Поработи на својот каракер,преиспитај се,поразговарај со блиска личност и побарај совет-од некој кој добро те познава и потруди се да ги смениш нештата кои ти штетат во односите со луѓето и машкиот род.
Сите велат... ма кои се тие да ти кажуваат каква си? Немој да дозволиш врз основа на туѓото мислење да го градиш твојот карактер. Разговарај и биди со луѓе кои те почитуваат - родителите/брат/сестра. Обиди се да им се довериш на нив, бидејќи со сигурност тоа се личности кои ти мислат се најдобро. Сите ние имаме некаков карактер. Сепак, истражи се себе си, дознај повеќе работи за себе - што сакаш, што те прави среќна... И престани да се грижиш што другите мислат за тебе. Сите ќе те гледаат различно, најбитно е со какви очи ти се гледаш себе си. А што се однесува на љубовните проблеми, претпоставувам дека ги имаш бидејќи немаш ни малку самодоверба и никакво почитување спрема себе. Се додека е тоа така, нема да успееш да најдеш партнер кој ќе те сака доволно, зашто мора да научиш најпрво да се сакаш и почитуваш, за другите да го направат истото.
Знаеш...и јас порано вев како тебе,кога прочитав што си пишала одма се пронајдов.Исто се мачев и патев.се додека еден ден си станав одвратна на себе,не се поднесував и реков дека повеќе неможам да живеам со тоа темпо на живот.Никогаш од тој ден натака не се ипонашав некому и сменив се на себе:од изглед,однесување,размислување се.Сега сум среќна имам дечко кој полека полека за година дена ме опраи,не да ме спушти на земја и ми ги отвори очите.Сега ми е битно да сум убава и привлечна само за него и да ги немам повеќе истите проблеми.
дали би можела да го освојам повторно ? Епа вака .. јас сум нова на форумов.. ама ми треба еден совет. Со дечко ми сме заедно 11 месеци.Преубо ни е заедно.По цел ден сме заедно.Преубо ни поминува времето заедно.И настана мал проблем.Раскинавме со дечко ми една недела не се гледавме воопшто само се слушавме на телефон а за таја недела дури бевме скарани јас се мував со три машки. дечко ми разбра и се лути оти сум го напрајла то. ми викаше дека сум го изневерила(иако јас не мислам дека тоа личи на изневерување) после толку молење од моја страна некако се смиривме. се гледаме онака, одам кај него дома се е исто како порано само шо сега не одиме.Јас му ветив дека че се сменам и дека че заслушам да се врати кај мене.и сега сакам совет како да го освојам повторно ?
Не да се многу, премногу се. Ти биди среќна ако цело време од остатокот од врската не ти префрла за ова. Веројатно си премала, па ти лета акалот, ама ќе ти слета еден ден, не се сеќирај. И да, изневерување е, и не знам што да направиш бидејќи никогаш не сум се нашла во ваква ситуција, за среќа. Алал да му е на дечко ти што не те баталил, тој изгледа многу те сака, а ти, баш не би рекла според однесувањето твое. Треба многу да направиш за да го залсужиш, но најпрво да станеп свесна дека си изневерила и дека си виновна, со вакво однесување “Па јас ништо не направив“ нема стварно ништо да направиш
Дечкии не можам веке да кријам .... сеуште го сакам бившиот (тој тоа не го знаеше, но можеби претпоставувал). Го немам видено 1 месец, а веке почнува да ми фали и тоа многу ми фали. Знам дека е погрешно ама морам да го видам инаку ќе полудам .... Што да правам, како да му се приближам со оглед на тоа што претпоставувам дека тој не сака да ме види?
Почекај. Биди трпелива, не избрзувај. Ако тој има се уште чувства за тебе, тој ќе те побара. Сепак, бившите треба да останат бивши.
mesec dena sum so tipov, i nikako ne znae da naprai asalen muabet. koa kje se vidme se e okej, najfin e na svet, ama koa praime muabet na fb edno drugo se kurchi ko lud. iskreno se umoruvam koa praam muabet so nego, posho ne ostavam negov zbor da e posleden. mu imam kazhano u lice da si go popravi odnosot ama nishto od toa. nekolku pati sum sakala i da go shutnam, a od druga strana ne sakam da se otkazhuvam tolku lesno. [mod-kirilica:261rtxrg][/mod-kirilica:261rtxrg]
Premnogu se kurchi Што си ја силуваш и твојата и неговата психа?Еден месец сте заедно и неможете асален муабет да направите на фејсбук а во живо можете??? Или батали го фејсбукот или него Се шалам,чим не ја бива и тоа уште првиот месец,чао пријатно.
