Ти самата кажуваш како тоа е единствената ваша заедничка и топла вечер, а од друга страна изгледа како да го оправудуваш тоа. Поентата ми е: дали си сигурна дека се работи за утакмица или пак за изговор?[/quote] Знам дека е страстен навивач на МЗТ,ама можеби некогаш и би го искористил тоа за да направи нешто друго,незнам... Затоа што не верувам дека ќе сака да дојде,затоа што кога правевме муабет да идеме на зимување заедно,му реков дека моите би сакале да знаат со кој човек ќе идам(затоа што никогаш до сега не сум била),во смисла да го запознаат и он многу бурно изреагира на тоа,као запознавање нема шанси,покажи им слика нека ме видат.А и јас никогаш до сега не сум донела дечко дома.[/quote] „Покажи им слика!“ Дечкото има 25 години. Да се притресува од едно запознавање со родителите мене ми е смешно. А што се однесува на утакмицата и мојот предлог да го изненадиш, не го гледај тоа како на наметнување, туку изненадување.
Јас мислам ако го изненадиш и му се појавиш на врата ќе му дојде малку во повеќе. Во право се девојките. Машките се луди на тема спорт ние па сме луди на тема мода,шминки,шопинг. Секој со своите интереси,шо бива ако ти каже не сакам да се видиме ќе одам на диско во друг град со друштво? Пушти го малце. Се во свое време. Он на некој начин индиректно ти кажува и покажува не сакам сеа за сеа да се запознаеме со родителите. И зад тоа може да се еден куп причини-не значи дека проблемот е во тебе. Имај малце трпение, некој носењето на женска дома може да го гледa на многу поразличен начин од тебе.
Луѓе, што се случи со спонтаноста и искреноста (кон самите себе)? Стануваме резервирани, исплашени да не направиме грешка, да не се наметнеме некому. Си ја губиме индивидуалноста со тоа што дозволуваме општеството да ни наметнува некои стереотипи за тоа какви треба да бидеме. Девојките треба да се луди по мода, шопинг..., а момците по спорт. Па, не е се така површно како што изгледа или е?
Една недела не е малку. Најдобро би било ако се договорат да се видат и да разговараат. И нека одбегне да разговара за проблемот на фејсбук, може само да ја влоши ситуацијата, според мене. А и тоа е голема промена од толку гледање и слушање без причина да се сведе на една недела без скоро никаков контакт. Мора да постои причина, можеби нешто што се случило кога бил во другиот град.
Truthful.Lies Ако се однесува на мојот коментар не требало толку буквално да го разбереш Во овој случај не е работата-страв да се наметнеш на некого,според мене е почит према другиот за неговите избори и одлуки. Ако ти така си одлучиш-да бидеш сам една вечер заради твои интереси-во овој случај спорт според тебе нема ли да е наметнување и покрај тоа шо сум те замолила да ми се тупнеш пред врата? Не е страв,почит е. Разбирање. Затоа што има две личности во врската-два карактера. Изненади го,ама кога веќе ти е кажано сакам да сум сам,кога веќе знаеш дека он смета дека е рано за запознавање со родители-заради Х причини-а ти пак правиш спротивното-тоа е игнорирање на мислењето на другиот и правење како ти сметаш и сакаш. Ти ако сакаш се да се гушкаме и да сме заедно,јас може сакам да имам време и за себе. За добар филм,книга,списание,интернет и шо ли уште не. Тоа за шопингот и за спортот беше пример,затоа шо кај помладите најчесто тоа се интересите. Тебе ако запознавањето со родители ти е онака и не го сметаш за поголем чекор за мене може е поразлично,за мене и моите родители запознавањето со партнерот може да значи нешто друго. Не си сам во врската,ако нема компромис и мислиш само на себе не ти е на арно работата
Интересно. Се работи за почит, се со гласувам, многу е битно во една врска и двајцата да се почитуваат меѓусебно. Но, мислам дека гледаш многу еднострано на случајов, бидејќи тоа е одлично што девојката не сака да се наметнува и тоа што ги почитува неговите потреби и желби. Но, од друга страна дали е почитување кога некој кришум те внесува дома кај него? Зошто има потреба да ја крие, нешто и недостига?
испаѓа како на некој начин да сака да ме скрие,како да се срами од мене Не сме седеле до сега со негово друштво,еднаш случајно се сретнав со 3ца другари,ме запозна и тоа беше се.За разлика од тоа,јас вчера договорив кафе со моја братучека и дечко,претходно бевме кај моја другарка на гости,седевме со моите другарки. Он сам има искоментирано дека се ни е супер само ни фали уште еден пар за шетање.Има другар на кој девојката летово му беше во америка и сам коментираше: „Само нека се врати ххх од америка и ќе си шетаме со нив“ , епа ххх се врати веќе месец ипол е тука,а ние ни едно кафе не испивме заедно,а не па да шетаме некаде..
