Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. nevena8520

nevena8520 Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Kako da go smenam?

Kako da go smenam? Znaci vaka nova sum i baram sovet od vas Feminki...
    Sakam edna licnost eve skoro 3godini se gledame i nikako da se zaozbili jas imam 17godini a toj 21.vo ovie 3godini nikako da se zaozbilime a mi bara da imame seks. I jas sakam to da go napram i se resiv go naprajv posto go sakam se beshe ubavo imavme arno ame ne protece krv a prv mi e . I ne mi veruva deka e taka trebalo da protechi neznam kako da go smenam detevo ve molam pomosh

2. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Моето мислење е дека
    како прво тој не е толку опасен како што ти си мислиш, бар во стил криминалец, колку што повеќе ми звучи како измамник, можеби лудак, или човек кој крие некој дел од животот од тебе, можеби е и женет. Дали ти искрено мислиш дека криминалците некој може да ги спречи кога нешто сакаат. :^) Тој ако е таков, и да го прислушкува полицијата, ако сака, ќе најде начин да исконтактира со тебе.
    Ако мисли дека го прислушкуваат, ќе земе друго бројче и ќе те побара.
    Најпрво соочи се со таа реалност. И фактот дека од друг број ти кренал, значи е достапен кога сака, треба да ти кажува многу.
    Не си давај глупи оправдувања, зашто дури и да најдеш начин да бидеш со него, нема да ти биде добро. Всушност, дури и ако те пали фактот дека е дечко од подземјето, тој, според твоево кажување,( освен ако е некој лудак :o ) е ситна риба, и не знам што те привлекува кај некој обичен дилер на дрога, а и како што го опиша, верувај ми познавам многу дечки од тој свет, и овој ми звучи како најголем слабак и глумец. А што се однесува до муабетот дека не сака да те изгуби, тоа може да го кажува на секоја втора, нема тоа огромна тежина, а и , ако сака го има твојот број, ќе те најде.
    Ако веќе си решила да бидеш со криминалец, бар најди си некој појак, а не како овој што го опиша тука.
    Но, најпаметно ти е да не се оптеретуваш со него, и да си разгледаш околу себе , некој нормален дечко да си најдеш. :!:
    Иако се сомневам дека ќе ме послушаш. :*

3. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    женет е срцка женет намерисан е од сопругата не од полицијата и сега си седи мирен на газот да оправда

4. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Ама он ако е спремен за секс,треба и малку да се информира.А и ако те сака и го сакаш што е битно дали е прв? :^) Нема што ти да го убедуваш дека ти е прв,ако се гледате 3 години,веројатно треба да верува во тоа што ќе му го кажеш. :)

5. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    невена 8250 верувај дека машкиве се многу тешки да ги предомислиш поготово за таква работа, сепак зависи до личноста, кај секого различно.. јас си имам проблем со еден таков, затоа и сакав да пишам на темава за и мојов проблем да си го решам..
    НАЈПРВО ИЗВЕНЕТЕ ЗА ДОЛГИОВ ПОСТ, СЕ НАДЕВАМ НЕМА ДА ВЕ МРЗИ ДА ПРОЧИТАТЕ!! :)значии со дечко ми т.е. со бившиов дечко си имам/вме точно 3 годишна врска без 5 дена.. е сега не беше баш и некоја најсјајна врска затоа што беше многу неразбран, многу премногу го сакав на почетокот и правев се само за да не се расправаме, го правев среќен па дури и кога мене било што не ме правеше.. и како што си течеше времето, почнав да си размислувам и сфатив дека сакам само јас да бидам среќна и не ме интересира ништо друго.. ми беше убаво не викам не, ама имаше некои негови испади кои буквално ме вадеа од такт!! како и да е, он на 2 август така убаво си ме излажа (имав пишано претходно за тоа), па раскинавме, па ми побара уште една шанса ајде се смиривме.. а јас и не сакав пошо неможам да издржам цело време да ми се мота во глава дали уште ќе ме излаже итн а и поради тоа што има таков избувлив карактер и ме вреѓал со најгрди зборови а после утредента се прави како ништо да не било.. и не сакам тоа да го трпамм.. е сега пак се скаравме пред неколку дена за чиста глупост (зашто кога он ми спуштил на телефон пошо спиел јас не сум му се јаила да му речам убаво да спиеш, и ја пошо лута утредента не му вртев пошо немав кредит а ни од кај колешките не му титнав, се испоналути) и јас реков готово е не можам веќе да издржам цело време се караме едно друго, се ти смета (значи му смета мојата другарка што идам кај неа на кафе -.- ) и ред други работи и не му вртев му реков коа ке правиш муабет (пошо обично он знае само да се кара не да прави муабет) јави ми се... и така вчера ме вика да идеме на кафе до едно кафуле, и таму се понаша ко ништо да не е, а јас ладна.. и само после тоа отидовме до кај него дома и ми вика ајде демек да правиме муабет.. и ми вика јас сум размислувал овие денови или ако сакаш да прекинеме скроз без никакви контакти ни со твоите буквално со никој (а он, како и неговите многу добро стојат со моите ептен сме поврзани) или ќе се потрудиш да успееме, јас нема веќе да бидам љубоморен, нема да избувнувам, нема да се осеќаш ограничено колку време и дали да идеш кај другарките, да створам убава иднина за нас, стан едно друго ова она..... и сега го гледам во очи, ми значи многуу ама ја немам довербата во него, ја изгубив а и не е веќе онаа истата љубов која ја имаше пораноо.. а и несакам да идам на ризик, затоа што многу пати рекол дека ќе биде се поинаку а не било.. и ја поради тоа што ја изгубив довербата му викам не знам, не си ми сигурен нема да можам да ти верува исто, џабе ќе се мачиме само... и он 100 пати ми рече нема да биде така се ќе биде совршено.... он има 23 јас уште неполни 20.. и ваљда испадна дека нема да имаме никаков контакт, готово е крај (со него никогаш не се знае, до после може да му текне па по старо да биде, а тоа неможам да го сфатам) И многу е повреден дури можам и да го почувствувам тоа, многу му е тешко во очи му се гледа, дури и се осеќам виновна.. Е сега мене советот што ми е потребен ми е дали постапив правилно, дали стварно би можело да биде совршено за да би можела да поминам преку неговата лага... додуша тоа е индивидуално, ама цело време се мислам дали правилно одлучувам.. не знам дали одлуката да не сме повеќе заедно е правилна од моја страна.. ми изгледаше искрено, но неможам да се впуштам во ризик... извинете на должината на постот, и се надевам ќе ми дадете некое советче, па макар и само за да не се осеќам виновна.. поздрав.

