зошто ме лаже? Ти сигурно имаш 18 години? Оди каблите од интернетот одма так-так да му ги исечеш, јас така би направила. Како смее за олку сериозна работа да те лаже??? Фејсбук е во прашање, не е некоја ситница. И брат му да е уклучен на неговиот фејсбук, пак сечи каблите, гајле ти е.
зошто ме лаже? Mozebi ne te laze se e mozno, toa nemora da znaci deka se pustil na fb a manipulira so tebe ako stvarno bil uklucen sabajle togas e mozno da go zaboravil se moze da se sluci samo ti priseti si se dali te ima i prethodno lazeno ako te ima togas nema pricina zasto da mu poveruvas
ПОМОШШШ ве молам не знам како да ја средам ситауцијава.. ИсКрено можеби сум си и јас кривичка ама тек сеа го гледам тоа.. Во врска сум 2 месеци со дечко кој ми беше другар 6 години и од кога се запознавме тој е заљубен во мене. Кога прв пат ме праша да бидеме заедно (пред 3 месеци)- НЕ САКАВ. А подоцна(после 2-3 недели) не знам што ме удри в глава па сакав да бидам со него и јас го викнав да одиме да разговараме и се случи что се случи и од тогаш сме заедно. Но Испадна многу нежен љубовник :/ искрено се надевав и мислев дека не е таков затоа шо јас сум си љубител на оние постраствените љубовници. Но од друга страна додека сум со него , додека се шетаме, разговараме ми е многу убаво со него но мене секогаш ми е важна и физичката врска т.е кога сме интимни. Но со него некако не можам да ја имам. едноставно е премногу нежен и неговите бакнежи не ми одговараат. А кога не ми одговара на тоа поле едноставно не можам да се заљубам, а да бидам во врска во која што не се чувствувам убаво на тоа поле, ми е непријатно и се чувстувам како да го лажам, во некои моменти дури ми се гадни бакнежите а не па нешто повеке да имам со него. Икрено овој факт ме загрижува и помислувам да му раскинам бидејки не го сакам не сум заљубена, а тој многуууу ме сака. И сега се плашам да не го повредам, нон стоп размислувам како да постапам но не знам, уште го чувствувам како другар и не сакам да го изгубам во таа смисла но во сегашната ситуација во која има улога и на дечко не можам да се навикнам (повторувам понекогаш дури не сакам ни да го бакнам .. а тоа е нормално во една врска ) крива сум си и јас што сум избрзала но... Нечија помош и совет добро би ми дошло. ФАЛА ОДНАПРЕД
па 2 месеца не се однесувал така, јас имам пробано да внесам страст во некои моменти но тој како да е неискусен или навистина е многу нежен не знам.. не се ни обидува да биде страствен или можеби тој мисли дека е страствен но уствари не е ни налик на тоа
Епа тоа е , не може да биде друго ..или е неискусен или е ептен нежничко. Очигледно не си одговарате ..ти сакаш повеке страст во врската а тој сака нежно ..тоа значи дека и двајцата треба да си најдете човек што ке ви одговара , не може на сила да го тераш да се смени да биде нешто поинакво од тоа што е ...
Здраво девојки! Јас барам совет од вас, бидејЌи ме интересира вашето мислење на оваа тема. Имам веке зборано со другарки и со братучедки за ова. Е па вака: Имам 19 години и живеам во странство. Минатото лето, братучед ми се женеше и ми се случи нешто, што не го очекував: го засакав неговиот најдобар другар, кој му беше девер! ВеЌе неколку години се знаеме, ама никогаш не го забележував, не му обрнував внимание. Но од кога помина свадбата на братучед ми, постојано мислев на него и ми се свиѓаше. Но на крајот на летото се вратив пак во странство и го заборајв. Па ова лето кога бев во Македонија и го видов него, пак некако се затрескав во него и сега веке 3,5 месеци постојано мислам на него. Ова лето се видовме неколку пати, ама освен “Здраво” не зборавме повеЌе, бидејЌи јас сум многу срамежлива и не сакам да кажам нешто погрешно. Но братучеда ми забележа дека и тој постојано се гледа во мене. Јас на почетокот сама тоа не го забележав, но кога ке го видев го пратев тоа и стварно постојано ме гледа, само незнам дали тоа е нешто добро или тој има забележано нешто неубаво кај мене?!?! Глупо ми е и сакам да почнам да зборам со него. Дали и јас му се свиѓам, затоа што постојано ме гледа или тоа не значи ништо?!?! Тој иначе има 24 години и нема женска. Не е баш некој лепотан, ама мене многу ми е симпатичен и фино дете е. Какво е вашето мислење? Иначе за скоро време пак ке сум во Македонија и се надевам дека почесто ке го гледам Штом те гледа му се свиѓаш и тебе ти се свиѓа што е најважно.Заедо со твојот братучед и тој излезете во некој кафич но гледај да седниш спроти него за да оствариш контакт со очи кога зборува гледајго но не долго време започни муабет со сто индиректно ќе кажиш дека си сингл и бараш некого.Така излезете повеќе пати и зближисе со него опушти се.Покани го на кафе и така.Договори се да излезете со него и твојопт братучед кога си расположена да му се фрлиш во прегратки.И кази под некој изговор дека треба да одиш од каде што тој оди гледај да биди 15-20 мин одење пеш и правете муабет за било што.Кажи му дека има убави очи а при крајот 5 мин дур да се разделите помирисај го во близина на вратот (но да не изгледа нападно) и прашај го што парфем користи бидејќуи убаво мириса Ако навистина е заинтересиран тој ќе стапи во акција поззззз мислам дека ќе успее оваа тактика
Штом те гледа му се свиѓаш и тебе ти се свиѓа што е најважно.Заедо со твојот братучед и тој излезете во некој кафич но гледај да седниш спроти него за да оствариш контакт со очи кога зборува гледајго но не долго време започни муабет со сто индиректно ќе кажиш дека си сингл и бараш некого.Така излезете повеќе пати и зближисе со него опушти се.Покани го на кафе и така.Договори се да излезете со него и твојопт братучед кога си расположена да му се фрлиш во прегратки.И кази под некој изговор дека треба да одиш од каде што тој оди гледај да биди 15-20 мин одење пеш и правете муабет за било што.Кажи му дека има убави очи а при крајот 5 мин дур да се разделите помирисај го во близина на вратот (но да не изгледа нападно) и прашај го што парфем користи бидејќуи убаво мириса Ако навистина е заинтересиран тој ќе стапи во акција поззззз мислам дека ќе успее оваа тактика
Ај вака мало прашајње.Значи со машково не си живејме многу си прајме смешки низ училиште но како да ме гледа а пред некој ден ме штипна за образ што значи тоа ми има кажано дека со тоа покажува дека му се свиѓам но не сум сигурна па вака овде да прашам поискусни девојки ве молам кажете му
