се случило такви мислења во нас,и мене ми се има случено па мислам на многу друфи.. но најдобро е да си се поставиш спрема него како он со тебе и ти со него, не оди така да се чуствуваш заоставена тоа е лошо.. разговбарај со него обидисе да ги погледаш работите како стојат а потоа да си превземиш нешто ако не си среќна тогаш не мора да останиш со него,млада си и ке запознаеш уште многу што мозеби ке биде некој онака како што сакаш сепчак не избрзувај и разгледај како се вистинските работи..
Мој совет ти е да седниш и убаво да му кажеш дека не си задоволна и дека не си среќна од неговиот однос кон тебе. Кажи му дека сакаш да ти псовети внимание и да е повеќе време само со тебе,односно да сте самите барем еднаш неделно. Ако те сака и ако сака да успеете можеби ќе те разбере и ќе се потруди да направи да си среќна и да ти е убаво.Млада си цел живот е пред тебе,немој уште од сега да се оптоваруваш толку многу со тоа.Ако не ти е овај суден,сигурна сум дека по некое време ќе си најдиш некој кој што те заслужува и ќе направи се за тебе и да си среќна.Не ја губи самодовербата и волјата,друго се ќе биди во ред
Лош совет искрено, зашто на таков начин ке се оддалечат уште повеќе, наместо да работи на тоа да ги промени работите ,... Истото го мислам едноставно речено, седни го на кафе муабет и кажи му дека некои работи ти сметаат. Мој совет ти е да не му кажеш дека не си среќна, зашто може тука да го повредиш егото негово .. А маживе се нежни на него ... Значи седни и направи му мубает дека некои раб не ти се допаѓаат. Речи му дека сакаш малку повише време на само да бидете. Да направите некоја промена нешто слично, да го прашаш него како му е што е и слично.
луге брзо ми треба совет,знаци се гледам со еден децко све ме поцитувасе сесе до една вецер малце испив ја и исграв свее и пеев и овој ми се смеесе и бегасе од мене и на другарка ми и рекол колку е глупа нисо не свакја,и после ме остаи дома вика ке продузамво кафана со другар ми а ја не сум пиена само 2 вотки рапсолозена трезна свакјам се .и дома доаагја вика ке се гледаме висе или не викам незз несо му мрцеввика не нема биид позз ,и после ми вика се зезав нзсо да мислам дајте совет .се зезал или не му значам како да му сменам мисленје
ФЕМИНКИ ПОМАГАЈТЕ Со дечко ми имавме мали проблеми до пред 2 недели дури и раскинавме (јас не му верував и му правеве проблеми за се)ама тој ми одрза убава лекција и ми каза дека ке ми даде уште една шанса ,ама таа шанса е живо измачување со мене се однесува како да сум некоја непозната ми се дере за се и дури еднаш се обиде да ме удри но незнам што го спречи .До пред 1 месец се бесе совршено тој ме гледаше како принцеза а сега....уффф.Кога го прашувам што му е дали ме сака уште даи сака да бидеме заедно тој ми вели незнам само тај одговор ми го дава и ништо друго.нз што да мислам по цели денови плакам а кога ке се расплакам на тел почне да ми се дере и ми поклопува ве молам помогнете
Здраво феминкии имам еден проблем и сакам да ми помогнете, каков било да е ке прифатам само за да го заборавам не ... Со дечко ми одевме 11 месеци (точно сега ми раскина... ) и незнам што да правам, уште малку и 1 година.Премногу го сакам, неможам тоа да го објаснам со зборови, се ама се беше убаво, НАЈУБАВО што може.Во последните 2 месеци многу се каравме ептен, , тој сакаше да раскинеме затоа што несакаше да дознаат сите за нашата врска (ние сме двата од муслиманска вероисповед па затоа, а имавме и односи,што тоа е срамота кај нас некој што не се верени или во брак да имаат односи а иначе тој има 20 јас 16 ).Па јас заминав во друг град затоа што тука имам роднини, а тој остана таму, и пред да си дојдам тука имавме некој проблеми и бевме малце онака подскарани .Да не должам многу... мајками дозна за нашата врска, и тоа од стрико ми тој е млад 23 год.има, и фб јас сум го оставила отворен и тој прочитал се што пишевме јас и он...) Потоа почна да и кажува на мајка ми нешто демек што се пишуваше таму , и мајками на тоа само се насмевна и нисто не рече.Потоа се укл на фб и му кажав на дечко ми, и мми вика нели немаше да каже стрикоти(затоа што јас нему му кажав дека прочитал стрико ми и му реков да не се секира дека нема да каже ама сум се залагала ).И ми вика дека неможиме веке да продолжиме, толку до тука е, ТЕ САКАМ ама свати дека не можиме да сме заедно, јас не сакав да дознаат сите тоа не е така кај нас, и му викам знам дека не е така ама нема да излегуваме овие 2 месеци те молам, те молам, ама џабе ...иначе многу е тврдоглав а јас љубоморна премногу.Ама многу ГО САКАМ ве молам за совет пукнав цел ден од пллачење неможам повеке.Тој мене се ми беше СЕЕЕЕЕЕ. И му кажувам дека ако ме сакаше ке беше со мене шо и да е, и ми вика те сакам, ама разбери дека мора да е вака , не сме повеке заедно неможиме, ке ни се уништи животот и мојот а и твојот. ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ....
