Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    verica94 кога ќе излегуваш, другари/другарки нека те собираат од врата, и исто така нека те враќаат до дома, немој сама да излегуваш ни до продавница! :!: Секогаш имај придружба со тебе,било кој! Свашта се дешава денес... секакви има :x

2. valchyY

valchyY Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    So Deckomi bevme 7meseci zaedno pret 2 nedeli raskinavme.....za toa sto on misli deka jas go sakam negoviot drugar.....Posle nekolku dena toj mi pobara i mnogu se karavme....A jas moram da priznaam nemozam Bez nego Mnogu go sakam Ako ne mi se vrati za nekolku dena jas ke umram bez nego :'( :'( :'( :'( :'(
    [mod-kirilica:1727ltmi][/mod-kirilica:1727ltmi]

3. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    Би било навистина добро кога некој би ми помогнал во ова мое мало проблемче. Веке неколку месеци немам дечко а и последната врска не ми беше сериозна туку беше чисто онака. Во последно време се гледам со еден дечко.. го знам скоро 6-7 години но никогаш не сме биле блиски како сега. Добри пријатели сме но пред некое време ми кажа дека е заљубен во мене и дека секој ден мисли на мене. Искрено никогаш не сум му признала дека и јас имам некои чувства кон него, но секако не се како неговите само ми се допага и тоа многу. Кога ме праша да бидеме заедно го одбив бидејки не сакам повторно да брзам и да правам грешки како порано. ова е проблемот -Тој се откажа од факултетот,јас му кажувам дека да се заврши факултет не е грешка но него не му се учи а неговити фамилијарни финансии се многу мали. Тој иако нема факултет работи на едно место но ( до кога? )... поради тоа што јас навистина размислувам за следна сериозна врска (воедно би сакала и да е последна) не знам колку е паметно и дали би требало да бидам со него поради тоа? ДА, знам дека парите не се се во животот но се потребни. Не сакам “утре“ кога ке имам деца да не можам да им обезбедам се што им треба. Навистина ми е убаво додека сум со него но единствено тоа ме кочи, а тоа ми е важно за во иднина. Сепак не сум стара млада сум има усте време јас сум 19 тој е 20 но сепак треба да се размислува за тоа.... Дали мислите дека погрешно ги гледам работите малце сум збунета, тој ми бара причина зошто не сакам да сум со него а јас му казувам дека не сум спремна но тоа воопшто не е виситина. Како да му кажам за овој проблем и дали воопшто да зборувам за него? Многу сум збунета. ПОМОШ :/

4. mimitka

mimitka Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    3
    кои фактори мислите дека се потребни да ги поседува една девојка машко да се заљуби во неа.какво понашање ,дали можеби предобра или па тако звана кучка,или онака средина ?како да сменам мислење на некој што имал лошо претходно?тоа е многу тешко ама не и не изводливо наравно.што мислите машко шалабајзер што сака забава ,дали може некако со понашаље да го скротиш и да го натераш да се заљуби во тебе и за посериозно.кога мислиш дека ги знаеш сите прашања животот дефинитвино ти ги мења одговорите.исто со мене мислам експерт за машки сум станала а оп пак не пали кај некој тоа . :)

5. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    За таквите машки, за љубов незнам баш, но за да ги привлечеш мислам дека треба максимална самодоверба, и да се правиш недостижна ;)

6. tanjusskat

tanjusskat Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    0
    ајде и јас да си се олеснам.. :) со дечко ми сме во врска 3 години, тој работи во скопје а јас сум во друг град.. летово се гледавме често но сега поради обврски малку поретко..последниве 2 недели се осеќам толку без везе , почнува се да ми смета, цело време се нервирам и му се истурам нему за се... не знам што да правам :( а со ваквото однесување само го оддалечувам од мене... ;( хелпппп

7. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Не точно дека сите машки сакаат недостижни девојки,како може на пример некоја да ми изиграва недостижна а јас да трчам по неа,тоа нема шанси барем кај мене за другите незнам.

