Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Дечки вака..
    Се мислев долго време дали да пишам и ете ме. Со дечко ми идеме кратко време, и тој одма се заљуби во мене, не сваќам како но ете, за многу брзо време ми кажа дека ме сака дека не може без мене.. и не е дете, многу постар е од мене, но ете заљубен е.
    проблемот не е тоа, проблемот е неговата љубомора, тој е многу добар, паметен навистина.. Јас сум личност што одржувам контакт со многу луѓе, постојано сум во движење, знае и он дека запознавам многу луѓе, едноставно таква ми е професијата..

и предходно ми има кажано дека му смета мојот бивши дечко. Фактички јас со тој бившиот идев пред 2 години но останавме во многу добар контакт, имаме взаемна почит и секогаш кога ке се видиме ка застанеме ке се поздравиме, ке си напраиме муабет.. иако послем нашето и он имаше друга и јас друг..
    Минатиот пат ми префрли на тоа како бившиот ме гушнал |( и јас реков ок, нема проблем.. и таа вечер ко на резерви бев, моето друштво не ме препознаваа, ко да бев на штрек да не направам нешто погрешно..
    вчера кога бевме излезени, еве го мојот бивши, се поздравивме и демек што правиш како си? и овој дојде дечко ми и го фати за грло и му рече да не ме допрел уште еднаш..
    Многу ми падна тешко јас си заминав и не сакав да го видам, дојде на маса јас му реков да си отиде и да ме остави.. Мене таму сите ме знаат, и големо стана, и никогаш не сум се довела во ситуација некој да тепа некого за мене..
    И сега ете денес, ме бара ми пишува, само еднаш му се јавив и му реков дека треба да разговараме..
    Не сум сигурна дали сакам да бидам со таков насилен човек? претеризам.. откри страна што не сум ја знаела..
    И ете утре ке треба да разговараме, не знам што да правам, знам дека ме сака, и тоа премногу ме сака но мене се ми дојде едноставно пребрзо.. Да го оставам? не знам како, не знам дали имам срце, ке се срушам ако видам дека и он се руши заради мене :(
    Не знам што да правам? не сакам да бидам под штрек. мене ми треба некој човек што пред него нема да се претварам, некој што ке ме знае, некој што нема да ми прави такви сцени, и нема да ме срамоти..
    Ке ве замолам доколку имате некој совет да ми дадете, навистина ми е потребно :(

2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    И самата кажа дека не си сигурна дали сакаш да бидиш со него, не сакаш да е насилен, тешко е, но јас би ти советувала да ја прекинеш врската, денес кренал рака на твојот бивши, утре ако му згрешиш нешто можеби ќе проба и на тебе да крене рака. Знам тешко ќе ти биде да го оставиш, но така е подобро.

Се надевам ќе имаш одговор до утре, ќе знаеш што треба да правиш.

Среќно, па пиши што си направила.

3. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Истово што го напиша тука ќе му го кажеш и на него, со истите зборови дека сакаш човек кој може да се контролира и пред тебе а посебно во јавност и дека такви испади на љубомора те плашат и најозбилно се колебаш што да правиш.

Од друга страна две работи ми се чудни. Ниеднаш не спомна дека ти него го сакаш (го сакаш или ти е само добар провод?) и не кажа дали има причина да биде љубоморен. Не верувам дека има машко што има чувства за девојка а да му биде сеедно таа да има близок пријателски и гушкачки однос со бившиот, колку и да те сака , колку и да е сигурен во себе освен ако не е милионер па буквално да може да ги менува како чорапи нема да му биде ќеиф да те гледа во близина на бившиот. Од твој аспект е се ок од негов не е.

Замисли обратно, често да го гледаш со негова бивша (како се гушка макар и пријателски) а ти заљубена во него (очигледно не си) нема воопшто да ти биде ќеиф и веројатно ќе сакаш очи да и ископаш.

Во секој случај разговарај и расчистете ја работата низ муабет и или ќе му го намалиш стравот дека нема да те загуби заради бившиот или ќе побарате друга солуција.