6. Sweetheart87

Sweetheart87 Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    706

Blondy.92 најискрено ми се допаѓа што си одлучила да прекинеш со дечково. Колку и да ти изгледа искрен сега, зарем ги заборави понижувањето и вреѓањето од негова страна :^)... Ваквите луѓе не се менуваат... не за џабе рекле "Волкот крзното го менува, но карактерот никогаш".

Знам дека ти е тешко сега, но издржи... ти си уште млада, животот е пред тебе. Допрва треба да успеваш и да ја спознаваш среќата. И најискрен совет од мене: секогаш прави го она што тебе те чини среќна, не удоволувај на другите.

Поздрав и се надевам дека ќе ја донесеш вистинската одлука ;) :*

На Blondy.92 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    девојки дали некој има добар приател(машко) на кој може да му се довери како на приателка и да му ги кажува баш сите проблеми и случувања....... И дали има само приателство или со текон на времето има и нешто појче од приателство

8. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    јас имам таков пријател и веќе 14 год сме заедно и никогаш до сега се нема случено да побара нешто повеќе од мене ниту јас од него но сите тајни и глупости си ги знаеме еден за друг

9. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    и јас имам и знај за мене апсолутно СЕ посебно глупостите шТо ги прам и со негова помош се разбира.

10. free92

free92 Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Ve molam za sovet

znaci jas i DECKOMI(ako mozi da se nareci kako decko) sme zaedno ne celi 2 meseci.problemo e vo toa so toj veli deka sme vo vrska a ustvari ne mi izgleda taka mu pustiv ponuda za vo vrska na fb ja prifati ama ja sokri od site samo jas da go gledam....oks ajde nema veza toa ama i ponasanjeto mu e mn ladno koga ke se vidime mu e vazno da me iznafakja da si zavrsi rabota i gotovo zaspiva potoa ne saka da razgovarame za nisto samo menuva temi koga treba da se zboruva za nas nezz kako da postapam so nego ve molam za pomos i za nekoj sovet....fala odnapre :*

11. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Ve molam za sovet

како да постапиш со дечко ти земи малку имај и ти разбирање не го форсирај толку да зборите за вас пробај да навлезеш во неговото срце што тој сака .кој му се проблемите едноставно пред се биди му како другарка да може да се отвопи пред тебе а после девојка и со тек на времето ќе се запознаете подоброи се ќе се смени , е ако и вака не оди значи дечково сакал само да те искористи

12. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Ve molam za sovet

^ :tmi: Јас би ти кажала само нешто значи ако ти се чуствуваш со него пријатна и ако сакаш да бидеш баш со него во врска и си имаш планчиња т.е. ако многу се се сакате и во 2 правци мислам дека треба да седнеш со него и да со прашаш зошто одбегнува да разговара за некои работи зошто тој си го добива своето :D а ти пак не т.е ти остануваат ???? во глава. Ако навистина се сакате мислам треба сите проблеми да седнете и да разговарате за нив и се разбира да најдете решение одколку да се избегнуваат тие проблеми. А за фаќањето :tmi: :tmi: :tmi:

13. kristina123456

kristina123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    59
    ја сака мојата најдобра другарка ;(

т.е. јас мислам дека ја сака....
    -бевме на едкскурзија и игравме карти. тогас јас се завртев да го видам и тој гледасе во мојата најдобра другарка која седесе до мене ( јас мислам дека гледасе во неа )
    -исто на екскурзијата се возевме во лифт ( јас он и 2 негови другари ) и видов дека скрисно погледнува во мене...

