Ahh ljubov, ljubov... Nema ljubov se e navika... Inaku sakam so vas da spodelam edna slucka i bas me interesira sto ke iskomentirate. Vaka : pred edna godina pocnav da se slusam, dopisuvam so edno dete so koe posle nekoe vreme izlegov so nego... Jas seto ova im go kazav na moite drugarki. ( ma da znam deka ne trebase da im kazam...ali brza kucka slepi kucinja ragja :/ ) No i posle naseto izleguvanje nie ostanavme vo kontakt, se slusavme se do momentot koga toj doticen gospodin ne pocna da i pisuva na mojata najdobra drugarka, se razbira deka jas ova ne go doznav nitu od nego, nitu od nea koja mi se prae drugarka tuku doznav slucajno koga vlegov kaj nea na fb za da si prepisam nekoi prasanja...i togas vidov deka taa se pisuavala so nego kade sto mu kazuva deka taa ima nekoi simpatii sprema nego, deka bi izlegla i sl... potoa jas cekav taa da mi kaze deka se dopisuvala so nego, zosto ako mi e stvarno drugarka mislam deka treba da go spodeli so mene so ogled na toa sto taa znaela deka jas imam nekoi simpatii prema nego. no ja cekav i uste ja cekam da mi kaze... i sega mislam deka tie dvajca imaat izlezeno ali mene toa sega vise ne me interesira... posle seto ova jas uste sum vo kontakt so nea, uste se druzime ali iskreno tolku golema omraza i odbivnos osekjam prema nea toa e... Zatoa sega sto i da mi se sluci nisto ne im kazuvam posto nauciv deka na denesnicava ne postojat drugarki, deka site se od korist.
Таа да ти биде пак другарка и се гледаш уште со неа мислам, извини вака ако знаела дека ти се допишуваш и гледаш со него а она правела, будала од тебе мислам без да се навредиш ама тоа не е другарка.Само да ти кажам една случка што мене ми се деси поради другарки и ден денес повеќе не се ни познаваме кога јас имав во план да се фатам со мојот дечко едната од нив ми рече: Леле каков е убаф ако не се фатиш ти со него јас ке се фатам тоа го ценам барем таа беше искрена али од тој ден не ни комуницираме повеќе значи таа не ми е била и неможе да ми биде другарка значи се среќаваме низ град било каде само едно здр и тоа е.А другата пак ми вели, од каде го најде незнам ти што и си реков подобро со него одколку со вас со нејзе пак се немам ни на здраво такви лицемерни не ми требат па сега сум со дечко ми веќе 4 ипол години и никој освен така некој пријатели што си имам не ми требаат.На овој свет другарки не постојат или ќе бидат од корист или да ви прават збрки а да бидат тука за вас никогаш!
иам подолга врска,иам повеке пати пишувано во врска со неа... ама луге ова станува неподносливо веке...нема ден да не плачам јас,да не се чувствувам лошо ,да не се чувствувам као да сум најлошата личност на целиот свет.иам грешки правено првите 6 месеци и тоа сум излегла дури 2 пати во кафана,дискотека и имало мои бифши.и толку фама е дигнато околу тоа ко божем јас сум направила козјна ешто ,он коа бил на одмор ја сум отишла во друг град не сум можела мирна да седам незнам што.исто иам пишувано и за друг поголем проблем јануари фебруари отприлика..И стварно требаше да му кажам за тоа ама знаев што ке се деси,а и искрено он направи околу тоа као слон да е..прочитајте стари постови ке сватите за што станува збор зашто на долго е тоа ептен...секој ден ми прерла се јас сум лошата јас сум таа која ке направела нешто ,само ми копа по минатото да напоменам исто последниве 7 месеци ама бааааш ништо немам лошо напрено.он си искача со другари САМО наводно,си идеше по нивни родендени (само машки биле ПАЗЕТЕ ВО ДИСКОТЕКИ)ПО матури седенки и што уште не а је не идам никаде без него.не дека ми е тешко тоа ,сакам коа сум со него..ама неможам да издржам веке као он есјајниот ШТО ИМА СЈАЈНО МИНАТО НЕЗНАМ ШТО ВО ОДНОС НА МОЕТО А ЈА СУМ КУР*А И НЕ СУМ БИЛА ДОСТОЈНА ЗА НЕГО НЕЗНАМ ШТО НЕ СУМ ПРАВЕЛА КАКО ...секој ден само копа и копа у минато и вади некои глуипи работи колку да се искраме и да ми префрла за тоа..а и он има работ икриено од мене тек сеа дознав пред месец дека со девојце од клас се имал мувано А ЈАС НЕЗНАЕВ ДОДЕКА ОН МИ ПРЕФЛРАШЕ ЗА МОЈ БИФШИ ВО ШКОЛО.НАВОДНОСЕА МИ КАЖАЛ ЗА ДА НЕ СУМ МУЅ ЗБОРЕЛА ЦЕЛО ВРЕМЕ.цело време збори као не сум достојна за него,као немозе да е смене сум имала лошо минато.сум се имала мувано со 20 душии(за него тоа е 100)така си г озбри...неможам да издржам секој ден ми е тешко и плачам и неможам да ви опишам и коолку го сакам исеа сите ке казете да прекинам со него,ама неможам...зашто стварно го сакам толку многу што неможам да опишам.....сеа еве си бара и да сме раскинеле тоа е најново неможел он веке.......ке пукнам веке неможам да издржам ни ваму ни таму
Постојат другарки и не многу една до две само толку можат да бидат оние вистинските,што понатака во животот ке станат пријателки и ке бидат со тебе и за тебе,е очигледно дека оваа не е од тие.Не си се нервирај таквите другарки не заслужуваат.Сега знаеш дека не треба да и веруваш,но не и кажувај дека знаеш дека се допишувала со него така ке и помогнеш да се извади,чекај нека ти каже таа,и ако има малку осет ке се јаде во себе за ова што ти го направила ке и дојде од газот да си касне,оти со момчето и да се допишувала и да излегла може да е минливо,но го изгуби поверењето на една вистинска другарка тоа нешто неможе да се поврати ниту да се замени.
Da sega imam samo dve drugarki koi za niv stvarno ne mozam nisto loso da kazam predobri se, ali od ovaa se razocarav i sea koga sme zaedno na fax ili na kafe tolku ne mozam da ja podnesam koga zboruva, koga izmisluva nekoi raboti koi znam deka ne postojat, koga pravi od mravka-slon me vagja od kolosek... i na kraj rekov deka veke ne se zamaram so nea i deka NE MI E KRIVO STO ME LAZE, KRIVO MI E STO MISLI DEKA I VERUVAM
Ве молам стварно сум изгубена и во паника и секој совет ми е добредојден. Заедно сме скоро 3 години, ми значи повеке од се и сакам да сум со него ама неговиот однос со мене неможам веке да го истрпам. Јас морамнза него да сум примерна да не искачам, да седам дома, несмеам да имам фб..... А он може да прави се што сака, за него се е дозволено, има фб и постојано збори со девојчинја, сега најново му се јавуваат и по тел и се вика дека му се другарки а ги запознава секојдневно и одма збори со нив, мислам дека почнал и да пуши цигари а знае дека сум најпротив тоа... и кога ке му спомнам нешто одма вика дека сум љубоморна... па како да не сум љубоморна од кога бевме на пауза се со некој нови девојки се запознава, одма муабети ау со нив, а јас??? Па не е фер за мене!! и му реков или да избрише фб или нема веке да се гледаме, вика ете ти тоа сакаш да не се гледаш со мене више, не ми врши притисок... ств неможам више, незнам што да правам.. да си стојам цврсто на тоа или??
Стој си цврсто на тоа Најискрено и најозбилно.И јас не би му дозволувала такво нешто.Ем сака девојка ем да си е како слободен.Нека се реши за едно! Позз!