Ако е инаетчија како што велиш ке попушти ама малку покасно , сега не .Тиа за тоа време зборувај му како сте биле на почетокот , зар сега сака се што сте граделе да падне во вода?И штом треба да се криете кажи му еве нема да се видеме подолго време за да не сумлат во нас.Ке се гледаме скришно и внимателно никој да не не види.Ако те сака и тој ке попушти .
Па фино ќе му кажеш крај,незнам како можеш да му дозволиш така да се оснесува кон тебе,не се понижувај,покажи му ги и ти рокчињата доколку не е тој во право.Никој не го заслужува тоа па ни ти. Најправин седни и разговарај со него,решете го проблемот,ако не оди раскини му,само тогаш можеш да дознаеш колку он те сака.Можеби го сакаш,но сигурна сум дека исто така се сакаш и себе си Пиши шо си напраила.
прашај го дали тоа му е лекцијата? ако е тоа тогаш твојата лекција нека биде ДЕКА НЕ ТИ ТРЕБА ТАКОВ КОЈ КЕ ТИ СЕ ДЕРЕ И КЕ ТЕ УДИРА!...
Иксрено ??? Ра-ски-ни му Зашто типот нити те сака, нити те почитува а не те ни залужува. А ако кажеш дека неможеш да му раскинеш оти го сакаш, ондак не барај совет и помош зашто ова и го заслужуваш.
Леле а што тука помош треба ,да те убедуваме дека типот не те третирал како ПРИНЦЕЗА,а ти дури СЕГА си го сфатила тоа ?За какви шанси зборуваш девојко,кога тој те третира како стока,извини ме,но ти не си говедо па тој да ти се дере како ти да си неука глува или глупа Мој совет:стави му крај пред тој да стави крај на твојте нерви
феминки денеска се видовме и бевме со неговите заедно на вецера (он ме викна јас не сакав и мајка му ми с ејави за да ме викне )се бесе најцобро дури и ко9га си отидовме ги оставивме неговите и тој како да е пак истиот од порано ме гушна ме викаше цело време со најмили зборови како ништо д ане се случило ногу ме збуни дури и за одмор правевме муабет демек ке сме одиле во бугарија сто како со кој он се испланирал леле ке полудам што ми прави вака топло ладно и сега јас незнам што д амислам
Се надевам дека грешам,но ќе го доживееш НАЈПЕКОЛНИОТ ОДМОР со личност која не те третира како девојка која ја сака,море како личност не те третира..а оваа евтина тактика "вчера мрш,денес дојди" ќе ја имаш и во Бугарија ако не покажеш став и не направиш еден муабет со него пред одење,муабет кој ќе го стресе и протресе,ако има што да му се протресе во главата.
кеве молам совет,значи тој рече за мене на другар му дека ти реков дека е глупа и ја дознав и далипонатаму да му верувам на таков човек така што збории и ми вика сакал да биде со мене ..ако одлучам да останамсо него како даму дадам до знаење дека свесна сумза тоа што мисли дека не сум улава и да му сменам мислење на крај краева во негови очии?со посериознии муабети ,посозреано понашање или пак касно е сеа
Искрено јас сум за да му раскинеш. Тој човек нема почит спрема тебе. Па кој е тој и како може да си дозволи така да навредува и понижува пред неговите другари, што е најстрашно?! Наместо да се фали со неговата девојка, тој се руга! Дај му до знаење дека знаеш, ама кажи му дирекно! Не ти треба таков идиот..
Dinsyyy разговарај повторно со дечкото. Штом веќе кај вас е таква ситуацијата да мора да се криете и штом сте веќе станале интимно поблиски, баш сега треба да е со тебе АКО ВИСТИНСКИ ТЕ САКА! А не на првиот посериозен проблем да те остава. Така кажи му. Ок кај вас е можеби построго и си има некои правила, ама кога ти имаш храброст покрај се да останеш со него(а женско си), кај му е храброста на него? Тој е машко, треба да покаже повеќе труд, борбеност и храброст. Па ако сте упорни и ако на вашите блиски им покажете како стојат работите можеби и нема да мора веќе да се криете. Можеби ќе попуштат... Разговарај, ама немој да го молиш, туку разговарај онака како зрела личност, сериозно. Секое добро
Во последно време имам претчувство дека ќе ме остави и ќе си замине. Не знам дали е само обична женска параноја, или што и да е, ама ме тера на плачење, некако цело време мислам на тоа.... Се е океј во принцип, он е океј, ама нешто ми се увртело во паметов... Ви се има случено? Совет...?
е да те прашам!! во пмс да не си???(без навреда) што прави што те тера на тоа да мислиш а па на крај краева можеби е сепак твоја замислица прво осигурај се па после другоо..