Па ја кога би била на твое место и на него цело време ќе му фаќам замерки,дури и кога ќе ми се допаѓа како изгледа! Тоа е твој стил и твоја работата како ќе се облечеш и нашминкаш.Ако не,викни го пред да треба да се спремаш,нека одбере што да носиш и нека те нашминка по негова желба. Ти си таква-каква што си и треба така да те прифати,како што ти си го прифатила него.И 2 години не се малку,веројатно сте поопуштени и слободно можеш да кажеш што ти смета,без да се грижиш како ќе го разбере тоа.Затоа што си во право
го сакам Вака почна се........... Пред 1 год. го оставив мојот бивш маж и сосем случајно се запознав со еден дечко женет со 2 деца на почетокот не знаев дека е женет и дека има деца искочивме и во еден разговор ми призна дека е женет и дека има 2 деца и дека е на пат да се разведе од жена му бидејќи долго време го изневерувала.......да не должам поднесе документи за развод........почнавме да се гледаме почесто.....си признавме еден на друг дека се сакаме и така беше не можевме еден без друг.......меѓутоа нешто се деси почна да се мешаат други особи(женски) и почна љубомора и кавги и јас го напуштив.......не бевме заедно 2 месеци, после тоа ми се јави као да ме праша нешто не ми текнува што меѓутоа беше само изговор колку да ме слушне. И така почна повторно некоја комуникација меѓу нас и повторно се видовме тоа беше како на филм неможевме да се пуштиме и двајцата од прегратка тоа чувство не се опишува само се доживува......и после 1 месец пак почнаа кавгите се расправаше за ФБ за глупости како не може да ми верува зашто јас сум ставала слики на фб и ред други работи јас го разбирам дека бил изгорен со претходната жена и му е страв истото да не му се деси меѓутоа со се пробав да му докажам дека греши во врска со мене.......и ајде као ја средивме работата демек мене ме одбрал како негова партнер за понатака во животот дека многу ме сака (и сигурна сум дека ме сака затоа што го чувствувам тоа ) за утредента да ми се јави и да ми каже дека неможе да направи некој посериозен чекор понатаму во животот со мене само ако сум сакала да се гледаме така кафе....секс....итн.....со тоа многу ме повреди.........и сега 3 дена е во болница фала богу се е во ред меѓутоа толку лошо се осеќам едноставно ми фали го сакам и незнам што да правам му пратив порака му казав ама нема одговор околу тоа....... :'( :'( :'( :'( :'( :'(
ИЗвини, Ева а штпо требала да го влече за нос дечково ? да прави будала од него ?? Sweet најдобро нешто што си направила. Ја стварно не те подржувам што си го зиневерила ама ФЕР од твоја страна што си кажала. Продужи сега , како така .. И учи од грешки
Девојки деновиве ме измачуваат разни мисли, па сакам да ми дадете некој совет. Со партнерот месецеов некако се одалечивме. воопшто не сме интимни, можеби 1 месец не сме имале односи. не сме зафатени со работа еве 2 недели сме иста смена и имаме слободно време, Попладне кога сме слободни ќе излеземе на кафе и тоа е. Кога сум останувала на спиење кај него тој воопшто не ме ни допира, а највеќе ме нервира тоа што најдов траги каде што се самозадоволувал. Јас не му ни барам, кога тој може така можам и јас.. еве вчера останав кај него после неколку денови, не сакав да одам за да не се нервирам, и ништо, гледавме тв си легнавме и одма ми вели добра ноќ, Се налутив му реков однеси ме дома, ми вели зошто седи ајде кај ќе те носам во ова време. Се прави како да не приметува што е причината за која што се лутам. Тештко ми е затоа што се беше супер а сега наеднаш вака. ве молам некој совет, станавме како обични другари и ништо повеќе. Се плашам дека повеќе не ме сака, не го привлекувам, а сигурна сум дека нема друга.
