Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    па тоа да навистина не може да знае што понатаму..мислам дека кога ке бидете во брак времето ке покаже што ке биде..
    најдобро е да си разговарате и да знаете од прилика што ке биде тогаш..
    значи да имате некоја пертстава за тогаш,што ке биде...разговарај и видете некои решенија што ке мислите дека ке бидат тогаш...
    да си имате некоја претстава како од прилика ке биде тогаш??!!!......

2. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    ilipili сега за сега работај таму каде што си, па кога ке живеете заедно во неговиот град можеби и таму ќе најдеш работа на твојата сртука. Нема што уште сега да се нервираш за тоа. :*

3. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    е па тоа е проблемот мила што тој нема претстава како од прилика ќе биде тогаш и кога разговараме тој нема понудени решенија, јас му кажувам тој вели не знам,значи воопшто не знам на што сум.

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    е тогаш тоа е веќе друго..
    глледај мисли некои предлози ти :?: кои сега за сега мислиш дека ке бидат тогаш..
    види да некој момент кога ке биде одморен и смирен да почниш таа тема и да му ги кажеш тие предлози,а потоа заедно да одредите што од нив ке биде.,..
    исто така прашај го што ке му одговара него..
    кажиму дека нее девинитивно тоа но што мисли тој и ти што мислиш да си се договорите..
    само со разговор и идеи ке дојдеш до некое знаејне :?: јас така мислам :?:

5. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Пери срце мое :* знаеш какви се шансите да се најди друго место работа и да си ја изгубиш својата,а мене ме иритира што тој не ми дава конкретни одговори кога ќе го прашам,туку вели не знам и не знам :devil:

6. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    girl од нова година наваму јас му давам идеи,предлози за се понатаму што би можело да биде и скоро секогаш добивам одговор не знам или ќе видиме,ке разговараме па ќе видиме :* до тебе

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    пробај со идеи и кажиму дека ти треба да знаеш....
    кажиму дека не е конечно тоа само онака да си знаеш...
    :hai: :hai:

8. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Види, и нему не му е лесно да одлучи да ја напушти работата од својот град која ја работи по струка, исто како што ти е тешко и тебе. :( За жал, некој би морал да ја напушти и да се сели во градот на другиот.
    Само не се доведувајте во ситуација да се испокарате заради ова :!: зашто со договор се' може да се реши.

Вака, искрено: кој има повеќе шанси за да најде работа во градот на другиот? Дали тој доколку дојде во твојот град, или ти доколку одиш во неговиот град? Убаво разгледајте ги овие можности, верувам сте од помали градови имате познати луѓе, па би можело некако да се најде работа за другиот, вака или онака....Зашто, нема средина. Или џа или бу. :) Или едниот или другиот. Трета солуција нема.

Само со смирен разговор, со разгледани сите можни опции кои би ви паднале на памет, ќе си го решите проблемот.
    Поздрав :hai:

9. richiethekid

richiethekid Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки/дами. Од денес и јас нов член на форумов. Знам дека е за понежниот пол али сакав и јас ете да се приклучам од многу љубопитност за некои теми. Само што го направив профилот одма да ве позамарам малце со еден проблем што ми се појави. Имам 18 и веќе некое време се гледам со една девојка, скоро година е помала од мене. Преку едни нејзини другарки дознав дека многу сум ја потсеќал на еден бивши нејзин. Со тој типот одеше она пред 2 години отприлика и доста време беа заедно. Сеа се мислам шо да правам, дали да превземам нешто, така ли да го ’проголтам’ тоа? Ај ако сакате малце стручен совет ?? :) :)

10. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Знам дека не му е лесно и целосно го разбирам,фала богу дека нема да барам да ја напушти работата поради мене.Тој веќе си работи во неговиот град,а јас сум од поголем град и како што стојат моментално работите јас ќе бидам таа што ќе треба да ја напушти и да се жртвувам поради нас,но што е тука е.И јас се надевам дека ќе го решиме проблемот и дека нема да заврши фатално ова.
    :hai: :* и до тебе

11. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Прво добредојде на форумот,се надевам дека ке ти помогнеме.Прати како ке се однесува кон тебе таа понатаму,не знам колку време сте заедно и каков моментално е вашиот однос,дали ти го спомнува бившиот,дали сте разговарале на таа тема? Потпрашај одоколу зошто е со тебе, дали е среќна и ако не ти штима по некое време и ако е ладна кон тебе прашај ја директно зошто е тоа така, но не избрзувај со заклучоците. Едноставно можеби е само случајност тоа што личите со него.Среќно

12. marija.123

marija.123 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Prijatelstvo ili nesto poveke?

Situacijava e malce komplicirana, no se nadevam deka ke mozete da mi pomognete..se raboti za eden tip, 18 god, so uci kaj mene u skolo, se znaeme 6 meseci i drugari sme..ja go svigam i on go znae toa i od vreme na vreme mi otvara temi na ljubov pomegu nas dvajca i takvi raboti, no mi smeta toa so ima devojka so koja ide 4 godini i vika deka ja saka, a samiot zbori posle deka ja vara na sekoj cekor..vecer mi rece da sum mu mestela nekoja drugarka za edna vecer...:worried: NE ZNAM KAKO DA SE POSTAVAM KON NEGO I DA DOZNAAM DALI ON CUVSTVUVA NESTO ZA MENE..? help me! :sweat:

13. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931

не ти е доволно што дечкото има девојка?

