Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Помогнете ми !

Фати си трет и заборави ги и двајцата.

На Trendafilka, Lilly8 и bluegirl7 им се допаѓа ова.
  2. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Помогнете ми !

Мислам да му дадеш шанса на тој што не го сакаш, со тек на време сигурно ќе го засакаш а и џабе не рекле
    - Гледај го тој што те сака, а не тој што ти го сакаш

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Помогнете ми !

^
    Еленушке ма :D Млада си за вака да размислуваш, ко баба ми да ја слушам
    Бог да си ја прости
    Нема бирање или да ме сака или да го сакам, се оди на обострано и никако поинаку...

На fallenangel, JuLleE, rossonerka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Помогнете ми !

Искрено ќе ти кажам без лутиш. Ти не си требала да го вараш дечко ти, ако си сакала да бидеш со тој другиот си требала да му раскинеш прво. Тој и поради тоа те напуштил, знаеш какви се машките, може си рекол чим го варала него може и мене. Животот враќа и тоа дупло. Јас би ти препорачала да ги баталиш и двајцата, ќе си најдеш друг. И од денес па натаму со повеќе памет.

5. antoanets

antoanets Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Помогнете ми !

А може подетално да ни кажеш некои информации, како на пример колку време одеше со дечкото кој не го сакаш? Дали ти беше убаво во таа врска или не? Дали тој што ти го сакаш реално можеш да го освоиш да биде твој???

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Помогнете ми !

најубаво обидисе да заборавиш се,а ако не тогаш дај му шанса на оној што те сака..
    тој што те сака ке се обиде да бидеш среќна а тој што то сакаш а не те сака само ке те повреди..

7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Помогнете ми !

Абе што тресете да му даде шанса на тој што ја сака.
    А дали се запрашавте колку ја сака после нејзиното неверство?
    Таа не го сака него, го изварала еднаш, сечам глава дека пак ќе го изневери. Нормално гајле и е, не го сака.
    Ај баталете совети такви. Убаво е машкото да те сака, ама ако не го сакаш џабе ти е, таа врска ќе пропадне кога тогаш.
    Не знам од кај овие совети на младиве, искористете ги мажите што ве сакаат и фрлете ги после. |(

Јас да сум на место на дечкото што ја сака (или веќе минато време - сакал) една клоца и да не ја видам после у мој живот, нека си брка работа кога и мрда газето.
    Од оваа ситуација само може поука да понесе. А избор од двајцата мажи... ниеден!

8. honey.heart

honey.heart Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    62
    Конечно се решив да споделам.......

Се запознав со еден фин дечко минатото лето, мислев дека ке бидеме само пријатели но не бидна така. Тој почувствувал нешто за мене и ми го призна тоа. По одреден период и јас истото го направив бидејки го засакав, а бев сигурна и во неговата љубов. Многу добро ни одеше, врската не се официјализира со сакаш да се фатиме блаблаблабла,, сепак, тоа беше прекрасно... :) :$

НО сето тоа прекина, го снема сјајот.. исчезна, СЕ..... :( :doh: :doh:
    тој се оддалечи од мене,престана секој контакт, на некој чуден начин потполно се прмени, со него веќе не се разговара...
    не е истиот ТОЈ...

пробав да си разјаснам, да поразговарам со него неколкупати, но безуспешно..
    пробав да го игнорирам да не го приметувам ... и тоа не ми успеа, не даде резултати...

*да напоменам:
    не си го измислив ова, не ми е дојдено до тепање време и аљачење по форуми

Би сакала, доколку сакате да ми дадете совет,и мислење.
    Како вие би постапиле? :)
    Поздрав :) :hai:

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    се запознавте преку нет?
    извини малце не сватив баш добро мегу вас што било?..

пробај прашај го зашто се сменил со тебе../
    искрено незнам што да пишам јас оти не сватив што било мегу вас па да се дојде до заклучок или слично :?:

На honey.heart му/ѝ се допаѓа ова.
  10. honey.heart

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    62
    ^
    не, во живо се запознавме, многу добро.
    меѓу нас... најубавото нешто во мојот живот.. прекрасни зборови, дела романтики, ово оно :( .....(ако не е доволно објаснувањето,ке дополнам)
    се разбира, секс - НЕ
    инаку, го прашав на фб не враќа, на мобилен-не се јавува, во живо - не ме примеќа...

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    чудно како наеднаш така :?: да не сте се скарале нешто или си кажала нешто што му паднало тешко :?: чудно туку така наеднаш без причина да не се слушните.....
    се има вклучено на фб и слично да не ми е нешто???
    можеш една порака да му пратиш да видиш што е :?: а потоа ке си зборуваш и разјасните :^)

12. honey.heart

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    62
    ^
    имало недоразбирања но не паднале тешки зборови
    да, се вклучува. жив и здрав е сигурна сум, го гледам во градот ...
    верувај, сум пратила.. не една 5 пораки, ама неќе.
    мене не ми е срам да го прашам и да разјаснам, ама немам прилика...