савана има само едно решение за овој проблем колку и да звучи како клише-РАЗГОВОР. не води инат и не се лути ако сакаш да го решиш проблемот. разговарај, кажи му што ти пречи прашај го дали се чуствува добро да не го мачи нешто да не е нервозен околу подготовките за вашаето заедничко живеење? или пак превземи иницијатива за секс немора да го чекаш него можеби он сака да види дека ти го посакуваш дека ти треба... ќе видиш дали е среќен и возбуден.
^ Се сложувам,без разговор-ништо. Иако машките често пати избегнуваат вакви разговори,за нив најдобро е да се повлечат,да си молчат,а ние да си ја тупиме главата што им е и секогаш да сме иницијатори за разговор! Како и да е,мора да разговараш со него,зошто вака само ќе се нервираш,ништо нема да постигнеш.Не верувам дека не го привлекуваш или дека не те сака повеќе,можеби го мачи нешто,може е уморен или нешто друго.
Епа кога веќе си решила да превземеш нешто, пробај да смениш нешто кај себе. А кој дечко не би сакал девојка му да му биде женствена, дотерана и убава? Тој може те сака, ама може и непријатно му е ако излезете со друштво и сите девојки на другарите по миничи и штили а ти по патики и фармерки. Ако веќе е постар веројатно не сака девојка му да биде детинеста, а ако ова премине во проблем голема е веројатноста да си најде некоја која ќе изгледа баш онака како што тој би сакал. А ако сметаш дека нема доволно голема причина за да се смениш поради него, веројатно вашата љубов и не е доволно силна.
не сакам јас да го започнам разговорот и да го молам за таа работа, зарем тој не приметува, зарем не гледа дека 1 месец ме нема допрено, едноставно ме нервира таа негова рамногушност. Нема никаков проблем знам, ниту пак некоја друга обврска, како и да е значи за мене нема време да уживаме заедо а да си го д*ка по дома има
што ти требала таа работа???[/quote] Морав да му кажам не се издржуваше тешко било тоа [/quote] ИЗвини, Ева а штпо требала да го влече за нос дечково ? да прави будала од него ?? Sweet најдобро нешто што си направила. Ја стварно не те подржувам што си го зиневерила ама ФЕР од твоја страна што си кажала. Продужи сега , како така .. И учи од грешки[/quote] голема е она си знае што треба да направи
Savana мислам дека треба малку да се одалечиш од него да не биде тоа ептен приметливо меѓутоа кога ќе ти понуди да одите кај него дома едноставно речи му многу ми е монотоно малку сакам да сум со другарки ако не се противи тогаш невели ништо,не му се јавувај почесто на работа само формално кога ќе те праша зошто се однесуваш така во што е проблемот кажи му дека затоа така се однесуваш бидејки во него е проблемот ти само го правиш она што тој го прави,факт е дека во врската има такви денови,но месец дена како да сте добри другари веќе значи дека има проблем врската ако ти значи вреди да се разговара,ако не тогаш полека тргни се од него,секоја девојка,жена заслужува внимание,а не да моли за трошка внимание значи да не се повторувам доколку ти значи бори се доколку не тогаш не се замарај и негуби време со некој кој не го заслужува тоа
Внимавај велиш супер ми е со дечкото сегашен-тогаш внимавај да не го изгубиш потрудисе да остане така,а за бившото момче нема ни што да размислуваш сепак тој е минато да било ддобро немало да биде минато ќе било и сегашност,Немој да направиш погрешен чекор за кој ќе се покаеш,батали го минатото,посветисе на сегашноста за да уживаш во иднината
Девојки помагајте ве молам многу ми е тешко.Вчера со дечко ми бевме на кафе и се беше супер цел ден ама навечер кога излеговме другарот негов беше излезен со мојата другарка и нешто правевме муабет и таа кажа нешто со што дечко ми почна да се лути да не ми верува да ми зборува дека сум била со тој што сум се мувала порано на само дека сум одела со него по викендици не велам дека не сум била и тој знае за тоа, сум била еднаш и не бевме сами и неможам да го убедам дека не го лажам не сум имала односи со никого пред дечко ми сега што ми е посебно не би сакала со тој што мисли дечко ми дека сум биласо него бидејќи не сум го сакала плус тоа имаше и девојка тој не ме е привлекувал така но скината сум уште од 6 одд кога бев со проф. на одмор во охрид паднав на кревет и биднало што бидна.Не го лажам ништо но тој не ми верува сега не сака ни да ми се јави ми зборува цело време за него на милион начини пробав му се заколнав во сестра ми и во родителите но тој не ми верува.Помогнете ми ке умрам вака.Плус тоа сумњам на една девојка тој на додаде на фб пред повеќе време ама таа нешто изиграва ме гледа како да е поносна како да има нешто меѓу нив,тој веднаш тој момент кога го прифати ја избриша и од тогаш никогаш ништо друго не направил.Многу се нервирам уфффффффффф.Што да правам?Како да го убедам?
