и бараат |( олабави се малце, ти ко да не си се мувала е*ате!
    Залиха не ја барај грешката во тебе, едноставно дечкото си е таков и у тие години си сака само партнерка за секс, несака обврски и тоа е тоа, затоа така те прашал.

7. saretooo

saretooo Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    дали да продолжам или сепак не ? :(

Епа вака сакам едно дете но немам можност да бидам со него затоа што мојата другарка не ми дозолува бидејќи таа го сакаше пред мене но тој неа не а јас го сакам со цело мое срце ве молам кажете кој е во право и помогнетеми кажетеми дали да продолжам или сепак морам да се откажам од него ? :( фала однапред :)

8. woow

woow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    88
    Ако и детето има исти симпатии кон тебе, тогаш продолжи. Ионака другарка ти немала ништо со него, а и таа да би била на твоето место сигурно многу многу не би мислела (пошто денес тешко да најдеш најлојална другарка). А ако детето не покажува некои симпатии кон тебе, тогаш не го упропастувај другарството за нешто што не постои можност.
    Поздравче :)

9. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155

-Уште пред 2 дена му е побарав лектирата да ми е дајт ама ми рече е немал прочитано... :(
    Инаку нашколо секој одмор е до мене, и сите коа ќе ми свртат грб тој ми кажуват како треба да постапамм.. На часови понекогаш имам забележано ми се пули, Инаку не му оди добро учењето како и мене така да нема за што др да го прашам во врска со школото.....
    Што мислите Ме свиѓа или NE ?? :)

10. Fene

Fene Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Помош за мојот проблем :(
    Пред неполна година бев во врска со една девојка,бевме заедно околу 3 месеци се гледавме многу па ми здосади од неа :( Почнав да ја одбегнувам да не се гледаме многу,па по некое време и ни раскинав:( Со што ја погодив многу девојката . :(
    Пред некое време ја гледам пораснала и уште поубава,и тек сега сватив дека сум изгубил нешто вредно и убаво,но како да го повратам тоа што сум изгубил разговарав со неа за да се смириме но е залудно таа не сака ни да слушне за да биде повторно со мене. :(
    Пробав секако се е залудно ,ве молам за совет :(

11. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    6.633
    не прави ништо.времето ќе покаже се.ако многу си ја повредил девојката треба да биде луда за да се врати со тебе.сепак ова е мое мислење.

12. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ!!
    со дечко ми сме заедно 3 години но неможам веке да издржам.го сакам ,многу го сакам ама тој е човек со две лица(барем јас така мислам )секогаш кога сме некаде заедно сами тој прави да се чувствувам најсакана и ми е најубаво НО,проблемите почнуваат коа ке излеземе некаде заедно (кафе,диско,прошетка)тој не ме ни забележува ке зјапа по секоа девојка а ако некоја му зе засвига ке ја гледа цела вечер(дури некогаш ке искоментира)а знае дека тоа ужасно ми смета и многу пати се имаме расправо за тоа (за тоа и највеке се расправаме).многу пати му имама рсакинато но пак ке се повратиме ути ке ми се јави 3737 пати и ке ми кажува убави работи(дека ме сака дека не можел без мене) и пак ке се фатиме.кога излеземе пак иста приказана и неможам веке незнам што да направам незнам дали ме сака или само чека прва прилика за да ме замени со друга незнам што да мислам веке ве молам дајте ми некој совет

13. Femina...1

Femina...1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    28
    Според мене нема причина да се нервираш.. тоа им е у природата на машките( да мањачат други женски) .. а секако неможеме да одречеме дека и ние женските знаеме да фрлиме поглед на некое згодно машко :angel: Дечкоти те сака тебе и затоа и сте заедно а сега ако ти стварно пречи тоа почни и ти да погледнуваш кога ќе помине некој згоден типац па да види какво е чувството ..а тоа ним им е многу понепријатно верувај ;) 8) Инаку да сака да ти раскине самата ќе приметиш промени во неговото однесување многу поголеми од гледањето други женски (кое како да е дел од неговиот карактер), како на пример нема да ти звони и да ти вели дека те сака ниту пак ќе е супер спрема тебе ;) така што пробај да не се замараш толку ногу кога он го прави тоа со тоа што и ти ќе го правиш истото .. па може ќе има подобрување(барем кај мене имаше) :lol: :angel:
    Женска ако ти го сакаш .. а мислиш дека и он те свиѓа и сметаш дека нема да си ризикуваш другарство за некој кој не те ферма 2% биди со него... Како што ти кажаа погоре нема вистинска другарка и нема врска тоа шо она го е сакала порано ако ништо не е имало меѓу нив.. Ама ако го она уште сака а ти несакаш да ја изгубиш како другарка Не треба ни да помислуваш на тоа да се муваш со него знаејќи дека ќе ја повредиш.. ниту па има потреба она да ти забрани..Свести се самата шо треба да направеш ама мисли и на последиците од твојте постапки.. позз и Keep us posted! :!: :)

Модератор: Не испраќајте две мислења едно по друго, користете го копчето редактирај.

14. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    еднаш кога се завртев за инат кон еден дечко(мој бивши)му се дигна костаа цела вечер се расправавме а јас му казава дека за инат го направив тоа за да види како ми е мене но тој не,цела вецер ми збореше како сум можела да се вртам по бившиот бла бла....и ми се лутеше 1 недела но се заврши добро и ме е страв пак да изглумама нешто такво за да не си ја растуриме вркста а

15. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Значи кога ти се вртиш по други него го боли и се лути една недела,а кога тој се врти по други него му е убаво и не му е гајле што тебе ти смета и што се лутиш.Ако тебе тоа толку те навредува и ти пречи тогаш за последен пат ке му ја отвориш душата и ке му кажеш како стојат работие.И остави го една недела сам.Нека се излуфтира.Ако му значиш ке направи се за да се смирите.Ама ако дојде до тоа јасно ке му кажеш дека му даваш последна шанса и нека гледа да си ја искористи паметно.
    Значи да му вратиш со иста мера не бива,нема решание..така да,за последен пат кажи му и остави го 1 недела.Ке видиш ако ништо не се смени,остави го.Ке најдеш некој кој само тебе ке те гледа и нема да го интересираат други девојки..
    Тоа беше само мој совет

16. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    но најлошо од се е тоа што се чувствувам понижено ја губам самодовербата ме тера да мислам дека не сум доволно добра за него тоа ме највеке мачи
    но и да сакам да ги оставам 1 недела тој не ми дава ни 1 ден ке ми се јави 4198746 пати во денот ке ме моли да не правам така дека ние се сакаме и не можене еден без друг и јас попуштам и после пак иста песна :@ највеке ме држи до него тоа што кога сме сами ми е најубаво преубаво ... :|

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.111
    Допаѓања:
    67.002
    Дефинитивно не можеш така да тераш, да се понижуваш себеси во врската. А што ќе прави он да речеме еве да се земете? ќе знае дека си му жена, сигурна, како тогаш ќе го спречиш да гледа по други жени? И да речеме да остане на тоа само, пак добро е.
    Треба ова да го решиш сега додека е време, не дозволувај да ти ја намалува самодовербата, да те понижува. Да, понижување е да те држи за рака а да се ѕвери во други. Според твојот опис он не фрла еден поглед, туку е многу повеќе.
    Може треба пак да го направиш тоа, па остај го нека се лути, не му се јавувај, не биди ти првата што ќе се смири. Ако не попушти значи не е ни вреден за маката.

18. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    НЕЗНАМ ЗОШТО ПРАВИ ТАКА КОГА ЗА НЕГО ПРАВАМ СЕ БЕЗ НЕГО НЕ ИЗЛЕГУВАМ НИКАДЕ (ЗАТОА ШТО ЈАС САКАМ ТАКА ТОЈ НЕ МИ ЗАБРАНУВА)И СЕКОГАШ КОГА И ДА ИЗЛЕЗАМ СЕКОГАШ СУМ СРЕДЕНА ТОП (ЗА НЕГО СУМ ПРИНЦЕЗА У СЕКОЈ ПОГЛЕД) И ТОА САМО ЗА НЕГО ИАКО ПОВЕКЕ ДРУГИТЕ МАШКИ ГЛЕДААТ ВО МЕНЕ ОТКОЛКУ ТОЈ :( НО ЈАС НЕСАКМА ДРУГИ ДА МЕ ГЛЕДААТ МЕНЕ ТОА НЕ МЕ ПРАВИ СРЕКНА ,СРЕКНА САМО ОН МОЖЕ ДА МЕ НАПРАВИ ...НО...ШТО МОЖАМ ТОА Е :( :(

19. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    ^ И некои од другарите на дечко ми го прават истото. Во присуство на нивните девојки коментриаат за други и гледаат и се тоа.. А они, ладни камен. Јас тоа не го можам, дечко ми си знае и никогаш не се впушта во такви дискусии, дури и да го принудат да зборува он си молчи, знае дека тоа би ме повредило, знае дека она што ме повредува не треба да го прави и не го прави. И баш, како што им се чудам нив, ти се чудам и тебе. Како можеш да издржиш такви работи? Па и уште зјапање во нив пред твои очи? :o Јас да сум, земам чантата, фаќам такси и правец дома, па после тоа не 122324342421 пати да звони, до бескрај нека звони нека оди по ѓаволите не кревам. Ајде да било прв пат, ако..Втор пат, ако...ама постојано? Једном свиња заувек свиња...Знам точно што ти се случува, како што кажав имам живи примери. И на другарките им велам, абе како можете така?? Ам на игнор го ставам не му се замарам WTF како можеш да игнорираш кога дечко ти зјапа во друга и коментира?? :x
    Тргни се со време, сигурно има многу други за кои би била единствена во нивните очи.
    И не е бајка тоа, вистина е! Има и такви кои знаат да бидат задоволни и среќни со тоа што го имаат!

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    ЗНАМ НО КАКО ДА СЕ ОТРГНАМ ОД НЕГО ..МНОГУ ГО САКАМ НЕЗНАМ КАКО БЕС НЕГО ПОНАТАМУ МИСЛАМ ДЕКА КЕ НЕМАМА СИЛИ ДА ПРОДОЛЖАМ