Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    :hai: Знаете дека баш и не обожавам да прашувам за совет,и многу ретко прашувам,и чисто онака,ми треба ваше мислење.

Со момаков сум доста долго 8) Значи тој ми е нешто најидеално,висок,кошаркар како мене,убав,со убаво тело,а во карактер многу добар и внимателен. Од различни градови сме,се гледавме само на викенди,и само јас одев кај него,дека имам роднини таму :D Ме чекаше,ми викаше да ме чека,абре какви планови и филмови си имавме,да ви кажам ќе се чудите ...Ама и вие знаевте колку бев среќна тој период :wasntme:

И еднаш не можев да одам кај него дека ми се слоши,и си се вратив. И од тогаш,тој почна да ме одбегнува,престана да ми вика дека ме сака,и го прашав што му е,ми рече немал воља веќе. Тешко му било,го јадело се одвнатре. И му викам,ако ти треба време,ќе ти дадам само ти опорави се. И тој почна да го тупи со тоа како тој мене не ме заслужувал и како најдобро било да раскинеме. И тогаш му напишав цел реферат дека јас го сакам,и дека се ќе помине.

јас би се помочкала од радост некој нешто такво да ми пише.
    Но се чувствувам како во последно време само јас да се трудам,и тоа ептен ме боли. Сега му чекам одговор.

Ако сака некоја да ме посоветува,нека пише лп,а не тука. Нема да видам,како што сум расеана периодов :D

2. mimitka

mimitka Активен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    3
    PeaceLoveBasketball » da ne se lutis ama on saka da raskinete ,cim ti rekol ne e do tebe do mene e ,ne te zasluzuvam bla bla.ostaj go najdi si dr so "ke go zasluzuvas" eee ova maskive sve udreni vrtat nekoi igrii samo.

3. Macushkaa

Macushkaa Нов член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    155
    Остави го некој период..после времето ќе покаже.. ако вистински те сака нема да те напушти ;)
    (истово лп)

4. malechkooo

malechkooo Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    9
    Двоумење

Ќе ве молам за помош.. вака јас со дечко ми сум во врска веќе 8 месеци.. ама не го сакам веќе..друг сакам.. со дечко ми многу често се караме. а жал ми е да му раскинам.. ни двајцта не знаат дека имат иста девојка.. во послениот месец многу го заскав другиот.. и кажете ми што да правам?? јас решив да му ја кажам вистината на дечко ми.. мислам треба да знае.. што мислите ВИЕ? :)

На the-girl1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nepoznata33

nepoznata33 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Напушти го првиот но кажимуја вистината ја заслужува.Како велат си закала втор затоа што љубовта не е чуство кое сеуште постои кон првиот

На malechkooo му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CinDereLLa.1

CinDereLLa.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    2
    Раскинавме..но што понатаму.. ?

Па вака...пред неколку дена раскинавме со дечко ми..Многу се сакавме...јас уште го сакам,но не сум сигурна дали и тој ме сака..веќе неколку пати имам пробано да го заборавам,но не оди...многу се каравме..а пред неколку дена тој наеднаш се промени...ми се наљути за нешто што ни јас самата не знам...го прашав зошто ми се љути,но не ми одговори..почна да се понаша...и повеќе не е ништо исто...им пишува на сите девојки,коментира и слично.а така да не зборуваме што можеби прави...два пати пробав да го омекнав,и прегазив преку гордоста,но за џабе..ништо не се смени..повеќе не ни контактираме..вчера цел ден ништо.. ниту пак денес..исто така пред некој ден ми ѕвонеше скриен број...другарка ми мисли дека тој е ..јас се јавив повеќе пати,но ништо не зборуваше...ве молам помогнете ми што да направам и како најбрзо да го преболам... благодарам однапред.. :*

7. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.289
    Се мувам со едно машко некаде 3месеци, ме има запознаено со сите другари, секогаш ме претставува пред сите и се гледаме во викенд бидејќи учи во друг град и некогаш кога ќе е дојден и во другите денови, но работата е во тоа што ништо ми нема спомнато за врска нешто, а веќе помина време, во почетокот сакав да прекинам оти ми беше досадно и не сакав дасе обврзувам, ама сега не знам некако пчна да ме привлекува и сакам да бидам со него, ама пак тој ништо не презема. Ме интересира ваше мислење дали стварно сака да биди со мене по ситуацијава ама пак време помина 3месеци, или пак така само се мавта со мене да речам искористува.

8. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Според мене, не е искористување ако и двајцата сте задоволни. Тој не добива ништо повеќе за разлика од тебе.. :)
    А сега да ти одговорам, јас со сегашниот ми дечко, се мувавме 6 месеци пред да се фатиме,и еве сега сме во 2 годишна врска :) Можеби се плаши да не му се здосади кога би биле во врска, можеби му е страв да не си го смениш понашањето, можеби не е спремен за врска, толку да се врзе за некого и слично.. можеби сака само забава... тоа тој најдобро си знае :) почекај уште некое време, види како ќе ви оди, па ако имаш храброст, за некој месец,ти спомни му врска, што има везе :D

9. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Потребен ми е совет.
    Си пишувам со едно машко 3 месеци! За овие 3 месеци чат-пат се гледавме во чаршија, се поздравувавме, си разменувавме по некоја реченичка и толку. А на фб си праќаме :* , те сакам и такви некои ствари. Се свиѓаме и 2та, и стварно не знам зошто детево толку долго чекаше да ми рече да испаднеме. До сега се случило многу пати да рече на пример, еј да испаднеме нешо вака нака, ама овој пат се договоривме кога да се случи тоа.
    Е сега потребен ми е совет, како да го задржам? Не сакам да го изгубам :sweat:
    Некако го засакав, може станав зависна од него :?:
    Еве ќе се измуваме, и после што? Што ако не сака повеќе да испаѓаме? Јас би сакала да бидам со него подолго време, да правам некој муабет? Како да имам подолга врска со него, зошто стварно ми значи ? :worried:

-ве молам посоветвајте ме, ќе полудам веќе , само на ова мислам :doh:

10. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Не знам која генерација си, меѓутоа ете сте се договориле да излезете и излезете. Однесувај се природно биди она што навистина си без преправања и маски, едноставно остави ги нештата сами да се случуваат. не го напнувај премногу,не му оставај впечаток уште на првата средба дека толку мн ти значи, биди по малку таинствена и тоа што треба да се случи ќе се случи.
    Не се обидувај по секоја цена да го задржиш, затоа што вие сеуште доволно не се познавате, подобро запознајте се, па потоа ќе видите како ќе се одвиваат нештата.
    Поздрав и со среќа! :)

11. luncika

luncika Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    171
    Еј ти благодарам на советот! Имав порано еден дечко, и од кога се скаравме, паднав во депресија,буквално! Само на него мислев, не зборував со други, цело време плачев дома, не испаѓав, не јадев...
    Сега сакам со овој да успеам, зошто мислам дека тоа е можно, тргнувајќи од тоа дека си пишуваме 3 месеци би требало да се слагаме и во живо нели..
    Не знам што би правела ако го изгубам :x нема да можам да продолжам со некој друг. :?:

12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    здраво редовно ја следам фемина но досега не сум пишала нисто јас имам еден проблем, се надевам дека ке добијам некој совет од вас било и каков да биде, бев во брак 5 години имам и керка 4 годинки, бракот ми беше жива утка, секој дневни проблеми со сопругот не покажуваше никаква лјубов кон мене, нонстоп беше искочен, често ме пракаше да седам кај мајка ми животот ми беше пекол. Nа крајор неможев повеке да издржам и се разведов.E сега еден негов не многу близок пријател сака да има врска со мене знам дека ме сака и дека ке бидам срекна со него, го прифака и моето дете. I ако знам дека ке бидам срекна и дека конечно ке си го средам животот мислам на тоа дали и колку ке го повредам бившсиот сопруг и како тој ке реагира на тоа. Bерувајте да не ми бесе толку тешско да одлучам што да правам немаше да пишам, некој од вас може ке ме осудат некој не но ке ви бидам многу благодарна за секој ваш искрен одгоовор, дали да си го средам жзивотот или да ја пропустам оваа прилика да не го повредам оној што мене ме уништи ви благодарам за одвоеното време. поздрав :)

13. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    972
    незнам баш колку е паметно ова, сепак се работи за пријател на бившиот сопруг, сеедно дали е близок или не. али ако мислиш ти дека нема да имаш проблеми, дека ќе си го средиш животот.. :) пробај.. мада биди спремна и на многу прерасудиии од луѓето!! сепак не се битни они, битна е вашата среќа! се најдобро :*

14. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Самата викаш дека тој тебе те уништил во тие 5год. па зошто сега се двоумиш дека би го повредила со тоа ако започнеш нова врска,без разлика дека е негов познаник.
    Ако ти го правел животот пекол значи дека не те сакал а според мене не можи да го повредиш со тоа што ќе влезиш во нова врска кога тој не чуствувал ништо кон тебе(ако не чуствувал) пошто немаш пишано за тоа.Единствено што може да му пречи на некој како него што правел пекол во бракот е тоа што ти ќе бидеш среќна.
    Мој совет ти е да не си ја прокоцкуваш шансата што ти се пружила зошто секој на овој свет заслужува да биде сакан и обсипан со внимание па нормално дека и ти тоа го сакаш кога ти се покажала таква шанса зграбчија со двете раце и не ја пропуштај,за некој како тебе со таков несреќен брак заслужуваш понатаму да бидеш среќна во животот и да можеш полесно да ги заборавиш тие пропаднати 5 год.
    Не се секирај што ќе мисли тој доволно време си потрошила на него сега мисли малку на тебе ;)