odam so devojka mi skoro 2 i pol godini. vo posledno vreme sto i da ja prasam za se mi se razvikuva, i mi veli deka sum bolno ljubomoren... eve vas ke ve prasam za vase mislenje... ke vi ja kazam denesnata slucka??? taa patuva so uste 2 koleski i 2ca kolegi na fakultet, deneska koga si trgna od fakultet mi se javi na telefon, i vo pozadina drugite se smeskaa i kako da mi se slusna deka nekoj ja narece srculce, i jas ja prasav so koj e, koj tolku ja narekuva taka , a vo isto vreme i rekov koga ke stigne doma da mi se javi - vo smisla deka mozebi i e nezgodno da mi odgovara pred niv *(za koe smetam deka postapiv pravilno i fer)) i bidejki ne me drzese srce dali toa se e odnasalo za nea, ili ne, i pisav poraka da mi pises SMS i da mi kaze sto e kako e,.... taa nisto, i koga stigna doma mi se javi i me napravi lom, vo smisla STO TI E TEBE< TI SI BOLNO LJUBOMOREN< TI SAMO SI IZMISLUVAS> KAKO NE TE E SRAM, i sekogas koga ke se skarame za nekoi vakvi raboti, mi veli deka sum za psihijatar, deka ke si najde podobra prilika, deka saka da proba so drug i slicno pa luge, pa jas sum samo covek so saka da prasa, da znae, a ne nesto drugo.... epa vie luge dali mislite deka toa e ljubomora, ili samo prasanje upatena do sakanata licnost, bidejki i taa da se e naogjala ili bilo koj na moe mesto, normalno deka bi prasal KOJ < STO I KAKO. sekako deka ako ne ja prasam nea, koj drug bi prasal//..... se nadevam deka me sfativte.... ve molam za vase mislenje [mod-kirilica:240efwdf][/mod-kirilica:240efwdf]
Mило мислам дека време е да си најдеш друга девојка...Nезнам за другите феминки ама мене ова така ми личи ако неубаво се однесува ти се дере и сл очигледно дека не те сака бидејки јас ја користам секоја можна прилика за да бидам нежна со дечкоми и да му докажам колку ми значи па уште да ти вели дека си за психијатар ооо па не треба така да дозволуваш а згора на се и ти вели дека сака да проба со други машки оцчигледно дека на типката не и е доволно да си добар со неа и да и пружаш љубов па така идиотски се однесува а сигорно и веке почнача нешто со со некој друг и затоа со тебе така се однесува верувај ми....сигорно постои уште некој друг во нејзиниот живот бидејки сигоурна сум дека порано не се однесувала така, сепак се надевам дека јас не сум во право тоа беше само моето мислење и дека ке си го решите проблемот во најблиска иднина..позз
devojki,ako ste srednoskolki ili pomali ili malku pogolemi,ke vi dadam sovet sto vredi mnogu veruvajte povozrasnite ke se soglasat so mene..vo tie godini seriozni vrski ne vi trebaat...zapoznavajte mnogu luge,druzete se i sekoe zivotno iskustvo pametete go dali e vase ili tugo,zatoa naglasuvam druzete se .steknete iskustvo i ponataka lesno ke prepoznaete dobar i los covek.i na iskustvoto ke mu najdete primena vo vasiot zivot. eve i jas fala bogu se sredivme malku so maz mi..stignavme i do ostavanje...ama svativ ne e cel svet okolu mene..tuku samo semejstvoto. [mod-kirilica:3b1ch7rr][/mod-kirilica:3b1ch7rr]
Навистина однесувањето на твојата девојка е некултура (прости ми на изразот) или незаљубеност Колку повеке и даваш значање и внимание таа е погруба Јас мислам дека мегу двајца треба првенствено да постои доверба ,взаемно поштовање искреност па потоа љубов Сето ова таа го нема За промена и тест почни ти да се однесуваш како неа па да осети какво е чувството Навредливите зборови се доволни за да сватиш дека не е вистинската Што би било ако еден ден се земете и што мислиш како ке те нарекува кога сега ти се заканува дека и ке те остави што значи дека ти си сретнат по пат со кој ке помуабети и ке продолжи Превземи нешто врската не ви е како што треба а и запомни не е единствена на светот Се може да се преболи но не дозволувај да те омаловажува и да се однесува како кралица без круна Можеби бев погруба прости ми но воопшто не ми се допадна нејзиното однесување во случката што ја опиша Ако те нешто навредив прости Поздрав
Прво прашање колку време сте заедно?Единстевно нешто што и мене би ми било голем проблем е фасбукот да да коментира на девојка со тоа мене ке ме погази и плус контактира со нив едниствено што можам да кажам дека оладил од тебе ... да го преболиш едноставно не му врти не му кревај ако ти врти и тоа е тоа нема голема филозофија тука и крај биди во друштво со другарките и во мементите кога ти е тешко јави и се на другарка и искажисе одколку да му се јавуваш имај достоинство..
Колку шо можам да приметам, ти си сеуште млада, животот е пред тебе, немој да си се нервираш за глупости зошто понака ќе следат вистински работи за нервирање. Немој времето да си го трошиш на луѓе кои не заслужуваат. Лично јас мислам дека треба да продолжиш без него, но ти најдобро си знаеш шо сакаш, и шо треба да напраиш. Во секој случај таму некаде секогаш ќе постојат други момци кои би сакале да бидат дел од твојот живот.
Како да го натерам дечко ми да не мисли дека зависам од него , да не мисли дека не можам без него ( секако не можам ) само сакам да го натерам малку повеќе да ми обратува внимание, за жал немам другарки и пријатели со кои да излегувам , има монотонија во нашата врска подолго време а не знам што е проблемот , не зборуваме многу , не сме мн блиски а во врска сме 5 год ве молам за совет
Па мораш да почнеш да се дружиш со некој друг за да сфати дека можеш и без него.Затоа што вака што и да направиш,со некоја постапка може погрешно да те разбере па да си направиш непотребни проблеми.А и ако веќе сте во врска 5 години мислам дека неможеш тоа да му го докажеш така лесно.Веројатно многу убаво се познавате еден со друг,па така и он знае дали и колку можеш без него.
zdravo ja imam eden problem i ako mozhe da mi pomognete se gledav so momche edno 3-4 nedeli i posle toa doznavam deka on ima zhenska i mu vikam nego i on mi vika ne meshaj drugi demek za tipkava shto odi i ja okej demek i povtorono me vika da idam da se vidime kazhte shto da pravam dali da idam....pozzz