1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. vesni4kaxd

vesni4kaxd Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    43
    hrcace , според мене тоа е многу глупава постапка, бидејки во средно училилиште почнуваш да го градиш својот карактер, почнуваш да осознаваш за животот и мислам дека е многу важно да го избериш она што најмогу те привлекува... а да се запишиш само заради симпатија мислам дека не е доволно добра причина, бидејки сигурно ке има и други машки во иднина....

На hrcace му/ѝ се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Јас мислам дека тоа е чиста глупост. Не може вечно да бега, секогаш ќе ја снајде маката од минатото. Тоа не е решение, нека седне и нека се преиспита малце.
    Тој што сака нека помисли, не можеш да му забраниш да мисли. Нека не се замара и нека си седи, а не да бега така испаѓа кукавица а тој победник.

3. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Девојки денес го изневерив дечкото и сега ми е криво,ама бидна дали да му признаам?

4. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    1.115
    Ако сакаш да ти ја бапне некоја или да го изгубиш, кажи му.

5. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Па јас мислам дека заслужува и да и ја бапне и да го изгуби.

6. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Ja понавла годината

Дечко ми утре полага за крај дали ке ја помине годината или не уф многу ми е страв несакам да бидам со некој што е понавлал да ме зезат а и јас нема да се чувстувавм убаво,тој во исто школо како мене иста година сме што ке правам јас ако понавле со кого ке бидам :?: а тој што би правал таму аман кога не си учел така ке му е сега :devil: Дали да ја продолжам врската со него или да најдам начин да раскинеме ке издржам некако го сакам многу ама тоа е... Дали да сте на мое место би останале со него ??? :|

7. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Не. Јас да сум на место на дечкото, не би останала со тебе.
    Го сакала бе, немој.
    Не сте вие ваквите за дечко, јок.
    Според пишаново ме чуди тебе како не те понавлале.

Морам да едитирам:
    Ти бре, Пот2, ти беше таа што цркаше демек фала што сме те убедиле да не го изневеруваш? :D
    I see it worked. Криво ти е сега, м? А ќе цркнеше дури не се пролигави.
    Не му кажувај, зашто? Да не ти значи нешто, па да ти е гајле?

На CoverGirl10, XMaN, Hipster и 2 други им се допаѓа ова.
  8. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Добро бре девојко не мора право да навредуваш !! Само јас сакам да си ја искажам маката на некој што го имал ваков сличен случај а не некој тука мене да ме навредува без причина ти многу знаеш дали јас го сакам или не немој да осудуваш ако не знаеш... !!

9. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Понавлеј и ти ако толку го сакаш па заедно нека ве зезаат.Е боже мили...................

10. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Ма нервоза, дикеле романтика.
    Едно дада ќе ти каже. Ти самата си се навреди и себе и дечкото со поставување на такво банално прашање. И не би ни сакала да знам какво е тоа сакање, кога наместо, нели, ко попаметна, да седнеш и да му помогнеш да ја мине годината, ти се мислиш дали да го оставиш за да ти олесни на газот и тебе да не ти се смеат. Фала и кај вас.

11. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Замисли какво ми е мене и мојот дечко има понавлано една година и јас пропаѓам од срам, не можам да излезам во град, срам ми е бе. Чекај малку. Тебе ли ќе те понавлаат или него? :^) И што ќе се случи ако одиш со дечко што понавлал една година? Сите ќе те исмеваат, ќе те озборуваат, ќе покажуваат со прст во тебе? Е ај стави се малку на местото на дечко ти. Жалниот тој ќе изгуби една година и плус женската ќе си ја изгуби.

12. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Ако само тоа е причината секако дека би останала. Па боже мој не значи дека ако полагал, па и евентуално да изгубил година не е достоен за почит. Секако дека не е ни за пофалба, ама ситуацијата треба да се прифати онаква каква што е. Можеби тоа ќе му дојде како лекција и во иднина ќе се труди повеќе.

13. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Знам оти никогаш не би ме удрил,ама ми теже на душава немам храброст да признаам :(

14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Остави го дечкото. Подобро и за тебе и за него.

Признај му. Штом имаш да кажеш само -бидна, тогаш дефинитивно треба да му признаеш

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  15. leilla

leilla Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    146
    Подобро би било да не му кажуваш..
    Ако си сигурна дека на поинаков начин нема да дознае, ако го сакаш и се каеш за тоа што си го направила - поќути си.
    Ако мислиш дека би можело тој да дојде до него, макар и само низ муабети седни и признај му ти па што е тука е. Требало да мислиш со време, еднаш се’ се дознава.

16. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.303
    Допаѓања:
    5.946
    Никогаш во врска со оваа љубовна врска не сум прашала совет. Но овој пат ми е ептен , незнам како да се изразам,лоша веројатно ситуација. Значи дечко ми се однесува како ништо да не го интересира. Се однесува како се да му е сеедно, и веќе не чувствувам ја дека тој чувствува исто како мене.. Не е таа љубов како порано, порано додека се шетав мислев дека сите ми завидуваат на убавата љубов, значи до толку бевме интересен и среќен пар. Сега во последно време тој цело време е нерасположен, се вади или незнам дека му се спие, дека треба да праи семинарски и така натака..
    Барам совет сега, дали да му вратам како тој што прави дека му е сеедно и јас така да почнам да се однесувам, или пак нешто друго.. :?:
    А да потсетам, сега уште 20тина дена правиме година, и искрено го сакам, ама тој ете почна вака да се однесува лошо и да идевме кратко до сеа ќе му раскинев, ама неможам...
    И п.с. нејќам совет збори со него, многу пати сум пробала. Одговорот е ми се спие. Инает е преголем.. :!:

17. m.m.5

m.m.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    8
    Па година дена и не е толку долго,обично во тој период се случува криза,се гледа дека љубовта и не била толку голема и најчесто врската се прекинува. Не велам дека ова е и во твојот случај но мора да ја разгледаш и таа опција,дека можеби било многу убаво но едноставно толку е.
    Е сега,можеш да пробаш како што велиш ти да се дистанцираш малце,да покажеш дека не се замараш, како да ти е сеедно... да пробаш така за да не се каеш после ако избувнеш наеднаш и раскинеш. Види како он ке реагира на твоето однесување ,ако не ни примети промена и продолжи да си се однесува како сега , пробај за последен пат ти да направиш муабет со него,и ако и тогаш не реагира најдобро би било да прекинете. Вака ке направиш се што можеш,ке знаеш дека си се потрудила но ако нема повратно од негова страна џабе е се, треба и он да се труди и да сака врската да ви успее.
    поздрав,со среќа :)

18. stefani3

stefani3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Ве молам помош ќе полудам незнам што да правам.
    Значи вака: со дечко ми одам 9 месеции, пред 2 недели за прв пат имавме секс, и он и јас. претходно бевме невини..
    од тогаш јас многуј му се лутев за се и сешто, те зошто не ми одговорил на пораката и такви некои гллупави работи што тогаш не ми изгледаат ситни..
    вчера се испокаравме пак. и пошто јас му го имам пасвордот на фејсбук, а он незнае..
    и прочитав пораки со еден другар како зборел после караницата наша: му кажал дека сака да ми раскине и дека му треба совет за раскинување пошто сум кучка и пошто као не сум му давала да има слобода и сум цмиздрела(а јас ниеднаш немам плачено пред него) и дека сака да биде пак сингл. и на крај му вика: па баш ти ко шо кажа, еби па раскини после.
    јас му се извинив за тоа што се понашав така последните недели следниот ден и он ми рече океј.
    а он незнае дека овие пораки јас ги имам прочитано,ни дека имам пристап до истите.
    многу сум повредена, ем сакам да му раскинам,ем нејќам,пошто со него ја изгубив невиноста и ми изгледаше дека оваа врска ќе трае поише. и незнам незнам што да правам. плус мислам дека ме одсакал некако, така ми изгледа, ама па понекогаш знае да биде многу срцка ама понекогаш идиот.
    ве молам ве молам за совет

19. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.025
    Стефани,жал ми е ,но твојот такозвани дечко,не те почитува а камоли да те сака.
    Сака да се прави фраер пред другарот,и затоа те направил кучка и секаква,ми се гади од такви како него.
    Ти му се извини,така?Тоа што тој го пишал со другарот нема толку врска со вашите караници за ситници,туку се гледаат неговите намери кон тебе,оној дел што го подвлеков е кључен :!: .
    Типот сакал само да има секс со тебе,и сега сака да те откачи да испадне фраер :!:
    Ако имаш достоинство,ти остави го прва,што оти ти бил прв,џабе е се и невиност ако нема љубов меѓу партнерите.
    Ти не си виновна што тој си поигрува со тебе,има Господ кој гледа се од горе,се ќе му врати,не се грижи.
    Значи,мојот совет е да не му кажуваш за фејсбукот што си прочитала,кажи му дека си приметила негативни промени кај него и остави го :rock:

20. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Охххх боже колку сме грешни :(