многу го сакам :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
    незнам сто да мислам

сто мислите вие мене :) или другарка ми :(

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    прашај го најарно ке биди

15. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Јас не сум имала ваков другар,на кој можам се да му кажам.А сум имала пријателство и заврши со нешто повеќе од тоа :P
    Така да,не верувам во машко-женско пријателство :)

16. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    само да ве потсетам дека се работи за истата случка...

сакам да кажам дека на крајот ете јас се извинив и тој го прифати извинувањето и ми рече дека тој воопшто не бил лут, и не мислел дека јас погрешив.. всушност тој мислеше дека јас му се лутев нему.
    Добро тоа, на крај одлучивме да останиме другари.. и така битна работата.
    После тој ден јас воопшто не го побарав, после неколку дена тој 3 пати по ред прв ми пиша на фејсбук :) али другарски...
    еве поминаа две недели откако „раскинавме“, и сеуште не можам да престанам да мислам на него...
    вчера се сретнавме, застанавме се поздравивме направивме муабет.. се ок.
    Тој се понаша сосема нормално кон мене, што е и чудно.. најчесто двата завршуваат како комплетни странци ама ете кај нас е поинаку, девојки не знам што да правам.. тоа што уште не можам да го заборавам значи дека осеќам нешто кон него, и стварно мислам дека го сакам :(
    Збунета сум, сите пораки кои ми ги имаше пратено пишеше дека ме сака, зарем некој кој ме сака би ме пуштил вака лесно... а зошто тогаш сеуште контактираме?
    Не знам што се случува.. дали пак ке бидиме заедно, јас се сомневам.. тој сепак ми рече дека сака да останиме другари, некои ми велат дека тоа повторно ке прерасне во нешто повеќе..
    што да правам не знам ;( ;( ;(

17. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    Да знам дека животот не е песна ама зошто секогаш јас ќе засакам некој кој е многу далеку од мене .. се започна вака април месец ме додава некој си Dzony за пријател на фб и јас љубопитна кој е овој Србин го прифатив.. си пишувавме еден месец и толку е после 4 месеци јас ми пишав чисто да го потсетам дека уште постојам почнавме повторно да си пишуваме по цели денови многу пати се дешаваше да не спијам по цели ноќи за да зборам со него, а сум 1ва смена на школо... не ни сакав да помислам дека чуваствувам нешто за него, премногу е далеку... благодарение на една случка денес сфатив колку многу уствари јас сум затрескава во него ... на моја голема среќа во вторник одам на екскурзија и баш во Белград ќе бидам еден ден па така конечно ке можам да го гушнам и да го осетам блиску до мене , но кога ќе помислам само колку ќе ми биде тешко кога ќе треба да си одам од таму ми се плаче ... па секое советче од ваша страна драги феминки ќе ми биде добреојдено .. стварно не знам што да правам дали да оставам чувствата да ме надвладеат или да си барам среќата тука некаде у моја близина ... :/

18. BlackMarket

BlackMarket Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    266
    Некојси Џони те додал и сте правеле муабет на фб и ти се затреска? Никогаш не си го видела, не си го погледнала во очи, не те допрел, не си му го слушнала гласот, не знаеш како мириса, не знаеш ни дали воопшто дечкото од сликите ти пишува или некој педофилен дедо и се затреска? Во што? Најверојатно во идејата за романтична љубов на далечина, која и да постои, не се работи за твојот случај. Ама ок, сигурно си мала, па без гајле, ќе ти помине брзо. ;)

19. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192

кога пишав дека зборам со него, мислеше на скајп, мобилен... постое таа личност не е фејк профил или слично

20. BlackMarket

BlackMarket Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    266
    Добро, постои.. Сакам да ти кажам да не веруваш во се што ќе видиш и чуеш. Плус вака најискрено, дури и да се видите во Белград, најверојатно толку и ќе биде од вас, мала си за тешки врски на далечина што бараат многу жртвување.. Уживај си во најубавите години, еден ден ќе се смееш на ова.
    п.с. И пази да не се разочараш кога ќе го видиш, можеби си ги фотошопира сликите на фејсбук :D