1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Епа ете, работите се смениле, прво бил добар, нежен, повеќе не е така... Се е минливо па така и ова, можеби изгубил интерес, можеби запознал некоја друга, сепак сте далеку и незнаеш што се случува тука со него.. Колку и да е тешка реалноста, најдобро за тебе ќе биде да ја прифатиш и да продолжиш понатаму ;)

2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.025
    Драга,ако ти се допаѓа момчево,нема потреба се нервираш безвезе.Плус тоа овој му е бивш другар,па нема место за паника.Ги има многу примери каде дури и се мажат за другарот на бившиот,ова твоево е ништо.Биди си опуштена,не си направила ништо лошо,само ако си имала односи со бившиот и ти е срам од овој да не му раскажува или да ви се меша,ти си знаеш најдобро како да постапиш :!: .
    Јас на твое место би се фатила со овој,па ако му бил другар :wasntme:

3. nepoznaata

nepoznaata Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    6
    Здраво девојки и од мене , за прв пат во животот се наоѓам во некоја ситуација каде што тешко моажам да донесам одлука и да си сватам што навистина се случува и како би било понатаму. Значи пред 2 недели раскинав врската што ја имав и веднаш во животот ми се појави друг човек. Го познавам веќе 2 месеци на почетокот се беше на пријателска база, но од ден на ден мислам дека почнува да се движи во друга насока, со часови разговараме на фејс , и по некоја случајност и друштвата ни се здружија и имаме прилика секој ден да сме во близина еден на друг. Карактерно сме сосема различни тој е многу темпераментен и жив јас смирена, понекогаш чуствувам дека ме нервира ми оди по нерви а во истиот момент се повеќе ме привлекува. Веќе почнува и отворено да ми се додворува во последните денови, разликата во години ни е поголема од 6 години ( досега сум немала некој толку разлика) сега и од тоа ме фаќа страв доколку прифатам нешто повеќе од пријателство дека ќе се разочарам брзо. Најмногу ми е страв поради различниот карактер и разликата во години. Почнувам многу пати да се запрашам како таков дечко му се допаѓа помирна и помалечка девојка покрај сите девојки околу него, се плашам да не е само некаква игра....

4. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Најлесно ќе го најдеш одговорот ако се ставиш во негова кожа-дали тебе би ти пречело твојот бивш дечко да се фати со твоја бивша другарка со која не правиш муабет две години(а ти била блиска колку тој на твојот бивш дечко)..

5. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Различен карактер?Сигурно си слушнала за тоа спротивностите се привлекуваат нели? :) Ние женските понекогаш знаеме да се залетаме по bad boys... ;) Ништо страшно.
    Јас мислам дека нема причина за страв.Дај си шанса со дечкото да пробаш и ке видиш како ке ви иде. :)
    По колку сте години ако не е тајна?
    Ама пред да одлучиш дали ке си со него,запознај го подобро.

6. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Никогаш за ништо во животот не сме сигурни освен за тоа дека еден ден ќе не нема,така да дали е игра или не,никогаш неможеш да знаеш,продолжи да се дружиш,остави го да те освојува а не лесно да "паднеш",гледај го како се однесува,зборувај со него на различни теми и види си дали ти одговара како дечко или сепак како другар и НИКОГАШ НЕ ЈА ЗАМОЛЧУВАЈ ТВОЈАТА ИНТУИЦИЈА-НИЕ ЖЕНИТЕ КОГА ЗНАЕМЕ ЗНАЕМЕ,ТЕШКО ДА НЕ ПРЕЛАЖЕ..

За крај,има нешто во тоа што се сомневаш,испитај си самата,расчисти си со себе што е тоа што те прави да бидеш скептична во врска со дечково а ако е до 8 години постар-голема работа.

7. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.025
    Драга непозната,не е ништо ново дека машките сакаат помлади девојки,но сепак чувај се зошто разликата е голема,тој има проживеано повеќе работи ,има поголемо искуство,недај Боже да сака да те манипулира(ова го кажувам зошто рече дека не си била со поголем),е тогаш држи ги очите отворени четири.
    Те советувам да причекаш малку,запознај го убаво човекот,што сака од тебе,дали е моментална провлечност,или ќе се работи за по -сериози намери :!: .
    Дружете се и понатаму,ако те праша за врска,кажи му дека сега во моментот не си спремна за тоа,ако има чувства ќе почека да одлучиш,ако не ,тогаш барем ќе знаеш дека не се трудел доволно.
    А тоа што го спомна за темпераментот,не е пресудно,но може да ви создава проблеми доколку стапите во врска,знаеш ти не ќе можеш да го прифатиш неговото брзо темпо на живот,или ќе треба ти да го прилагодиш животот спрема неговото темпо :doh: ,убаво размисли си.
    Пред се,убаво го запознај пред да се решиш на било што :hai:

8. nepoznaata

nepoznaata Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    6
    20 и 28

9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Aбе види,не знам што да ти речам освен послушај ја hermosa...Убав совет ти дала.
    Запознај го најпрвин подобро,па после ако ти е убаво со него пробај,ама да не биде во стилот на сериозна врска туку малку послободна...И нема потреба од паника...Дај си шанса со него на крај ако навистина мислиш дека би успеале и ако ја заслужува.
    Не знаеме за каква точно личност станува збор.Во проблемот ни опиша како по темпераментен тип.Можеби е женкар,можеби е лажго и манипулант...

10. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Па ако ти се свиѓа зошто да не.Не си погрешила ништо.Тоа со бившиот е завршена приказна.Сега имаш свој живот и не се навраќај на минатото.Верувај ми,не вреди. :) Нема ништо лошо во тоа што ти се свиѓа момчето и слободно продолжи со него.Во животот никогаш ништо не се знае :) Ако те прави среќна и ако ти е убаво со него,продолжи,НО ВНИМАВАЈ :)) Ти посакувам се најдобро :*

11. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299

Ти благодарам за советот :*

12. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    срцка по ова што го прочитав како прво мислам дека немаш ниту малку самопочит!!!!
    како второ треба да се погледнеш во огледало, да си раскажеш себеси се пополека што тој твој дечко ти има направено и кажано и колку пати те понижил И убаво да си размислиш...
    АКО НЕ СЕ ПОЧИТУВАШ САМАТА, НЕ ОЧЕКУВАЈ ДЕКА НЕКОЈ ДРУГ ЌЕ ТЕ ПОЧИТУВА!!!!
    неможам да сватам како можеш да кажеш дека го сакааш и дека сакаш да бидеш со него откако ти плеснал некои такви работи!!! али ти си знаеш.. сите ние сме различни! поздрав

На SomeWhere му/ѝ се допаѓа ова.
  13. maja93

maja93 Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Девојкии...
    дечко ми вчера беше во село на забава ли шо било незнам...заради БОГОРОДИЦА ,
    и вечерта славеле ,бил со братучед му и запознале две девојчиња, и таа едната му легнала на дечко ми на рамото и пробала да го смува ама овој и се тргнал и оваа го прашала што ти е и овој и рекол имам девојка неможам и оваа рекла добро и се тргнала ...и сега незнам дали да му верувам страв ми е....а дечково и ми се заколна во БОГОРОДИЦА дека ништо не направил ...али незнам , што викате вие???? Фала однапред ...

14. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667

A ако се убедиш да не му веруваш, можеш ли да си го докажеш спротивното? НЕ. како ке дознаеш со сигурност дали он ја смувал или не. Не си била таму, не си видела со свои очи, па затоа незнаеш. Затоа единственото што ти преостанува е да веруваш во него, т.е да му вериваш дека не направил ништо. Остани на тоа. Можеби ти е чудно, но ете те сака и ја тргнал. Мислам дека во случајов треба да му веруваш

На maja93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. wwwbella

wwwbella Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    8
    Одамна ме мачи овој проблем.Со дечко ми во врска сме скоро 4 години добро се согласуваме добро ни оди. Но мене ми пречи што за мене тој е некако себична личност потценува некои работи како демек е тоа што си го зел за ефтини пари не чини незнам шо да си земел поскапо друго било.Исто така многу девојки што се во врска од 1 год секој ден се кај дечкото а јас 4 години сум во врска одам само кога тој ќе ме покани од прилика 1-2 месечно се случува тоа и кога ќе појдам кај него многу ми е глупаво што ме тера да не сакам да одам често како да одам реди реда тој гледа да ме почести и да го испијам кафе и да дојде време да си одам така седиме ни муабет не му се прај имаме праено муабет одоколу вика дека му било глупаво дома да седи бидејки неможел да запали цигара дома.А непоканета да му појдам или јас да му речам ај ќе дојдам кај тебе нема шанси. А за да дојде тој кај мене на гости не чека ни два пати да му речам го сеќавам некогаш кога треба нешто да славиме заедно не ме вика кај него со изговор неговите биле дома и чека да му речам е па ајде кај мене а знае дека и моите нон-стоп се дома. незнам што да правам дали да го зенамерувам ова како да не ми смеа :x :(

16. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    1.115
    Бела дали можеби неговите родители се такви, како да се изразам :?: ај старомодни, па да му имаат речено да не те донесува дома? Пошто има и такви што не сакаат девојката да доаѓа или дечкото да оди додека не станат снаа/зет. Еве на пример, јас имам многу строг татко и иако не ми рекол никогаш знам дека не смеам да донесам дома дечко. И да донесам кога тој не е дома, цело време на шилци ќе седам т.е неопуштено. Инаку не гледам зошто не би сакал да те вика на гости. Ти си се запознала ли со неговите? И дали во тие два пати месечно кога одиш неговите се дома? Ај сега лето е може по надвор да се шета, а зимото што правите? Секој ден по кафичи излегувате? Ако си доволно блиска со него пробај разговарај на таа тема, или некогаш како од шала речи му нешто поврзано со тоа. Ако и така не успееш да дознаеш што е причината, помири се, сигурно нема да раскинеш 4 годишна врска заради тоа.

На wwwbella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    се запрепастив!!!
    незнам што е проблемот со мом4ето но сигурно има проблем и тоа голем !!!
    а извини колку години има дечко ти?
    душо мислам дека оној кој те сака искрено и знае дека ќе остане со тебе ќе те носи нассекаде со него,ќе се спротистави на сите.
    викаш дека не те поканува дома кај него, а тебе ти е незгодно да му кажеш дека сакаш да одиш кај него дома?
    е ова не го разбирам :!:
    па вие не идете месец дена па да ти е незгодно..со него си 4 години би требало до сега да се опуштиш и да му кажеш се што ти лежи на душа!! така мислам дека врската ќе ви стане позрела а и он ќе знае што тебе ти смета и ако те сака вистински кога ќе седнете да разговарате ќе ти ја каже целата вистина во врска со вас.поздрав Бела

На wwwbella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. American.Virgin

American.Virgin Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    20
    ее засега нема проблеми ;)

19. omfg2

omfg2 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    more so si mi ti za eden magareski, ti si znaes najubavo. ali po tvoeto pisenje se oseka deka ti e najubavo sonego.

20. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Не знаев каде да прашам. Дали мислите дека е во ред некое девојче да трча да се запише во некое училиште само за дечко? :?: Мислам што ќе си помисли детето за неа :?: