Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. dodo

dodo Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    27
    Не знам на што сме.. Ве молам кажете како да постапам

Да бидам искрена не знам ни дали темава ми е за во „Врски“ или „Сингл“, али да не тупам многу ќе бидам кратка.
    Се гледам со едно момче кое е постаро од мене 7 години. Не сме во врска, али не сме ни со други, и ни беше одлично, барем јас мислев така. Но пред некој ден почна да ми врти причи у стилот како многу брзаме и не сме спремни за ништо сериозно, бидејќи и двајцата пред брзо време излеговме од сериозни врски, и јас му реков ок сеедно бидејќи ставрно е лабаво нашето.
    Проблемот ми е во тоа што, се до тој ден се беше одлично, и тоа беше како гром од ведро небо. Не дека сега ќе сечам вени ако прекинеме, али да бидам искрена, ставрно ми се свиѓаше и повеќе ми пречи што он не ме упозана, поточно ме гледаше како физички објект, а тоа ставрно ме иритираше.
    И ме нервира зошто како да осеќам дека така изреагира бидејќи мисли дека сум по либерална и слободна од него, а вистината е дека ја така се претставувам бидејќи искрено сум многу несигурна, плус немам никакво сексуално искуство, а тоа он не го знае, бидејќи прво не ни се отвори можност за таква тема сеуште, а и ми беше глупаво да му кажам како на 21 година ја уште сум невина.
    Стварно не знам што да правам, ве молам за совет.
    Од една страна сакам да му се јавам, али не сакам да бидам малава што замара, бидејќи не знам како се дефинираме сега, а од друга страна сакам да видам дали него ќе му текне да ме побара, зошто така кажа, али го нема никаде..
    А ја глупава, не можам да спијам, ми тежи, морам да му кажам, али не знам дали треба, бидејќи не знам дали ќе смени нешто тоа.. :doh:

2. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325

Што е важно зошто така изреагирал, епилогот ти е нацртан пред тебе!
    Откачи го, и не биди „малата што замара“ пред него.
    Толку.

3. dodo

dodo Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    27

Лелее во право си, свесна сум за тоа, али како да сакам да му покажам дека има погрешно мислење за мене, па после да е крај.. вака се чувствувам како егото да ми го згазил :doh:

4. Ph0enix

Ph0enix Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    325

А истовремено, колку повеќе се трудиш и трчкаш околу него, не само што дополнително ќе си го газиш егото, туку и неговото до небо ќе го полниш. :?:

5. dodo

dodo Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    27

Во право си, во право си.. Фала многу, стварно ми помогна :)

6. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137

Тој тоа не го знае, ти рече излеговте и двајцата од сериозна врска а тогаш секако дека не знае за невиноста.
    јас би му кажала .
    бев во слична ситуација за срека помина тоа. Му кажав дека сум невина и беше најсрекниот, но сепак не траеше долго биејки и двајцата не бевме сериозни .. и тој рече го прифака тоа што јас не сакам односи со него бидејки не сакам со некој за една нок да ја загубам невиноста.

7. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429

не дозволувај другите да влијаат врз твојата одлука.. слушај си го срцето..
    нема што да се срамиш од него, ако сакаш да бидеш со него, биди..
    а твоите другарки нема што да се мешаат.. го кажале своето мислење, ти го слушна.. одлуката е твоја..
    мој совет е да не ги слушаш другите... :)

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Не си малата што замара, зашто самата се потценуваш со такви изрази? Од старт се ставаш во инфериорна положба, не чини така :^).

Тргни ги годините на страна, полнолетна си и имаш секакво право да немаш секс на 21 или на 31 година. Ако некому му е чудно нека се чуди, тоа не твој проблем ниту треба од нешто да се срамиш. Ние не ги гледаме девојките по тоа дали имале или немале секс туку дали ни се привлечни.

Си направила голема грешка што си се претставила таква каква не си во реалноста, либерална и слободна не се особини кои привлекуваат најголем дел мажи освен за една ноќ, кај многу ќе имаш обратен ефект. Сакајќи да се претставиш како нешто што не си можеби помислил дека не си материјал за врска.

