Можеби навистина така се однесуваш со него и кога ќе почнеш да го потпрашуваш па како, зошто, се повлекува зашто машките многу не сакаат да анализираат и се прави дека се заебавал. Размисли, можеби навистина на моменти се дигната и дечко ти пробува на тоа да ти укаже дека не му се допаѓа твоето однесување.
Морам некаде да пишам пошто чувствувам дека ке полудам. Џабе ке биде секој совет кој ке ми го дадете и ве молам немојте да ме осудувате Се започна без обврски и опуштено, почнавме да се гледаме, излеговме неколку пати, се слушавме нон стоп..обавезно се слушавме секој ден. Не се гледавме често, во овие две недели се видовме четири пати ама за времето кое го поминувавме заедно како да беа четири години.. се зближивме толку многу. Го засакав! Можеби повеќе ме натераа да го сакам неговите зборови за неговата искрена љубов кон мене која всушност испадна уште една машка финта. Јас го разбирав и се обидував да се навикнам на неговиот начин на кој тој гледам на една врска, можеби ако продолжевме ке успееше а можеби и јас избрзав премногу.. можеби требаше да оставам настаните поинаку да течеа, сепак не одевме долго време. Не можам да кажам дека сум сто посто убедена дека ме изневеруваше ама тоа дека си е женкар вистина е.. точно е дека машкото треба да игра според женски правила а не обратно е кај нас беше баш обратното, и тоа беше причината која ме натера да му кажам дека не сакам да продолжи така и дека сакам да не ме бара повеќе. Му го кажав тоа и го прифати сосема смирено што ме зачуди.. вечерва ми испрати порака со негова слика и под неа текст во кој ми кажува дека му било убаво со мене и му било мило што сме се запознале, ми кажа дека ме сака и ми посакува се најубаво во животот. Едноставно се запрепастив и почнав да плачам, му одговорив исто дека и нему му пожелувам се најубаво и толку. Но не можам да се помирам со сето тоа, се плашам дека направив грешка и избрзав, а од друга страна другарките ми велат дека постапив правилно што ја прекинав оваа игра. Си мислам што ако стварно не беше во прашање некоја друга, сепак не одевме долго можеби не требаше од почеток да постапам така, во краен случај и тој е крив.. не знам што да правам само знам дека е крај, според крајните зборови испадна дека сета љубов била лажна фарса да ме користи.. или само не сакам да се понижи пред мене, и ги крие чувствата. Едноставно не можам да се воздржам да не се расплачам, не знам што да правам поќе... ако сака некој нека ми помогни, секаков совет е добредојден.. само сакам да кажам дека се осеќам уништено, болно, и виновно... на темава имав пишено и претходно за иста личност, и советите кои ми ги имавте даедно како да ја претскажаа иднината, точно тоа што денес се случи.. едноставно се случи, а сега не знам веќе што со себе ве молам за помош
факт е дека женкарот ќе си остане женкар и на таквите неможе многу да им се верува јас мислам дека ти е најпаметно да го заборавиш додека не сте навлегле во нешто посериозно а зошто ти пратил порака дека те сака извини за офф но он ако те сакал уште кога си му рекала дека сакаш повеќе да не те бара ќе те спречел и тогаш ќе ти кажел дека те сака и дека несака да си заминеш и туку така да прекинте извини но ова е мое мислење
I have love problems me.. So edno dete, toj me povika, izlegovme 2 pati, e sega neznam vrska ne me baci, me zapozna so site drugari se odnesuvashe kako da mu sum devojka, do doma me isprakjashe, 2 veceri, posle zamina Sk na fax rece deka mozebi ke se vrati eve dojde vikendot od togash nemam ni slushnato od nego, ne mi se ima nitu javeno, mu pishav poraka dali e dojden ne mi ima vrateno i nervi kinam!!!!!! sho da pram? A da se zaebava, mn dobar drugar e so sestra mi i brat mi se druzat i sea da se zaebava so mene nema smisla, ili ima? Sho da pram -.0 fuck [mod-kirilica:5q3frlc2][/mod-kirilica:5q3frlc2]
Вака се мувам со едно машко скоро 2месеци, се беше океј она, се понаша убо, со сите другари негови ме има запознаено, повозрасен е од мене, и нон стоп ми кажува се мислам искрен е со мене, дека порано мн глупости праел, некорисни работи, грешки и дека имал и пробано дрога Кога ми ко кажа тоа не се зачудив многу бидејќи дојде време да нема на кога да му веруваш целава младина како е тргната...........и ми рече демек не бил тој зависник, само имал пробано, и дека цело лето немал ништо земено, демек сите ја земале како за забава бла бла, и демек ми вика сега јас не знам ти како ќе ме гледаш мене не сакам да имаш погрешно мислење за мене. И сега не знам што да правам ова мн ме загрижи, со него инаку ми е интересно онака ама сега ова шо ми го спомна со дрогава, леле не знам дали да му речам да прекиниме да се гледаме, помош ве молам!
