СОВЕТ??? Немој да се уништуваш, да си ги правиш деновите досадни заради неговото отсуство, или заради тоа што не ти кажал дека заминал. Очигледно дека на батето му помало кеифот. Ако и пред тоа сте биле скарани, сега само се обидувал да те освои пак, за да биди пак по негово, да биди наводно побендик тој, разбираш? .. И неверувам да е заминат некаде, тоа му е само начин да се извади, да те игнорира на пример начин.. Или пак доколку е заминат навистина, ТОЈ ТРЕБА ДА ВРЕДИ за да го мислиш, тој ако е онаков како што го кажуваш, ќе те известел Пред да замини и таа ден ќе поминел со тебе, ако навистина си му значела. ИЛИ постои едно големо ИЛИ... Можеби човекот е таков тип на човек, што не сака да се врзи и да дава објаснувања каде е и зошто е таму. Едноставно сака да си го направи животот интересен, а тоа би требало да го направиш и ти Да не се врзуваш уште отсега, и не барај некој да ти адва отчит затоа што и ти же треба да даваш, а во некои случаи не треба да се дознава се..?
Здраво женски... Ја сум нова на форумот. Малце ми е чудно што сум тука,да барам совет, зашто секогаш ја бев таа што ги советува другите и самата себе. Ама изгледа од што многу добро сум си се советувала ситуацијава ми излезе од контрола. Вака значи: Се започна во септември. Се качив во автобус и веднаш го видов господинот во кој се вљубив и сега главата незнам кај ми е..... Се запознавме,,како се запознавме иии: На почетокот..не патувавме заедно секој ден, но кога и да се сретневме во автобусот се гледавме, си се смешкавме, зборевме збор-два.. Ја го адднав на фејсбук,он ме прифати, ама не ми пиша... После месец и нешто, без да се осигурам дали и он ме свиѓа мене, испаднав најголема ГЛУПАЧА и, и кажав на другарка ми што учи со него да му каже дека ми се свиѓа. Она му кажала, и господинов баш со ваква реакција: '' '' и кажал: ''Aаа, па тоа не е добро'' И после тоа ја не зборев со него, не го погледнував како порано(иако кога случајно ке го погледнев му го ''фаќав'' погледот)... и така месец и нешто беше. И одеднаш он се смени.. Седнуваше до мене во автобус,ме скокоткаше, ме штипкаше... и јас малку омекнав. Станавме ептен блиски, се држевме за рака цело време во автобус,се гушкавме... АМА САМО ТОЛКУ. Не ви кажав и дека му пишав 2 пати на фејсбук,сакав да започнам муабет со него, му пратив линк од песна, и пишувавме ама ептен малце. Другиот пат му пишав за да го прашам нешто,и он го продолжи разговорот, како сме, што сме, блаблаблааа.. И толку. АМА СЕКОГАШ ЈА ПРВА МУ ПИШУВАВ. И пред да се распуштиме, него го снема во автобусот. Сите од негово школо ке оделе со друг автобус . Јас не му пишував, он не ми пишуваше. Не си лајкнувавме ништо, на излегувања не се гледавме зашто не изглегуваме на исти места... И сега за распустот, он почна се да ми лајкнува, што и да постирам он лајкнува. Ама ја на него не. Иии такааа... Причава ви ја раскажав. Главата незнам кај ми е. Би сакала да имам некоја моќ, да му влезам во главата или во срцето и да видам на што сум кај него. Според ваше мислење, што да направам? - Да се одкажам од него, или пак........ ????????????? КАЖЕТЕ ВЕ МОЛААААМ,КЕ ПОЛУДАМ ВЕЌЕЕЕ
