да во право е чупево некој не го сваќат фб како сериозно....сепак не е убо што те лажи денес те излажа за фб а потаму ке те излажи за нешто мн.по сериозно затоа одкачи го..ке си наајдиш добро дете кое ке те цени и ке те сака и нема да те лажи..знам ке ти биди тешко еден период ама речи си сама на себе ,,за мое добро е се ова да заврши за да не страдам во иднина за посериозна работа,, подобро спречи од колку лечи...со среќа
Артемис после една година се решив да те послушам, затоа што повеќе не можев да издржам. После една година имаше дешавки и дешавки, наводно се смиривме па испадна дека ме сакал како другарка а не и како девојка а уствари ми раскинал за да фати друга девојка. Арно ама таа не беше таква каква што он очекуваше и раскинаа и пак ми се јавуваше као ми треба време бла бла да размислам ама секој ден се слушавме дури и се мувавме и кога почнав да инсистирам врска он се тргна настрана као крај. Му вртев на телефон и ми се јавуваше кога он ке сакаше да се смува со мене ама не му успеваше никако затоа што ништо не добиваше и пред некој ден ми рече као крај кога ке ме сретнел по пат ке ми се поздравел ... И сеа искрено ке се држам на твоето. Ако се јави ке му речам што ме бара... Мада не верувам дека ке се јави... Тешко ми е, ама мора да издржам Ч)
Како да ја одржам љубовта во врската So decko mi idam recisi edna godina i se plasam deka pocnuvame da se razladuvame emotivno eden od drug. Nego so mene mu e najdolga vrska do sega, ama jas imav pred nego vrska od 4 godini i znam deka isto kako i sega i togas vo ovoj period pocnuvav da se odljubuvam od deckoto, samo sto idev so nego tolku dolgo zasto mi bese prv. A gledam deka nekoi feminki i seuste se vljubeni vo svoite deckovci a idat so godini. Dajte mi sovet kako da ja obnovam ljubovta, zasto ovoj pat ne se razladuvam samo jas, tuku gledam deka i nemu mu zdosaduva, a jas nejkam da raskineme
Kako da ja odrzam ljubovta vo vrskata ? Пробај да промениш нешто, да разбиеш монотонија, да излезете од секојдневието... Изненади го кога најмалку очекува, некоја романтична вечера или само добро испланирана вечер со филм, или обидете се да излезете од шемата еден викенд, да избегате од реалноста, некаде каде што ќе си бидете само ве двајца. Обудете се да научите нешто ново еден за друг, да си створите нови моменти за паметење и секогаш ќе ви биде интересно.
Kako da ja odrzam ljubovta vo vrskata ? Del od ovie raboti gi probav, ama samo momentalno custvuvame vozbuda. Dodeka moite mi branea da idam so nego neverojatno mnogu se sakavme, ne mozevme ni edna sekunda eden bez drug, mi se cini deka togas da treba i u wc zaedno bi idele, ama otkoga pocnaa da me pustaat nekako ni zdosadi, mozda imame potreba sega povekje na sebe si da se posvetime. Sto mislis ?
Kako da ja odrzam ljubovta vo vrskata ? Епа забранетот овошје е секогаш највкусно. Јас не би рекла дека се губи љубовта во вашата врска, повеќе би рекла дека се губи онаа првичната страст, можеби на еден начин созрева врската, а можеби и сфаќате и двајцата дека сепак не е тоа-тоа. Сепак не избрзувајте со одлуки, да не се каете подоцна. Секоја врска има тешки периоди, ама нели, секогаш по дождот иде сонце...
Kako da ja odrzam ljubovta vo vrskata ? Hmm, u pravo si koga podobro kje razmislam. Vremeto kje si pokaze se...
Ве молам помогнете ми девојки, дај те ми некој совет, но не критикувајте ме затоа што сум скршена премногу. Незнам како можев да му верувам, секогаш мислам ако сум добра и другите се такви луѓе. Им верувам премногу на луѓето и секогаш ме разочаруваат, многу сум наивна и тоа многу ми смета. Се заљубив во него премногу, 3-4 години контактираме на мсн, пишевме некогаш дури 24 часа на ден а се немавме видено. Смешно е знам, но заљубена сум во него до болка незнам како ке го преживеам ова. Имавме толку многу планови тој ми ветуваше се, ме правеше среќна, лажна надеж ми даваше.... Има девојка 7 години, но само два пати се гладаат во годината таа е сега во Америка и ми тврдеше дека не ја сака повеќе, ми рече да се врати и ке завршам со неа ќе бидам со тебе. Се случи и тоа, се врати таа вчера и ми кажа дека неможел да и раскине. Цел свет ми се сруши, го сакам повеќе и од мене. Ми рече бегај подалеку од мене спаси се јас сум ѓубре... После се, како можеше ова да ми го стори многу работи ми вети зарем сето тоа може да го изглуми еден човек?
Moze moze i te kako moze,ubavo ti rekol begaj od nego da ne si stvoris pogolemi problemi,zaboravi go ne vredi da si udiras glava vo zid za nego.Si bil covekot osamen koga devojkamu bila vo USA nasol uteha vo tebe,izvini sto sum gruba ali taka mi izgleda rabotava.
