1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400

Немој да си му рекла ништо . Само му било до тоа како што гледам по ова што си го пишала . Јас би ти рекла да не го видиш никогаш повеќе . Не одговарај на повици буквално ништо . Ќе пројде време ќе ти биде подобро . Ако сака така да се понаша ко дебил невиден можеш и ти . Ако случајно се сретнете негде ако нешто те праша или слично кажи му само ти така сакаше нели и отиди си . Тоа што ‘‘те скинал ‘‘ не е крај на светот ;)

2. omfg2

omfg2 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    pa tisina togajka. dali barem vredese da napravis takov prestap? :)

3. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Здраво. Не знаев каде да го поставам прашањево па затоа овдека пишав. Две недели и нешто се мувам со едно машко, но еднаш кога се бакнувавме со рацете почна да ме фајќа за задникот, но јас одма му ги тргнав. Не знам, но не ми е убаво така да ме допира, а се гледаме кратко. Не знам дали сум старомодна вака што постапувам, бидејќи слушам девојки демек се смував сношти со еден и се скапавме дрпање, не знам ама јас не би практикувала така од одма оти мислам да не ме смета за лесна па сеа ќе ја фајќам каде сакам. Ваш совет ми треба дали кога се мувате дозволувате допири или не? А и не знам дека му ги тргнав рацете што би можел да мисли за мене.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Подобро од тебе да дознае него од некои други другари. Седни и објасни му ја ситуацијата, веројатно не сака да се шета со рогови по град. 99% од случаите мажите не го простуваат неверството. Ти очигледно не го сакаш пошто си го изнерверила или не те задоволува.
    Шансите да го изгубиш се големи па така да со тоа што си го изнерверила ја губиш неговата доверба и го уништуваш неговиот углед. Ако е премногу горд никогаш нема да ти прости. На крајот ќе останеш сама.

П.С. Друг пат број до 10 и назад пред да направиш такво нешто.

5. Sunshine0

Sunshine0 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    12
    Не си старомодна ;) Ако некоја работа ја прават сите, не мора ти да ја правиш истата. Ако не ти е убаво да те фаќа, тогаш не размислувај воопшто што прават другите туку како ти е убаво, удобно на тебе. Убаво е да се има достоинство. Верувај ми, нема што да мисли за тебе. Многу повеќе ќе те почитува доколку имаш некоја граница до каде може да оди тој. Поздрав

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  6. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    срце ТИ ЕПТЕН си залутала со паметчето.како можеш после ова што си го прочитала да се двоумиш дали да му раскинеш.
    незнам јас како ти размислувач ама мислам дека треба малку повеќе да се почитуваш себеси.
    "ЕБИ ПА РАСКИНИ ПОСЛЕ" е ова да го прочитам или видам ќе се двоумам дали да го убијам пред сите а не да му се извинам. РАзмисли малку што правиш, многу ќе се каеш!!! колку сака понекогаш нека биде срцка (како што велиш ти) јас мислам дека ни малку не те почитува чим на другарите се фали дека имал односи со тебе!! без лутење ова е мое мислење, ти како сакаш!! поздрав

7. Candy20

Candy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    65
    Може ли да ве замолам за еден совет
    Повремено се гледам со едно дете...Со него се знам долго време значи дури од основно одделение, па се до сега на факултет. Проблемот е тоа што од секогаш кога сме сакале да се видиме, да се излеземе се морало да се чува во некоја тајност. Незнам дали со мене е само тој случај, меѓутоа многу ме копка да знам што се крие позади се тоа никој да не дознае за нас двајца. Еднаш се решив да се тргнам од него зашто гледав дека некако ситуацијата не ја бива, и таман го заборавив, ете го тој тука се појавува. Пред 9-10месеци решив дека повеќе нема да се сретнувам со него, нема да му пишувам, и ете го пак се појави да праша што ме снемало. Еве сега се гледаме, повремено, значи нашето гледање е имање односи , при што многу убаво си поминуваме двајцата. Но тука се останува пак тајна. Никој да незнае за нас двајца. Зошто неможе да се откаже од мене? а ни јас од него? Гледам се фали бил со јаки женски на плажа, низ базени, во будва итн итн. Зошто не си ужива во неговиот живот и да ме остави мене мирна на раат да сум си? Се загледува по ороспии , додека е со нивно друштво никој др не е битен, после тоа ме бара мене :/

8. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    :hai: срце извини ама ти си крива за оваа ситуација..
    ти си зрела особа имаш 20 години не може вака.
    не сваќам зошто да се криете?
    ти требало некои работи да ги зацрташ и да му ги ставиш до знаење уште кога почнал вашиот сексуален однос. ти викаш ЗОШТО НЕ МЕ ОСТАВИ НА МИРА?
    а зошто не размилиш дека можеби те искористува? не е убаво ова од моја страна ма мислам дека чим си пишала значи дека бараш искрени ислења епа ова е моето.
    вака ако продолжиш вечно нема да можеш да се криеш. од него нема да можеш да имаш нормален живот, да се заљубиш,цело врме ќе ти биде позадина,сенка.. не очекувај дека еден ден ќе бидеш мажена за него, тоа никако бидејќи по ова што го прочитав тој тебе не те почитува ниту трошка.
    имај малку повеќе гордост!! поздрав размисли убаво пред да се впиштиш во било што!
    сега мислиме дека се тоа е авантура и дека е забавно но не е така еден ден се тоа ќе не тресне по глава. :hai:

На Candy20 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. stefani3

stefani3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    епа драга m.a.f.i му раскинав на дечко ми, пошто толку имам почит за себеси нели..

10. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ја почитува како повремена швалерка (иако не е женет) а со швалерките нормално не се венчаваш и ги чуваш во тајност :).

11. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    pa tisina togajka. dali barem vredese da napravis takov prestap? :)
    Тоа го направив од чиста забава да знаеш,ама никогаш нема да го напуштам дечко ми :o

12. gjyste

gjyste Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    како треба да постапам?

Имам 20 год. пред 8 год кај нас работеше едно дете. тогаш тој беше 18 а јас 12. не знам како но во мене се разбудија некои чувства за него и приметував дека и тој чувствува нешто за мене... го засакав.......... онолку колку што може да сака 12 годишно дете..... бев дете знам.. ми беше страв да му кажам дека го сакам.. се плашев да не почни да кажува насекаде да ми се смее.. сепак бев 12 год... после 4 год (2008та) јас си фатив дечко и затерав со него 4 год и сеуште сум со него. А овој... другиот.. ми се јави еден ден на домашен ми кажа кој е, ме праша како сум, ова она.... и ми призна дека многу ме сакал то време ко работеше кај нас но исто и тој како и јас се плашел да ми признај бидејќи јас бев мала.... сега не знам што ми се случува. мислам дека почнаа да ми се враќаат чувствата кон него.... а од друга страна со дечко ми не сме баш во добри односи.. не знам, не знам........... Овој, другиот го дознал исто и мојот моб, преку мојот братучед и ми вели дека секогаш се сеќавал на мене, стално прашувал како сум, дали сум пораснала. и сега ми вели да излезиме да се видиме. вели дај ми шанса сега да те имам тогаш не можев. дај ми шанса да бидам близу до тебе. 8 год се немаме видено никогаш не те заборавив, имав девојки но не беше то то.... вели гледај те побарав после толку време. не те заборавив, ти беше посебна, мала и ми го заврте умот за 360 степени..... проблемот е сега што јас и дечко ми не ми е лесно да го заборавам 4 год сум со него... а и со овој другиот ми е убаво кога си правиме муабет за тоа време што помина.... не знам сега што да правам. дали да му дадам една шанса да бидиме малку заедно. дека тогаш не можевме..... стојам помеѓу два огна.. а кога се карам со дечко ми после тоа плачам...... значи проблемот е што не можам да се одлучам со кого да бидам.... дечко ми го сакам а истовреме ми се враќаат чувствата и кон љубовта од детството...... ве молам дајте некој совет оти стварно ке полудам.... фала однапред :)

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ама тој ќе те напушти тебе.

14. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    ЕПА незнаев дека раскина бидејќи бараш совет...

15. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    nema da doznae :)

16. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Ќе му каже некое врапче

17. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    belkim nema da mu kaze :)

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Имаш срце да го лажеш? Тогаш не го заслужуваш. Мене би ме изела совеста, нема да можам да спијам и на крај сама ќе си му кажам.

На Candy20 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Тоа го направив од чиста забава да знаеш,ама никогаш нема да го напуштам дечко ми :o[/quote]
    Ама тој ќе те напушти тебе.[/quote]
    nema da doznae :)[/quote]
    Имаш срце да го лажеш? Тогаш не го заслужуваш. Мене би ме изела совеста, нема да можам да спијам и на крај сама ќе си му кажам.[/quote]
    znam oti sum kucka,ali seto toa ke mi se vrate nekoja den ohh boze so koj um sum bila koga se lapav so drugiot,a i pomisliv na srceto moe ama kasno bese veke :)

20. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.858
    како треба да постапам?

Во сличен проблем бев и јас со дечкото. Ние бевме заедно 4 години и 8 месеци и после секоја караница јас плачев исто како тебе и се многу нервирав. После некое време решив да ставам крај неможев повеќе секој ден да плачам и мојте дома да ме гледаат како се нервирам. Му кажав дека сакам крај и готово тој тешко го прифати и ми се јавуваше секој ден. После 2-3 недели запознав едно машко почнав со него да излегувам и еве сега и дечко ми е и супер ни е ни караници ни ништо, така да реши си го проблемот оти после касно да не ти биде. Кај нас доброто беше е што не сме од исти град и повеќе нема да го видам.