Според понашањето значи дека дечкото има проблем со тоа што ти си му рекла дека не си невина, едноставно сака можда тој да ти е прв и кога си спомнала највероатно се разочарал и ако вистина си го излажала за тоа седни и кажи му ја вистината. Мислам дека нема од прво да ти верува и дека ќе си тера по негово ама мислам дека треба да бидеш поупорна и можда се ќе си се среди. Ако го сакаш и ако се понашал добро со тебе те третирал како што треба тогаш вреди ако не нешто друго да се обидеш. Има голема вистина кога луѓе ќе речат дека секое машко сака да и е прв на девојката, а девоката сака да му е последна на дечкото. the.child ако дечкото се налутил дека таа му рекла дека не е невина немора да значит дека тој е тип со ниско сваќање
Dragi feminki , imam problem so deckoto zaradi roditelite . Nemu mu smeta toa sto moite roditeli znaat za nasata vrska , tie se soglasuvaat i ne pravat nikakvi problemi no toj smeta deka e mnogu pogolema odgovornost bidejki tie znaat. Toj veli: '' ke videme kako ke funkcionira komplicirano e '' jas ne gledam nisto komplicirano vo ovoj slucaj , no ete , neznam dali toa mu e pricinata samo za da stavime kraj ... ve molam za vase mislenje .. neznam kade da se obratam Blagodaram odnapred [mod-kirilica57vq11z][/mod-kirilica57vq11z]
Mella јас мислам дека тој некако се спремал за крај, па ти си му отежнала со тоа што си кажала на твоите, па затоа сега ти вели дека е тешко и комплицирано Дај Боже да грешам, па проблемот да е само неговото претставување пред родителите твои, можеби е возбуден и го фаќа паника бидејќи мисли дека тоа е голем чекор за вас. Но обиди се да го смириш, кажи му дека ништо нема да се смени во вашата врска, и дека тоа што си кажала дома е само поради тоа дека несакаш да ги лажеш.. Ако те сака тој, ќе сфати
Со право ја игнорира и треба да продужи да ја игнорира. Зашто го лажела и не била искрена на самиот почеток. Така да не гледај само од една страна убаво прочитај го ’проблемот’ Така ти девојко немој да сечудиш што типот е сменет со тебе ...
Mella незнам на која возраст сте но сигурно не сте во основно. Мене ова ми е крајно детски. Ако дечкото сеуште несака да се запознае со твоите родители е сосема ок. Можеби мисли дека е премногу рано и сл. но ако тој се лути тоа што ти на твоите си кажала дека имаш дечко НЕМА СМИСЛА. Зарем врската ќе ја криеш? Јас не би можела да замислам да бидам во врска а да кријам од моите или од било кој друг. Ако сака врската да ја држи во тајност не му значиш ништо. Имаш сериозен проблем и треба отворено да зборувате за некои работи.
DarkSideOfMoon6 Си засвиѓала некој во автобус од едно погледнување демек љубов, ти си го аднала на фејс, ти си го стартувала со муабети и чатови а тој цело време те држал на работ на комплетен игнор. И таман кога ти ќе се оладиш, тој ти пушта сигналчиња, а види ова ни помалку ни повеќе, туку ти лајка на ФБ. Ова е знак од боговите. Не те сака за себе, не е доволно заинтересиран ни еден подолг муабет да ти направи, но ете му фали твоето внимание...тогаш кога не му го даваш. Повтори по мене сега, на глас. СЛЕДЕЧИ!
