Почнувам да се загрижувам ... има негде 4-5 месеци откако раксинав со бившиот што знам дека секогаш ке ми биди на срце е сега проблемот е што секој нареден после него го споредувам со него и не можам ни да се затрескам ни да се заљубам ке го бендисам некој ке добијам шанса со него и таа еуфорија ме држи најмногу 2 недели и потоа ми се здосадува и пак се навраќам на него со мислите и цело време така во круг
значи станува збор за еден од порано дечко ,све фин беше и наеднаш незнам поради која причина му одлагаше илегувања изгледа сум му се здосадила и сакаше да си игра со мене и после толку време пак сега ме адд на фб .незнам што мусе намерите што мислите вие од време на време ќе пише ова она а што па тогаш кога ме имаше ме откачубаше за излагање ке се дог све и наеднаш опп нешто работа искрснала
VE MOLAM ZA SOVET ZNACI VAKA IMAM 20 GOD.I VO VRSKA SUM 6 GOD.SO EDEN DECKO KOJ NAVISTINA GO SAKAM DODEKA BEV VO SREDNO BESE MN.LJUBOMOREN I POSTOJANO BEVME ZAEDNO STO DURI I NAJDOBRITE DRUGARKI SI GI IZGUBIV ZARADI NEGO.OSTAVIV SE I NE ZALEV ZA NISTO ZATOA STO VRSKATA MI BESE STVARNO SUPER.ARNO AMA KOGA ZAVRSIV SE POCNA DA BIDUVA POINAKU,TOJ SI E POSTOJANO SO DRUGARI A JAS OSAMENA .POSTOJANO SE KARAME I ME NAVREDUVA SO SEKAKVI ZBOROVI.POSTOJANO ZBORUVA KAKO TOJ MOZEL BEZ MENE A JAS BEZ NEGO NE .NAVISTINA MI TRBA SOVET SE CUVSTVUVAM OSAMENA.
VE MOLAM ZA SOVET Најголема грешка ти била што си ги оставила другарките заради некој .... Инаку животот е пред тебе , зошто да го поминеш со некој што не знае да го цени тоа што му го даваш ??? Секој може без некој ... Така и ти можеш без него ... Ќе имаш подобри прилики .. И не заборавај ДРУГАРКИТЕ пред било кое машко кое ќе се појави во твојот живот ...
Имам дечко веќе 7 месеци.Во последно време почнавме да зборуваме за секс..почна да ме фаќа по градите ,доле... мене ми е убаво но јас него воопшто не го имам фатено доле ни преку фармерки ,едноставно ми е срам зошто незнам како дане се изглупирам..а сакам.. некаков совет ако може да ми дадете како да почнам..
нема зошто да се изглупираш тоа е дел од љубовта, направиго тоа случајно ако те е срам демек сакаш да ја мрднеш раката и остави ја на тоа место нема зошто да се срамиш
Јас сум во обратна ситуација. Дечкото со кој сме заедно неколку месеци, неодамна прекина 5 год врска, се заљуби во мене. Тоа беше љубов на прв поглед и сите овие месеци се беше како бајка, екстремно многу се поврзавме. и така се фино беше додека бившата не ми лепна коментар на фб со кисчиња и пропратни ствари, тогаш збеснав и го отерав у ку*ац. Сфатив дека нема скрос расчистено со неа. Ама после краток период пак ми се врати, рече дека скрос расчистил со бившата и дека мене ме сака, сите знаат сега дека јас сум му женска. Се надевам дека е вистина и дека ќе бидеме среќни, ужасно многу го сакам..а жал ми е за девојчето, не сакам да сум во нејзина ситуација, ама секој со својата среќа, секој ќе си биде со оној кој му е судено да биде ..
Zdravo ja ssum nova na forumov , i sepak ce ce zvuci bizarno , no storiv nesto denovive sto mi vo son edna pametna devojka ne bi go storila ni vo son da e na moe mesto , no kade da go spodelam resiv tuka .pred nekoe vreme eden moj ''bivsi'' stapi vo kontat so mene , onak asamo razgovaravme preku fejs , za minatoto se nemame videno preku 7 godini, i se mi se vrati lugje , se custvuvam prazno , besno, a od druga strana najGLUPAVATA rabota sto ja napraviv e sto se ptvoriv i se mu kazav sekoe potisnato custvo vo dusava .VRIJAM, neznam dali me svacate , i sigurna sum deka ne mi veruva na nitu eden zbor, ne znam zosto si dozvoliv pak nekoj da si poigra so mene, i loso mi e ..... ne znam sto da pravam , izbegnuvam sekakvi kontakti, pa lugje jas imam 27 godini a se odnesuvam kako dete ,,, no ljubovta e ljubov ili strast il zelba da se ima nesto sto ne se mozelo da s eima prethodno , ne znam vece.....
