Можеш да го заборавиш! Исто како што тој може да те зае*ава и да си игра со тебе како што сака, и да те има само кога тој ќе посака.. Тргни се понастрана од него, те блокирал?! Добро! Продолжи си со животот како ништо да не било, излегувај со другарки цело време, биди среќна што порано дозна каков е. Лошо ќе беше после година дена пример (ако би останувал тој толку време со една девојка) е ако тогаш дознаеше каков е, и ако тогаш почнеше вака да те зеза. Значи, он не е таков каков што ти бараш, тој НЕ е за сериозна врска, и НЕМОЖЕ да ти биде поддршка било каква бидејќи се гледа по неговото однесување дека те смета само за женска фигура која би била до него секогаш кога тој ќе се почувствува осамено! Откажи се од него бидејќи ако пак се случи нешто меѓу вас, тој само ќе продолжи да те повредува! Ти посакувам се најдобро
Тогаш ќе пробам да го заборавам, друго не ми преостанува. Освен ако се случи чудо и тој да ме побара, но не верувам. Да молам, да трчам по него, не ни помислувам на тоа. Затоа најдобро е вака, не правам никаков чекор кон него, ќе го заборавам. Ви благодарам многу за помошта
Двојки значи вака..Пред некој ден излегов со другарките ии сретнавме др друство (машки беа) и сега се здрузивме се изнамуабетивме и на мене еден од тие ми се свиѓа..(тоа беше во петокот) и во сабота излеговме (другарките) не ги видовме тие но ја слушнав другарка ми како ја прашува едена др другарка дали сака да се фате со тој шо го свиѓам (инаку никој не знеше) и таа рече не потоа ја праша и др другарка и таа рече не..И ок..После кога се разојдовме јас на мојата другарка и кажав дека ми се свиѓа..’му го имам меракот’ ии ок..Па вчера бевме кај една другарка и признав дека ми се свиѓа и една другарка му пиша дека го сакам и овој ’ајдее’ и бројот му го напиша се и таму ни закажаа состанок -.-’ и ок у 9:30 да се најдеме ии после му пишав ногу те сакам (дека игравме в/п) ии заборавив в/п да напишам и овој ми враќа и јас (и срциња) и ок нели..И излеговме (нели да се видеме) и овој ми пиша порака ’.... неможам вечер да дојдам....уште сум у Скопје..те сакам <333’ и ја враќам ’ок..’ ...-.-“ и сега нз дали ме лаже а инаку се заљубив во него мн го сакам а нејкам да останам со скршено срце..Мислам дека ме сваќате..:'( А инаку ако ми понуде врска јас веќе незнам шо да правам го сакам а страв ми е да не останам сама со скршено срце.. :'( извинете шо е долго но морав вака..Позз
Можеби е вистина за тоа дека е во Скопје можеби не . Вака сега првин искочи со него запознај го што каков е каков му е карактерот за врска не избрзувај многу вака на првите состаноци можеби ќе се прави добар колку да ти остави добар впечаток а после да биде гад. Затоа запознај го каков е внтаре па после мисли на врска . Запамти дека онаа одлука што е избрзна е погрешна
Извини, ама мора да прашам, кога толку брзо се засакавте? Искрено имав потешкотии да го разберам постов, а и не ми е јасно зошто не знаеш што да правиш ако ти понуди врска? Епа нели го сакаш де... ќе прифатиш. А и полека ти, само што сте се запознале...
Дали да останам со него Со дечкоми одиме 1 година знам дека ме сака ама немам доверба во него ја изгубив денот кога ЕДНА од неговите бивши за која тврдеше и се колнеше дека нема ништо со неа ми прати на фб слики каде што се заедно.Ми велеше дека ме сака не сака да ме изгуби а таа му била само авантура.Се фативме тој е прекрасен кон мене ме почитува на секој можен начин ми ја докажува својата љубов ама сепак јас не стекнaв доверба .Постојано ме лажи се колни во него во неговите најблиски и во мене а потоа кога ќе му доставам докази се вади дека демек не сакал да се лутам или слично.Бевме скарани 1 месец ми се јавуваше цело време велеше ќе се промени нема да е ништо како порано нема да лажи му повервав и се смиривме ама тој е истиот каков што беше.Дали мислите дека оваа врскa има иднина дали можи да опстани врска без доверба.Едно што знам дека овој никогаш нема да си го промени карактерот...
Ве молам за помош... Запознав една девојка (преку ФБ) со неа пишувавме многу време се слушавме преку тел. и слично (Станавме многу добри пријатели)јас не живеам во Мк па ете сега сум овде во Мк.Со неа бевме неколку пати на кафе и диско,девојката ми се свиѓа многу а се гледаме само другарски,немам храброст да ни кажам дека имам некои чуста повеќе ,дајте совет како да ја освојам...
