Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. elkazelka2

elkazelka2 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    и јас истото го милслам хаха :) али ми се свиѓа ненормално типов, ако се смуваме ќе биде еднаш, двапати...... трипати... итн... страв ми е од заљубување пошо еднаш изгорев :) и не им верувам воопшто.. али нз :worried:

2. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289

Кога си се сомневала зошто си почнувала нешто со него. Велиш дека те сака, а на страна си прави други работи да речам кефот си го прави. Речи му да го избрише фб, или ти избриши му го, и зошто го оставаш да излегува секоја вечер да си се шета, или пак ако не те послуша оди и ти со него секоја вечер. Абе зошто да си направиш нешто сама на себе, него треба, а не сама на себе. И шо велиш дека не смееш дома да се вратиш, сепак тие ти се родители како и да е ситуацијата сепак ти си му негово дете. Не си го упропастувај животот со некој идиот како него, остави го, оти ако тој вака прави уште сега само шо сте верени, понатаму како ќе биде се имаш запрашано и после и деца кога ќе имаш, па тогаш ќе мора нон стоп со децата да бидеш ќе немаш време да трчаш по него и животот во пекол ќе ти се претвори. Дури ште не е доцна, остави го, па ако е така како шо викаш ти дека те сакал, ќе те бара повторни да бидете заедно, ќе иде по тебе, ќе те моли.

3. Raven

Raven Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Што се случува?

Здраво дечки. Овде сум нова, па мило ми е , јас сум Ана :)

Па вака да започнам. До сега ми се свиѓале многумина од други градови и сум била затрескана до фул. Но никогаш тоа не ми било возвратено. Патем, отпрвен ми давале надеж и наеднаш сето тоа го снемувало....
    Па така и сега.

Ми се свиѓа еден К.С. и не е од мојов град. Редовно си пишувавме по фејзбуков, за што не разговаравме. Се сретнавме во ск. После факс остана до крај со мене. Беше океј... никој до сега не се оснесувал по пријатно и ме испрати до крај и остана уште еден саат да го чека неговиот воз. После тоа, продолживме на фб.. очигледно беше дека се свиѓаме и двајцата. Пред една недела почнавме и такви некои поинтимни работи.... Но оваа недела се однеува чудно. Цело време е онлајн цела недела и ми нема пишано ни збор ниту ништо... и вчера му пишав и се оснесуваше ладнокрвно. Му реков, да не ти здосадија музбетива мои... ми рече не... и сеа од кај знам шо се случува. Очајна сум а толку го сакам :worried: што би можело да се случува??

4. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    Па велиш поинтимни работи,на типот му здосадило го добил тоа што го сакал и чао пријатно.Јас мислам дека треба да си најдеш некој од твојот град и да не се затрескуваш уште одма ;) позз

5. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Ја мислам дека премногу избрзуваш девојче.. НАреден пат олабави, и немој така да се залетуваш. Дај прво стави го тој што ти се свиѓа на тест, види го каков е , проучи го убаво, па тек тогаш почни да се дозатрескуваш. Вака само си ја намалуваш вредноста на својата личност. Едноставно, не се влегувај брзо у врски, и не верувај многу на луѓе.
    Што се однесува до типов, може и да си му здосадила а може и да игра некоја игра топло ладно. Најубаво остани настрана, ти си го прашала што е работа и толку. Остави на него.
    И нека ти биде ова лекција за др пат.

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  6. diamonds.in.the.sky

diamonds.in.the.sky Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    196
    Ги сакам и двајцата.

Значи имам дечко и супер ми е со него, но бившиот некако постојано ми е во игра..Во контакт сме постојано, муабетот ни е некако пријателски (колку што може да биде пријателски), но јас мислам дека сеуште има дел од него во мене...со него не сум имала ништо сериозно (мислам на секс), а со денешниов дечко, да...Help, девојки, не ни помислував дека ќе се најдам во ваков шах-мат......

7. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Ги сакам и двајцата.

Сакаш или имаш страст ? Разбистри си ги чувствата. Ако имаш дечко и ти е супер со него зошто да го испуштиш од рака . А како тоа пријателски ? :angel: Ако е пријателски тогаш .... што има да бараш љубов.

8. lindalove

lindalove Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    25
    Ги сакам и двајцата.

Ако ти е убаво со дечкоти и ако го сакаш, немој да праиш глупости. :!: Подобро прекини уопште да разговараш, зошто ако направиш нешто, после многу ќе се каеш, верувај ;) А и дечко ти не е крив, греота е :D

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Ги сакам и двајцата.

и јас сум во некоја си слична ситуација -.-

10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    А зошто имате раскинато со бившиот? Кој кому раскина? Од една страна ти е супер со дечко ти. Од друга страна пак, со бившиот очигледно веќе не ви било супер (инаку не би ни раскинале). Мој совет ти е кога нема проблеми, да не ги ни правиш, а од тој бившиот да се дистанцираш.

Здраво Ана, добредојде во нашево мало-големо трач-катче! :) :lol:
    Јас се водам по една изрека која за првпат ја слушнав на еден филм, не ми текнува кој „Љубовта е како кавијар, најубаво е да се консумира во мали количини.“ Очигледно вашата врска била премногу интензивна во секој аспект, бргу се заситил и тоа е тоа. А и искрено, мислам дека и премногу рано си се препуштила на интимни моменти па можеби затоа не те сфатил толку сериозно...пошо нАли кај нас уште има некои си предрасуди за тие работи...a колку години има тој дечкото?

11. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Велиш пред една недела сте почнале поинтимни работи, разграничи поинтимни. Зошто секој поинаку може да си сфати.
    Ако сте биле еднаш интимни, и после тоа наредната недела бил ладнокрвен веројатно го добил тоа што го барал од тебе. А и се согласувам со tessie, премногу брзо си се впуштила во такви работи. Требало прво да се запознаеш со дечкото, кој е, што е, затоа што како што велиш од друг град сигурно нема да добиеш повеќе информации. Може бил некој женкар што искористил прилика. А и ти ако си се заинтересирала за врска со него си требала да испиташ малку терен. Но што е тука е, би те советувала да се видиш и да разговараш во очи да знаеш на што си. Вака одговор тука нема да добиеш.

12. Aleksandra09

Aleksandra09 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Znci vaka sea eden decko mi se sviga isto taka i ja nemu kako so toj kazuva ako e vistina...se imame videno samo ednska toj ima zenska..pa posle viduvanjeto koa si pisavme toj mi rece deka me saka mene i deka ke i raskine na negovata devojka...i me prasa dali sakam da bidam so nego..ja mu rekov da mi dokaze prv deka me saka...on vika kako da ti dokazam kazi i mi rece da razmislam i sledniot pat koga ke se vidime vo petok ka mu kazam...ve molam pomos...
    [mod-kirilica:1metm63q][/mod-kirilica:1metm63q]

13. bart.simpson

bart.simpson Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Лол, како може некој да те засака од едно гледање???
    Тоа по мене е само една голема лага... можно е да има некоја вистина околу свиѓањето, ама околу сакањето нема шанса... Мој совет ти е пребрзо да не се пушташ во ништо, затоашто можеш да си напраиш самата проблем... Остави го нека трча по тебе... ако веќе стварно му се свиѓаш или како што вика те сака, тогаш ќе биде упорен и ќе направи се за да биде со тебе...
    Вака сеа... пред некое време во врската имав проблем...проблемот беше во тоа што јас сум многу радознала личност и би сакал девојката секогаш да ми кажува каде ќе иде и со кого ќе иде... не дека нешто ќе и забранам, него од чиста радозналост да знам каде е.... и сето тоа она го свати како контрола... се налути и се испокаравме... дали мислите вие дека оваа моја радозналост спаѓа во ,,контрола'' или па она е во заблуда???

14. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    Хммм.. па види вака, зависи од начинот на кој ја прашуваш, дали често се слушате.. Мој совет: пробај да ја намалиш големата страст за радозналост затоа што тоа може да ти донесе негативности во врската, а и во чувствата на девојка ти со тоа што она мисли дека ти неа не и веруваш, дека ја контролираш, дека ти смета тоа дека иде некаде или нејзиното друштво, итн..(сешто може во глава да се сврти:). Она ако те сака сигурно нема да крие од тебе и во текот на разговор кога ќе се видите самата ќе си каже.. Дали можеби она тебе те испрашува така или пак самиот ти и кажуваш? (не во смисла на испрашување или пак обврска како одговарање пред професор, туку уз муабет, кафе...) Со среќа и немој ради вакви глупости да се карате. :)
    А инаку убаво е да се праша понекогаш ( затоа што индивидуално:јас би сакала дечко ми да е заинтересиран за мене, да не се однесува незаинтересирано), ама да не досаѓа на секое во стилот: Аха кај си ти, кај беше, со кој беше, што правеше, што зборевте....
    поздрав!!

15. bart.simpson

bart.simpson Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Се слушаме секој ден, и скоро нон стоп... Она мене ме прашува од време на време, ако правам нешто или негде сум, па да праша каде сум и што правам или такви работи, а за вака конкретно како што јас прашувам, не ме прашува, зошто јас и не шетам со друштво како што го прави тоа она... искача во град, во кафана, на кафе... а јас и немам толку време за такви работи, освен тоа што е со нејзе...
    Епа тоа и јас сакав да и го докажам као дека сум заинтересиран за нејзе, ама она изгледа не го сватила тоа така....
    поздрав и фала на одговор... :D

16. redridinghood

redridinghood Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    8
    Ми треба совет.Имам врска од скоро 2 години тој е малку постар од мене и од секогаш знаел да ме искритикува за тоа што носам или каква ми е косата или зошто сум на шминкана и разни глупости но порано тоа и не ме иритираше толку.имам пробано да разговарам неколку пати но разговорот се сведува на тоа дека тој сака да изгледам како девојка и да бидам средена и да изгледам прикладно.Но јас и колку да се трудам мислам дека никогаш нема да бидам онака како што тој сака и кога се е во ред едноставно незнај како да ми даде до знаење дека сум направила се како што треба одма почнува да се "зафркава" како сигурно имам некој друг штом сум така средена и ред други глупости.Стварно незнам како да реагирам дали да разговарам со него морам да превземам несто бидејќи се чувствувам многу не сигурна :D

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    очигледно си убава девојка и си добро скоцкана и тој се плаши да не му избегаш хахаххах
    демек да не се залета некој по тебе па да ти звони па да дојде ред да заминеш со некој друг очигледно е дека е само љубоморен

18. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710

Аха, значи ти повеќе би сакала да те прави будала при здрав мозок одколку да се соочиш со ситуацијата? Каков проблем и да имаш со твоите сигурна сум дека ке те примат назад. Работно место може ново да си најдеш, и додека си ваква слаба на карактер се вака ќе ти прави. Бегај од него подалеку бидејки верувај дека не те сака. А она што ти се колнел во црква, некои тоа не го сфаќаат сериозно и би рекле се и сешто само за да извлечат газ. Извини вака ама ако останеш со него ти си за мене многу глупо девојче. Имаш 23 години цел живот е пред тебе. :)

19. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Денес беше најтешкиот ден во мојот живот,на мојот дечко му признав дека
    го изневерив,толку тешка одлука донесов да му кажам
    и му кажав,се заврши за момент сега сум сама
    и се обвинувам,ама биде тоа помина