Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Зошто да не сака ништо со неа :o :o
    Може комотно пелени да и менува, или да ја носи во игротека..
    А тоа е толку романтично, машкиве денес не се фер значи! :devil:

Ај кажи и на другарка ти да купи неколку барбики, да ги научи да се бакнуваат како што ние им правевме порано, па после неколку години нека проба и таа.

2. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
  3. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    разговарам со неа но нисто не слуша вели не ми е гајле.
    мајка и и таткои се разлика 5 години, но тоа не е проблемот таа не разбира дека е мала а он е поголем и искусен за 5-6 години мозеби и би мозела несто она е 6 одд

4. Mr.Nobody

Mr.Nobody Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    9
    хмм, прво, разликата бар вака по бројки е 7! ... второ, е добро де, сите имаат симпатии, најчесто постари... е трето, и тоа како си у право... не да е мала, ПРЕМАЛА .. АМА... чим се дружи со братучедка му, што или е постара од неа или колку неа, сигурно и спомнала нешто, оваа ако не се бунела.. лошо,лошо ама од др страна 12год.. шо пак знае она колку се цените на патлиџаните на Буњаковец.. Ти, евентуално можеш да асистираш со тоа што..ако се пријатели они на ФБ .. ќе му кажеш да ја избрише или блокира, или просто, да ја игнорира.. Тој од др страна, со 19год ... не дека е пак мн мн зрел , али ете, зошто е пунолетен, и тоа како треба да му ја мисли што прави, иако, велиш, и рекол дека е мн помала и сл.
    ,.... има една стара, вели ... За секоја последица..има и повод, најди го тој повод и обиди се да го прекинеш.

... комплициран проблем си стаила, тешко да ќе ти помогне некој повеќе..SRY .

П.С а можеш секогаш да го искористиш нај екстремното решение т.е да им кажеш на нејзините родители па они да се справат... ама со тоа, ем 95% ќе изгубиш другарка ти, ем 90% они ништо нема да направат... таква е денешницава..

Со среќа ...

5. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    И јас тоа му се чудам на денешниве деца колку само брзаат за да пораснат а не можат да сватат дека овие години се најубави и никогаш нема да можат вакво нешто да доживеаат.............и во право си за фејсбукот и општо компјутерите ни ги ништат децата а дел од кривицата имаме и ние :(

6. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    братучетка му знае се и она се договара со неа кога он е некаде во близина да дојде и таа за да го види, освен тоа вцера раскинал со девојката... другарками полета во воздух сега усте повеке се надева, а мајкаи и таткои знаат и нисто не и велат

7. lloovveellyy

lloovveellyy Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    па да си го исполнам ветеното :) супер ни оди еве денеска 8 месеци си правиме :inlove: :inlove: ногу си се сакаме ме прифати као таква а јас постепено се сменив и тоа е тоа :D фала ви за подршката :*
    мајка и и татко и сигурно си мислат дека девојчето им е уште мало и дека само се занесува тие не свакјаат сигурно сериозно а ако се свесни за последиците тогаш јасна е целата слика за девојчето за жал...

8. AlwaysSmile

AlwaysSmile Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Хеј :)
    Значи вака... Имам 14 години и две најдобри другарки. И двете се имаат мувано, како и 90 % од девојчињата на моја возраст во градов. Мене многу ми имаат понудено, али до сега сите ги имам одбивано. Би сакала, да ми кажете дали би било грешка од сега да се мувам или пак не...?? Пошто ипак за вакви работи е глупо да се разговара со домашните, решив овде да се обратам. Па ако може барем вие поголемките да ми кажете, дали ќе напраам грешка ако се мувам. Дека стварно има неколку шо ми се свиѓаат, што ми понудиле, а и не знам шо да праам. У градов како и секаде ако се поздравиш со некое машко ти ваѓаат муабет дека си се мувала. Па сега ако стварно се смувам, којзнае каков муабет ќе ми извадат............ Али би сакала да пробам. Секој совет ми е добредојден. ФАЛА ВИ МНОГУ ОДНАПРЕД. :) :*

9. Pikacuu

Pikacuu Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Неочекувана разделба

Значи незнам ни јас како заврши врскава,која беше причината...одевме скоро 5 месеци..и тој почна да забушава,да не ми ѕвони веќе,ама мислам дека тоа се е од љубомора не од друго...и ја се помирив со тоа му кажав дека веќе е крај тој не ми враќаше на пораките...и еве сега почна пак да ми ѕвони ама јас не му кревам слушалка..ни па му враќам на повиците...и незнам што да правам ве молам кажете некој предлогг??На вас ви се има ли случено нешто вакво??? ... :( :( :*

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Неочекувана разделба :///

да не се замараш :) Tерај си понатака со животот, зашто и да се смирите пак истата песна ќе биде :)
    Tака да млада си, имаш време пред тебе и за други посаглам дечковци, кои ќе бидат повнимателни ;)