Добро генерализирање, добро. Фактите обично се поткрепени со неповратни докази, ако сакаш поткрепи го твојот? :up: Чекај повратна реакција од него, што друго би правела... Што и да пробаш друго ќе изгледа како нападно од твоја страна и посесивно, а тоа најмалку ти треба со некој со кого не ни одиш. Но во меѓувреме, не седи на место, и ако се појави друг дечко во твојот живот, уживај со него. Тоа што сам ти кажал и ти се „отворил“ е секако за поздравување, но сепак... Не почнувај ништо сериозно со него, и доколку и тој е трпелив, терај вака некое време, гледајте се, поминувајте си убаво, но ништо посериозно. Набљудувај како се однесува пред тебе, што прави, како прави, како карактер колку-толку анализирај го... Ако е актуелен зависник, кога-тогаш ќе забележиш во однесувањето кај него, или некои физички последици. Тоа дека сите пробале за забава е веројатно во Топ 3 најглупави оправдувања што сум ги слушнал, и како заклучок можам само да ти препорачам да не избруваш ништо со овој дечко, зашто ситуацијата ти е доста чувствителна.
Се согласувам со PhOenix и сако ќе додадам-женкарот е женкар само додека не сретне девојка која ќе го инспирира со нејзините вредности и карактер кои ќе го свртат цел негов свет за 360 степени.
Problemot e shto neznam shto saka, site negovi prijateli me prashvat kaj ti e deckoto, a neznam ni dali mi e, i zoshto ne mi zvoni :/ nesakam nikoj da me vrtka
Дали имам повторно шанси кај него? Значи вака... пред неколку месеци се смвав со еден тип, неколку пати излговме, а потоа го снема.. повеќе не ми праќаше пораки, не ми се јавуваше и постојано беше исклчен на фб... сега во септември кога почнавме со школо секој ден го гледам и секогаш кога ке ме види го спушта погледот, како да не сум тука... но чудно ми е зошто секофаш кога е подалеку гледа во мене или накај мојата училница, како да ме бара, а пред некое време неколку дена неб бев во школо и дргаркава моја ми вика коа и да помине се ѕвери накај нас... незнам што да правам бидејќи уште ми се свиѓа и сакам пак да имам нешто со него, но мн чудно се однесува... ве молам помош :
Според ова, мислам дека си избрзала. Тешко ти е без него, а кога ти испратил порака се најубаво, сакал да испита дали уште имаш чувства кон него. Ти си му посакал исто, како да си го откачила пак. Два пати го откачуваш, и очекуваш да те моли? Тука имаше совети дека тој треба да трча по тебе. Сте слушнале за гордост? Па и мене така да ме откачи некој, и јас ко него би постпила, нема да молам. Инаку, дечкото сепак ти пишал. Јас би ти посоветувала да пробаш да се видите. Викаш многу ви било убаво, па вреди да пробаш нели наместо да си ја чукаш главата. Сега е на тебе редот.
Не си го засакала, а не го ни сакаш. Си се затрескала само. А негови дела кај се ? Кај пишува такво нешто дека машките треба да играат по наши правила ? Што се тие роботи ? Слуги наши ? И кај тоа на светот маживе играат по туѓи правила ? Чим смирено прифатил без никаква борба, значи и дека не толку си му значела ко неговите зборови. Начин за да те натера да трчаш по него, и типов знае кај удира .. Женски емоции, нормално да те погоди ... , според мене најдоброто нешто што си го направила, зашто ако стварно си му значела на типот немаше да се предаде толку лесно . прочитај го уште еднаш ова, и ке престанеш да плачеш, туку се надевам ке почнеш да си се цениш повише и да си кажеш едно ГОЛЕМО БРАВО што си испуштила сељак ко него.
секој совет ме тера да мислам различно, еднаш си велам да пробам да зборам со него и да му се извинам и да пробаме пак.. од друга страна си викам дека ако се смирам со него можеби пак ке биди истото и ке се нервирам и добро е што се тргнав.. инаку сношти го сретнав во ист кафич, нон стоп ме гледаше.. поминваше покрај мене... еднаш дури поминваше и се напрај демек збора на телефон со некоја девјка и и вика „кај си сонце мое..“ другарка ми ми рече дека намерно прави така да бидам љубоморна.. си мислам дека можеби ме сака ама не сака да си ја повреди гордоста да ме моли, сепак не сите машки сакаат да молат.. како и да е, претходниот пат кога се скаравме тој беше виновен и ми се јави ми се извини, а сега можеби е ред на мене.. јас стварно не знам повеќе што да правам
izvinete za latinoca na mob sum .znaci imam seriozni problemi zivotot mi e vo strav od eden decko,bukvalno me proganja porano iskacavme imavme eden vid peting samo toa i pocnal da kazuva sekade ,i sram mi emn .posle koga ke me vidi vo grad saka da me zaebava vika debela edna vakva glupa ,i sea nz kkao da se ponasam so nego ako sum drska da ne zbori za petikgot a ako sum fina da ne me gazi.bukvalno strav mi eda iskacam da ne go sretnam niz grad poomodruvam koga mi vrti na mob.resenie mislam ke poludam se kaam sto sum bila glupa i me iskoristil me prelazal nekoj
mimitka: Не смееш да дозволиш вака да се однесува некој мочко спрема тебе, да знаеш дека луѓето ке се однесуваат добро или лошо со тебе горе долу колку што ТИ ке им дозволиш! Исто и ти почни да зборуваш на сите за него (дека не бил ништо посебно итн) не е ништо страмно во тоа луѓето и онака не се луѓе ИГНОРИРАЈ ГО долку е можно.. уживај не се замарај, не му одговарај на повиците,во спротивно ке си мисли дека си слаба личност (ти кажувам од искуство). И уште еднаш ако те нарече ДЕБЕЛА закани му се или ако не можеш, кажи им на твоите на татко ти, па ке видиме ко ке го стреси некој ден само да му подрече нешто, ке видиш дали уште еднаш ке се осмели да ти речи дебела. Спојлер Јас се извинувам на ваквиот речник,си допуштив многу, ама од вакви лигуши ми е С М А Ч Е Н О Селани!
