1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    1.115
    Претпоставувам дека не преувеличуваш штом велиш дека работата дошла да се молите за одмор, прегратка, убав збор... Остави го малку нека си ги среди мислите и чекај тој да те побара. Не мислев на пауза, туку онака не го барај, не го тромози, тој кога ќе почувствува дека сака да те види нека ти ѕвони. Мислам дека се заситил малку од тебе, тоа е период кој го поминува секоја врска. А ти самата одговори си на прашањето колку си го напнувала во врската. После тоа еден пријатен и искрен разговор добро ќе ви дојде.

2. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    m.i.s сметам дека не требапреку порака да му кажеш, треба да отидеш кај него па очи во очи да си кажете се. искреноста и љубовта ќе се појават во очите ако се сеуште тука.
    а може да е и период.
    спасот на ваквите ситуации и трпението,отворените муабет и нормално компромисот.

3. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    срцка најискрено мислам дека не треба да плачеш и да се нервираш за ова што се случува со дечко ти!
    сакам да кажам дека треба да разговараш со него најотворено што те мачи (но воедно не смееш да покажеш слабост и да плачеш, туку напротив треба да бидеш цврста за да разбере дека не може да си поигрува со тебе). Цело време треба да зборуваш пополека смирено, немој да избувнуваш, да викаш зошто така он ќе знае дека ти поремногу се замараш за него. откако ќе му кажеш што те мачи, остави му некој период да размисли што планира во животот. но немој да го молиш и да се понижуваш пред него! поздрав се надевам ме свати што сакам да кажам.

4. m.i.s

m.i.s Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    319
    Ви благодарам за искрените совети. Инаку јас секогаш сум подготвена за добар и мирен муабет, но проблемот е ТОЈ. Јас сама си зборувам, тој ќе почне да ме прекинува да дофрлува и веќе не станува мирен разговорот. Затоа мислев дека подобро ќе биде да си прочита се неможејќи да ме прекинува. И почнав да станувам ладна и јас. Не му звонам, не му пишувам на фб како порано смеи и глупости, дури и изнаоѓам причини за да се исклучам или да му исклучам на моб. Ако треба ќе правам и полошо, со најдобро не разбира, може вака поубаво ќе му е. Благодарам уште еднаш.

5. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Само што ја завршив врската со дечко ми и тој ми раскина.Значи се скаравме за глупости уште малку цела година како сме заедно.Секој ден се караме се лути за глупости пред малку излеговме и јас си гледав на страна онака без везе и тој се налути а тој која и да пројде мора да ја изгледа од глава до пети, и јас кога се лутам за глупости а сега тој за ова ми раскина никогаш не сум го изневерила и не сум ни помислила го сакам највише на свет а тој ми зборува оди еби си се со други прави што сакаш не ме замарај гледај кого сакаш се најлошо не ми се јавува ни ништо.Што да правам сакам да сум со него неможе да се разбере со него.Помогнете ми ве молам
    п.с Го сменил пасвордот на фб и не ми пишува ни ништо
    Помош :*

6. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Ти рекол "оди ... се со други" и ти сакаш да се смириш со него ??? |( :clap: |(
    Mој совет ти е да размислиш колку вредиш па дури тогаш да размислиш дали сакаш да се смириш..А ако си одлучена да се смириш,Бог нека ти е на помош..Да се однесуваш поинаку,и те како ќе бил он тој кој ќе сакал да биде со тебе и немало да му падне на памет да те навреди..ПОЧИТТА се гради со принципи и ставови,а тоа е токму онаа лекција која си ја "преспала" и трпиш последици..Толку од мене-ништо злонамерно,се за твое добро.

7. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Знам дека не сум во право ама зошто е тоа така знам дека нема да ме побара и криво ми е што ништо не сум му погрешила да завршиме така без везе неможам да се помирам со тоа дека ке биде со друга

8. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Ако си ти чиста пред себе,верувај ми него ќе му биде криво,немој никогаш да се оптеретуваш со тоа дека ќе биде со друга,ќе помине време и ти ќе бидеш со друг дечко-сега звучи чудно и невозможно,но со тек на време ќе сфатиш.
    Научи си ги грешките и не ги повторувај по втор пат-најважно од се е да се почитуваш себе,да не дозволиш НИКОЈ да те омаловажува,навредува или набедува на нешто,и да даваш онолку колку ти даваат на тебе,направи си баланс на односот 50-50,колку тој,толку ти и ќе бидеш најсреќна.Потпирај си се на самата себе во животот за да не страдаш при губиток на личност и секогаш имај ја онаа резерва од 20 % за себе,не се давај целосно,во однос на емоции,сакај но не со цело срце за да не боли многу колку што те боли сега тебе.
    Се надевам ти помогнав,мала си,цел живот е пред тебе,те чекаат момци кои ќе ти покажат различни емоции,кои ќе се однесуваат различно,со секој ќе учиш нешто ново,ќе видиш дека секогаш има повеќе и поубаво а некогаш и понеубаво,само најбитно е да знаеш до каде да им ја поставиш границата и ќе видиш како ќе биде се поинаку.

На SomeWhere и H.VAGA им се допаѓа ова.
  9. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Ти благодарам многу за искрените совети, ми ги отвори очите колку толку.

На Ella.313 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Нема на што,секогаш кога и да ти треба совет-слободно пиши дали на форумов или лп,колку можам,ќе ти помогнам.Ти посакувам се најубаво.

11. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.757
    Допаѓања:
    6.415
    и мене ми помогна со твојот совет.ти благодарам

На Ella.313 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    и мене ми помогна со твојот совет.ти благодарам[/quote]
    Искрено,многу ми е мило ако сум ти помогнала и ако ти тргне на добро,мене секогаш ми помагало.Ако ти треба совет,тука сум :)

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    И јас малку да се расчепкам низ темиве, што екшли не се за мене :D
    Другарка ми ми кажа дека едно "детенце" ме свиѓало и ме моли да сум со него. А јас башка 13 годинки (уште мааааалку 14), сметам дека не сум за такви работи уште од сега. Веќе колку дена си чека детето одговор а јас си одолговлекувам :lol: Јас, искрено, баш и не сакам бидејќи сметам дека сум мала (како што кажав) а оној имал многу девојки порано и сите ги оставал како ќе му паднало на ум. А пази сега, ќе се запишува во исто средно каде што планирам јас да се запишувам следната година. Маки. Помош ве молам :sweat:

14. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Здраво девојки. Нова сум на овој форум .. Се снаоѓам некако. Сакав да се отворам и јас на оваа тема.Имам 16 години имам дечко или имав,стварно не знам.:/ Многу е лоша ситуацијата.Од друг град сме..Тој е од Скопје јас од Куманово.Вака значи,јас пред него немав врска,тој ми е прв дечко и прва личност со која научив многу работи,прв пат се почувствував толку сакано од некој.Ама за жал се поминува нели? :( Почнавме да пишуваме на фб уште од декември ..И многу се зближивме го засакав многу.Постојано зборевме на телефон.Многу пати имаше доаѓано ама јас не сакав да се видам со него зошто сакав да видам дали ќе е упорен или одма ќе се откаже.Сакав да видам далистварно му значам или сум му само за мување.И значи се понашавме исто као у врска да сме и ако не бевме.Постојано на фб,скајп,телефон.Неразделни биднавме.Све си кажувавме еден на друг,се сакавме многу.Ама проблемот е во тоа што јас пред него си пишував со еден од битола и на крај искочи дека е фејк а мене тој дечко ми значеше,не приметив дека е фејк,и така ми беше многу убав и се затрескав у него без везе,ама тоа помина..Уште не се знае ни кој е ни што е а и искрено мене не ме ни интересира.И му раскажав све на дечко ми за него.И јас погрешив многу тука зошто јас и ако не бев у врска со дечко ми тогаш јас се уште сакав да дознавам во врска со тој фејк што е.Му го гледав профилот од лажен.И после све му признав и он помина некако преку тоа.Има многу тежок карактер.Ми пречи тоа што многу брзо се нервира,одма се љути..Он не беше таков.Се видовме прв пат у Март многу ни беше убаво и после еден,два месеци тој почна да се менува.Почна да ме лаже,да ме вреѓа,почна да сумња у секој,ме затвори дома не искачав никаде,другарките ги изгубив све изгубив.Од сите се тргнав за да бидам со него :/ Многу пати ме заеба.Ми вика дека ме сака и дека му значам ама ја више не осеќам така.Многу е оладен од мене.Значи уште малце 9 месеци ќе бидат како сум со него.Многу ми е тешко.И прееска зборевме и му реков најдобро е да прекинеме.И он само океј.Не знам што да правам.Многу почнав да се нервирам ради него,да ми се слошува..Не можев да поднесам вака да се понаша со мене.За секоја ситница се љутеше.Тој пред да биде со мене беше голем женкар и не се замараше со никоја.Кога се смени и мене не ми се веруваше ама ете поверував не знам ни јас како.Слаба сум на него ама не можам више вака :( Не знам што да направам више.Пропаднав :'(

15. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Јас ти реков што да правиш. Валда нема да ти го направи истото што ми го направи и мене. :!:

На potterholic и awayfromyou им се допаѓа ова.
  16. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299

Според мене,уште не ти е време.Мала си,уште не знаеш што сакаш,не брзај за се има време...Се ќе си дојде на место.Ти само биди трпелива и чекај.Немој да брзаш :) !

На potterholic му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Се согласувам, уште си мала. Почекај уште малку. Зарем уште сега да се врзеш? Или недај боже да те остави и тебе кога ќе му текне? Па ќе се разочараш најмногу. Да ти биде прва љубов и да те остави. Душичке немој, те молам :) Уживај уште малку во слободата, имаш време и за дечко и за врзување и за се. Ама овие денови никогаш нема да можеш да ги вратиш назад.

На potterholic и awayfromyou им се допаѓа ова.
  18. buterfly18

buterfly18 Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Девојки значи вакаа :) Идев со бившиот дечко 1 година и 8 месеци но бидејќи не идеше решив да ставам крај затоа што стануваше измачување и ги изгубив чуствата скрос. Сега ми се допаѓа еден негов бивши другар (бивши затоа што не зборат 2 години или така нешо). Почнавме да си праиме муабет на Фејс и се кладевме во милка за една утакица, и требаше да му ја дадам минатата недела но се нешто ми излегуваше и му ја дадов вчера. Се чекавме кај кејот и седнавме си праевме муабет се најнормално и му се пиеше вода. Отидовме до фонтанаа и после ми вика кај се иде по оваа уличка и ја такваа незнам и отидовме таму. Ме застана и ме баци во устаа. Значи незнаете колку ми беше прекрасно и муабетот и бакнежот и се. После ме испрати до кај другарка пред зграда и сакаше и да се запознае со неа, требаше ја да се качам горе ама он ми рече викни ја баш сакам да ја запознаам. А по пат се бацивме уште 2-3- пати. Му спомнав и нешо дали му сметаа мојата врска што сум ја имала и ми кажа не, ме праша и мене и јас му реков дека не затоа што е минато и тоа и ке остане.Муабетот ми е дали е во ред да правам нешто со негов бивши другар? Не е ништо сериозно сеуште но сепак можеби ќе стане.. Вие што мислите? Требаше ли воопшто да излезам?... ма да ја воопшто не се каам затоа што ми беше волшебнооо и пак би го направила истото :)

19. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Не те сваќам,значи ти и покрај тоа што си пропаднала сакаш да бидеш со него?? Девојче гледаш дека не те заслужува,те вреѓа повеќе пати те извисил а ти ради него не искачаш од дома,немаш другарки немаш никој РАДИ НЕГО.Да не е вреден за тоа? Очигледно не.. Тргни се со време,мала си уште,сеа ти е тешко можеби мислиш дека неможеш без него,но можеш! Не се навраќај на некој што не те заслужува.

На skylimit му/ѝ се допаѓа ова.
  20. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    и ако се разделите а навистина сте се сакале, ке бидете повторно заедно, а тој ако си најде друга, можеби и ти ке си најдеш друг така да не паничи не е толку страшно колку што изгледа :)
    со сила убавина не бива :!: