1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Ainhoa, aу, колку само те сфаќам. :x :lol:
    Го знаеш она дека не му е жал што го сторил, туку што си го открила? Е, тоа!
    Ништо, води се според она: еднаш ако те излаже, срам да му е, ако те излаже по втор пат, тебе срам да ти е што си дозволила. Вистина е. :!:
    Ебати таквата “шала“ што “нема веќе да се повторува“, клише изговор.
    Мислим, нормално е секого да го фати мала криза, 3 години за 21 годишни не се малку, ама не се манифестира бре истата со тоа што наоколу ќе си го лади и ќе се симпатишува.
    И убедливо најбедно е одрекувањето “не бе, не сум заљубен“ за нели, да не испадне папучар.
    Знам каде води, ама да не те разочарувам, кај секого е различно.
    Три години си му освоен и сигурен плен, па не се замара.
    Само набацување на грешките - никако, ќе се заинати, па уште поголеми ќе направи така. Као демек која си па ти безгрешната, што се осмелуваш така со негов живот да расправаш?
    Јас згрешив, па затоа ти кажувам, да не грешиш и ти.
    Сметам дека доволно му го знаеш карактерот, па направи нешто ново, нешто интригантно што ќе го врати малку во колосек и ќе го потсети која си и што си му.
    Крај краева, ако ништо не помага, батали таков на кој не си му доволна, па мора да се занимава со други, од некои (по негово) Х оправдани причини.
    Гуд лак.

2. ainhoa

ainhoa Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Фала ногу,ногууу :) Он не се понесува како да сум му досадна, ма јас сепак ке направам нешто,во право си. И јас баш мислам дека не сака да испадне папучар, што е стварно глупаво, ма добро.. машки |( А и сака да најде работа тука за да бидеме секогаш заедно и треба да дојде наскоро, ма сепак ме нервира тоа, ем сите знаат дека сме заедно и дека ме сака, ем он се прави како да не е заљубен оти му е гајле дали ке го сметат за папучар. Еднаш кажува на сите како ме одбрал мене, мене ми кажува дека никогаш не би ме менил за ниедна и дека сум му совршена, ма он мисли дека не е доволно убав за мене (јас не му давам никаков разлог да мисли така), па можеби и поради тоа малце сака повише внимание и од други. Следнио момент кажува како му е убава онаа,оваа |( Сепак не е ок да ме повредува така. Неговите другари сите знаат за нас, сите кажуват како многу е заљубен, па да се надевам дека нема да ме изневери. Не е дека не се труди, ма кога направи нешто убаво и ме развесели после тоа ме разочара со такви коментари... Согласувам се дека не пали да му набацувам грешките, секако не се ни сменил. Фала уште еднаш :*

3. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па мислам дека дечково не се однесува баш сериозно и не му е битно што ќе направи,дали ќе те повреди и дали ќе изгубиш доверба во него.Слободата што ја добива од твоја страна не знае да ја цени,туку го злоупотребува тоа.А можеби и не си му толку битна,како он на тебе што ти е.Кога ќе имаш прилика да разговараш со него,кажи му искрено се што ти смета,за да биде свесен за тоа.Ако и понатака свесно продолжува да го прави истото,значи не му е гајле за неговите постапки и покрај тоа што знае дека тебе тоа ти смета.

4. ainhoa

ainhoa Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Кога дојде ке поразговарам со него. Кога помисли дека ке го оставам, се мени одма ма не вреди коа после некое време пак биде исто. Јас да му го направам тоа ке ми го извади на носот, а кога он прави јас претерувам што помислувам дека е озбилен. Секој би помислил дека не се шали пошто постојано го прави тоа. И не свакам како некој може да пишува со својата бивша, а не можат да се другари и она го советува како јас не му требам. Наместо да и каже дека она не треба да одлучува тоа,нему тоа му е смешно и дозволува и да кажува такви работи. Ем од мене има слобода, ем не ми верува и прави како да јас не можам да сум му верна. Повредува ме и со тоа што умислува и со тоа што пише. Ке видам како ке биде кога ке разговараме и колку стварно му е стало. Ако не му е стало не свакам зашто ме молеше да не се откажувам и да ризикувам своја фамилија. :wasntme:

5. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па кога ќе збориш со него,биди озбилна,за да не те сфати на шала.Да види дека си сериозна и дека стварно можеш да го оставиш ако продолжи да се глупира.Можеби и ти многу си дозволила,па сега он се навикнал така и мисли дека се зезаш кога ќе му кажеш дека ти смета тоа.
    И ако продолжи да го прави пак истото,не попуштај така лесно да помине тоа,остави време малку да се потруди за да види дека не е се така лесно.И ти си имаш своја вредност. ;)