значи вака другарка ми идеше со дечко и 5 месеци и нон стоп се караа али за ден два ќе се смиреа и се глеаше дека крајот се ближи а имаа и други проблеми башка се гледаат 1 неделно а некад и 1 у 2 недели проблемот е сеа што раскинаа они уште прошлиот викенд али он и ѕвони цело време и еднаш ќе и рече дека ја сака после ќе и рече дека не ја сака баш вчера бев со неа кога и се јави и збореа нешто и ко демек он бил пијан и правеа муабет за врската и у еден момент другарка ми почна да плаче да му кажува патетики и такви глупости.... искрено многу се изнервирав и и реков да го праша дали сака да биде со неа или не а ако каже не да го праша зашо уште и ѕвони и ја замара а ако каже да да му рече дека овој пат ќе биде по нејзини правила, али она не ме слуша зашо нејќела да го изгуби иначе дур беа у врска цело време тој се лутеше за нешто и ќе и речеше ко демек вака неможе да раскинеме бла бла а она се потресуваше и го молеше и цело време коа ќе се видев со неа плачеше и и беше тешко... ја сеа незнам веќе каков совет да и дадам па се надевам ќе може некоја од вас да ми помогне
Значи вака кеве молам за совет за мојов проблем , се гледам со 1 дечко од ист град сме, на почетокот бевме добри другари ама не излегувавме заедно во град. И мене превише мисе допагаше а мислев дека и он ги има истите чуства за мене, тој 1 вечер миго побара бројот и јас муго дадов, од таа ден јас и он се гледавме ама тајно без обврски ама мене тогаш неми беше битно даме сака бидејки не бев подготвена за нешто сериозно. Така се гледавме година време ама не редовно туку кога и двајцата можевме и сакавме. Ама после почнав јас да сакам врска да излегуваме заедно, а он цело време сакаше да имаме секс а јас му велев дека несум подготвена дека тоа кего имам само во врска и јас мислев дека сепак има чуства за мене бидејки немавме секс цела година ако неме сакал си мислев досега кеме откачел. пред месец ипол кога се видовме он инсистираше на секс ми рече само доколку имаме секс може даме засака друг начун немало многу битна ствар му бил сексот и разбирање да имало ме убедуваше дека иако не излегуваме заедно иако неаме врска сеуше дека ако имаме секс ке бидеме исто како во врска немало даме изневерува кесум го имала само за себе. Ми велеше дека он не лажел бил искрен човек дека доколку немусе допадне нешто директно ке кажел и дека немало даме лаже ако неме сака кеми кажел навреме. И откако 1 имавме почна ладен некако спрема мене да станува се јас мусе јавував почна дури данеми крева на телефон со изговор него слушнал после тоа се видовме уште 3 пати и пак имавме секс. И он почна данеми крева воопшто на телефон вечерта беше уклучен на фб и ми пиша нешто што превише ме повреди....Baby...vidi Mislam deka ne bi trebalo dase gledame poveke...Zasluzuvash podobar koi ke bide okolu tebe koga ke sakash Ne ko jas..izguben sum i...ne se prilagoduvam na drugite tuku jas kako sakam taka da.. Mislам ne Milo mi e shto ti bev kao..guru majstor da te naucam na nekoj neshta Za da mozesh ponatamu da se snaogash polesno Ali...ne odi I ne znaci deka ne bi bile prijateli а јас на тоа одговорив дека ме искористил само за секс а он вели...Sekako nema da znae covek dodeka ne proba neli Probavme ali..ne odi... јас му реков несакам пријателство го избришав од фб денес мусе јавив и му реков сакам дасе видиме да разговараме во очи дамиго кажеш тоа а он ми вели дека сум му пишала да ме заборави и број дами избришел он тоа го сторил веке. Немало потреба од гледање бидејки што сум сакала да пишам во порака на фб и сега претешко мие се осекам искористено. И што е најлошо почнав даго молам даму звонам дасе видиме а он неми врака претечко мие го засакав мислам дека неможам без него пред него имав 2 лоши искуства кои многу ме повредија. И сега само со его успевав насе да заборавам хелп претешко мие