Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    140
    Девојки,знам дека ке паднат безброј критики на моја сметка,но само на вас можам да ви се доверам..Се гледам со еден веке година и пол,и сето тоа нема да ви звучи чудно , ама тој има девојка веке 3 години , и јас имав дечко, и додека имав дечко бев со него...Колку само ***вински звучи ова. Но , едноставно тој ми е навика,ми е навлезен под кожа и не можам без него, исто и тој...Не го сакам , само чувствувам премногу голема потреба од него. И пред да ме прашате, Да , прекинувавме едно 2-3 пати, односно јас бев иницијатор да престане оваа тортура наша.Но не иде, ќе помине недела две и тој повторно се враќа..Совет?

На teddytea му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Ова никогаш нема да го оправдам. И веќе ако сакате да бидете заедно барем нека раскине со девојката,тоа ти побарај го од него.Со тоа ќе видиш дали те сака.А и МНОГУ е нефер спрема девојката.Мене ми е жал искрено,којзнае како и е на неа.Секогаш пред да направиш нешто,стави се во туѓа кожа и размисли што би направила ако некој ти го прави тоа.Барем расчистете ја работата до крај.Тебе ти одговара да бидете тројца,а не двајца?Јас и да имам потреба од некого,не би дозволила никогаш да го делам со друга и тоа СВЕСНО.

3. nepoznata33

nepoznata33 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    vaka prvin da vi kazam deka sum mala edvaj 14 godini inaku mnogu licnosti mi vela deka razmisluvam i se oblekuvam za 20 godisnakijna i sum golem skeptik odnosno ne veruvam vo ljubov ama sega se soociv so sebe i baram pomos za mojov problem:
    mi se dopajca 21 godisnak a so sestramu mnogu si zivejme znam deka razlikata vo godini e golema znam deka moeto srce ne treba taka da ,,razmisluva,, i jas ne sakam toa da bidi taka no ete ne e do mene pa ve molam za pomos ili mislejne dali vi se slucilo i vas taka i dali treba samo da se sretne slednio za da go isfrlam od misli inaku toj ima zenska mu neam nisto kazano a ne se slucilo nesto iako cesto sonuvam nesto takvo
    [mod-kirilica:hh89918q][/mod-kirilica:hh89918q]

4. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    малечка си ептен за врски или вакви измачувања ти симпатизирај си го али остани само на тоа а и викаш дека има женска значи однапред знаеш дека е заузеа нека биде твој али само во фантазиите сега за сега за понатаму кога ке пораснеш уште малку ке покаѓе времето :*

На nepoznata33 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Не можи без тебе ама потсетисе дека не можи ни без девојката , зошто дозволуваш за бидеш втора , сигурно се криете кога се гледате и тоа ти е убаво? Ќе дозволиш да ти помини младоста во криење и нервози прашуваќи се дали сега е со неа и сл? Како што ти влегол под кожа така и ќе излезе еве замисли како и е неа ,а и да раскине со неа истото ќе ти го први и тебе.
    А да те прашам немаш грижа на совест што продолжуваш со истото ?

6. FemmeFatale

FemmeFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    140

Имам, и тоа многу голема грижа на совест. А знам буквално се за него. Повеќе на мене ми кажува отколку на неа,и секогаш знам кога е со неа..Само што до сега не сум го терала да бира, ама сега ќе бира и те како.Никогаш не сум му вршела тортура за неа, се ни е онака лабаво,ретко се гледаме ама пак....Не сум размислувала на тој начин , а до некаде и е до неа затоа што многу му дозволува, ама како и да е грешница сум знам, но ке се обидам да го поправам тоа ...

7. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Со дечко ми се гледаме 4 месеци , тој има одено со моја другарка а јас со негов другар и малку е глупаво во јавност да покажуваме емоции бидејќи сме стално во нивно друштво а тој вели што ако не гледаат..ваше мислење?

8. bart.simpson

bart.simpson Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Малку е незгодно за вашите другари/ки, ама ако премногу се сакате мислам дека е подобро двајцата да седнете со вашите другари/ки и да им објасните со убаво дека многу се сакате и дека сте заедно... и мислам дека е подобро вие да им кажете отколку да ве видат заедно или да дознаат од други, тогаш ќе биде поголем шок, што може да дојде и до караници со другари/ките, а вие сигурно не го сакате тоа...
    И како би се понашале доколку бидете излезени сите заедно, а вие им немате кажано... Дали ќе седите како ништо да не било меѓу вас, а на вас ви е потребна таа гушка и тој бакнеж???
    Тоа е мојот совет, а сега вие размислете, што понатака...

9. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    27
    Добро е што имаш време за емоции..

10. Deviant

Deviant Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Што значи??

Значи вака...има еден дечко што ми се допаѓа..во ист клас сме и многу добро се сложуваме. Се знаеме веќе 2 години и сме многу блиски (единствено машко со кое воопшто сум се сложувала волку добро). Си помагаме еден на друг, се зезаме, има моменти и да се потскараме но веднаш се смируваме. Не поминува ден а да не се допишуваме или SMS да си пратиме. На chat сме 24/7. Од оваа година се доближивме малку повеќе..тој започна да ме вика срце и постојано да ми праќа " :* ". Доста се грижи за мене и го интересираат работите за мене. Постојано ме закача и секогаш прави споредби со мене..што значи ова?? Дали има шанса и тој барем нешто да чувствува или само мене ми се причинува?

п.с.

Постојано е тука за мене, ги знае сите мои проблеми и секогаш ме советува и теши кога ми е тешко...остануваме на chat до 5 саат сабајле и не се противи на тоа (тој предложува да остануваме толку касно)..За некој ден ќе одиме во кино заедно..незнам како да се однесувам..да му покажам дека нешто чувствувам или да почекам уште малку..?

Помош??! :Ѕ

11. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    ако собереш храброст можеш да му кажеш те сакам....или да го бакнеш...али ти треба храброст :!:

На Deviant му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bart.simpson

bart.simpson Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    ама ти си женско и јас би препорачал да почекаш да видиш како ќе реагира кога ќе искочите сами ипак мислам дека машкото би требало да го направи првиот чекор нели??? :D

13. 543345

543345 Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Имам долга врска скоро 4 години.Навидум се е ок но во последно време се случија многу работи што ме тераат да размислам дали да продолжам понатаму.Имаше едно девојче што од нигде никаде почна да застанува со нас и се познава дека веке добро се знаеле со дечко ми а она да ти идела на презентација кај што работи дечко ми.И почна да фб лајкови ова она иси пишувале а јас незнаев отпосле ми кажа кога немаше излез и помина многу време и јас го прашував дали има нешто со неа и цело време ми одрекуваше и некна пак случајно почнав пак да го распрасувам и за неа и за некои други и ми кажа дека она идела кај него на работа неколку пати и немало кој да и ја заврсел работатата и морал он.И јас се изнервирав оти криел од мене му викам зошто не ми кажа викам оти знаеше дека ми смета и кутеше.И потоа му викам кажи ми ако имаш нешто со неа нема да правам скандали само вистината ја сакам и ми одрекува и на крај викам готово веке не ја спомињаме.И денеска почнува нешто да ме зеза ке одел некаде кај со имало манекенки и јас му ја спомнав дотичнава и се налути почнавме да се расправаме и ме опцу пред негов колега.И подоцна разговараме и викам како можеш така да правиш пред него и ми вика пауза некое време и ми исклучи. Не сум паметна што да правам во врскава имаше многу караници осекам дека не е како порано страв ми е да ставам крај на врскава.Дури и се плашам на моменти од него се сака по негово да биде секоја караница он е кој што се дере јас кутам и не можам да дојдам на ред да си кажам што мислам.
    Чувствувам дека не е како порано незнам ни дали го сакам како некогаш се ми е измешано не сум паметна што да правам секогаш он се става на прво место ако му одговара него арно ако не нисто од работата веке не му е толку битно јас што мислам за нешто.На моменти мислам дека сме еден за друг на моменти сме многу различни.И ми викам дека ме сакал и дека немало шанси да ме изневерил и до сега немам разбрано од никој дека ме изневерувал.Незнам веке во што да верувам незнам ни јас што сакам понатаму не сум паметна што да направам.

14. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Не е поентата во тоа дали те изневерувал со друга или не, туку поената е дали е верен (искрен) кога кажува дека те сака и сака да е со тебе? Ова мислам дека треба да го раасчистиш во муабет со него. Паузата ништо нема да направи, само ќе потроши време, младешко и драгоцено време! Време од најубавите години! Зошто покажува непочитување и те опцул пред трето лице (колегата)? Зошто повторно непочитување кога ти вели пауза и ти исклучува? Кој е тој да ти каже пауза? Јас, лично за мене, зборот пауза во врска не го разбирам. Последниот тип, со кој раскинав јануари некаде на почетокот на оваа 2012 год, ми рече пауза, а јас на тоа му реков дека си се ценам себеси и неможе он мене да ми каже пауза, или ме сака и е во врска со мене, или ништо не правиме....што е тоа пауза? Или, да ми рече дека требал да си ги среди мислите....епа врската и љубовта не се во мислите, туку во емоциите. Или некого го љубиш или не го љубиш. Зарем треба да размислам дали љубам некого?! дај молим ти се...
    Како и да е, јас мислам дека треба да седнете, смирено и да решите што ќе правите, без драми и патетики. Од една страна врската не ви е кратка (4 години) ама па од друга страна со крпење не бива. Само со јасен муабет, и искрен нормално, ќе видите како понатака. Паузата што он сега ти ја наметнал нема ништо да реши. Само ќе потроши време. Ти ќе бидеш пак истата, он ќе биде истиот.
    Што и да се деси, ти си млада...20 години имаш и немој да мислиш дека ако раскинете ќе настане крајот на светот. Еве јас на (речиси) 24 год немам стабилна врска па никому ништо...
    Ако навистина го сакаш потруди се од него и од врската да го извлечете најубавото и да се борите за тоа. Борите= и двајцата, множина. Значи и он те сака и почитува и цени. Вие сте биле 4 год заедно...
    Седнете и асален искрен муабет: што се дешава? зошто ви се дешава? кое е решението?
    :* поздрав

15. mjauuuuuu

mjauuuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    65
    јас мислам дека ти си таа што треба да му дадеш до знаење дека ти се допаѓа бидејки има многу машки што се срамежливи а има и такви кои се плашат од корпи од типот на што ако ме одбие па да не се налути да ја изгубам и како пријателка и т.н тј веке ти дал до знаење дека му се допаѓаш е сега можеби чека и ти да му дадеш до знаење дека и тој тебе ти се допаѓа за да направи нешто тој веке ти подал рака сега ти треба да го фатиш за рака дај му храброст за да продолжи СРЕЌНО

16. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Ни оди одлично но мене ми е страв од љубовта која ја имам кон него.
    Премногу сме поврзани...имам моменти кога не го слушнам на телефон или на нет а да не зборуваме за гледање јас се губам и веднаш ми поминуваат црни сценарија низ глава.Со друга е,не е добро,сум му досадила.
    Пред некој ден му кажав дека мора да се тргнам некој период сама бидејки тоа што се случува мегу нас не е повеке нормално но тој веднаш се налути и не се согласуваше со тоа.

Да напоменам дека ми е одлично со него но јас повеке со вакво темпо не знам дали ке успеам ни до кое ниво ке дојдам.Страв ми е.
    Но тој се уште не ја знае вистината за моите чувства дека навистина го сакам.

Згора на тоа ме збуни признавањето на чувствата од личност која е помала од мене 3-4 години.Кое инсистира да биде покрај мене а јас не знам повеке како да му докажам дека е млад за мене иако дечково е сосема океј.