дефинитивно стој си на зборот. ама мислам дека е претерано тоа да не ти дозволува да имаш фб,да не излагаш и слично .. тоа е жива глупост. направете си убав муабет кажи му што ти смета и стој си на ставот
Тоа што сакаш да сте еднакви е сосема ОК, но наместо и ти да му забрануваш да има ФБ и да излегува, направи го спротивното, односно дозволи му да го прави тоа, ПОД УСЛОВ и ти да си направиш свој ФБ (доколку сакаш, се разбира), да имаш основна комуникација со други другари и другарки, да излегуваш, да се забавуваш... Најискрено, ако три години си била ваква каква што пишуваш, јас не знам што освен самата љубов те држела за него... Монотонијата е неизбежна во такви сценарија, и доволна сосема да уништи колку-сака-нека-се-долги врски.
Добро ич, ама ИЧ не можам да сфатам како можете да дозволите на некој си мочко да ви дава наредби во животот? Да не излагате, да немате пријатели, незнам што Аманте бе луѓе толку ли сте некарактерни? Стварно не ми е јасно и никогаш нема да ми биде. И немојте да се ваѓате со тоа „Го сакам“. Е да ве просветлам малку, само затоа што го сакате не значи дека секакви глупости треба да трпите и да правите.
^^^ Имам другарка, која го прашуваше дечко и дали смее да иде на одмор со другарките или не ? Или, го прашува дали смее да излезе оваа вечер само со другарки ??? И да и каже да , тој секако пак ке се појави на истото место... ЕПа додека има овци, ке има и волна, не се чудите ....
Ве молам за помош? Го изневерив пред некое време дечко ми со кој сум во врска 11 години, ама само со бацување, со момчето онака се гледавме со погледи неколку години, и сега што се случи се случи како да му кажам на дечкоми, инаку си го сакам најмногу на свет ама ете момент на слабост долга врска некако доаѓаат секакви периоди монотонија, караници и така, ме гризе совеста што да правам помогнете ми
Ве молам за помош? омажи се веќе ,па ке си имаш официален швалер .така нема да имаш потреба да му кажесш на дечко ти (маж ти ) ем ти среќна и задоволна ем сите офци на број .+ модерно е да се има швалер немој да си старомодна ке те откачи брзо
Па вака. Тој и моја другарка, колешка од факултет се мувале пред една година отприлика. Јас го запознав преку неа и тој ме адна на фејсбук и после некое време почнавме да пишуваме, прво кратко ме поздравуваше или за добра ноќ или онака, и после почнавме интензивно да пишуваме. И така во нашите разговори почна да има искри на свиѓање ова она. Додека беше на одмор ми пишуваше пораки од таму, на фејсбук се допишувавме но не баш често зошто избегнува да го користи. Нон стоп ми викаше дека не може да дочека да ме види. И дојде време да се видиме и зошто сме од различни градови , требаше јас да појдам во Скопје за да се видиме. Се деси и тоа, појдов се договоривме да излеземе и бидејќи вечерта му беше роденден точно во 12 јас му извадив едно колаче и ставив свеќичка на него и му го честитав роденденот. Вечерта си поминавме преубаво, се мувавме, разговорот супер ни одеше како да се познаваме 100 години.Не сакаше ни да си одиме. Тој ме залапа прв додека јас нешто зборував. И кога се шетавме ме фати за рака. Требаше да ме зачлени во организацијата од факултет каде што е и тој. Изгледаше како стварно да ме свиѓа. Кога правевме муабети за другарите ми викаше ќе видиш ќе ги запознаеш сите многу се откачени. Се задржавме многу. И после тоа јас се вратив во мојот град, ама некако разговорите послабо почнаа да ни одат, пишуваме но не толку често, и нема од негова страна покана за пак да се видиме. За лајкови и коментари на фејсбук е истото, како и порано ми става скоро на се, на слики на линкови. Е сега во понеделникот ми кажа дека ќе оди во странство на пракса, 1 година ќе биде таму и заминува за 3 недели. Јас сум загрижена зошто послаби ни одат разговорите и не ми пишува како порано ни на фејсбук ни на мобилен. Дали некоја феминка била во слична ситуација? Само јас мислам дека згрешив што кога ме прашуваше каков дечко сакам, и што ми пречи кај машките, јас му реков дека не сакам да ми биде досаден, ама тоа го мислев за некој што не го свиѓам нормално. И еднаш во разговорите му спомнав као Ако реков така не значи дека ти треба да се пронајдеш таму, и тој ми рече а ти кај си да пишеш, само јас треба да пишувам? Ве молам за мислење, поздрав. Заборавив да кажам дека јас имам 20, а тој 24 години.