Kako da postapam ? zdravo feminki se izvinuvam ako otvaram ista tema ali premnogu mi e bitno vaseto mislenje .. znaci se pocna na sala pocnavme da se muvame i toj pocna da zvoni sega ne mnogu ceto ali sepak mi zvonese jas ladno se ponasav .. potoa prifativ da se gleame i da izlezime ..mi zvonese na nedela , ponekogas na nekolku dena i taka .. bev kaj nego se guskavme bacvavme i nisto ne se sluci .. posle koga se vidovme pak pak istoto samo so sakase oralno da go zadovolam .. go naprajv toa da mu ugodam i tolku bese ..insistirase i na sex ali ne se desi pak mi zvonese sega poretko i pak prifakjav da se vidime i sekogas me terase iako mene toa uopste ne mi pretstavuva zadovolstvo i od koga ke svrsi si se vrtese na drugata strana i zaspivase .. pred nekoe vreme ja dodade moja drugarka na fb si stiskale poke lajkovi edno drugo .. ednas padna za nea muabet i jas i se javiv koga bev so nego i se zezavme da se zapoznaat na tel jas mu rekov mene nema da mi smeta ako ti se smuvas so nea nie pak ke se smuvame bla bla .. tie vecerta si piselena fb si razmenile broevi pravele do sabajle muabet .. drugio den pak i se javuval po kuj znaj kolku pati i vekje golem period se slusaat .. mene drugarka mi mi kaza deka i se javuva deka po mnogu praat muabet i me prasa dali mu se svigja .. tie ne se znaat se imaa samo na fb posto ne sme od isti gradovi taa ne znae nisto deka sum imala jas so nego i i kazav da sigurno mu se svigjas cim ti zvone jas do sea so nego neam napraeno tolku muabet ..me prasa kakov e jas i kazav deka ne sum mn bliska so nego nekolku pati deka sme se videle drugarski i deka mi izgleda ok .. e sega mi se javi pred nekoj den da se vidme i jas budala pojdov znaejki za cela situacija ..go zadenav kako so drugarkami se slusate i on ja prefrli topkata ko demek taja mu zvonela non stop nego ne on nejze i deka nema veze deka praele po tolku muabet..me baknuvase mi vikase srce ona ne mi se svigja ti mi se svigjas bla bla i ajde gleavme film pak me terase za oralno pak bidna mi insistirase za drugo jas go odbiv mnogu sum stegnata nemozam toa so nekoj tuku taka da go napraam i on pocna d mi vika ko sekogas do koga detski ke se ponasas ti sama gi trgas maskite od sebe bla bla se gusnavme i zaspavme stanavme pak istoto se desi i toj trebase da me nosi doma poso imav obvrski i se tegavese prodolzi da spije i jas se iznervirav i si trgnav arno ama si go zaborav novcanikot kaj nego i mu se javiv da go donese kaj so bev ko demek so si izbegala oti ne me razbudi jas ke te odnesev bla bla vrati se .. ajde jas se vrativ si go zemav novcanikot i vidov deka us spije i us po nalutena si zaminav pak ... i samo so stignav do stanicata ete go mi zvoni ti budala li si vrati se ne se praj takva ova onaa po mnogu molenje pak se vrativ i mu kazav da go izbrise mojot broj da ne mi se javuva pojke deka so ova mn mi kazal on kaza so ova zakani li se .. kaza deka ne mu e gajle nego so koj ja se gleam deka ne sme nis se gleame koga ke ni tekne ubo mu e somene ama za zabava .. jas sum mnogu besna mislite li deka me koristi samo koga nema so da praj i deka samo za da ne se izrazam (da mu go ispusam ) jas mu kazav zs se gleda somene kaa nemoze da dobije sex.. kaza deka nes go vleci deka mu e ubo somene deka mu se svigjam a on e zenkar golem ..i sea ko me isprati mi vika se slusame jas mu rekov ok namerno i deka za nis ne se lutam ama besneam u sebe .. nekjam nikoj da me praj glupa i da si poigrava somene sto da napravam ? kako da mu vratam ? dali skros da go ignoriram i dali kje se javi pak i ako se javi dali da odgovoram i prifatam da se vidime ..ajde nekoj poiskusen neka kaze sto misli vi blagodaram odnapre
Mi treba SOVET Se gledam so edno momce skoro eden mesec i se e ok..isto taka so nego se gledav i pred 1 god ama se skaravme mu rekov sekkvi raboti sto ne gi mislam isto i toj mene,mn se vregavme nemavme muabet i posle 6 meseci pocna pak da me bara kade sto ke bev jas i toj doagase i se bese ok.Vcera se vidovme super si pominavme no ima eden problem a to e sto nekoj pat ke mu pism na fb nema da vrati dobro i na to se naviknav.Dodeka bevme skarani na moja drugrka i rekol deka mn me saka...No denes me vidi deka bev so edna drugarka si praevme muabet i pak ne mi napraj muabet.mu prativ poraka nisto ne mi vrati... Sto da pravam nemoam da go svatam...helpp ((((((((
Sto ocekuva toj nekoj koj stalno ne povreduva? se e prekrasno,i se e ubavo...den,dva,nedela i bez nikakva pricina doaga do konflikt so sekakvi zborovi i nepostoecki pricini koi se banalni i glupavi..ke prekutis,ednas...i uste ednas...dali nekogas ke ima kraj?? do naredniot pat pak se ke bide preubavo,no dali vredi koga taa ubavina za nekoj den niz nos ke ti se izvadi....?!?!