Бушавка мила може нема да ти се допадне мојот коментар но морам да бидам искрена и да ти го кажам моето мислење. Убаво го прочитав твојот пост и од него сватив дека знаеш дека е крај а тоа во никој случај не сакаш да го прифатиш и си правиш само потешко да ти е и плус се залажуваш.Размисли логички за целата ситуација како прво требало да разговараш со него зошто наеднаш има таква промена кај него и почнал да пие толку алкохол тоа не е од ништо,ако веќе му било тешко и му се случувало нешто 2години не се малку врска прво требало тебе да ти се довери и да разговара со тебе но тој тоа не го направи чисто поштено ти рече да го оставиш на мира некое време,за тоа време тој се појавува со друга девојка значи не е све до алкохолот тој во последно време ако почнал да пие не значи дека е зависник како некој овде на форумот некој што го направија и сигурно 24 часа на ден не е пијан и имал време да размисли со чиста глава па сепак и покрај тоа тој не те бара тебе ни да разговарате ни да те види ништо туку си се појавува со нова девојка очигледно дечкото го криел тоа од тебе и незнал како да ти каже па полесно му било да ти речи дај ми простор и време да се средам (стара машка финта),како второ незнам шти ти требало да го каниш на роденден и да му правиш чест која некој после 2 години без око да му трепне и без официјално да има муда да ти раскине заминува со друга девојка веднаш,пишуваш дека никој не ја прифаќал неа бла бла бла зошто се залажуваш со овие работи?не е битно дали неговата средина ќе ја прифати кога тој е со неа за жал,сеуште те барал ок можеби има некое каење во него но можеби сака да си ја исчисте неговата совест што постапи на таков начин со тебе а ти се тешиш со неговите пораки и ретки повици дека пак ќе биде како порано но девојко TOJ TEBE TE IZNEVERI I E SO DRUGA зошто сеуште му даваш шанса да те повредува и му дозволваш да влијае на тебе,овај не вреди послушајги добро намерните совети и сврти нов лист во твојот живот колку и да боли верувај времето лечи све...
blagodaram za iskrenosta vo sekoj slucaj ipak ljubov , mnogu go sakam i nemozam nikako da ja prebolam taa ljubov se trudam ali NEMOZAM.....sakase da znaes kako reagirase devojka mu pa vaka mi se javi i mi rece ne baraj go poveke nema da te bara ni toj tebe toj se mi raskaza za vas dvajcata i mi se smeese cinicno ( go saka zatoa taka reagirase kako da i e seedno so nea e ipak so nea ostana) kolku sto dobivam informaciii za niv tie sekoj den se karale i ziveele mn los zivot 1 nedela ne zboruvale podocna gi smiruvale roditelite od dvete strani i taka...... KAKO I DA MI E BIL GOLEMA LJUBOV i ne sum svesna kako ke go zaboravam . [mod-kirilica:3viptfxc][/mod-kirilica:3viptfxc]
Биди сигурна дека ако толку мн те сакаше како што рече ни родители ќе слушаше ни никој... Со ова девојка му што ти се јавила кога дознала за вас ако и било до труење, до самоубиство зошто не го направила тоа кога дознала дека дечко и не ја сакат толку за да остане само со неа? Мислам дека има нешто повеќе во работава што е помеѓу нив дека не верувам дека нејзините и неговите рдители би ја подржувале нивната врска ако толку мн се карале и единствено ако биле заедно затоа што тие мешале прсти (турни ме да кинисам работава )...
Бушавка ... можда ке ти звучи сурово у краен случај и ке те повреди коментаров ама неможам а да не ти го пишам моето мислење околу твојава ситуација ... Ти имаш работа со крајно нестабилен човек ,далеку од тоа дека е хроничен алкохоличар тоа му е само изговор за да те оддалечи од него у превод да здивне малку од тебе .. да се излуфтирал малце ? ? од кого ,од тебе ? што треба тоа да значи дека ти си му - здодевна т.е терет . Понатаму може ке ви било поубаво ? со овој муабет сака да ти даде до знаење дека несака да биде веќе со тебе па нема муда да ти каже дека е КРАЈ , малце да ублажи ситуација,да те утеши . Праите пауза така ,у меѓувреме он фаќа друга женска ,што збориш бе ?! значи он сака да проба со некоја друга ,ако успее со нејзе успее ако не ке ти се врати на тебе .УТЕШНА НАГРАДА . извини мила ама немој да паѓаш толку ниско и да бидеш нечија УТЕШНА НАГРАДА . ти пишувал на фб незнам што таму сака да ти се врати .знаеш зошто ?затоа што сите други опции ги усрал па сеа знае дека може да те контролира и кога и да посака пак да те придобие . Не мила он тебе НЕ ТЕ САКА ,тоа со пиењето му е само ИЗГОВОР ,а другата девојка РАЗОНОДА .