Чудни сте! Често останувате со мажи кои не ве прават среќни. Тогаш започнувате да смислувате изговори и се обидувате да дојдете до коренот на проблемот, што често доведува до долгогодишни врски од кои всушност воопшто не сте задоволни. Кај нас мажите, ова не постои. Запомнете девојки - ако не сте среќни, време е да најдете некој друг
Како да постапам? Здарво женски! Нова сум на форумов значи нз како да почнам.Осмо одд сум.На крајот од летото дознав дека еден мој школски другар раскинал со неговата девојка со која одеше скоро 8 месеци,и сега кога јас дознав јас на него му пишав на фб го прасувам зошто раскинале?И на крај да се пошегував го прашав која сакаш да ти ја местам?? тој ми вика тебе те сакам секако не му поверував.ОК другиот ден се пишевме шопрајш? како си ?? и нз како но во еден момент пак се отвори истата тема и ме праша дали сакам да сме во врска? после се на крај се согласив.Излегувавме неколку дена од вториот ден поцнавме да се мувавме. после една недела јас се боболив главата ме болеше, мака ми беше и неможев да се движам. ми се јавуваше секој ден и не му кревав неколку пати но потоа се слушавме му кажав што ми е. Почнавме на училиште Не ми зборува нз како да му се доближам да се смири ме?? Ве молам за совет
па вака сакам да си го средам зивотот во секој поглед.а највазно ми е да придобијам едно момче од порано.он вероватно не ме сака ,ме зезнал мн пати за излагање демек работа има па после сакаше со друштво неколку пати а не на само.и не комуницираме сеа нз што да напраам да ме засвиѓа и др впецаток да му оставам?
Чекај,како прво зошто сте се скарале? Друго,не земај при срце се што ќе ти каже некој со кој си почнала да се муваш. На тинејџерски години,ни тие самите не знаат што зборат Не се замарај многу. Кога ќе фатиш дечко,и кога ќе стекнеш доверба во него (ќе знаеш дека не му е за мување и се така) ,тогаш грижи се за неговото мислење. А овој дали те сака,ќе се покаже
Па вака..малку е глупаво можда прашањево али ај ако дали вие му дозволувате на дечко ви да се загледува по други задници на девојки на поминување или пак дури вие седите некаде заедно па пред вас го прави тоа .. ? знам дека нормално е секое машко да се загледа ама барем тоа да не го прав пред мене и за тоа правевме муабет и ми вели барај се што сакаш од мене ама тоа не го барај оти демек во крвта му било да зјапа а стварно е незгодно и нервозно тоа пред мене да го прави иако знам дека само мене ме сака.. што велите вие за ова ??
Јас како машко ќе ти кажам дека секое машко гледа по женски задници, ти колку и да го сакаш тоа или колку и да не сакаш тоа е реалноста... Само не е културно тоа да го прави пред тебе... тоа е исто како да гледа по други девојќи додека е со тебе и ти вика дека те сака... Мислам дека треба тоа он да го среди, ако не, тогаш зошто не би пробала ти да гледаш по машки задници и да зјапаш, па да видиш како ќе реагира он и дали ќе му биде сеедно... Ако тогаш почне да ти збори, кажи му ,,дали виде сега како јас се осеќам кога ти зјапаш???'' инаку мислам дека ова е глупа работа и не е толку битна за да од ова настанат расправии така да....