како што си ги заборавила лошите искуства од порано понатаму во иднина со некој добар и пристоен дечко ке го заборавиш и него и ова лошо искуство да ,да и ова за жал ти е лошо искуство ти ветувал се и сешто само да го добие она што сакал а тоа е секс си го добил и готово завршена приказна е ти си била наивна и залјубена и си му се дала и крај нема дилеми повеке искористена си на најподмоленн можен начин свака му чест на дечково како успеал да те изврти и изманипулира со тебе тоа е здравје друг пат повеке да мислиш и да се однесуваш позрело а него батали го не се замарај со него затоа што повеке ке те боли остај нека излечи времето се гледај најди си некој што ке те заслужува и не си ја мачи душава со него више Слушај ева 11 која сте вие дасе потсмевате секој тука е зачленет за совет и помош а не да ги трпи вашите зафрканции и дрско однесување тогаш мислев дека сум бремена ама излезе дека несум бидејки незнаев колку линии треба да покаже ако си бремена јас по грешка мислев дека сумна секој може да мусе случи 1 пат правев тест секој греши еве сум оооооо јас сум ева 11 и не ти се потсмевам и не сум дрска само се обидувам да ти помогнам и да ти покажам дека грешка размислуваш
Јас би ја советувала да го откачи пошто очигледно е дека он не знае што сака. Го имав скроз истото искуство и јас го откачив. Не се трпеше веќе. Секој ден нервози, секој ден плачки. Најдобро другарка ти да му покаже заби, да го праша. И мене така ме зафркаваше, сум била слаба и глупава, сум немала свое јас, е на крајот, успеав да бидам силна, ми викаше дека се ќе биде совршено, така правел оти превише ме сакал и нејќел да ме изгуби. Може и да ја сака, ама очигледно е дека на него му проработува егото кога таа почнува да плаче и да му се покорува. Нека си има свое јас, нека остане силна штом веќе раскинале нека си стои на таа одлука, да не паѓа на емоциите, да се држи на својот став. Ако го направи тоа и пак продолжи да ја заебава, крајот е неизбежен. Не му е она кукла за играње.
Зависи за што се караат тие. Ако се работи за ситници и глупости, може да го надминат тоа. Секој знае да се кара за глупости, ама треба да се сфати дека не вреди карањето и раскинувањето заради такви работи. Штом не можат да се разделат и цело време се бараат по телефоните, значи се сакаат. И дечкото очигледно ја сака, иначе воопшто нема да му е гајле и нема да ја бара по мобилни. И не може да биде: по нејзина правила. Кои се тие правила? Какви се? Мора да има компромис и разбирање. Мој совет е да се видат лично, не по мобилни и компјутери и во очи да си кажат се што си имаат и да видат дали може да се променат, да направат отстапки за да не се караат, туку да се сложуваат и да продолжат понатаму. Не знам колку години ги има, и тоа е битно прашање. Очигледна е работата, те сакал само за секс и ништо повеќе. А, истовремено можеби си имал и други женски за таа работа. И како сакаш врска, какво мислење има тој за тебе? Одиш со него само за секс, а сега наеднаш нешто посериозно....? Не оди тоа така... Немој да се навредиш, ама скоро никое машко не може да има убаво мислење за таква девојка и ретко да би посакал нешто со нејзе, освен да си го направи ќеифот. Било што било, гледаш и самата за ваков човек не вреди да се нервираш. Заборави го, ич не барај го, ќе си најдеш утре некој што заслужуваш...!