Mella,не сакам да звучам цинично,но овој твојов дечко не те смета за озбилно,штом му смета што знаат твоите родители,тие ќе се грижат за тебе,сигурно тој треба да биде добар кон тебе,одговорен ,и штом му смета тоа-нешто не е во ред,или крие нешто од тебе ,или едноставно не те сака доволно за да ја прифати таа одговорност како твој дечко.како прво,не велам дека треба свадба да направите,но би му било мило што си го запознала со семејството ,доколку те сака . на тебе е да испиташ што крие тој ,но сигурно е дека не те сака вистински .извини ако те повредив,но таа е вистината.
Уште пред 2 години се запознав со еден тип,постар од мене 11 години (немам ништо против годините), тој беше заинтересиран за мене,ама никогаш ништо не пробал со мене. Последниве 3 месеци многу се зближивме на ФБ и бев решена да го напрам јас првиот чекор. Така и беше му побарав број, го викнав на кафе, неколку пати во исто друштво навечер сме стоеле, но машково е мн страмежливо.Негов другар ми кажа дека има болно минато, мн е разочаран, повлечен. Една вечер се случи да се муваме во кафич, јас мислев дека веќе сме фатени, но еве 2 недели од тогаш тој се однесува како да не се случило тоа. Од тогаш не е излезен воопшто. Тој пак ми пишува, се слушаме, го викнав пак јас прва накафе,но тој само рече ќе се договориме и на тоа остана.Му пишав исто така дека сакам да бидам со него,тој на сето тоа ми одговори дека ќе биди и тоа. Нон стоп се слушаме, ми изгледа како некое 12 годишно момче кое се страми,како да е уплашен од "што понатаму"...Кога разбрав што му се случило пред неколку години, навистина сакам да му помогнам некако и спремна сум, но незнам како ((( Знам дека сака и тој да биди со мене, ми дава такви знаци, но како да се плаши дека ќе го повредам. Што мислите вие? Секое мислење е добредојдено
Pred 2 meseci pocnav vrska so eden decko koj navistina mi znaci,duri i se vljubiv mnogu brzo vo nego.Seuste nemozam da poveruvam sto mi se slucuva ,sepak sum zrela licnost koja znae sto saka i ima dosta pominato vo zivotot,a sega se odnesuvam kako tinejdzer koj prv pat se vlubuva . Kolku sto znam i toj se cuvstvuva slicno.Vo tekot na ovie 2 meseci ,mu dozvoliv da vleze vo mojot zivot mnogu dlaboko.Jas sum razvedena i imam deca.Toj znae skoro se za mene i poznava dobar del od moite bliski, no seuste ne me povikal kaj nego doma,osven toa sto me zapoznava so negovite prijateli i poznanici.Se cuvstvuvam zbuneto.Treba li da sum zagrizena?Mi preci sto se uste mislam deka me krie od negovite domasni? Od druga strana mislam i deka malku preteruvam,a nekogas i neznam sto da mislam........... [mod-kirilica:1e6w7746][/mod-kirilica:1e6w7746]
2 месеца сте заедно не енекое предолго време можеби ке те престави кај неговите,можеби и нема. мо1еби има добри намери или не. можеме се да ти писуваме али најдобро треба сама да дознаес со кого си,и сама кажа имас и деца малце е збунуваЧко... запознајго подобро децкото и обидисе да дознаес со кого си,можеби не е лос,треба сама да си дознаес... от тука ке добиес совети али најдобро е така...позз
2 месеци сте заедно, не е мн долго време и мислам дека нема потреба да се загрижуваш дека уште не те има запознаено со домашните, сепак покомлицирана е ситуацијата затоа што имаш деца и можда не сака да избра