Sparkles и самиот убаво ти кажал тргни се од него со време.тешко е да но обиди се , не вреди да бидеш искористена од некој кој можеби само сакал да се забавува со тебе додека девојката му била во америка.такви како него ги има еден куп..имаат 7годишна врска тоа не е малку време,размисли убаво среќно
mime87-Незнам досега за колку вакви случки имам слушнато,очигледно не си ни прва па ни последна што има крај на врската заради фејсбук ,јас не би играла така,не дека погрешно си постапила,туку малце си избрзала сепак се 2 години во прашање,најпрво требало ако толку дотичниот е во право,на лице место да те остави еднаш убаво да му го пречиташ фејсбукот од почеток до крај..така барем ќе имаш уште поголеми аргументи и нема да ти биди ни малку криво
Што кога на дечкото на ѕид му пишуваат од време на време (истите) другарки од типот, “да те потсетам дека те сакам“ или “те гушкам“? Мене лично ми смета. Ама уште кога се запознавме со дечко ми, он ми остави впечаток дека он, да речам, е посклон кон изразување на такви чувства кон другарки, само спрема неколку затоа што тие му биле драги, како што кажува. Решив да го прифатам таков каков што е. Он им возвраќа, ама така поладно.. Еднаш се уклучив на фејсбук кај него и видов дека и он им враќа исто така, ама на чет! И искрено прво што помислив е дека ме вара и се осеќав ужасно, ама правев муабет со другари и ми рекоа дека не мора да значи дека ме вара, дека едноставно е близок со нив и толку. И решив едноставно да верувам во тоа дека не ме вара, затоа што реално освен тоа не ми дал ниедна друга причина за сомневање. А знае дека ми смета, ама сепак не решава барем нешто малце да смени околу тоа. Јас не барам од него да престане да комуницира со нив. Продолживме да идеме, ама некако на моменти ко да не му верувам.. Што мислите вие? Да се прости вакво нешто или? (п.с, знам дека тоа што му видов на фејсбук е многу лошо, никогаш не би го направила, освен во тој момент затоа што се осеќав дека прави будала од мене)
Немаш што да простуваш и нема што да љубомориш ако однапред си била информирана дека тие му се другарки што ги знае пред тебе и си знаела каков им е односот. Ти со почетокот на врската си добила влез во неговиот живот и веднаш сакаш да воспоставиш ред и мир according to Freya123. Тоа е нешто што ќе треба да го прифатиш бидејќи на крај краева шансите се дека пријателствата ќе истраат повеќе од врските. Партнерите се условуваат меѓусебно за промена на однесување, заладување на односи со другари/другарки и има милион случаеви кога токму тој што условувал и напнувал после раскинува и си тера со животот, а другата страна останала оттуѓена од луѓето биле блиски. Од корен менувај си го начинот на сваќање на ситуацијава.
od mob sum zatoa na latinica,inaku vo zivotot mn pati se imam zeznato izgoreno i sea nemam verba vo lugjeto.sto mislite po koi znaci mozete da znaete dali mu se dopagjate na partnerot ili ne osven zborovite
Ахх Значи јас и дечко ми у принцип си имаме супер врска, воопшто не се прашуваме кај сме биле, со кого, не се слушаме по 43546 пати на ден, не се гледаме секој ден и слично, онака многу ни е опуштено, и мене воопшто не ми сметаше тој негов однос се дур коментарите од таа другарка не зачестија и добија таков облик. И фактот што летоска од различни причини, поминував малку време со дечко ми, а он повеќе со таа другарка, уште повеќе го подгореа моето сомневање.. Во секој случај, фала за мислењето, добредојдено е, сепак ке си го преиспитам мојот став. А искрено, јас изреагирав така затоа што нешто што најмногу ме разочарува е кога ке дознаам дека сум го потрошила моето време на некој што не заслужува. Па сакав да се спасам од тоа разочарување
Не знам каде точно да го ставам прашањето Премногу сум разочарана од себе се гледам како лош човек, посакувам да се сменам не можам како некој ѓавол да има влезено во мене. Имам прекрасен дечко кој секоја девојка би го сакала веќе 3 години сме заедно, јас не сум за него тој е премногу добар а јас потојано како луда му викам се дерам како ненормална речиси за ништо, а знам дека грешам....Среќа што ме сака а кој друг и да беше одамна ќе се отарасеше од мене. Во друштво имам лош став како да не ми е забавно ништо како некоја мумија сум. Не сум задоволна од себе не се сакам себе си не знам како да се сменам, тешко ми да престојувам во мојата кожа Помош како да се сменам како да се стабилизирам и дали е тој можно
Ова не се решава со совети на форум. Ти требаат разговори со луѓе кои имаат некаков авторитет кај тебе, родители, пријатели кои ги почитуваш, но не и дечко ти бидејќи го шутираш него очигледно. Не ќе е лошо и да разговараш со психолог, со стручно лице. Не е ова мајтап, ова стварно би можело да ти помогне.
Се согласувам со дечково над мене. За ова што го чувствуваш сигурно има некоја причина. Не може туку така одеднаш да не се сакаш себе си. Разговарај со мајка ти, кажи и` како се чувствуваш. Ако не можеш со неа, тогаш земи еден лист хартија и таму олесни си ја душичката, најсериозно. Може е само некоја фаза низ која минуваш, ама за ова твое однесување мора да има причина. Ако и ова не помогне тогаш не се срами и посети си психолог. Се најдобро.
Како што напоменаа Елементал и Лолита мора да има некаква причина поради тоа што не се сакаш себеси.Тие чувства мора да ги искажиш некако некому бидејќи ако ги држиш во себе ќе биде уште полошо.Мораш сето лошо насобрано во тебе да го исфрлиш ,а пред се да имаш верба во себеси и да почнеш да се сакаш повеќе од се.Да не се повторувам доколку не помага разговорот со твоите родители,тогаш разговарај со психолог кој што верувам дека ќе ја најде суштината на ппроблемот и ќе ти помогне.