Искрено не знам зашто уопште се трудиш околу другарка ти, коа гледаш дека е заслепена и едноставно ужива у оваа болка ... ко и секоја втора . Едноставно, си направила шо си направила и тргни се на страна, знам дека нема да ти биде Ок. за тоа она коа ке плаче или нз ти шо, ама утре барем ти нема да бидеш крива за некои работи, иако и мислиш најдобро од се срце .. Се надевам, ми ја сфаќаш поентата
Добро генерализирање, добро. Фактите обично се поткрепени со неповратни докази, ако сакаш поткрепи го твојот? :up: сакаш доказ имав моја другарка која идеше со токуму вакво женкар кој постојано гледаше други дур и во друштво знаеше да искоментира уф види ја оваа каква е а девојка му до него и идеа 5 месеци ја легна и ја остави и кажи ми дали треба да го оправдам ова секако не и затоа од воа искуство заклучив дека сите женкари само трчат од една на друга
So bifshio decko bevme zaedno 6 meseci,a potoa se razdelivme,i dvata odlucivme da vidime kako kje bide da bideme razdeleni,no toa beshe negova idea,a jas ja prifativ taa idea...Toj mnogu mi nedostigashe,no nesakav da popushtam jas prva da mu se javam,ako go sretnev na school ja smenvav nasokata na dvizenje,isto taka i toj se inaeteshe cekashe jas da mu se javam,no nikako ne popushtav,sakav da go zaboravam,si fativ nov decko no nemozev da bidam so nikoj drug bidejki se me potsetuvashe na bifsiot,site sliki so nego gi izbrisav,no nemozev i od srceto da go izbrisam,mnogu go sakam... Me pobara posle 5meseci,mi kazuva deka me saka,nejki da imam drug decko,saka da sme zaedno,veli deka nie sme eden za dru,i edna godina da ne se imame slusnato pak se sakame toa mi go kaza i jas sakav da go kazam toa i jas nego go sakam toa no se plasam da ne mi reci pak da se razdelime zatoa sto pojke ke mi bide tesko,neznam dali ke bide podobro ako prifatam da se smirime ili ne? nema od koj da pobaram sovet pa zatoa odluciv tuka da baram nekoj sovet od vas? [mod-kirilicac6ki4bq][/mod-kirilicac6ki4bq]
јас да сум на твое место најпрво би се „здружила со девојка му“ и ке и објаснувам нешто,а у меѓувреме ќе се мувам со дечкои (ако сака тој нормално) без таа да знае ,ако дознае овој ке и раскине а и таа. или пак ако сме на забава заедно ке и клам алкохол да се заамати па некој мј друагр да се смува и таман дечкои да има причина зашо да и раскине
Здраво девојки, јас сум нов корисник се надевам дека некој ако имал слична ситуација ќе сака да ми одговори. Не сум тип што отворено разговара со друштво за љубовни проблеми така да анонимно ми е многу полесно Имам врска од 4 години, прва посериозна врска ми е. Но мене едноставно ми се изгубија чувствата кон него, барем така мислам.. Ова не ни е прво раскинување, ги имало и пред тоа и секогаш биле барани од моја страна. Јас не можам да се посветам толку на врската, не ми е приоритет, сакам што побрзо да завршам факултет и потоа планирам да одам некаде во странство да се дообразувам. Не е дека се што правам е учење туку едноставно, љубовта ми е на последно место. Тој е посериозен на темава за разлика од мене и знам дека има сериозни намери. Мене едноставно ми е ок со него но мислам дека не е тој со кој би останала цел живот... А од друга страна тој е мил тип, према мене се однесува како да сум последна на светов, за се ми помогнал, ме истрпел во најлоши ситуации и тоа е она што ме кочи. Затоа што реално не можам да бидам 100% сигурна дека ќе најдам повторно некој толку добар према мене... А и секако стравот од останување сама е тука, да бидам искрена. А и не сум сигурна како ќе се чувствувам кога дефинитивно ќе биде крај, што ако почне да ми фали, скоро секогаш е така... Сигурна сум дека некоја од вас била во слична ситуација со измешани мисли, ве молам советувајте ме нешто
Немој да се плашиш. Во секој случај,тој е човекот со кого си била 6 месеци и во кого си имала доверба. Добро е што не си го побарала ти прва, бидејќи негова била идеата да бидете разделени. Јас мислам дека треба да му се вратиш бидејќи сеуште го сакаш И можеби на почетокот би ви било чудно, се да почнувате од почеток и слично, но со тек на време се ќе си дојде како што било и ќе си продолжите таму каде што сте застанале прифати го неговиот предлог, и смирете си се
Па, што се мачиш тогаш? Отворено кажуваш дека имаш други приоритети во животот. Само поради тоа што тој е мил, фин, ти помага и те сака не значи дека ти треба да си го уништиш својот живот за да го направиш неговиот поубав. Ако сакаш да се образуваш и да имаш кариера и вашите патишта не се поклопуваат треба јасно да му го кажеш тоа. Знам дека не е лесно, одбери поблаги зборови, но во никој случај двосмислени кои ќе покажат дека се двоумиш и му даваш надеж. Ако си решила што сакаш, тогаш не се задржувај повеќе, go for it!