14. marija.123

marija.123 Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

se zbori deka e so nejze od so mora...roditelite gi terale :/

15. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Да родителите му ставиле сигурно пиштол на глава или го чека во визбата една ортома за да го обесат ако му се скара тој неа или пак таа него,само ти тешисе со оваа приказна значи никој не оди со сила со некој а уште помалку заради родителите тоа се излитени изговори незнам како не ти е јасно јас би те советувала да стоиш понастрана од таков тријаголник тие работи никогаш не излегуваат на арно...

16. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    И самата си кажа дека се збори само, а ти не можеш да знаеш што е точно. Искрено да ти кажам и не ни верувам јас дека тоа е точно. Тој четири години ќе се влече со неа, а не ја сака, само поради родителите.. како да не. Тргни се настрана од него и од тие муабети дека тој не ја сака неа. Ако е со неа сигурно дека има нешто. Замисли тебе некој да ти се меша во четиригодишна врска? Какво ќе ти е, а ? Остави ги нека си се сакаат децата, а ти најди си некој слободен.

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Чекај малку...првин велиш дека ја сакал,па ги терале родителите да бидат заедно.Едното со друго не ми иде.И како јагода на шлагот ја изневерувал.Ова ми личи на шпанска серија ама ај,да не мрчам многу,тој си знае -.-
    Ама како и да е ке ти кажам батали го таму,не ти треба таков тип.
    Замисли да си во врска со него,нема да те копка помислата дека ке те изневери и тебе?
    Ја жалам девојка му и такви ко него. |(

18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.602
    Овој синдром е едноставен и јасен како бел ден - момче од 18 години во четиригодишна врска,
    или навистина ја сака девојката и е затрескан во неа до уши, ама заради имиџот пред околината и најважно - другарите, сака да покаже дека е мачомен, фраериште, па пушта водичка наоколу, вклучувајќи те и тебе, демек види ме мене, што дека имам долгогодишна врска, си го правам ќејфот, т.е. правам што сакам.
    Или втората реалност - навистина си го прави ќејфот и прави што сака, ем бутка некакви си врска без врска, ем шврља наоколу.

И двете ситуации се лоши, но разбирливи, мене не ми е ништо чудно 18 годишен момак да сака да се покажува колку е је*ачиште и посакуван тип.

Во секој случај мислам дека не треба да реагираш никако, да не се мешаш во туѓа врска, да не му наоѓаш девојки за една вечер и да не правиш ништо со него.
    Јасно - пронајди си некој слободен, како со статус сингл, така и емоционално слободен и неоптеретен со тој машки синдром да се покаже на околината во нивото на фраерлук.

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    според мене дечково само си гиби време со некои девојки..
    значи има девојка и бара и други исто времено,тоа не е добро..
    немој да воопшто мислиш на него ..
    гледај одалечисе од него со тоа што дечково не е добар тип,затоа што има девојка и ја вара на секој чекор :o па што е он..
    остави го и ако ти збори за љубов околу вас или воопшто избегнувајго...не е доброд абидеш во негова близина со тоа што ти се допајга и што дечково како женкар ми изгледа штом може така да прави..
    според мене најдобро е да се тргнеш од него :) сепак ти си знаеш..

20. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Kako da go vratam bivsiot

Pa vaka... Bev vo 3 ipol godisna vrska so decko dve godini postar od mene i se bese sovrseno kako od bajkite bevme najzaljubenite vo nasiot grad. Toj mi bese i prviot se bese sovrseno, no posle 2 ipol godini jas go izneveriv so negov najdobar drugar,no za toa posle mnogu se kaev (mozete samo da zamislite kolku bese povreden). Dve endeli podocna se smirivme i mi prosti i nikogas mi nema progovoreno za toa sto se sluci,znaci bese predobar so mene. Posle edna godina jas pak go izneveriv i ovde veke bese navistina krajot bese mnogu povreden i besen,ne sakase da slusne za mene i po nekoe vreme samo se muvavme i veke 2 godini nie ne sme bile zaedno, a umiram za nego samo barem za raka da mozev da go drzam ;( Od togas me nema poglednato vo oci i se fati so devojaka koj mi bese najdobra drugarka i idea 2 goini. Jas stradav za nego i ne sakav da imam drug osven ngo i polse tolku vreme resiv da si fatam decko i veke 5 meseci sum vo vrska, i sega od kako sum so drug poscna da mi zboruva, da se pozdravuva so mene. Ne znam kako da go vratam i kako da pocnam da pravam muabet za da se smirime ve molam pomognete mi!!! P.S Mnogu pati sum go molela da se smirime no toa bese vo periodot koga ne mi ni poglednuvase, a sega od koga pocna da mi zboruva ne. Za toa VE MOLAM kazete kao da pocnam pak so nego kako da mu prijdam i kako da pocnam od pocetok so nego. BLAGODARAM :*