Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Ania96

Ania96 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    Eпа вака ... имам пишувано и на други страни сепак сакам и овде да го споделам ова ,можеби ќе најдам некое решение со ваша помош. Mи се допаѓа едно момче ... мислев декаа се вратил на својата поранешна ,но сум била грешка,на моја среќа.. проблемот е што не сакам да му кажат демек ја го свиѓам,дека ќе си ги дигне акциите .. и не знам како да му дадам до знаење дека ми се допаѓа.. Еден мој другар што исто така е негов се сомнева дека ми се допаѓа ,но јас одрекувам .. Tој исто така еднаш ми кажуваше дека се распрашувал овој за мене .. ама сега некако не го гледам како многу заинтересиран ... дали мислите дека треба да му дадам до знаење дека ми се допаѓа ,или???

2. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Па ако ти се допаѓа,секако дека ќе му пратиш некој знак,а ако ништо не добиеш од него,никаква реакција,барем ќе си бидеш мирна знаејќи дека си пробала.Ако му се допаѓаш,ќе ти пристапи доколку е право машко а ако не,бркај си работа,ќе си најдеш некој дечко кој ќе вреди.Се надевам помогнав,па пиши што си направила.Храбрите сакаат а кукавиците чекаат да бидат сакани.

3. Ania96

Ania96 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    па каков знак да му пратам ELLA ,што би предложила ти ...

4. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Па пиши од каде се знаете,имате ли искачано заедно,пиши малку повеќе за вашиот однос за да те посоветувам правилно.Чекам :)

5. Ania96

Ania96 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    Eпа види сеа..не сум мнгоу блиска со него,вака на едно здраво сум .. некогаш коа ќе ме види ми зборува .. немаме искачано ..еднаш бидејќи се знам со другарите му,седнав до нив кога бевме излезени во еден кафич и зборувавме цела вечер.. од тогаш не сум вака зборувала со него подолго време..онака само здраво како си .. или пак кога со некуј другар е па ќе ме замуабети другар му ,па и овој може да се придаде..

6. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Кога ќе се видиш следен пат со него,благо насмевни му се,значи не претерано,умерена насмевка и погледни го неколку секунди,ако дојде да зборувате,немај другарски однос со него,туку биди малку сериозна и кога ќе зборувате допри го еднаш по рамо,повеќе знаци од овие според мене амин :) Па голем си е,ќе сфати.А тоа што ти кажал заеднички другар дека те свиѓа,провери си сама по начинот на кој те гледа и ти се обраќа.Што мислиш за ова?

На Ania96 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ania96

Ania96 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    ти благодарам елла, ќе се обидам овие совети да ги применам овие денови ,па ќе ти пишувам.. уште еднаш благодарам и ако имаш некогаш некуј проблем или ти треба совет,слобдно пиши ми ,ако можам да ти помогнам .. поздрав !!

На Ella.313 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Фала ти,и ти исто кога и да ти треба нешто пиши,а еве уште еден совет од мене кој ќе ти служи за цел живот-биди мистериозна,не откривај многу нешта за себе и својот карактер,ќе му бидеш привлечна бидејќи ќе сака да те запознае,а истото важи и за реакциите-не прави реакции или муабети од типот "сакам ова,нејќам она",остави тој сам да открива што сакаш и да го набљудуваш што ќе прави и ќе ти приреди без да му посочуш..кратко кажано,малку зборувај,повеќе набљудувај,ќе бидеш магнет за машките :)Пробај го ова некогаш па пиши резултати,иако ги знам однапред :)Поздрав,ти пуштам среќа за симпатијата и чекам резултати во скоро време :)

На Saisnalla му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ania96

Ania96 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    благодарам за се елла,се надевам во скоро време ќе ти пишувам што било .. поздрав

На Ella.313 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mimitka

mimitka Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    3
    се гледам со еден ми рече не е за сериозно и на др им кажувал дека само онака искачаме и декасака др како да му влезам под кожа мене да ме засака ??

11. CallMeMaybe

CallMeMaybe Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mislam deka go zasakav..?

Pred nekolku meseci izlegov so edno dete, prethodno dolgo vreme se svigjavme, ubavo si pominavme. Od togas koga ke se sretnevme zboruvavme, se pozdravuvavme, no sega i toa "iscezna". Se imam so nekoi negovi drugari i taka doznavam se za nego, izleguvame na isti mesta i postojano se gleda vo mene, no neznam zosto ne uspeavme da se zblizime. Mi kazuvaat deka sekogas prasuval za mene, i jas koga ke go vidam ne mi e seedno, se poveke mislam na nego, i pred edna nedela i pesna mi isprati. Neznam sto da pravam, dali da prevzemam nesto (bidejki bil sramezliv), ili da se nadevam deka mozebi toj ke napravi cekor. A navistina mi se svigaaaaaaaaaa :/