15. mjauuuuuu

mjauuuuuu Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    65
    јас незнам зошто воопшто мислиш на тоа дали ке го повредиш ПА ДАЛИ ТОЈ КОГА БЕВТЕ ЗАЕДНО МИСЛЕШЕ НА ТОА ДАЛИ КЕ ТЕ ПОВРЕДИ секако дека не затоа што ако мислеше вие сеуште ке бевте заедно ама тој мислеше само на себе него да му биди убаво .Можеби ке ти звучам себично ама мислам дека сега пред се треба да мислиш на керка ти и на себе доста имаш претрпено во животот па нели секој заслужува втора шанса па зошто самата на себе не си дадеш втора шанса во животот и да бидеш срекна и сакана како и сите други.Нмој да мислиш дека ако тој би имал шанса да биде со друга би мислел на тебе на тоа дали ке те повреди туку веднаш би заминал со неа тој немислел ко требало па сега.Уживај си во животот бидејки премногу е краток за да мислиш на другите дали ке ги повредиш или не и што ке речат другие додека ти им угодуваш на другите твојот живот ке помине.Срекно и се најдобро :*

16. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    додека бевме во брак никогаш не покажа дека ме сака, сега од како јас решив да ставам крај на тој брак кажува дека ме сака и слично, ви благодарам на советите доста многу ми помогнавте во одлуката сепак овој пат нема да избрзам несакам пак да бидам повредена позз до сите вас :*

17. Ellycka1

Ellycka1 Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Znaci zaedno bevme 2 ipol godini... imase eden mesec kao ne osekav deka me saka,deka se trudi okolu mene...i imav potreba od nekoj barem muabet da napraam.... i izlegov so eden ama uz muabet i se smuvavme... i bivsiot dozna... go napraiv toa ama mnogu se kaam... mnogu... sakam da go vratam... mnogu go sakam... kako??? mi treba pomos??? neznam sto da praam... ne sakam sve da se zavrsi...mi treba,go sakam premnogu,sve bi napravila samo da go vratam.kazete mi nekoj sovet... :(((
    [mod-kirilica:v1y8t6p7][/mod-kirilica:v1y8t6p7]

18. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Go varav :(((

Не си морала да отвориш нова тема.разгледај,има други теми кај што можеш да побараш совет.
    Инаку сама си згрешила.Требаше да го извараш за да сфатиш дека го сакаш?
    Некои работи сфаќаме колку ни значат,откако ќе ги изгубиме.Така е во твојава ситуација.
    Најубаво би било да разговараш со него и да бидеш искрена.Да си признаеш дека си згрешила и ако може да ти прости.И не заборавај да се ставиш на негово место,како би ти било тебе кога он би те изварал!?
    Во многу тешка ситуација си,според мене.
    Се надевам дека се ќе биде добро :)

19. betmenka

betmenka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    17
    Мојата другарка се соочи со речиси ист проблем и успеа да се смири. Најпрвин нон стоп го бараше и му кажувасе дека се кае, дека се ќе направи за да се смират, но без резултати. По некое време се договори со еден негов другар да го побара него и да му каже дека итно му треба нешто и веднаш да дојде во еден парк, и таму наместо другарот се појави таа, му даде едно мече на кое пишуваше те сакам, и на него прикачено едно ливче во кое пишуваше во стилот "никогаш не те изневерив емоционално, и нели секој греши во животот па и јас згрешив барам прошка натаму си е твое" му го дала "подарокот" само и без збор си заминала , и по некое време мислам дека помина месец тој ја порара. Па размисли за овој случај можеби ке ти помогне :)))

20. Miamore

Miamore Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Mi treba sovett?

Znachi idevme so dechko mi 2 ipol godini, pred nelku dena se skaravme i toa chisto za gluposti so se vika misli deka idam so nekoj drug bidejki e mnogu ljubomoren a toa nema vrska.Togash koga se skaravme posleden pat koga se slushnavme me izvregja sho nemozev da podnesam, potoa mi dzvoneshe no jas nemozhev da mu prostam, duri mi dojde i na vrata da mi se izvini. Sega za vikendov bev na edna zabava i tamu imashe eden sho mi se pushtashe no ne izlegov bidejki vrska od 2 ipol godini ne e lesno da se zaboravi i se toa a toj misli deka sum izlegla so nego bidejki imashe nekoi sliki ama samo obichni sliki nishto povekje od toa. Kazhete mi shto da napravam da mu se javam ili da ostavamm taka kako sho e toj da mi se javi? Ve molam kazhete mi nekoj sovett??