6. ainhoa

ainhoa Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Знае дека сум озбилна и дека превише ме повредува, он ми кажува дека и сам гледа колку ми е тешко и му е криво, а сепак прави се исто. Со такво понашање мислам дека ке ме изневери, пошто има коментирано повише пати дека свига други, но не знае дека јас тоа го знам. А за ова што го прочитав на фб знае дека можам да прочитам и сепак си пишува и се вади на изговорот "шала е"... На мене пише едно, на други друго и не знам што од тие две е вистина, така да озбилно ке поразговарам, можеби стварно не сака да биде со друга, пошто толку инсистира да најде работа каде што живеам јас. Секако фала на советите,ми значи многу :*

7. butterfly992

butterfly992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    22

Баш и кога правевме муабет за одењето во странство кога го прашав зошто не се пофалил за тоа, тој ми рече дека ништо не било сигурно и затоа не сакал да збори додека не добие одговор. А разговорите ни се исти како и пред тоа, кога пишуваме нема игнорирање или да чекаш да врати после 5 минути, туку одма ми враќа и се. А и пред да се видиме ми се правдаше за секоја ситница, кога беше на одмор слики од одмор за се се правдаше иако не го барав јас тоа. И сега кога се допишувавме еднаш ми рече дека ме мислел. А и пред тоа ми викаше не се издавам дека те мислам :P . Не знам што да мислам, јас сакам кога ќе појдам во Скопје да му се јавам да се видиме онака, ама не знам што да очекувам.

8. Z.a.l.ju.b.e.n.a

Z.a.l.ju.b.e.n.a Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    3
    Сакам да му се јавам,ама несакам да сум нападна.Денес се слушнавме 2-3 пати.Еднаш кога немав кредит,тоа траеше неколку дена и он во денот ми се јави 3 пати.Свакам дека можам да му бидам досадна и затоа од 12 до сега му се немам јавено и не му се јавувам до утре.Ама почнувам да се плашам.Вчера му свртев неколку пати и кога ми се јави рече дека спие и неможе да збори и јас се изнервирав,збеснав,бидејки он кога беше со мене некоја му се јави и рече дека спие дека неможе да збори и во тој момент бев без контрола.После почнав да му се дерам,а он во мајка му се колнеше дека не бил со никоја и дури еден пријател ми го даде на тел и он ми каже дека само мене ме сака,ама мн се плашам.Ми се колнеше дека спиел,а јас будалата му реков дека знам дека спие,ама незнам со која.Почнувам да се плаша дека не ми се јавува бидејки му здосадив.Толку го сакам што паметот го изгубив.Цело време викам дека не ме сака бидејки не сум никоја и ништо.Цело време плачам,ама незнам што да правам.????

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Смири се, не е крај на светот по него да трчаш. Не се понижувај, сите се колнат во мајките нивни ама никој не го исполнува даденото. Немој да губиш памет по некого не вреди, од искуство ти кажувам. Моментално ќе се смириш и ќе си легнеш, со ладна глава подобро се размислува. Не го барај остави да те побара он сам. Доволно е и да се слушнете по 2 пати дневно. Што се однесува до тоа дека некоја му се јавила- мислам дека она треба да си го провериш, можеби те лаже не викам не пошто и мојот така се вадеше и слепо му верував но ете испадна дека имал друга. Фактот е дека некои машки не се приврзуваат да бидат долго со девојката,има нешто што не ги задоволува. Утре ти излези со другарки,живој го животот и чекај да те побара. Стави си себе си ултиматиум речи не му се јавувам до четврток( пример ) ако не ме побара значи има друга. Немој да си плачела и да кубеш коси за некој безвреден зашто не вреди за твоите солзи.

10. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    ако сакаш да го слушнеш јави му се нема ништо нападно во тоа!! кажи му дека ти недостига, и дека си сакала да му го слушнеш гласот!
    за колнењето да знаеш дека денес на никој не може да му се верува затоа што колнењето не го сваќаат како сериозна работа, но не значи дека има друга!
    немој да викаш дека си никоја и ништо затоа што сигурна сум дека си прекрасна девојка само ти фали малку самодоверба!
    немој да плачеш, мој совет е да се опуштиш и да уживаш со него!!
    поздрав мила

11. mimitka

mimitka Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    3
    што значи тоа додека се мувате ,он да се смее и да се мува со отворени очи .ја го прашав вика од што му било убаво ама нзз чудно ми е ептен

12. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    зависи со човекот. не мора да значи ништо лошо, можеби му е стварно убаво но сепак ако нешто ти смета кажи му да не го прави тоа!
    биди искрена со него.. а ако не ти смета нека се смее.. пзодрав