mi treba devojki iten sovet .. znaci vaka..vo prevod sum bolno ljubumorna i nanervirana ama voopsto ne mu go iskazuvam toa na deckomi..minatata vecer bevme izlezeni so drug par vkafana a posle toa jas si zmainav bidehki nesum mnogu pushtena do kasno..toj bil so drugari i nekoi koleshki od fakultet vkafic i potoa sedele nekade pijale i mnogu bil pijan :Z a mu rekov stopati da ne pie mnogu da podnamaluva ama voopsto ne me slusa..i toa mnogu me nervira a i ova so koleshkive vo posledno vreme mnogu se bliski posebno so edna natalija :Z duri i si se zaebavale neshto poraki na mobilen vidov kaj nego :/ vika deka ne se sekava na nekoj razgovor so drugar mu..taka da ima somnez deka se ima muvano so nekoja od niv (samo ne sum sigurna si pretpostavuvam samo) .. bitno sum mnogu nanervirana i duri naednas mu spustiv na telefon sea dajte mi sovet shto da pravam ? [mod-kirilica:y3nzqmrz][/mod-kirilica:y3nzqmrz]
пример имате дечко 7 месеци некаде одите..дали би ви сметало петочна илии саботна вечер после полноќ или зависи кога се разделувате со дечко ви,тој после да замине да се пијани до врв и да седи со цело друштво да си собери пријатели меѓу кои и женски? и потоа ви признава дека бил многу пијан.. мене ова ми се случува,му верувам,ама ова пијанствово ме тера да мислам дека можно е да ме има изневерено :/ што мислите ?
Мене лично би ми сметало. До сега секогаш сме биле заедно и не сум имала причина за нешто да љубоморам. Ако се сомневаш дека можеби те изневерил или нешто,разговарај со него,кажи му дека ти смета да се пијани до сабајле и да не знаеш каде е и со кого.Се надевам дека ќе го решиш проблемот на мирен начин.А и он не би требал нешто бурно да реагира(ако нема ништо) на тоа што ти смета.
Janaaa напиша: Ajde i jas da ne otvaram cela tema za ede problem,sto se nadevam deka za nekoe vreme veke nema da bide vazen...da si pisam tuka sto me maci i ako moze sovet... Vaka znaci u kratki crti..bev so eden tip,nisto oficijalno,mesec-dva i posle toa i se vrati na bivsata...Nie ostanavme u kontakt i povremeno se gledavme megutoa ona dozna i napravi nekoi frki problemi i mu "zabrani" da kontaktira so mene...pusta ljubomora posle 3 god vrska nema doverba..ne deka nema pricina Kako i da e niv vrskata im e katastrofa,karanici problemi..a megju nas definitivno uste ima cuvstva i ima osnova za nesto mnogu podobro od taa isforsirana vrska.Sega nejkam da zvucam zlobno i kako kucka ama stvarno sum resena da i ja zaebam vrskata na tipkata,zatoa sto ona veke nekolku pati u tekot na edna godina mi pravi problemi i da ne bese ona do sega nie ke si pocnevme vrska...Bez razlika dali on ke bide so mene ili ne,nema da dozvolam da ostane so nejze...zatoa ve molam help..kolku i da zvuci zlobno,nikad ne sum napravila nisto slicno ama koga gledam deka mi propadna moznost za mnogu ubava ljubov resiv da i vratam.Osobeno zatoa sto gledam deka i on ne e posebno sreken,ima problemi i + mu zabranila da kontaktira so mene!!sramota!! VE MOLAM ZA SOVET... Ако те сака тој тебе, ке останел со тебе ^ Шо совет бараш ?
Всушност секогаш знам со кого е ми казжува,не е проблем за тоа..амаа ми смета еве во опследно време што е во голема блискост со тие колешките од факултет,последните викенди како повече да се собираат навечер :/јас ништо ајде не се противев,сепак студентски живот вака така,ама ова блискост неможам повеке да ја трпамстанувам ужасно љубоморна иако тоа му го немам досеа убаво покажано..сакам да му вратам и јас со тоа што ќе почнам со друштвото мое да излегувам
Немаш потреба да му враќаш.Само на најубав начин кажи му дека ти смета тоа и дека си љубоморна.Сепак ти во врската треба да бидеш среќна,а не да ти биде тоа мачење и карање за глупости. Направи така како тебе што ти одговара и како што ти е убаво.
Хмм..ќе видам како ќе се одвива ситуацијата,зависи.Сепак ќе му дадам до знаење дека ми сметаат тие работи и ми пречи нивната бискост. Ви благодарам за мислењата
Ако сметаш дека му значиш нема потреба да љубомориш.Така само внесуваш тензија во врската а тоа нема ни малку да му се допадне на дечкото.Ќе се почуствува притиснат.Дај му малку слобода и не го контролирај едно време ќе биде подобро верувај!Инаку не се секирај ако те сака ни пијан нема да те изневери.А таа Наталија ако се измувала знаејќи дека има девојка тогаш е лесна типка која не се цени и не треба да и придаваш внимание.Поздрав!