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. rosen

rosen Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    ах љубов и само љубов и јас не сум нешто поарна се заљубив во еден тип :/али тој е зафатен има врска од 5 месеци а 2 пати ја изневери својата женска со мене и пак трча по мене и му објаснив дека ако толку сака да е со мене нека раскине,али џабе толку се трудев може ќе кажете дека сум лоша само се борев за она што го сакам...али еден совет до сите девојки има една изрека велаат сите машки се исти ,некои додале на тоа не се сите исти додека не ги пробааш е на оваа се излажале немораш да ги пробаш на оној другиот начин доволно е малце да свати човек,БОРЕТЕ СЕ ЗА ОНА ШТО ГО САКАТЕ НЕКА ВЕ ВОДИ СРЦЕТО!!

5. Miss.M5

Miss.M5 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    85
    На WomanInRed му/ѝ се допаѓа ова.
  6. angelce1

angelce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    234
    Девојки имам еден проблем,ке ставам во спојлер зашто имам пишано во друга тема. Ме интересираат и ваши мислења :|
    Тешка одлука. Јас поради овие причини прекинав со мојот партнер пред еден месец,после 4 месеци врска. Едноставно кога се приметил дека му доаѓа тежок период,ме оттурна од себе,почнавме да се расправаме за банални работи, и ми кажа дека премногу ме сака,и дека за мое добро е подобро да се разделиме. Јас прифатив,иако не сакав,сакав да му бидам поддршка,и сега се мислам дали згрешив,дали можеби тебаше повеќе да се потрудам. Најмногу поради тоа што и јас страдав од депресија,сега ми е подобро,ама после разделбата како пак да ми се враќа, не за друго,чувствувам вина за тоа што очекувам од него да биде силна личност,а и самата знам дека не е лесно. Се тоа што ми кажуваше дека го мачи,истото го чувствував и јас,како да се гледав самата себе во него,само што јас најдов начин како да не дозволам до толку проблемите да влијаат на мене како порано, и му кажав дека сум го минала истото што го минува и тој. А како личност е многу добар,добро ни беше заедно,само проблемот кај него е што сака на сите да им погоди,да им се најде,и нормално,не можеш на сите да погодиш,и тоа му ствараше притисок. Пробав да му кажам како да го надмине тоа,зашто и јас бев таква,ама цело време ми викаше дека сака да се смени,ама дека не може. Не бев сигурна колку сака да се потруди да му биде подобро,затоа и најмногу прифатив да се разделиме. И сега си викам која сум јас да му наогам маани дека е емотивен и депресивен,кога и самата сум таква?(до душа не толку како порано,ама сепак)... Се мислам да пробаме пак,едноставно да си бидеме поддршка еден на друг,а од друга страна се мислам дали ке успее кога сме и двајцата исти... Може треба едниот да е баш цврст карактер,да не дозволи другиот да падне,ама од друга страна тој што е со цврст карактер никогаш нема да ги разбере чувствата на другиот... Да имам уште една шанса,би сменила некои работи во моето однесување,еднаш бев многу груба со него,иако знаев како ми било кога сестра ми со мене беше груба,за да ме освести,иако тоа го направив со најдобра намера.
    Аууууу хаос КОга се разделивме,мислам дека ми олесни,ама сега ми е тешко,се мислам дали лесно се откажав

Другарка ми беше во брак со личност што прима терапија,за депресија и анксиозност.Ама не можеше да издржи со него,цело време беше како се на него му е тешко,цело време беше околу него,работа не можеше да најде,ниедна не му одговараше,или му беше тешка,или далеку од дома...проблемот за анксиозност му беше од малтретирањето како мал од неговите родители,ама на крај сепак се одлучи дека не сака да се дели од неговите,едноставно не сака да превземе одговорност,и другарка ми не можеше да издржи и си замина. Е ова е личност што не сака да се потруди да му биде подобро,сакаше да се ожени,демек да биде среќен,ама не се трудеше и тој да ја усреќи неа,сакаше само него да го прават среќен.
    .
    Е сега од кога сме разделени,не сме се слушнале,нити сме разговарале. Сега се мислам дали да исконтактирам некако со него,има шанси и да ме "откачи",зашто стварно не знам како му е овие месец дена,може и да запознал некоја друга... ама на фб профилот му стојат заедничките слики( леле како тинејџерка сум,на фб сликите, :lol: само 2-3 има избришано,пред 2 дена :lol: Дилемата ми е дали има смисла да се трудам повторно,поради горенаведените причини,болдираното,да чекам да видам дали тој ке проба да исконтактира прв... :?: што да направам? Леле колку само си го комплицирам животот :x

7. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Охххх еве ме мене пак со моите глупости
    пак го изневерив дечкото и тоа по 3 пат со исто момче значи веке чашата се прелија
    ама не можам пак да го оставам,бидејки го сакам
    ама ете не знам што ми се случува
    имам се од страна на дечкото и љубов и внимание и се
    ама ете се закачив за овој и ни на таму ни на ваму
    ај некој совет да прекинам веке да разрешам се :(

8. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Совет :

Раскини му на дечко ти и не го маткај појќе.. Зашто од таквите ко тебе се создава ИДИОТИЗАМ кај Маживе и после за многу девојки МАжите СЕ СИТЕ ИСТИ !

И да, совет гратис : Засрами се ! :!:

На Hipica и XMaN им се допаѓа ова.
  9. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    не бе шо ке прекинуваш терај си вака со 2к*ра под една мишка од ваквите како тебе мене ми се одмилува цел женски род не на мажите
    е ова ти се викаат запалени курвичиња

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    абе душо се срамам еве признавам,ама се чудам како е можно да имам моменти на слабост а си го сакам дечкото уффф тешко ми е и тоа многу

11. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Извини ама не спијам ни со еден пошто сум невина така да се е на мување....

12. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    ами ај јас ке дојдам наместо тебе и ке му раскинам хахахах
    тргни се и од двајцата очигледно ни еден не го сакаш вистински нели ги изневеруваш и двајцата и размисли со која сакаш дапродолжиш по фер е така срце а ако не спиеш со ни еден мислиш помалку вина имаш?

13. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Не можам да раскинам со дечкото толку е добар шо знам дека ке го скршам
    од мака ако му признаам.....ева11 знам дека не е помалку вината исто тежиште и ако спиеш и ако не спиеш,ама се чуствувам многу лошо пошто никогаш не мислев дека ке изневерам посебно моменталниот дечко.... :\

14. Nakov

Nakov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    54
    Ни на крај памет да не би ти текнало:/

Е драги мои вака значи: си запознав еден Господин во Бугарија,сосема случајно,некако останавме во контакт и после тоа,а дечково симпатичен шо да ти расправам,уште на прв поглед го шмекнав.и што да се случи се видовме,тој од еден јас од друг град,на првата средба се океј срамежлив малце,јас за цело време зборев,а на моите прашања кажи нешто за тебе тој одговараше-сакам да ме знаеш ко добар човек,во ред не сакав да навлегувам подлабоко сепак дечково еднаш сум седнала со него не можам да го гњавам.После тоа се слушавме се почесто и повеќе од јасно беше дека се свиѓаме.Ама...тој исчезна одеднаш,на моите прашања кај беше тој одговараше- мрднат бев малце а за цело време одеше надвор од државата.Јас заминав за Италија летово цело лето таму памет не ми падна на него се додека една вечер не добив порака...и ајдеее опет комуникации ова она...си дојдов се видовме пак...се остануваше само на муабет и по некоја прегратка,искрено мн го почитував што не се обиде да направи ништо одма.Но,пак истите муабети сакам по добро да ме памтиш сакам да ме знаеш на начин каков што сум со тебе ништо повеќе.После сите овие муабети јас почнав да се плашам..почнав да копам и да се распрашувам за него...му пишав еден речиси есеј во порака и му напоменав дека ми е страв...ми се јави- плачеше на моб,ми кажа дека е и повеќе од повреден што сум му кажала дека гми е страв од него,јасно ми напомена дека не може да ми каже за што се работи. Дознав дека е дилер на дрога,дека имал поминато неколку месеци во затвор а во меѓувреме се заљубивме еден во друг,спиевме на мобилен .од причина што тој не смееше да дојде во мојот град,никој не знаеше зошто,ме имаше претставено на цело негово семејство на сите другари и сега одеднаш штамааа....го снема не ми се јавува не ми врака на пораките...си мислев дека е МРДНАТ некаде како шо велеше кога оди некаде и пробав да го барам од друг број и се јави...да не заборавам за цело време ми напоменуваше не сакам да те повредам,не сакам да те изгубам ,ако ти кажам ке те изгубам а не можам без тебе,ми велеше дека не може секогаш да ми се јавува едно друго...Мислам дека му е забрането да комуницира со мене или евентуално да е намиришан од полицијата и да му е преслушкуван моб па да не сака да ме вмеша во се...Многу ви напишав извинете,вие што велите????

