Друго е да се изгубиш во моментот, да направиш грешка, секој греши. Ама ти планираше да го изневериш. Значи не си мислела на него. Не го сакаш. Кажи му, подобро и за него и за тебе. Не гледам причина да бидете заедно.
Фала ти премногу, ја ценам твојата искреност. Јас сум и што е најлошо свесна сум дека сум една од тие “неговите“, меѓутоа сите сме се нашле на еден пат на кој од една страна имате особа која никогаш нема да престанете да ја сакате, ваша прва љубов, и после некое време да ја видите имате пеперутки во стомакот итн, а од дргата страна тежи и стои некој што искрено ве сака. Понекогаш ние си ги бараме рчките без потреба хиххихи Како и да е, живееме во иста населба, моите се знаат со неговите (порано блиски пријатели) и од каде да знам што е проблемот. Од секогаш ме мачело тоа прашање. и неможам на себеси да си кажам не, нема да го барам, нема да му вратам кога ќе ми пише итн. А за жал како тргнало времево денеска, неможеш дечко да си најдеш. па да не праиме за одбирање дали е лош, фин, итн итн. Искачаат во дискотеки група машки, група женски секој одделно и цела вечер сите си се во кругот на пријателите, другарките/ките и гледаат да си поминат убаво. Мислам дека помина тоа време кога искачаа машките со цел да муваат различна девојка во иста вечер. Си ја прегазувам гордоста.... свесна сум, Но, љубов ли е, дрога ли е )
Тоа го направив од чиста забава да знаеш,ама никогаш нема да го напуштам дечко ми [/quote] Ама тој ќе те напушти тебе.[/quote] nema da doznae [/quote] Ќе му каже некое врапче[/quote] Тајната не е тајна ако ја знаат двајца. Ако можеш да го погледнеш во очи после тоа , не му кажувај. Ставена си помеѓу две страни и те сфаќам како е, ама мораш тоа да си го решиш во главата што е можно побрзо. Запрашај се себеси како би ти било кога он тебе би ти го направил тоа? стави се на негово место :/ Ако несакаш да дознае тогаш однесувајсе спрема него најнормално. Ако е за забава само, оправдано е
Ако би постапила во спротивност од твоите навики да речеме тоа не би била ти. Секој си има различен начин на размислување. Најпрво за колку години станува збор? Веќе тоа фаќање драпање е нормална појава на 16год па натака сепак хормоните работат. Прави муабет со него и кажиму дека не си таков тип на девојки. Јас имав на почетокот еден ист ваков проблем незгодно ми беше прва година бев да ме фаќа еден поранешен мој мувач меѓутоа така бидна што бидна се занесовме, прва љубов ми беше и мене ми се вртеа во глава истиве мисли дали ќе ме смета за лесна ова она, дрн дрн , ама после и до ден денеска се е океј
Ама тој ќе те напушти тебе.[/quote] nema da doznae [/quote] Имаш срце да го лажеш? Тогаш не го заслужуваш. Мене би ме изела совеста, нема да можам да спијам и на крај сама ќе си му кажам.[/quote] znam oti sum kucka,ali seto toa ke mi se vrate nekoja den ohh boze so koj um sum bila koga se lapav so drugiot,a i pomisliv na srceto moe ama kasno bese veke [/quote] Јас не можам да сфатам како зборуваш со гордост. ''Се лапав со другиот, а и помислив на срцетот мое" - фолирање. Или сакаш себе си да се надминеш, ама тој веќе за тебе не е срце.
Де бре луѓе ко прва да е Sweet што изневерила. Штом се кае, увиде дека не се постига ништо со тоа да имаш некој а да шврљаш наоколу, за понатаму памет во глава. И секако дека не треба да му каже. Ако му каже, и да не и раскине, односите меѓу нив ќе се сменат и подоцна секако дека ќе резултира со крај. А таа тоа не го сака - значи не и преостанува ништо друго освен да молчи, да го заборави тоа и никогаш да не го повтори. Казната ќе и биде што црвот на совеста сигурно ќе ја мачи доволно долго
Зашто де, убаво учиш од феминава ако извараш не кажувај а ако случајно те открие ќе се колнеш дека се каеш и ако те сака ќе ти прости, тоа се најчестите совети што се даваат . У стил, поштен-будала .
Здраво!Незнам дали е проблемот за тука, но незнаев каде да го сместам.Имам дечко уште малку 1 година ке ни биде и врската ни проаѓа во некој ептен тежок период се тоа ме прави така утепана,но мислам дека ке се среди,чуствувам како дечко ми да не се замара повеќе со мене не ми се јавува не сум му како што му бев,се тоа го разбирам бидејќи и јас претерувам,но родителите и сестра ми ми прават уште поголем проблем во мојата глава значи за се што се случува јас сум крива,ако и кажам нешто со многу многу мал повисок тон таа веднаш почнува да ми зборува како јас сум ненормална како јас ова како јас она мајка ми одма почнува да ми се дере,татко ми исто ми зборуваат како треба да се лечам и се натаму.Не се сметам самата себе за лош човек секогаш сум тука за нив ако им треба помош, да им купам нешто да им завршам работа,а сестра ми само ужива и ми прави лошо лице пред нив.Јас имам 17год, а таа 20 и мислам дека не е толку голема разлика таа да ми се меша во се.Веќе неможам ни да се сконцентрирам кога сум со дечко ми цело време ми оди да плачам и неможам да правам муабет ни ништо и сето тоа ни ја уништува врската.Ве молам да ми дадете совет незнам што да правам. Се извинувам за рефератот,но вака можам најдобро да опишам што чуствувам Благодарам однапред
Ти треба некој на кој можеш да му ги кажеш твоите маки.Зборувај со дечко ти кажи му што те мачи, кажи му како се чувствуваш.Сигурна сум дека ако те сака ке те разбере и ке ти помогне.Не чувај се во себе , отвори се пред него.Со среќа!
