кога зборувате на скајп камерата ви беше уклученаго виде колку е возрасен и каков е на лик по мое ризично е и да се сретнеш со него од кај знаеш кој не може да се крие позади тој профил
Вака имам и јас еден проблем.......Идеме со дечково некаде 3месеци се она интересно ми е, убаво во негово друштво, убаво се однесува со мене, грижлив е, а и постар е од мене некоја година, ама работава е шо не ме бакнува јас како шо сакам т.е. не знам не ме бакнува убаво, цело време нон стоп ме бакнува онака само кратко на уста и така цела вечер да не можи човек да се отргни.....и не знам како да му речам јас сакам она долго страствено да ме бакне како првиот пат кога бевме заедно......а да му раскинам сега за сега не сакам оти некако интересно ми е, ама нз како да му кажам ова со бакнувањето, дека не знае да ме бакнува како јас шо сакам........
Следниот пат кога ќе се бакнувате пробај ти да го водиш бакнежот, начинот и темпото, а ако на крајот пак завршите бакнувајќи се „по негово“, кажи му демек дека сакаш да испробаш нешто поинаков бакнеж, да видите како ќе ви биде. Направи го како игра - ем никој нема да е повреден, ем ќе си го добиеш „своето“.
Секоја чест што си успеала да ставиш крај! Сега е на ред да бидеш силна, да издржиш, да не им подлегнеш на емоциите. Не се навраќај пак на лагите и на навредите. позз
Да,или ако си поопуштена со него разговарај и кажи му што сакаш и како сакаш.Веројатно нема за тоа да се налути
Tazna Zdravo na site korisnici.. Jas sum nova pomegu vas I imam problem okolu koj sakam da dobijam mislenje od vas. Imam 20 godini. Decko imam veke 2godini prv decko so koi sum imala intimni momenti. Go sakam mnogu,znaci premnogu.. Toj e vo Amerika zamina ova leto a jas ostanav tuka. Vo pocetok na leto ne bevme vo kontakt ali sea kontaktirame kontinuirano i super e.. Ne e vo plan da se vraka vo mak odam jas naredno leto i zdravje imame seriozni planevi za nas dvajca.. NO se javi eden problem.. Malku e ljubomoren i posesiven.. Mozebi zatoa so tamu e sam i go fakaat krizi. Ne mi veruva. Misli deka go lazam i pravi malku sceni okolu toa. Znaci nemam jas namera da odam so drug i ne sakam drug. Toj mi e dovolen i nemam potreba da baram druga osoba. Toj kako da nemozi toa da go svati. Pomognete mi kako da mu kazam i dokazam deka toj bil i kje ostane edinstven vo mojot zivot..
Ne sum sigurna dali deckomi me saka i dali seuste cuvstvuva neshto koj bivsata devojka ve molam pomognete mi dajde mi nekoj soveti shto da pravam <3
заљубена сум или не незнам......ми се свиѓаше едно машко веќе подолго време, али дознав дека има женска, си пишуевме нонстоп и апла женкар е. коа ми кажа дека има женска рече као демек исто као дека ја нема. од ист град сме али он учи во друг град и си иде за викенд, и од таму му е женската..... рече као демек ја варал воа ноа ..... и дека со неа бил зашо му била многу мила....... нејќам да бидам расипник на врски, а и секкао да се скара со неа и да биде со мене знам шо ме чека..... али незнам дали би се сменил... може некој совет чисто онака....
Жал ми е што ова ќе ти го кажам, но женкарот ќе си остане женкар немој да се надеваш на нешто посериозно со него, таа му била мила, но ја вара, и ти ќе му станеш мила па и тебе истото ќе те снајде
Спојлер Сега имаш 20 години.За 3 ќе имаш 23,како тој сега.Ако сега си раскинала,тогаш и дали ќе се сеќаваш на него,и можеби ќе се заблагодаруваш на Бога што си се решила од нешто.А ако сега одиш по линијата на помал отпор и му попушташ за 3 години ќе имаш само 3 години повеќе стаж во врска,кои ве врзуваат и нема да ти дадат да си отидеш така лесно и ќе си префрлаш на себе. Биди паметна и добро премери.