Луѓе ај помош, итно ми треба!!! Веќе подолго време се шмекаме со еден дечко.. ...по некоја си случајност една заедничка другарка у понеделник ке не запознае. АМА типот е малце поише чуден, барем така ми го опишаа. Превише бил затворен и стегнат, ама кога ке се опушти бил многу срцкаст. А јас сум си ептен зборлива и опуштена... ама у оваа ситуација стварно незнам како да постапам, а типот ми е стварно битен да си го освојам ! Ми треба помош и некој совет околу тоа како да го опуштам за брзо време, ако сте имале искуство со такви, како побрзо да се зближам со него,некоја тема за добар разговор, било што... Фала ви однапред!
Ти благодарам.. ќе го послушам твојот совет..иако до пред неколку дена контактиравме,.. ти благодарам уште еднаш
Точно така.се согласувам со тебе.. и да постојат..но моментално не сакам некој во мојот живот.. како и да е..многу ти благодарам!
Sto da pravam? Znaci vaka, ke pocnam od pocetok.. So decko mi , sea bivsi, bevme zaedno 4 meseci zaedno vo mk.. Vo Agust mesec jas morav da se vratam, bidejki sum vo stranstvo.. Krajot na sepremvri nie raskinavme, jas mu raskinav, bidejki imav problemi so doverbata, nikako ne mu veruvam.. Pred eden mesec si bev vo Mk se vidovme pravevme muabet i pominavme edna vecer zaedno, imavme seks.. Neznam, mi e ubavo srekna sum dodeka sum so nego.. O kako raskinavme toj postojano mi pisuva, javuva i postojano place, neznam sto da napravam.. problemot e vo toa sto moite ne mi dozvoluvaat da sum so nego, a i nema da se videme edna godina.. a toj e bolen ima problemi so srceto i celo vreme mi kazuva kako mu bilo tesko bil na bolnica i ima povtorno problemi i deka seto toa e bilo od nervozii.. jas se osekam mnogu glupavo , kako da me obvinuva mene za toa sto mu e taka i postojano zbore deka ke mu bide nesto.. postojano e doma na net i postojano placee.. neznam sto da napravam, neznam kako da postapam, a mislam deka seuste custvuvam nesto nego
Според мене тој се обидува да ти навлече грижа на совест. Не знам која му е играта, што сака да постигне, дали да дојде кај тебе во странство или нешто друго, ама овој однос мене не ми се свиѓа. Ако јас некој сакам нема да го загрижувам со моите здравствени проблеми, ќе се обидам максимално да го растеретам, ќе направам да се осеќа убаво додека е со мене а не да му плачам за здраствените проблеми. Која е причината за твојата недоверба? Те изневерил? Те излажал? Што? Погледни си ги своите и неговите постапки, ако навистина мислиш дека те сака дај му уште една шанса, но ако мислиш дека те малтретира со своите монолози онлајн за неговото нарушено здравје, зошто да си губиш време и да се јадосуваш? Мене не ми се допадна неговиот однос, она што се обидува да го направи за да те придобие, кажувајќи колку е болен.
Незнам како да постапам... Здраво девојки! Тука сум за да ви ја раскажам мојата приказна, а и воедно да ми дадете ваш совет и мислење. Се започна вака.. Јас и тој одиме во исто школо и сме иста генерација. Се познаваме 3 години, и сите овие три години сме само пријатели. Тој е најубаво момче во цел град. И сите девојки, дури и надвор од нашиов град се луди по него. Преубав е! И што е најдобро, преубаво се понаша. Тој е се што една девојка би посакала. И сите овие три години, тој ме има побарано за девојка, но јас некако си велев :"Ех, од кога сме другари. Плус е малку женкар, не бива сега да одам со него." А и не ми се свиѓаше толку.. Но, се се измени откако тој им кажувал на своите другари дека сепак многу му се допаѓам. А се ближеше и екскурзија, тридневна. И можеби една недела пред екскурзијата, цело време ми покажуваше, коолку многу му се допаѓам. Јас некако не верував во тоа, но си реков, ајде ќе видиме, можеби не е женкар, можеби ќе почне да ми се допаѓа. Дојде екскурзијата, но, пред неа, имавме дома некои проблеми..татко ми беше во затвор...