12. Ania96

Ania96 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    епа вака Mимитка...Jас мислам дека ти сигурно даваш се од себе и дека тој досега ќе те засакал .. со срцето и чуствата неможеш да управуваш ,ако е вистина дека тој сака друга ,најдобро ќе биде да го оставиш ,бидејќи на крајот ти ќе бидеш повредена... сепак ако многу го сакаш ,обиди се некако ..ја мислам дека најдобро ќе биде малку да оладиш пред него ,да се правиш како да не те интересира чисто онака од забава да ти е , дур да не се замараш со него ,што значи ич да не го рецкаш ,па секој тоа ќе го заболи и примети и тој ќе почне да трча по тебе ..имав една другарка исто ко тебе , се муваше со еден али тој не се замараше ич со неа , и сеа таа го остави ,не го рецка ич и овој трча по неа ко загарче ... ама оваа не попушта лудава,пробај и ти така ,може ќе биде нешто .. а ако не сакаш ова да го примениш ,пиши па ќе се обидеме со некуј друг совет ..поздрав

13. asm

asm Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Вака...бев седната во парк малку ми беше лошо и случајно помина бившиот...дојде ме праша како сум дали сум добро...а пред тоа неможеше да ме смисли...седна со мене правевме муабет..расчистивме некои работи кои не беа расчистени испадна дека не буцкале да раскинеме...таа вечер ме баци...бевме заедно саат време после морав да си одам...искочивме повторно но само муабет правевме...незнам како да го сфатам ова...првин ме мрази после е се океј мување ова она..после онака другарски муабет...не ја сваќам поентата..Помош? :/

14. Ania96

Ania96 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    асм најпрвин ти треба да си расчистиш дали сакаш само мување дали сакаш повеќе од тоа,да се фатите или што .. прашај го ,разговарај со него каква намера има тој ... и не дозволувај никако така да си игра со тебе , да прави што сака .. според мене женското треба да го врти машкото а не тоа да си поигрува со тебе . разјасни му дека не си играчка да си игра со тебе , покажи малку заби , покажи дека ти си таа што одлучува а не тој ! не дозволувај тој како сака,така да биде ;))

15. Saki15

Saki15 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    142
    Па искрено јас тебе девојче не те сваќам. Ти треба да си расчистиш во мозокот дали го сакаш или не. Но мислам дека не треба да продолжиш со него, бидејќи ако требало да сте заедно и ако толку тој тебе те љубел немало да сте раскинеле, па макар и која било да е причината.

16. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Ова и не е некој проблем...меѓутоа сакам некој совет...па ако е од машко уште подобро, но тоа не значи дека женско не може да ми даде совет. Пред неколку дена се запознав со еден дечко, вака супер изгледа, вечерта кога се запознавме си направивме бааѓи муабет, се разделивме без ништ, мисламјас си отидов содруштвото во друг кафиќ и тој со своето друштво во друг. Наредната вечер кога си дојдов од излегување му пратив понуда за пријателствона ФБ, тој ме прифати и ме покани да излеземе на состанок за да го официјализираме пријателството :) . Ја прифатив поканата и излеговме. Беше супер, бевме на места каде сите можат да не видат, си правевме муабет, после тоа се бакнавме и вечерта беше супер....кога си одевме дома како што си правевме муабет и кажа дека си поминал убаво, и дека пред спиење ќе мислел наизминатата вечер....и ме праша дали сум сингл, му кажав дека да, го прашав и јас него и тој ми рече дека бил сингл,ми рече декасака да се дружиме повеќе. После се пишевме малку на фб и си легнавме :) .
    Е сега моментот е следниот, дали да му пишам или да му се јавам прва, или да чекам тој да ме побара???!!!!! И да, уз муабет нагласи дека не сака повеќе да е сам и дека сака да има девојка ;) Ме привлекува дечкото и би сакала да пробам со него.... мислам дека и немуму се допаѓам, само не сакам да упропастам нешто на почеток....

17. FreakyGirl

FreakyGirl Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    3
    Мислам да почекаш тој тебе да те побара :) Биди малку "недофатлива" :D

18. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603

А јас би ти кажала да не рипаш како што те советуваа некои феминки и да му бидеш напорна и загушлива оти дури и да има некаква намера човекот ќе го исплашиш. Еднаш те бацил де, само смирено вози. Ако ти се јави пак добро, ако не од кај знаеш може било импулс те бакнал и ајде. Не форсирај ништо, чекај тој да направи чекор.

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Сара немој да играш детски игри и да се правиш недостапна и да глумиш лудило. Земи го телефонот пиши му порака за добра ноќ, имај убав ден бла бла, па чекај да ти се јави. Наредниот ден јави му се ти, нема причини да се правиш незаинтересирана кога веќе те интересира дечкото :)

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Footballgirl

Footballgirl Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Помогнете ми !

Нова сум на форумо,но морав да се зачленам бидејќи ми е потребна ваша помош.Се работи за еден дечко за кој што би направила се,а тој за мене ништо.Од другата страна е дечкото кој што ме сака ,а јас него не!Дечково кој што не го сакам го иварав со дечкото што го сакам.Раскинав со него сакав да бидам со тој што го сакам,но за него бев пролазна за 2 недели колку да ми ја растури врската и да го снема.Пред 2-3 дена дознав дека си фатил женска мн ми е тешко за тоа.Сакам да го заборавам знам дека не е за мене .Додека беше со мене ме лажеше и ме вараше и што уште не .А дечково што не го сакам сеуште ме бара и сака да се смириме.Што да направам ве молам помогнете ми !