На Pikacuu му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    72

Исто како предходното мислење, така би ти кажала и јас. Ќе се најде некој поарен, што те заслужува :)

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757

дечкото обожава а си игра игри жешко ладно изгледа па и да се смирис еден период краток ке биде се ок и после пак стара приказна најверојатно е лад и зелен дечко и уште не е издуван и не сака озбилни врски така да најди си некој кој ке го заслужува твоето внимание и љубов

13. Pikacuu

Pikacuu Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

И со вој се беше ОК ама мн е љубоморен затоа шо се дружам со машки,и кога ме гледа да стојам со некое машко само ја врти главата...и затоа ја и така одлучив да му кажам дека е крај ама тој неможе да се помири со тоа уште...://

14. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Незнам дали јас сум виновна, дали нешто навистина не е во ред со мене, или пак тој така ме навикнал. Во последно време толку многу се напнувам со тој фејсбук како незнам што да е, ниту јас самата не се разбирам, зашто ја адднал таа за пријател, зашто и лајкнал слика, зашто коментирал на статус, значи буквално сум опседната со тоа, и самата сум свесна дека не е во ред и неможам да истрпам веднаш избувнувам почнувам за секоја ситница (од тој проклет фејсбук) да му се дерам, но јас сум навикната тој да не го прави тоа, не правел така порано не пишувал, не лајкувал, незнам навистина што да правам и како да постапам, љубоморна сум и опсесивна заради фејсбук, ова не личи на мене :x Дајте некој совет :sweat:

15. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Деактивирај го фб на некое време. Колку да се „изладиш“ малце. Знам дека е тешко да се контролираш, посебно кога се ти е на тацна. И да не сакаш ќе видиш. Ама сфати дека тоа е виртуелен свет, дека таму можеби правиме работи кои во реалниот живот не би ги направиле.
    Со тоа што така реагираш нема да смениш ништо. Само може да ја влошиш ситуацијата. Остави го нека прави што сака, не можеш ти да го контролираш. Ај стави се на другата страна?!
    Тој ако сака нешто да направи ќе направи па ти ако сакаш качи му се на глава.
    Олади малце, ти викам најдобро е да деактивираш додека не се смириш, или пак пробај да се концентрираш на други работи освен фб.
    Контролата е најголемиот уништувач на врски.
    Колку само беше поедноставен односот меѓу луѓето порано...тажно.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Лудо е да не речам заради фејсбук да си правиш проблеми во врската.Не можеш сепак да му забраниш да додава и да лајкува пријателки или непознати личности.Сепак на крај тој е со тебе а не со нив.
    Олади прво,па ако толку ти пречи разговарај со него ама мислам дека не треба да креваш паника. :)

17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Имам разговарано тој и сам ми има кажано дека непотребно правам драми за глупости и дека неможам јас да му забранувам. НО, тој не правел така, незнам што се случи последните неколку месеци, знам дека правам драми за безврска ама незнам што како да постапам..

18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Како што кажа ell претходно мораш да се контролираш самата себеси за да не искрсне од ова некој голем проблем.На пример да се осети дека го гушиш,дека му забрануваш некои работи и така натака.
    Еве видиш ти кажал да не правиш драми.Смири се,искулирај...и да,ако е потребно деактивирај го фејсбукот на некој период.
    Ако сака да направи нешто пак ке го стори,сакала ти или нејкела.
    Јас од такви избувнувања ко твоите си уништив врска.Прекини додека е време за да не има после последици. :)

19. ell

ell Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    625
    Ако му правиш драми тој уште повеќе ќе го прави она што не го сакаш. Некогаш тоа го правиме свесно, ама некогаш и несвесно. Доволно е ти да му кажеш дека ти смета. А другото, останува на него. Не можеш со сила да го тераш. Плус, гледам млади сте. Нормално е до некаде тоа негово однесување. Не се замарај со тоа.
    Си правиш непотребни грижи. Ако сака нешто да направи ќе направи. Прави она што ти сакаш да го правиш и не се замарај со неговиот живот. Во врска сте, ама вие сте 2 личности, кои различно гледаат и ги перцепираат работите.

20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.440
    Допаѓања:
    91.721
    Се повеќе ФБ прави проблеми во врските, а јас мислам дека причината за тоа е што повеќето од нас запознале некој така или пак не знам почнале нешто.
    Од друга страна кога ќе видам јас што се пишувам/в со некои си викам да прочита некој ќе си помисли се и сешто, а нема врска.
    Можеби сме да послободни на фб, но тоа не би требало да пречи во реалниот однос со личноста со која што сме. Не дека би ми било пријатно ТОЈ да лајкнува стално слики на одредена личност, да додава секси цури ама па и мене ме додаваат некои, плакнам и јас очи на нив. :wasntme:
    Затоа не се нервирај, ако се карате само ќе го одалечиш од себе.