па можеби тоа што си му го рекла несакаш досадни типови тој го сватил тоа буквално и можеби не сака да ти стане досаден, или не сака веднаш да почне да трча по тебе зашо знаеш како е кога човек на кучето ке му покаже дека се плаше ... направи моабет со него прашувај зошто се поодалечил од тебе дали има некоја причина или само онака за да не ти здосади, прашај го ти дали сака да се видите, и повикини го ти во твојот град тој да дојде ако стварно сака да е со тебе мислам дека нема да одбие, речи му шом заминуваш во странство дојди да се видиме, да се испратеме ако дојде ке видиш дека стварно е заинтересиран за тебе а патем и ке ја откриеш сумњата зошто не те бара почесто, друго е кога со некој ке напраиш муабет очи во очи одколку по фб или по тел... искрено се надевам дека се е во ред меѓу вас двајца и во иднина ке се видувате многу повеке и ке бидете срекни
Имам длга врска на далечина,стварно се сакаме,се гледаме колку почесто што можеме пошто мене дома ми бранат. Секој ден се слушаме, ми кажува дека ме сака, дека не сака да е без мене, дека стварно сака оваа врска да успее и дека се плаше дека нешто ке се случи и ке не раздели. Јас не сум таква да сакам да контролирам, ма откако еднаш ме излажа за многу битни работи и ме повреди превише, многу значај давам на тоа што пишува со други на фејсбук. На пример, кажува на други кои му се симпатии, или ако му кажат ногу заљубен ти, он кажува не сум заљубен, некогаш пишува како да има чуства према друга и стварно ме повредува со тоа. После ми се извинува секогаш кажува дека нема да се повторе и дека тоа е само шала, а се е исто. Повтарам,не сум од оние што не му дават на дечкото да дише или да му бранам да пишува со женски, ма таков негов начин на допишување ме збунува. Јас го сакам и немам потреба да пишам со некој како да го свигам или да кажувам дека не сум заљубена. Што би помислиле вие на мое место?? Највише ми е криво што сам прави да не му верувам и продужува по исто... Осекам се како да не му е стало дали му јас верувам и дали ке ме повреди со такви зборови...
butterfly992 имал доста време после таа вечер да размисли дали те свиѓа или не, и одлучил дека не те свиѓа. Не барај изговори едноставно помири се и продолжи понатаму.. Толку едноставно. Сакаш да кажеш дека не ти се десило некогаш да зборуваш со некого се допишуваш и ти се свиѓа а послем кога ке излезеш едноставно не ти се свиѓа како порано ..ЕТе, истото се дешава и со твојот
^ Јас па според ова не сметам дека за работи за свиѓање или не. Он сепак ја познавал, се допишувале подолго време нели. Туку тука има нешто друго. Ама не знам дали тука ќе го најдеш одговорот, може само да нагаѓаме. Али кога веќе почнав да се изјаснувам мислам дека дечково најверојатно не сака да започнува било каква врска бидејќи ќе оди во странство. Е сега не секое машко има храброст да ти каже во фаца слушај ваква и ваква е работава, па затоа го одбира полесниот начин- да исчезне полека полека.. Како и да е, можеби и подобро така зошто многу тешко би ви било да започнете веднаш со таква врска,на далечина.