Биди отворен со неа,кажи и што чуствуваш..така најдобро ќе биде,можеби и она го осеќа истото ама сака ти да го преземеш првиот чекор.Ако не пробаш нема да знаеш Со среќаа
Сите девојќи сакаат машките да го имаат првиот чекор биди маж и искористи ја шансата кога ќе бидете сами започни најпрво со комплименти, потоа ако комплиментот го прифати со насмевка на лицето и "благодарам" допри ја неочекувано за раката па од реакцијата на нејзиното лице ќе видис дали е ''затрескана'' во тебе на крајот препушти им се на чуствата искрено се надевам дека ќе успееш позз нешто во мене кажува дека приказнава ќе има среќен крај
малку оф топик ама да си прашам ракче машко си или девојче или и ти не знаеш еднаш имаш девојка невина,следен пат дечко
Здраво..... Имам 15 год.Си фатив еден дечко пред 5 месеци.Мајка ми не ми дозволуваше да излагам надвор сама,морам со некој да бидам и еднаш мајка ми отиде во Хрватска (по работа),не беше дома 3 дена.И јас си излагав,татко ми ме пушташе и една вечер бев на забава со другарки.На забавата сретнав еден што мн ми се допадна и зборевеме и после ми го даде бројот да му се јавам да се видиме.Утредента он ми се јави (како го дознал бр незнам) и излеговме се видовме,мн убаво си поминав,го засвигав,а и видов дека и он ме засвига и после две средби се смувавме и ми кажа дека ме сака и сака да сум му девојка.И добро ај му бев девојка и некако успевав да излезам од дома,а и мајка ми со тек на време по малку почна да ме пушта.И кога се гледавме само се мувавме и гшкавме,ама пред еден месец имавме сексуален однос (со заштита) и од тогаш повеке пати сме имале,фала богу со заштита и тоа не ми преставуваше проблем.Ама мајка ми вчера дознала дека имам дечко и дека сум се мувала со него,а за односите фала богу незнае.И не ме пушта од дома да излагам,под казна сум.Прееска он ми пиша на скупе да избегам со него (он е веке полнолетен,18 год има) ке сме отишле било каде,кај ке сме нашле.Јас му реков дека незнам дали е тоа правилно и му реков дека ке размислам и сега утре на скупе трба да му кажам дали сакам да избегаме заедно,он рече дека ке ме почека колку треба,убаво да размислам.Ама незнам баш дали треба да го направам ова.Цела вечер размислувам и од една страна сакам,а пак од друга страна си викам да не ме остави сама после,дека нема да имам каде да живеам.Вие што викате?? Дали да избегам?? Ве молам за совет девојки,незнам што да правам!!??
Господе, се надевам дека си некој тролаш ко што има често по форумиве. Значи, имаш 15 факинг години, а мувачот твој 18 !!! Хормоните и пубертетот требало малку појако да ве удри во глава да ве утепа. ДА, избегајте заедно
Знам дека чудно изгледа,ама мене не ми тоа толку важно,јас викам дека ако има љубов не се битни годините.Ама малку ми е страв иако ме убедуваше дека не би се покајала,дека ке имам се што ке посакам и дека ке ме направи најсрекна.А и несакам да го изгубам,па незнам што да правам...
леле девојче какво бегање што ти паѓа на памет па 15 години ти си уште дете.Па се засекирала ако ја излажел кај ке живее после Седиси мирно дома кај што се наоѓаш и уживај си во животот,а тој ако те сака навистина ке те почека некоја година и ќе нема потреба да бегаш слободно ќе се гледате.Оваа идеа изваја од памет и одма да му кажеш не.За твое добро е ова девојче јас сум во брак од 18 години и уште ја лупам главата не дека немам добар живот сега,прекрасен е,ама цел живот дај боже ке бидам жена а си жалам за пропуштенота младост додека сите мои другарки шетаа и уживаа јас гледав дете.
Кога го читав ова останав !!!! Да, избгајте! Ќе си живеете среќно до крајот на животот !!! Девојче ( ако не си некој психопат што се зафркава ) имаш 15 години, он има 18! Каде ќе бегате? Што ќе правите? Деца?! Ај малце чукни си ја тоа малата глава и размисли што сакаш да правиш! Ќе бегале тие.... Ауу па 18 години полнолетен тоа е веќе многу! Морее те нашол мала па ќе те зафркава како сака. Седни прочитај некоја книга, поиграј си со куклите и не туку трескај глупости. Јас се запрепастив уште кога прочитав дека сте имале односи а не па ова за бегањево! Искрено се надевам дека некој се зафркава и не е вистина ова. Јас да сум ти мајка никогаш нема да те пуштам ни до двор, а не па да искочиш. Ама па што викаат, така што не ги пуштаат, кога ќе искочат како пуштени од ланец. Еве пример. Седи си мирна, откачи го тој и глеј си детсвото, зошто уште си дете!!!
Добро бе ти се читаш што збориш.. Извини вака нормална ли си или каква си? Сакала да бега, ајде оди легни си во кревет, не туку збори глупости. Па јас да сум на место на мајкати не само од дома што нема да те пуштам да излезеш туку ни нет нема веќе да користиш. Па со кој ум тебе да те пушти некој да излезеш од дома прво излегување наоѓаш некој и се муваш со него па уште и имала односи со него боже боже што не се има...
ова се чисти глупости девојки не си го трошете времето на совети бидејки ова е голема лага некој си се сее весело позади екран и си мисли им пуштив водичка и се запалија овие ова ако е вистина јас главата ја сечам