И покрај сѐ најверојатно не е заинтересиран (без разлика на либералноста) но за мир во душа покани го на уште еден состанок ама сега вистинската ти без лажги и манипупации. Ако не успее ќе се смириш и ќе знаеш дека не е до тебе туку навистина немал сериозен интерес за нешто повеќе.

На kravce, dodo и Ph0enix им се допаѓа ова.
  9. Truthful.Lies

Truthful.Lies Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20

Толку на долго и широко си се обидела да ја доловиш твојата љубов кон Шкорпијата, а сепак толку малку прочитав за вашиот однос, неговиот однос кон тебе.
    Сето ова мене ми изгледа како измачување, физичко и психичко, постојано, како да се повторува една иста епизода, а секој нареден пат тебе ти е се повозбудлива.
    И колку време траат тие мали авантури што ги имаш со Шкорпијата?
    Единствено нешто што можам да го согледам како карактеристика на Шкорпијата е неговото неприфаќање да бидеш со друг, да бидеш среќна без него. Да ти ја уништи врската, и потоа да си замине. Тоа не е љубов, туку егоизам.

На Trajanka95 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Truthful.Lies

Truthful.Lies Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    20
    Би сакала да знам како се губи невиноста за повеќе ноќи, ако не е тајна. :$
    Се согласувам со xman.
    А и една иницијатива од твоја страна за кафе нема да ти го сруши егото. Според мене е тоа така. Бидејќи и јас порано се плашев од срушено его, или да бидам одбиена. Но, со тек на време го надминав тој проблем во моментот кога сфатив дека доколку ги преземам работите во мои раце и направам нешто во врска со ситуацијата, по некое време нема да се прашувам: „а што ако...?“ Тоа чувство на контрола ме направи да бидам посигурна и да не зависам и да чекам на другите.
    Ништо лошо нема да се случи, само ќе бидеш многу позадоволна бидејќи си ги согледала работите онакви какви што се, без да имаш понатамошни сомневања.

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Trajanka95

Trajanka95 Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Да, во право си...
    Тој кога ме нема, а му текне дека му требам.. ќе направи се за да ме добие.. буквално се... Кога ќе ме добие... Ќе ме вивне во облаци, кога сум со него ме прави како да сум најсреќната личност на светот... Ме сака и посакува и тоа не се срами да го покаже, сака сите да го знаат... И е многу посесивен и љубоморен.. Барем таков беше, оваа лето ми се чини дека малку е сменет затоа што воопшто не беше посесивен (а причината е затоа што не се врзавме).

А има и моменти кога ќе заборави дека постојам. Како во моментов, ќе ми се јави, ќе ми пише еден момент, повторно ќе ме направи да ја изгубам главата, и ќе го снема 1-2 недели...
    Или како претходното лето што направи- ме раскина со дечкото, и за 1 недела го снема, и цела недела не се јави а беше во Македонија...

Интензивен е многу... Целата ситуација со него ми е: ВАТ ДА ФАК зошто сеуште му дозволувам да ми игра со чувствата и со мислите така...

Иначе, сите тие авантурички траат не повеќе од 3 недели... можеби и месец во 2010, 2 недели во 2011, и сега 3-4 дена во 2012.

12. pomognetemi

pomognetemi Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    mnogu problematichno

vaka: idam so dechko so e 4 godini pogolem od mene.. arno ama ne e moja vera.. jas sum makedonka on e turchin.. jas sum so nego skoro dve godini ali samo na muvanje.. ali toa muvanje jas si go svativ kako vrska deka sepak 2 godini ne se malku... neznam so kje mislite ama mene stvarno mi e mnogu teshko i neznam so da pravam.. mnogu sum opsednata so nego se praam za nego.. i se praam samo za da bidam so nego.. mene mi e malce sram da prodolzham ama koa vekje pocnav kje dokazham do kraj pa se nadevam deka kje mi pomognete i kje mi dadete nekakov sovet.. jas na nego mu dadov.. ne zatoa so jas sakav tuku zatoa so on sakase.. neznam dali ustavri pravam greshka.. celo vreme se krijam da ne doznaat mojte mnogu mi e losa situacijata ve molam kazete mi neshto ve molam :worried: FALA odnapred :))<3

13. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    Секој има различен став од младите за врска со дечко/девојка од друга религија. Мораме да сфатиме дека и од друга страна тоа не е лесно затоа што ако дојде до подолга врска или незнам што тогаш се си носи свои потешкотии. Лично јас не би се осудила да погледнам дечко од друга вера, не заради предрасуди туку затоа што знам како родителите генерациски наназад размилсуваат. Не само нашите православни туку и оние од другата страна. Сексот сам по себе носи многу, а овојпат ти..не знам зашто да се одлучиш на тоа затоа што тој сакал?! Апсурдно! Среди си ги мислите и прекини на време, во таква врска можеби немаш ни иднина

Плус ти си истото девојче од прееска со аналниот секс така? Дај среди се и олесни си себеси, немај веќе ништо што не сакаш, ништо по своја волја! Притисок за секс само дава знак дека нешто од вашата врска нема никогаш да наликува на бајка

14. pomognetemi

pomognetemi Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    mnogu problematichno

potpolno si vo pravo te podrzhuvam.. ali znaesh shto ? ljubovta e posilna od se.. ni jas nesakam da sum so nekoj so ne e moja vera ali so da pravam.. ednostavno go sakam.. nemoze nikoj da me svati.. go sakam stavrno i se pravam samo za da bide okej:/
    inace da jas sum:/ ushe ednas da te prasam.. nema shansi da sum bremena taka :worried:?
    znam mozebi malce napinjam ama svati me :worried: ne mi e seedno:/

15. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    mnogu problematichno

Не би требало да ти е ништо.
    А инаку искрено не знам каква љубов ти нуди тој за да си волку слепа. Те тера на односи, не си ни во врска..
    Размисли убаво. Не би сакала во очите на родителите да си нешто без вредност заради него, реално не ни вреди да се ризикува, а и колку може да сакаш на 18? Верувај дека кога ќе засакаш ке биде мн другачије, тоа е нешто сосема друго и тогаш ќе си речеш еј стварно,никад и не сум го сакала овој , сум била слепец

16. pomognetemi

pomognetemi Активен член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    mnogu problematichno

:( uffffffffffffffff.. kako i da e sepak fala ti..

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.267
    Допаѓања:
    157.682
    mnogu problematichno

Се воздржувам да кажам тоа што мислам,пошто прописно ќе ми следи бан...

Ама...
    Му дадов не зошто сакав,он сакаше. - те силувал практично. A башка пишала,имале секс,ама не била скината... ахам...
    Се правам за него. - И? Со тоа го стекнуваш законското право да го поседуваш?
    Љубовта е посилна од се... - О мај...
    Многу го сакам,никој не ме сФаќа. - Бу ху... фати литературата и спремај се за матура жити се.

Оди собери се и советувај се со твоите. Не,не можам да најдам мек и соодветен израз на она што ми оди да го кажам во моментов...

Уствари што совет сакаш ти не ми е јасно? Знаеш ли ти која си уопште? Знаеш ли ти шо е животот уопште?! Имаш 18 години и треба да ти е јасно. Толку си лековерна и површна просто би ти го одзела правото да одговараш за себе.

Советувај се со твоите родители и кажи им малку да те соберат.

На Barbie20, WomanInRed, rosebush и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Ej-bi

Ej-bi Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    mnogu problematichno

Дефинитивно родителите мора да допрат до тебе! Потполна согласност!

19. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    mnogu problematichno

само се прашувам ако вака мислиш за овие прашања се мислам дали си едуцирана за бременост и сексуално преносливи болести оти тој богзнае со колку се плетка во исто време и којзнае какви болести може да ти донесе али баш ме интересира се плашиш да не те дознаат твоите дома а ако останеш бремена што ке правиш????
    си размислила ли малку на оваа тема??
    дај опамети се малку ти уопште немаш појма како е тежок животот и колку проблеми имаат луѓето а не како тебе вака да се лигават го сакам неможам без него
    да си ми мене дете бел ден нема да видиш надвор никогаш
    со срека

20. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Ако сакате да ми помогнете за мојот проблем пишете ми во ЛП. Поздрав.
    Не сакам да пишувам тука.