Тој ме разбира потполно не е ова од сега има неколку месеци што се тие така однесуваат со мене, тој ми зборува да зборувам со нив да им објаснам и се тоа ама не помага и зборување ни ништо...Ние се скаравме и за други работи не само за ова јас што не сум расположена.
срце овој проблем со твоето семејство има решение и тоа решение лежи во искрениот разговор ама и твојот цврст став. ти треба да им покажеш дека растеш, дека не си канта за отпадоци па се на тебе да се истураат.! а не сваќам зошто се обвинуваш себеси. Нормално е секој да има лош во период во животот но тој поминува! твојот однос со дечко ти можеби е во криза но двајцата треба да ја надминете. мислам дека најотворено треба да разговарате па макар она што ќе го слушнеш од него да не ти се допаѓа. не треба да ставаш се на срце. мораш да му покажеш на дечко ти што сакаш а што ти смета. јасно поставените и зацртани работи ја прават врската поцврста!!! поздрав мила
Имам еден проблем порано со дечко ми водевме љубов па го задоволував а сега немаме никакви предигри право одма сака да го задоволувам секој ден се караме за глупости сум гледала во некој јас сум ги сакала бившите разни глупости неможам така
срце разговараше и со дечко ти ? биди отворена, потсети го како било порано нека спореди со сега, покажи му колку го сакаш, но не му дозволувај да прави работи со тебе кои ти сметаат. Мислам дека се ќе се среди набрззо!!!! поздрав
Најдобро решение е да му го кажеш тоа дека сакаш предигри се да си биде со ред дојдено а не одма бап на кревет, Ако тоа стално се дешава разговарај со него. А ако некогаш така му се дешава може имал големи потреби па затоа...
здраво драги мои феминки.... Kако сите и јас имам еден проблем ке ви кажам на кратко па доколку би сакале да ми дадете некој совет ке ви бидам благодарна .... имав дечко одевме една година тој беше премногу добар со мене, ме сакаше, ме почитуваше едноставно тој е најдоброто суштество што постои но идиотот испаднав јас, тогаш бев малолетна и паметот ми идеше на сите страни го изневерив тој ми прости, и сега го го сакам највеке од се на светот имам од него друга шанса да бидам со него да се докажам дека сум се сменила...но навистина за него се променив веке ништо друго освен него не ме интересира но како да ја повратам довербата кај него ? и јас да сум секако ке праам како него но како да му докажазам дека овој пат е вистински дека нема никогаш поеке да му погрешам...Nај битно од се е што повторно ја имам шансата од него и никогаш нема да направам да се покае што ми пружил/...Kое е вашето мислење ? незнам што да напрвам освен неизмерната љубов што му ја давам
јас мислам дека ова е поука за сите девојки кои имаат дечковци а шврљаат со газињтаа на страна дека треба да се цени она што се има!! срце мислам дека треба да направиш нешто специјално за него, да го изненадиш ама не само колку да помине туку навистина да се потрудиш затоа што се гледа дека дечко ти премногу те сака. на пример кога сте заедно да пробаш да дознаеш што сака најмногу и тоа да му го приредиш. пример викни го да дојде некаде а ти дотерај се направи вкусна пица во форма на срце, винце, ово оно и таа вечер не разоварајте за ништо друго освен за вас двајца, не го спомнувај неверството туку само љубовта која ја чувствуваш према него, љуби го гушкај го. секој ден покажувај му колку го сакаш ама немој да му се извинуваш за твојата грешка зш така само го потсетуваш а и он си вели дека чим ти тоа секој ден го зборуваш значи го мислиш односно не си го заборавила. ок? поздрав мила
veke polovina godina imam decko i kako sekoj par ima privrzanost kon nas(se baknuvame).. vcer mojot decko mnogu me navredi i mi rece deka ne znam ubavo da baknuvam. jas za toa razmisliv doma i se resiv nekako da vezbam no neznam kako ako znaete nekoj nazin ve molam pomognete. pozz [mod-kirilica:87ju7auv][/mod-kirilica:87ju7auv]
mojot decko Ти тоа сериозна си дека вината и решението лежат во тебе? Значи фино-лепо ќе му објасниш на дечкото дека „усовршувањето“ се стекнува баш така, со бакнување. Па сега, ако ти наводно лошо се бакнуваш, и ако него не му се чека да се „подобриш“, побарај му дозвола истовремено уште 2-3 дечковци настрана да си имаш, и со нив да си „вежбаш“, глупости! -.- Во спротивно, ако на дечкото му значиш, и ако него му пречи твоето бакнување (под претпоставка дека тој е најискусниот „лапач“ на свет, а сигурно не е -.- ), дај му до знаење дека сакаш тој да го иницира и води бакнувањето, за да те насочува онака како што сака, можеби во него се крие одличен „учител“.