Јас само ја кажав мојава приказна.. може и јас ќе наебам, може ќе страдам што се впуѓтив толку брзо во врска која виси на конец. Но секој со своја приказна и своја среќа. Поентава ми е дека со сила убавина не бива. И не е фер да го тешиме девојчето и да и даваме лажна надеж, иако се е можно, има и такви врски се вараат, па пак си се враќаат. кога тој типот еднаш барал пауза, па ја варал со месеци. Ако некој стварно те сака, нема да го направи тоа.. а секоја девојка заслужува да е сречна..зошто да трага и да се навраќа на нешто што секогаш ќе ја боли, кога утре може ќе ја запознае љубовта на својот живот. И јас имав бивша 3 год врска и мислев дека сум најзаљубена и се, ама сега со сегашниов дечко знам што значи вистинска љубов.
@ MOUSE А зошто не помислуваш на тоа дека можеби стварно ништо немало меѓу нив, освен пријателско кафе. Знам тоа што сте од различни градови ти е потешко да му веруваш во случајов, ама што знам, јас би му дала шанса да објасни може стварно немало нешто озбилно меѓу нив. А и дечкото ме буни од друга страна што ти дава нејасни одговори. Искрено многу ми е жал за тебе, во многу тешка ситуација си. И да немало ништо меѓу нив и да продолжите вие изгубената доверба ќе си го прави своето. П.С. по тоа што тој се однесувал убаво со тебе во меѓувреме и не сакал да направите пауза некако ме тера да мислам дека не сакал а те изгуби, а да е така не би направил ништо со нејзе. Поздрав па пиши што си решила на крај
И тој тврди дека немало ништо.Синоќа се си објасни,како се случило.. Имало привлечност,ама гледањата и разговотите биле пријателски. Сакам да му верувам ама тешко е по сето ова.Вели немало повеќе да се гледа со неа, не му значела ништо. Ама со самата помисла на тоа како тие двајца седат заедно на клупа, криејќи се од мене, ми гори во желудникот.
Ако си подготвена да му простиш и да не му го збориш тоа после нон стоп помири се со него,но ако мислиш дека неможеш да поминеш преку неговата лага или ако мислиш дека повторно би направил такво нешто тогаш е најубаво да се разделите. Размисли си убаво! Позз
mouse дај му уште една шанса и ке видиш како одат работите ако тој навистина сака да е со не аке те остави тебе и крај на приказната но штом сеуште е со тебе и ти вели дека немало ништо тогаш обиди се уште еднаш ,ако осетиш повторно дека нешто не е во ред е тогаш ке ставиш крај .СЕКОЈ ЗАЛУЖУВА ВТОРА ШАНСА,НО НЕ И ТРЕТА
еден мал совет од мене за сите незнаев кај да го пишам а то е дека Нема пар кој не се кара, но постојат начини да се надминат препреките и да не прераснат во нешто полошо. Пред се најважно е да се прифатат различностите кои понекогаш не излудуваат.
Фала на сите за советите, ми помогнавте многу Ќе се видеме викендов да разговараме па ќе ви пишам што било..
Прво и основно правило: никогаш не го ставај дечкото пред другарите. Без разлика колку и да ја сака девојката, колку долго и да сте заедно, тој секогаш сака да си излегува со другарите, секогаш ќе сака да оди во кафич со нив или да гледаат заедно фудбал. Огромна грешка си направила што си ги запоставила другарките. Јас би ти советувала да си најдеш некое ново хоби, занимација, зависно од времето и можностите. На тој начин најлесно ќе стекнеш нови пријателства и твојот живот нема веќе да се состои само од излегувања со дечкото и слушање по телефон со дечкото. А, и мораш малку поостро да му се обратиш, да му дадеш до знаење дека не е тој единствен на светот и дека како што тој мисли дека може без тебе, така ќе можеш и ти без него. Навистина долго време сте заедно, но времето не е битно колку што е битна меѓусебната љубов, разбирање, и се разбира почит. Ако мене некој ми се обраќа вака, јас не би останала со него, па макар и 15 години да сме заедно. Мојата најдолга врска што сум ја имала досега траеше 3 пати пократко од твојата,ама сепак ја сметам за прилично долга и само ќе ти кажам дека не е ништо страшно и доколку се разделите, животот продолжува понатаму, а може и ќе почувствуваш огромно олеснување и потполно ќе се преродиш што се вели зборот. А доколку не сакаш да дојде до разделба, разговарај со него и дај му до знаење дека отсега не смее така да се однесува со тебе. Поздрав