Прашање за форумот? zdr jas sum nov clen ovde sakas da prasam nesto i da mi odogvorite ako moze...so devojka mi se karame sekoj den za gluposti a se sakame mnogu znam deka se sakame ali kako da cekame nekoj d napravi greska za da se skarame...znaci ne se raboti za neverstvo tuku onaka zaso ne mi se javi,koj ti dzconi na 2 linia zaso ne i krevas na drugarka ti ili drugar ti znaci gluposti...sovet moze/.???
Веројатно премногу те сака и затоа е љубоморна на се...Дај и време ке се среди тоа знам по мене иста бев хаха не се секирај тоа е од шо те сака и за секоја глупост ти се лути не е ништо страшно само биди трпелив се ке се среди...
Здраво, би сакала за Ваше мислење. Имено јас сум верена веќе 8 месеци. Уште пред да ја почнам врската со вереникот, посумљав дека тој би ме изневерувал. Но во периодот додека не бевме верени, тој се гледал уште со неколку.(вели дека не се гледал,дека само си пишувал на ФБ, а јас така и открив пред некој ден дека имало нешто). Откако се преселив кај него...постојано го надгледувам. Можеби и јас претерувам, не велам не...ипак сум рак во хороскоп, ама не можам да не бидам претпазлива бидејќи тој ми дава повод за тоа. Кога му ги проќитав пораките на ФБ, што тој нормално ги избришал, ама не и во меилот, ме обли пот. Се утепав од плачење.Го прашав зошто,зарем јас не му бев доволна.(инаку тој ми беше прв) ,но тој вели дека само си пишувал со нив...ништо повеќе.(инаку пишувањето е во стилот...лепотице моја, многу те сакам, не можам без тебе оитн.итн). Многу сум посесовно и љубоморно настроена бидејќи ми дава повод. Излегува секоја вечер, ако збори на тел и јас ако случајно влезам одма исклучува. А ме сака, во тоа сум сигурна.ама мислам дека сака и некоја друга. За него направив многу, што никоја не би направила, а ми враќа како!? Имам да пишувам и пишувам и ке заплачам и нема ни да престанам. Ве молам советувајте нешто, верувајте ми доаѓа да си направам нешто сама на себе.
Мене ова на се ми личи, ама најмалку на љубов .... размисли уште еднаш во врска со него, пред да стапиш во брак бидејќи тогаш работите одат малку потешко. Со среќа
Јас во ниедна од наведените ситуации не видов љубов.....напротив. Над сето тоа, ти се чувствуваш и крива што го „надгледуваш“, и сакаш да си направиш нешто самата на себе?? Единствено што треба да си направиш е да се освестиш, да се крениш од калта и да си го продолжиш животот без него....со среќа!
А ако кажам дека немам избор? Дека немам кај да одам... долга е приказната за нас... Сега ќе останам и без работа, дома не смеам да си одам, а и не сакам... имав многу проблеми и со нив... Зошто тогаш ми се колни дека немало ништо од тоа? И во цркви го водев да се заколни во мене дека јас само фантазирам, дека нема ништо од тоа. Се сменив за 1000% од што бев. Бев секогаш насмеана, со сите фина и културна...сега не ги перцепирам луѓето. Почнав да се мразам сама себеси од тоа што го дознав . Го прашав убаво, ако сакаш да си тераш ергенски живот, кажи ми и биди слободен. Ми се колни дека ме сака само мене и дека воопшто нема други наоколу. Ќе полудам жими се. Целиот живот ми е само по потешкиот пат, се прашувам до кога ? Знам оти и други ќе речат, сите си мислиме оти само нам не ни оди во животот, но јас навистина имав тежок живот. ‘‘Од Трн на Кол‘‘. Се надевам никој да не го поминал тоа што го поминав јас.
Не биди толку наивна...нормално дека нема да признае и да те остави, кога ти си му сигурна. Он секако си води ергенски живот, ама уште поубаво му изгледа кога би можел да живее така и во истовреме да има девојка/жена што ќе го гледа, ќе му роди деца и ќе му средува по дома. Каква и да е ситуацијата, јас на твое место пре на улица би била отколку со него да се земам и цел живот да немам мир. А дека те сака, извини ама не се залажувај.
според мене ова е љубомора те сака девојката и за тоа...е сега треба да има доверба кај тебе она за да не биде така а за доверба треба ти да се доказес дека нема за сто да не верува во тебе...