15. 1-loveyou-1

1-loveyou-1 Активен член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    И јас со проблеми, добро е што има и ваква темаа :)))
    Епа вака. Ќе бидам пократка.
    Се запонзавме преку Фб. се боцкавме.. Па се сретнавме во живо, случајно и преку другарка ме поздрави.
    И срциња ми објавување на ѕид. После тоа престана, после 3 месеци ми пиша на ѕид демек сум го заборавила.. и од тогаш јас се заљубив :)
    Еднаш излеговме до другар негов и другакри мои. И после 12 дена ми пиша.
    ми призна дека ме сака.. Ми рече пиши ми еднаш прва и ти ..
    И тамам јас собрав храброст видов дека се ставил во врска со некоја (т.е можеби не е озбилна пошто не се имаат видено од јули) и од различни градови се..
    И сега понатаму што.. Да го заборавам ли?? :///

16. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.466
    Подалеку од тој криминалец.Колку и да е добар,културен,мил сепак е КРИМИНАЛЕЦ.
    Јас никогаш не би била со некој таков.

17. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.357
    Допаѓања:
    13.332
    Ако си со еден, а ти падне во очи втор, подобро со вториот оди, да си го сакала првиот, немало да бидеш со вториот. :)

18. Lallly

Lallly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    33
    Ни на крај памет да не би ти текнало:/

Мојот бивши дечко беше дилер на дрога. Кога и да излезевме тој се пазеше од полицја, не сакаше да оди на јавни места и.т.н. Една вечер јас седам кај него дома и одеднаш влегува полицја , правеа претрес. Нас не пднесоа во станица. Среќа што тој во моментот немаше ништо дома. Ризично е да си во врска со дилер.
    Јас го сакав најмногу и тој мене.
    После таа случка му кажав дека ако не престане со таа работа , ке му раскинам.
    Тој почна да се вади демек од тоа живеел,немал пари.
    Откако му раскинав после 1 недела ми звони и ми кажа дека завршил со тоа, и повторно бевме заедно околу 1 година. Сега ми е другар и знам дека е чист. Сега работи во брашнара и добро му оди .

19. Beyonce87

Beyonce87 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    38
    Значи така има едно момче што ептен многу ми се свиѓа.Тој е од Скопје и е најверен сругар на мојата 2-ра братичетка.Пред 2 недели таа ме праша кого свиѓам и јас и реков дека нејзиниот најдобар другар.Потоа таа му кажала,а тој и кажал дека сака да ме запознае.Јас сум од друг град и во скоро време нема да можам да се запознаам во живо.Го адднав на фб,и незнам како да му покажам/кажам дека ми се свиѓа.Ајде некој ако знае нека ми помогне... :lol: :)

20. Nakov

Nakov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    54
    Ова убаво звучи,да би го слушал од страна но да го доживуваш стресно е навистина,да се надевам дека може и тој ке заврши со нешто друго,најжалното е што потекнува од многу ценето семејство и не е дека нема пари