Во безизлезна ситуација сум |(

17. lloovveellyy

lloovveellyy Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    12
    јас се заљубив на твои години прва љубов а тој имаше 20 небеше во врска никогаш не го заборавив кога наолнив 14 почнавме да се гледаме се почесто и почесто тоа траеше скоро 1 година ама никогаш не ми понуди врска пришто јас бев приморана да го прашам што планира во однос на нас ама тој не ми даваше знаци дека сака да биде во врска со мене и се ми изгледаше како да ме искористува колку за забава и престанав да се гледам со него а сепак мислев и го сонував патем никогаш не се осмели да посегне со рака на мене.. пробав да бидам со друг колку да го заборавам :fubar: бев во врска 1 година ја направив најголемата глупост му се дадов а не бев сигурна дали сакам откако раскинав (на негова иницијатива типот и ден денеска сака да биде со мене пред некој ден ми се извинуваше зошто така ме отфрлил) животот ме врати повторно на првата љубов човекот од моите соништа мн се каев зошто не се чував за него а тоа го сакав исто траеше 1 година прекрасна врска ама поради одредени работи мораше да прекине сватив дека не бил таков каков што го замислував ми го скрши срцето и свакјам и зошто врската беше толку добра :x :x сеуште ми е тешко ама мора да се издржи.. не е дека се поддржувам во некои работи што сум ги направила туку едноставно прерано навлегов во љубовните води мислеки дека сум доволно паметна и силна да се изборам со предизвиците а не бев... а ти си сеуште малечка и можам да ти кажам каква поука јас земав од сето ова.. не се каам за ништо така сум мислела така сум направила секое искуство е лекција за понатака, можам да ти кажам дека најпаметно би ти било да се фокусираш на учењето и да не дозволиш поради некој да го изгубиш потенцијалот и убавината во тебе верувам дека си бистра и паметна и јас бев ама сепак тие се годините кога не се размислува како што треба за некои работи, ако успееш да го примениш овој совет тогаш верувај кје го направиш правиот чекор се надевам дека и другите феминки би го поддржале истото ... биди си своја и зголеми ги убавините во себе си работи на себе постанувајки храбра одлучна личност и чекај го денот можеби кје бидеш со него а ако не можеби некој подобар кје го замени неговото место и верувај се додека си горда на самата себе се додека имаш свое јас секое машко би те ценело и посакувало!

На nepoznata33 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nepoznata33

nepoznata33 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Ме расплачи... ;( -Зошто тоа е тажно кога ќе помислам дека некој друг ќе го замени неговото место.Не сакам да го замени никој друг неговото место ќе го чекам се додека не станам на некоја возраст а дотогаш мојот живот ќе оди по патека изградена од книги и сцена без која неможам.

19. Srcka4

Srcka4 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки! Јас барам совет од вас, бидејЌи ме интересира вашето мислење на оваа тема. Имам веке зборано со другарки и со братучедки за ова.
    Е па вака: Имам 19 години и живеам во странство. Минатото лето, братучед ми се женеше и ми се случи нешто, што не го очекував: го засакав неговиот најдобар другар, кој му беше девер!
    ВеЌе неколку години се знаеме, ама никогаш не го забележував, не му обрнував внимание. Но од кога помина свадбата на братучед ми, постојано мислев на него и ми се свиѓаше. Но на крајот на летото се вратив пак во странство и го заборајв.
    Па ова лето кога бев во Македонија и го видов него, пак некако се затрескав во него и сега веке 3,5 месеци постојано мислам на него. Ова лето се видовме неколку пати, ама освен “Здраво” не зборавме повеЌе, бидејЌи јас сум многу срамежлива и не сакам да кажам нешто погрешно.
    Но братучеда ми забележа дека и тој постојано се гледа во мене. Јас на почетокот сама тоа не го забележав, но кога ке го видев го пратев тоа и стварно постојано ме гледа, само незнам дали тоа е нешто добро или тој има забележано нешто неубаво кај мене?!?!
    Глупо ми е и сакам да почнам да зборам со него. Дали и јас му се свиѓам, затоа што постојано ме гледа или тоа не значи ништо?!?!
    Тој иначе има 24 години и нема женска. Не е баш некој лепотан, ама мене многу ми е симпатичен и фино дете е.
    Какво е вашето мислење?
    Иначе за скоро време пак ке сум во Македонија и се надевам дека почесто ке го гледам ;)

20. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    зошто ме лаже? :(

дечко ми ми рече дека е на работа до вечер. а еве го уклучен на фб. ! Он знаеше дека јас дома немам интернет , но јас ненадејно се уклучив. и му се јавив и му реков уште колку кје си доаѓаш накај дома и он ми рече па докај 6 саат дома кје сум. му спуштив и му пишав на фб : вака работиш? и ми нема вратено уште. но уште еднаш му се јавив и му реков зашто си укл. на фб? ако си на работа. и ми вика Незнам . сабајле бев пуштен пред да излезам. може ми останал. и ја му реков неможе да ти биде укл. коа сеа пред 5 мин. се покажа онлајн. ЗОШТО МЕ ЛАЖЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ? зошто? :( :( :( можеби брат му е укл. на неговиот фб. но јас веќкјееееееееее не му верувам. се догаваравме за вечер да се видиме и кје го натерам да се видиме да напраиме еден моабет. :/