8. elkazelka2

elkazelka2 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Здраво. Имав еден дечко со кој идевме 6-7 месеци, веќе сме скарани година ипол, многу ми беше тешко кога раскинавме, ама за брзо време се "опоравив" хехе..
    Започнавме и двајцата свој живот, пред тоа си имавме едно здраво, првиот месец од кога се скаравме, ама еднаш поради некои што шлапаат глупости се отеравме упм и веќе не зборувавме. Јас си фатив друг дечко он друга женска и јас не чувствував за него ништо, а он нејќе да ме смисли незнам зошто многу ме замрази. Сега по толку време почнав да мислам на него.. раскинав јас со тој што одев, он исто така. Го немам видено месец дена низ град да шета, а кога ќе го видев да не речам му се смеев у фаца пошо ми беше многу некако... незнам како да објаснам, смешно што сум идела со него, а и кога и да поминевме еден до друг другарите ми префрлаа као демек еј еве ја ваа твојава, бла бла бла... Незнам зошто по толку време почнав да чувстувам нешо за него, а пред тоа многу го мразев..... Сакам да стапам во контакт со него, али незнам како, ако го адд на фб нема да ме прифати.... иначе и двајцата имаме 18г. Совет некој? Фала.

9. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Па ако знаешотприлика кај се движи низ град сретни се случајно со него, во твоето најдобро издание, насмевни му се пријателски, и ако и он мисли ко тебе, ќе ти пријде сам. :)

10. Diva00

Diva00 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Со дечко ми се познаваме скоро 10 дена, првиот пат кога се видовме сакаше одма петинг да имаме јас не сакав и му реков дека не можам толку многу да се опуштам првиот пат и ок прифати без проблем.
    Вториот пат исто, па пак разговарав со него, малку се налути ама се смири мене не ме интересираше толку многу дали е налутен или не, кога се вратив дома реков нема веќе да го видам пошо вака прави...
    Ама не испадна така ми пишуваше ок нема проблем ќе те чекам бла бла, пак се видовме два пати и добро смирен беше не бараше ништо, ама сега следниов пат ко ќе се видиме сака да имаме нешто, ми фрла муабети..
    Не знам како да го натерам да биде трпелив, да има разбирање дека мене ми треба време, како и да е мислам дека најдобро е да му раскинам...
    Што мислите вие?

11. simonaaroska

simonaaroska Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    се најдувам помеѓу 2 машки особи :/

здраво. ми треба ваше мислење за оваа тема. со 1 от се гледам 4год немавме некоја сериозна врска го сакав премногу но поради некои одредени причини не бевме во врска , тој сега си има девојка и пак ме бара мене што е проблемов ? дали ме сака само за забава или има нешто тука не можам да сватам :/ а другиов 2ов 1год се гледам и ми нема спомнато за врска а чуствувам дека има некои чувства за мене :) а не можам да му кажам јас дека чувствувам нешто спрема него затоа што мн горда сум . ве молам за помош незнам како да постапам :(

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    И сега паралелно се гледаше со 2ца????
    Кој ќе сака врска со тој да одиш, оној кој не ти предложува врска дефинитивно не сака ништо посериозно со тебе , па само си го губиш времето.

13. Diva00

Diva00 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Женски ми треба ваше мислење или па нема врска може и од машко да е, многу ќе ви бидам благодарна...

14. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Искрено мислам дека типов и нема некоја почит спрема тебе а најмалку разбирање. Мој совет ти е , додека не ти се зацврстиле чуствата спрема него да го откачиш. Зашто верувам дека не ти е потребен некој кој ке те гледа од сексуална гледна точка, туку некој кој ке знае и повеќе да те почитува, со се твои ставови мислења и желби.

На Diva00 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Најдобро ќе биде да му раскинеш,додека не си се затрескала во него,па после да ти биде уште потешко. Очигледно е дека сака само секс. Ако тој сака да биде со тебе ќе те чека,ќе те разбере и ќе те подржува во се.Немој да дозволиш да те повреди.Да те искористи па да те остави.Сум била во баш иста ситуација,па сега ми иде да си ја удрам главата од зид затоа што сум била толку наивна.