13. Candy20

Candy20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    65
    Јас се лапав до пред некое време со отворени очи...што знам како ми дојде, понекогаш сакам да го гледам него како се љуби со затворени очи и интересно ми е 8)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.031
    Девојки помагајте :( еднаш пишував за ова ама сега пак пошто решение не најдов ;(
    Значи вака..ситно се бројат деновите кога ќе почнам да работам во градот на дечко ми и ќе се преселам кај него, а и ќе се вериме во меѓувреме.. Но, има еден проблем, другар му , нема бе нема подосадно створење од него, не работи по цел ден седи дома и тепа досада со тоа што само звони на телефон и доаѓа постојано кај нас, дечко ми внатре со мене седи он седнал у двор и свири у ниедно време по дечко ми за да искочи надвор :worried: не знам веќе што да правам , не му зборам, го гледам попреку ама џабе е се. Свекрва ми кренала раце веќе од тоа, ми вели дека од нервози се разболела и дека веќе не знае што да прави, со други зборови на мене ми остава да се справам со тоа, кога она веќе не успеала :doh: Не можам да го гледам, самата негова појава ми ствара нервоза, нема срам, нема осет , нема ништо |( човек не може 5 мин да здивне од него, а овој па мојов добар спрема сите, како да го брка , како да му каже, па ме залажува тука дека кога ќе се преселам јас официјално кај него немало да доаѓа..Како бе нема , тој ти е бадијалџија човек кој гледа само некое муфте, да јаде и пие на туѓа сметка :| Утре ден ќе дојдам уморна од работа тој ете ти го ми се домкнал , ејј не сме се гледале со дечко ми и по 10 дена заради обврски, и кога ќе дојдам во недела сабајле свири од улица за да искочи дечко ми :tmi: ова е невидено ! Кажете ми некој совет , нешто било што , да не го упукам следен пат :devil: :devil: :devil:

15. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па прво мора дечко ти нешто да направи,затоа што ќе биде глупо ти да реагираш наместо него.Затоа направи муабет прво со дечко ти.А ако гледаш дека не се менува ништо,тогаш едноставно кажи му на детето.Кога ќе ви се појави на врата кажи му дека сте нешто зафатени,или дека дечко ти спие(он да не искача),дека не е дома итн.Ти мораш со дечко ти да збориш за он да го реши проблемот,зашто сепак него му е другар.Али ако гледаш дека веќе не се издржува,нека не ти биде срам-дирекно у фаца залепи му.Кажи му се што мислиш и така е најдобро.

На anastasijaki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.031
    Абе кое дете , не е дете, 32 годишен женет маж е :geek: :swear: :swear: удрен у главата :worried: :x

17. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    Штом толку многу ( ти ) ви смета, дечко ти е тој што треба да седне и да поразговара со него, сепак него му е другар. Е сега ако толку не може ништо да му рече или пак како што викаш истиот не се разбира, крајна варијанта е да почне да го избегнува , да не излегува кога ќе го вика, да не му одговара на повици, " не е дома " ако се појави на врата ( сигурно не е толку насилен па да сака да влезе по секоја цена :D ) . Друго чаре со таквите нема :)

18. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Охооо,па вие сте имале проблем :D
    Па богами и жена му има проблем.Којзнае и таа сирота,неможе да го прибере.
    Па немој тогаш толку да се мислиш,човекот или нешто е пореметен со паметот или па дечко ти се понаша многу добро со него,па он да не примети дека е досаден.

19. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ич да не му се мислиш, и онака набргу ти земаш команда таму :D. Истрпи додека се преселиш а чим таа куќа и официјално стане твоја територија ќе можеш сите што не ти се по ќеиф да ги експедираш без да му се мислиш :D.

И онака изгледа сите чекаат да ги спасиш :D

20. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    ова ти е далеку од љубовен проблем :) па затоа и ајс на мој начин ке го искоментирам ова
    порано жените се мењаа откако ке се омажат, откако ке кажат да, а еве сеа гледам уште не влегле у куќа одма сакаат да командат кој и како да прави :) браво на храброста
    ако дечкоти и покрај сево ова го дружи и го цени нема ти што да се мешаш ипак другар му е и он си го прифатил таков каков што си е.
    стај се на негово место ти да имаш некоја другарка со милион мани али од мали сте заедно па навикната си на тоа и ја прифаќаш и не гледаш на нејзините мани како на мани
    и кога дечкоти ке ти забранеше да се дружиш со нејзе , да ти иде дома и ред др работи ти одма ке го нападнеше као он сакал да те скара со другарките не ти давал да се дружиш итн
    биди смирена и повеќе игнорирање со тек на време ке се повлече