и добро, сето тоа се заврши.. и таму некако бев многу напната и нервозна.. Си викав: „Сега несакам дечко. Да одам ли со него? Ќе ме откачи после ова одма...“.. и цело време некако се расправав со него таму. А ЗА МНОГУ БАНАЛНИ РАБОТИ.. као демек ќе речам „одам до овде“ и он ќе ме задева „а кој те праша“ и јас ќе почнам да му одвраќам и тој мене и така од зафрканција стана поголем проблем. А ВСУШНОСТ ЈАС СЕУШТЕ НЕЗНАЕВ ДАЛИ МИ СЕ ДОПАЃА ИЛИ НЕ. МИСЛАМ, ОДАМНА СЕ ЗНАЕВМЕ, АКО СЕГА ДОШЛО ДО ТОА..ПЛУС И НЕМОЖЕВ ДА РАЗМИСЛУВАМ ЦЕЛО ВРЕМЕ ЗА НЕГО..БЕВ ПОВЕЌЕ ПОТРЕСЕНА ОКОЛУ ТАТКО МИ. И често се расправавме..не се смувавме, тој не ми ни рече, нити се потруди. Знаев, дека нормално, си го заврте грбот.. кога се вративме дома, сфатив дека уствари сум МНОГУ ЗАЉУБЕНА ВО НЕГО.. по два дена, се потрудив да разговарам со него.. да му се извинам, дека бев хистерична.. да му кажам дека баш животот и не ми беше во ред.. да му објаснам некои работи.. да му кажам дека го сакам.. и можеби ќе ми простеше и ќе бевме заедно.. Само што го побарав..неговиот најдобар другар ми кажува дека тој има девојка. Е тогаш, готово! Знаев дека не ме сака! Знаев дека ако ме сакал и тоолку многу колку шо ми кажуваше на екскурзија, ќе немало да има нова! ... По две три недели од ова..незнаев дали сеуште е со девојката.. односно, знаев дека тој има чусвства спрема мене.. нашколо постојано бевме заедно.. се трудеше некако..знаете, некој кога ве сака како е! Решив можеби пак да се потрудам околу него.. можеби ќе и се скараше на девојката и.. ќе бевме заедно..И само што помислив да му речам да разговараме...една моја школска ми кажува дека се мува со него, односно му е љубовница, ама дека никој не знае..ИДИОТ! ОД КАЈ ИМА ДЕВОЈКА, ИМА И ЉУБОВНИЦА, И МЕНЕ МИ ИЗЈАВУВА ЉУБОВ? ХАХ, УСТВАРИ СЕ БИЛО ЛАЖНО ОД НЕГОВА СТРАНА!!!! УШТЕ НА КОЈЗНАЕ КОЛКУ ДЕВОЈЧИЊА МОЖЕБИ ВАКА ИМ ПРАВЕЛ.. Јас се откажав од него! Ја изгубив целата почит кон него! Ама се правев наудрена! Му реков дека имам момче. Му реков дека животот ми е супер. И целата се однесувам нормално и демек ПРЕСРЕЌНО пред него. За да знае што изгубил! Е сега најново! Пред некој ден, бев ослободена од први час.. и немав што да правам и каде да одам, па се шетав наоколу низ школо.. тој беше со неговите другари на едни скали.. и само што ѕирнав да видам дали е и он помеѓу нив, еден негов школски го фатив како покажува накај мене, а тој и сите неговите другари се свртеа кон мене.. хах, ама глупав момент! Ама барем ете можеби некако му значам штом неговиот другар му покажуваше каде сум...а и цело време наоколу ме следат неговиве школски другари.. НЕЗНАМ, И НЕ МИ Е ГАЈЛЕ, АКО СУМ МУ ЗНАЧЕЛА ДОСЕГА... АЈДЕ, БИТНО СЕ ИСПОВЕДАВ НА НЕКОМУ, ШТО ЌЕ МИ КАЖЕТЕ ВИЕ? ИМА НЕКОЈА ОД ВАС ОВА ИСКУСЕНО? ИЛИ НЕШТО СЛИЧНО? МИСЛИТЕ ДЕКА МУ СЕ ДОПАЃАМ, АМА СУМ ЈА ИЗГУБИЛА ШАНСАТА КАЈ НЕГО? ИЛИ МИСЛИТЕ ДЕКА СУМ ПАТЕТИЧНА? Што и да е, кажете ми!
Epa, ako mislis deka i toj te svigja tebe, povikaj go da izlezete. I shtom e takov, malku po zatvoren, nemoj da mu zboruvas mnogu. Kolku si po misteriozna,tolku poveke ke saka da doznae za tebe. Prven razgovarajte, shto mi se dopagja, muzika, sport, kafici, kakvi atmosferi.. nemoj ako toj ti rece "mi se svigja rok" odma i ti "i mene" .. sprotivnostite se pozavodlivi! Bidi opustena i vladej so situacijata. ) Se najdobro!
според мене му значиш нешто,ама пошо си го откачувала и мозе си вика не ќе ја молам цело време....а и мозно е да бркал други колку да те направи љубоморна....види казиму пробај види што ќе испадне...то е мој совет со среќа
Не се согласувам. Баш напротив, штом е затворен, нема да помогне доколку се спротиставуваш на неговото мислење. Уште толку ќе се оддалечи и затвори. Така што, она што и на двајцата ви се допаѓа, ќе ве зближи и ќе го развие муабетот.
Pa neznam, jas zboruvam od iskustvo, ednas izleguvav so eden tip taka malku po zatvoren.. Ne sakaat da bidat tormozeni, kolku shto imav jas vpecatok. [mod-kirilica:ctokpk4f][/mod-kirilica:ctokpk4f]