На Diva00 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Со дечко ми идам 2 и пол месеци...се осеќам како да идам 2 години...
    на почеток преубаво ми беше и бев сигурна дека се сакаме...премногу бевме блиски....имаше огромна хемија меѓу нас....и моите дознаа за нашата врска што претходно не знаеја за никој...
    Ептен ми беше убаво едвај чекав да искочам со него...имаме сега и односи и се...мислев дека само сексот фали за се да биде комплетно и уште по совршено од што беше...значи рај ми беше со него..
    откако му дадов ( ме скина ) и све тоа..некако како да избледе нашата врска...
    пред да го запознаам него ми се свиѓаше еден тип ама само онака од видување...живеам во град во кој што секој со секого се знае...
    дечко ми е 22 год..а типот 18..
    во последно време арогантното понашање со дечко ми и караниците ми прават се почесто да мислам на овој...дури и секоја втора ноќ го сонувам...верувајте дека не сакам ама у психа ми е влезен...згора на тоа се знае со дечко ми ..и еднаш идеме така шетаме и овој застана се позз со него...а со типот од како првпат се погледнавме па се до ден денес буквално се загледуваме така како да сака да ми каже здраво поминува ме гледа и јас него и он мене...едноставно собирам сама во себе ке препукнам веќе некое време..
    Не дека не го сакам дечко ми ..го сакам ама некако се губи сето тоа што го имаше на почетокот дали дека од претходно не сум сакала да имам врски и не сум навикната на врски..па сите така ги откачував за 2-3 недели..незнам стварно..може и ке го оставев да не ме скинеше ама вака малце е потешко...барем година дена да идам па и да имам лице да кажам долга врска сум имала нормално е секс...а сега...
    незнам што да правам..до кога да го собирам ова во мене..а колку и да се трудам се оди на полошо со дечко ми ништо не е исто како некогаш... :( :( :(

17. mimitka

mimitka Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    3
    se izvinuvam na sto pisuvam na latnica od mobilen sum ,vaka se plasam veke so maski da iskacam nemam verba vonikoj mn maski me gazele mi glumele ,a posle zboruvale deka sum glupa a jas bas ubavosum se ponasala se plasam deka site narednike bidat takvi.pred mene super sve,kogake svrtam grb pogrdnizborovii a nemalo pricina za toa .a vtora rabota sum se muvala do sea so mn maski i pocnaa nekoi da sirat lazni glasniniza mene primer sex ova ona aja nikogas ne sum imala.a lugeto sto slussaat mislat vistina deka e kakoda se spravam so ova??kako da dokazam deka gresat ,nevina sum i se gordeam licno ja so toa ..a me zborat sto da smenam sto da praam pd sega nataka sakam da umram se plasam da ne se rasiri?? :(

18. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Нема зашто да сакаш да умреш.Кој што сака нека збори,ти живеј си го твојот живот.Ако се вртиш на секој коментар и се замараш со тоа,никогаш нема да можеш да продолжиш напред ;)
    А тоа дека некој ќе збори дека имал секс со тебе,мене лично тоа ми е муабет за мали деца.Нормален и созреан дечко сигурно нема да оди и да се фали -_-
    Не треба да губиш верба,затоа што сите луѓе се различни.Не значи дека ако некои луѓе се однесувале лошо со тебе,дека сите се такви.Мораш на секој да му дадеш шанса.А за друг пат да не ја направиш истата грешка и да не се каеш,остави малку време,прво убаво да го запознаеш дечкото каков е како човек,а потоа размисли дали сакаш нешто со него.Истото важи за другарки.За секој човек!
    Не знам како си можела да дозволиш некој да те навредува и да те гази,како што кажуваш самата.Колку ќе им дозволиш на луѓето,толку ќе те газат.
    Веќе си ја направила таа грешка и нема назад.Сега треба да извлечеш некаква поука од се тоа што ти се случувало и да продолжиш со животот оптимистички.
    Сите имаме лошо периоди во нашите животи.На никој не му е СЕ розево.
    Затоа главата горе,насмевка на лицето и животот продолжува. :)

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Се самоцитирав за да ви кажам дека направив погрешен избор..Поздрав.

20. R.i.s.t.e.v.s.k.a

R.i.s.t.e.v.s.k.a Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Ова ми е најголемиот проблем.
    Во август летово го имав првиот дечко.Ама сватов дека он само за секс ме користи,а и самиот ми призна и ми идеше да се убијам,сепак имам само 14 години.Ете глупава сум.Ајде тоа некако го поминав се запознав со др почнавме врска и некако иде,а до кога незнам.Ама има и уште еден кој што ми е само другар и после еден месец ми призна дека ме сака,а јас требаше да претпоставам по неговото однесување.Ама глупавата јас мн го навредив,сепак знам дека и тој сака само да ме користи,ама сакам да бидам со него.Всушност ни јас незнам што сакам,збунета сум.Што да праам? Како понатаму? Од инат,лутина и бес незнам веке што да правам. :( :( :( ;( ;( ;(