Sto ocekuva toj nekoj koj stalno ne povreduva? На него ваљда така му одговара ама прашањето е што очекуваш ти од него?
toa sto sekoja zena ocekuva od svojot maz...ljubov. jas znam deka toj me saka,i jas nego. samo sto neznam kako da reagiram poveke na tie navredi.ne se mn cesti da receme ednas nedelno..se trudam da odrzam nekoj balans.sekogas e on toj sto se izvinuva na krajot ..jas ne popustam lesno no zasto seto toa BEZ PRICINA? [mod-kirilica:jx91lxo2][/mod-kirilica:jx91lxo2]
така си го научила тој знае дека што и да ти каже што и да направи дека ти ке му се вратиш ке се извини и се ке биде по старо а потоа пак и пак тој ке се извини ако несакаш тоа да го трпиш пробај покажи му малку заби и кажи му дека повеке неприфакаш извинувања ако некој навистина те сака нема самиот да си дозволи да те повреди и воопшто ке нема потреба од извинување во ред сите правиме грешки свесно или несвесно можеме да повредиме некој, ама ако навистина ја сакам особата што е со мене ке внимавам малце што зборувам и што правам за да не ја повредам а овој твојот или не му е гајле или едноставно знаи дека го сакаш и дека што и да направи ти ке му се вратиш и пак ке ти речам ПРОБАЈ ПОКАЖИ МУ ЗАБИ дај му до знаење дека ако продолжи така ке те изгуби ако навистина те сака ке се смени а ако не се смени тука ти треба да избереш дали сакаш да живееш таков живот со него или едноставно да го зборавиш и да си заминеш
денес бев со мојот дечко .. но само на кратко се видовме, бидејќи јас каснев. (бев на часовии) -.- . иии бидејќи бевме кратко заедно му реков ај и вечер да се видиме. и он ми рече : незнам за вечер , но ти требаше порано да дојдеш. за да си бефме подолго заедно. и јас со цел памет. . незнам што ми стана му реков: НЕ СИ САМО ТИ ! ете ми се испушти .......... и баш пред одење. :/ не ме ни баци. ми рече не сум само јас? (но одма после тоа ми титна, му се јавив. и .. ете зборевме. и сеа кога беф во бус ми текна да му кажам : Извини многу. и да. САМО ТИ СИ! . но се симмнав од бус. му вртев ми рече брат ми е тука кје те барам покасно. јас сакав да му речам дека јас неможам нон стоп да бидам со него, ете неможам да бегам од школо. си имам свои обврски. а он си свати демек јас од толку мн. дечковци , неам време за него. :/ се чустувувам многууууу виновна. сакам да му докажам? но КАКО? за жал кажаниот збор не се враќа!!! чекам повеќе мислења. и доколку има некоја која е слободна нека ми пише во лична порака. ми треба рамо за плачење .
Кажи му дека си мислела на тоа дека сега баш треба да седиш во школо додека се стават првите отцени, дека имаш обврски, па и не мора секој ден да се гледате.
Ми треба совет од некоја девојка.. ама не можам да го пишам овде бидејки е долго, ако има некој кој сака да ми помогне ке го замолам во инбокс.
Znachi vaka devojki, So dechko mi sme u vrska skoro 3 meseci. Se trgna ubavo..p.s.(druga prilika povekje detali kje vi kazuvam kako pocna) Kako shto kazav se bese ubavo , site tajni si gi znaevme eden den go prashav pass na fb koj mu e ... se zacudi no mi go kaza.. oti pred toa mnogu muabeti imav slushnato deka ima neshto i so druga devojka od negoviot klas.. inaku toj e od mene edna god postar..denes zemav da se uklucham od negoviot profil i vidov deka go ima smeneto.. no istiot pass mu ostana na e-mail-ot i preska mu se javiv i go prashav koj e problemot zoshto go smenil... i mi veli : pa vide se shto trebashe ..vide deka nema nishto i go smeniv... a jas od preku tel i zgora na toa mi vika smeni si go i ti ako sakash i mu vikam da znaesh go smeniv i mi vika e dobro.. PLSSSS devojki kazete mi sho da pravam dali da zapochnam raspravija poshto momentalno chashata mi e preliena [mod-kirilica:l13do5a4][/mod-kirilica:l13do5a4]