сепак, ти благодарам од срце за одвоеното време и зборови :)

13. Annye

Annye Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ve molam devojki za nekoj sovet.

Vo vrska sme recisi dve godini.Go sakam i toj me saka.No poslednite meseci se izleguva od kontrola.Izbuvnuva bezvezno a mene toa me iritira.Postojano ima ispadi na ljubomora. Imam zabrana za da prikacuvam fb slliki,da izleguvam.Ne mi dozvoluva da si gi odrzuvam starite prijatelstva.Posle tie kavgi koi nastanuvaat od gorenavedenite pricini jas moram da go molam za da se smirime a toj ne mi odgovara.Posledniot negov ispad bese koga mi pisa poraka:Ne me zamaraj poveke.
    Toa postojano se slucuva a jas bidejki go sakam sekogas go primam nazad kaj mene.Sekogas mi otvara stari kavgi i mi ja prefrla mene vinata.Ne sakam da raskinam no nemam idea sto da pravam.Ovaa rabota postepeno me izluduva.Slusnav razni soveti no mene mi e tesko da presecam finalno.Ne znam dali ke izdrzam bez nego.Ne sum sposobna.

14. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    па не може да се разјасни недоразбирање коа го нема он сигурно ни сам не си знае што го мавнало :^)
    а колку год има ?

15. honey.heart

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    62
    тој 17, јас 16
    сепак, мислам дека тука е крајот.

16. portokalova

portokalova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32

можеби ќе го трпиш тоа месец, два, три, можеби две години... пет... ама еден ден ќе ти пукне филмот дефинитивно. Пробај зборувај со него. НЕ ЗАСЛУЖУВАШ ДА ТРПИШ ТАКВИ РАБОТИ. Тој не треба да ги прави тие работи зашто те повредуваат! Да трпиш нервози, стресови... 80% од болестите произлегуваат од СТРЕС! Не дај боже од толку нервози и да се разболеш... Значи сфаќам дека го сакаш и не можеш да раскинеш така лесно... долга врска, приврзана си и навикната на него, и најважно ГО САКАШ... Поради тоа само ќе ти кажам ЗБОРУВАЈ УБАВО СО НЕГО! СЕ КАЖИ МУ БУКВАЛНО СЕ ШТО ТИ ЛЕЖИ НА СРЦЕ! Верувај понекогаш не е доволно двајца да се сакаат, потребно е мноооогу повеќе од тоа. Запрашај се ти самата КАКВА ЌЕ МИ БИДЕ ИДНИНАТА СО НЕГО? ДАЛИ ЗАСЛУЖУВАМ ВАКВО НЕШТО ПОСЛЕ СЕ ШТО СУМ НАПРАВИЛА ЗА НЕГО?? ДАЛИ ЈАС МУ ПРАВАМ ВАКА? ДАЛИ ЗАСЛУЖУВАМ ДА СЕ НЕРВИРАМ? ДАЛИ ЗАСЛУЖУВА ДА МУ ПРОСТУВАМ ПО СЕКОЈА ГЛУПОСТ?....
    Размисли си и ти самата убаво и ЗБОРУВАЈ СО НЕГО ОНАКА НАЈИСКРЕНО! Ако те сака, верувај никогаш нема да дозволи да те изгуби и ќе се потруди да се смени за тебе.

и те молам од мене речи му го ова ВИСТИНСКИОТ ДЕЧКО НИКОГАШ НЕМА ДА ЈА РАСПЛАЧЕ ДЕВОЈКАТА ШТО ЈА САКА ПОВЕЌЕ ОД СЕБЕ!... БЕЗ РАЗЛИКА НА СЕ, БИЛО ШТО И ДА СЕ СЛУЧИЛО! :)

среќно, без нервози и поздравче!

На Ella.313 и Annye им се допаѓа ова.
  17. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    девојче нема зашо да ми ја мислиш едноставно типчево не знае како да ти каже крај сеуште не е научен мал е :lol: ,иди најди некој друг симпатија и не му ја мисли

18. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    МОжно ли е да си залјубен во четворица?? ЕЕ јас суууууММ дали вие некогаш сте биле? Убаво ми е вака ДА но знам дека тоа не е нормалнннннно :)

На Idonea му/ѝ се допаѓа ова.
  19. portokalova

portokalova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32

зашто да не е нормално :rofl: баш е закон! ми се свиѓале неколку машки истовремено и мене :lol: и ТОП е така. А не само со еден, вака имаш повеќе можности! САМО НАПРЕД! :D

На Macushkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ania96

Ania96 Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9

девојчее ова не го заслужува никуј , ни пак ти .. таков живот без пријатели и слобода не му посакувам ни на непријател ........ овој шом вака ти прави ,верувај не те сака , пресечи додека е со време инаку подоцна тешко ќе биде...