1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    вака женски имам проблем!
    Дечкоми, веќе неколку денови му пишам за да излезиме, ми вика неможам имам работа ова она! За тие неколку денови, секој ден ми пише на моб, ме поздравува, ми вика душичка моја...ми недостигаш и сл! Вчера, му пишав ајде да се видиме, и ми вика имам работа ( а тој невработен копук што да ви речам), ако можам после ќе се видиме! Јас си викам добро ( во себе си викам хаха како да не), и си излегов со друштвото мое! Накај 3 сатот се вратив дома, и седнав пред фејсбук и го гледам онлине него! Сега нормално му пишам, хеј сто правиш како си? и тие работи! Господинот не само што не ми врати, тука седеше цел сат после од кога му пишав, и гледам на неговиот ѕид коментирал на другари, другарки, и аднувал пријатели! И си викам добро така сакаш. така нека биде! Решив на игнор да го ставам! Денеска ми пиша пак на мобилен и не му вратив, после пак ми пиша и пак не му вратив! И баш видов пак на Фејсбук цело време онлине е! Сега пред малко се уклучив онлине, а тој веднаш после отиде оффлине ( ама оффлине не исклучено туку таа опцијата до нот диструрб)! Сега планирам да го откачам, да раскинам! Што мислите вие, ве молам за помош?????? Фала Однапред :inlove:

2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    па со оглед на тоа дека ти вака не ми звучиш тажно кога викаш ќе го откачам направи го тоа,ако ништо друго зашто ако му значи ќе моли,ќе се труди па ќе се смирите.
    ама ако ти е битен,тога кажи му или нека биде маж па нека каже што е работата или нека те остави на раат или нека се понаша нормално ,нема сеа да погаѓаш како е расположен ;)

3. an-e

an-e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    da be bifsiot mi prakja link od profilov na bratuced mu i mi vika od kaj sum go znaela....a ko demek on ne go znael zs ne se od ist grad....se nasle na fb....zbuneta e celava situacija :)

4. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Не јас не се нервирам многу....смирена личност сум, затоа и не изгледам тажно...... :) а ионака, зошто да се нервирам толку многу за еден копук!
    Финтата е сега, тој мене ми е битен, ама не знам што сака да постигне со тоа понашање!??????/!! Сега за сега на игнор го ставам, па ако си ги покаже роговите ке го откачам без малку милост! Сега нека се мачи....

5. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    118
    Според тоа што кажуваш тој на некој начин те одбегнува да се видите ова мене повеќе ми личи како да се изживува со тебе еднаш ти вика да се видиме и кога ќе одобриш не сака значи си и си поигрува со тебе така речено мое мислење е веднаш да го оставиш љубовта не ќе ја одржувате само со пораки треба и да се гледате а тој одбегнува значи има некоја причина ако толку тие дојдено до него прво разговарај прашај го и види зошто се однесува така ако не немој да се двоумиш одма веднаш раскиниму нема потреба да бидеш ти нечија играчка :)

6. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    епа штом нема да осеќаш голема жалост,баш така-игнорирај го,зашто сама така и ќе му привлечеш внимание.

7. KLE0PATRA

KLE0PATRA Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo!!IBev vo vrska so eden decko sto otprvin ne go sakav,a go sakav bivsiot,no toj se somnevase za toa i ja prasuval mojata''najdobra drugarka''za mene a taa mu rekla se najloso demek toj zasluzuva nekoja podobra jas ne sum bila za nego,sum odela so nekoj a toj si igral so mene i razni gluposti.Se raspravavme za toa i nekolku pati raskinuvavme ama toa kratko traese,pak bevme zaedno.Pocnav da se zaljubuvam vo nego :( Trgnavme zaedno na fakultet i se bese ok se dodeka toj ne pocna da me odbegnuva,ne se ni baknuvavme ni pak se drzevme za raka a ako mu recev nesto toj se lutese demek nemalo potreba od toa.hmm..(mislam za nadvor od fak.so kolegite koga bevme)Pocnavme i da ne se gledame sekoj den tuku 2-3 pati vo nedelata.Toj mislam deka se zagleda vo edna nasa koleska sto postojano mu se 'upikuvase' i na smea mi velese vecer jas so nego ke ispadnam ke ti go zemam deckoto.. :@ Eden den imav problem so kompjuterot i nemav internet a drugarkami mi se javi i mi rece deka decko mi pisal deka e sloboden na fb,a nemase nikakva pricina za da raskineme,se stapisav..mu se javuvam ne e dostapen,kako i da e mu go najdov br.i mu vikam so e rabotava daj da zboruvame,nekako go ubediv i mi veli kraj e jas i ti zavrsivme,seto ova so go doznav od drugarkati tesko mi e,nesakase da mi ja kaze vistinata,znam deka nemase toa vrska,i na kraj ne znaese drugo sto da izmisli mi veli jas ne te sakam poveke ;( I nesaka da ima nisto poveke so mene.Neznam kako preziveav ovie nekolku nedeli bez nego,a pocnaa da ispagaat zaedno so koleskite i da se falat kolku piele alkohol i kolku se zabavuvale.Me zavrti protiv site kolegi neznam dali nesto zborel za mene.Inaku edna licnost mi kaza deka majka mu se rasprasuvala za mene a jas mislam deka toa e problemot sto nesaka veke da sme zaedno,slusnala od nekoj losi raboti za mene(nevistini).A i so site drugarki i drugari me oddaleci.Premnogu me boli seto ova i neznam sto da pravam,padnav vo depresija samo placam i nemam vojla za nisto,mnogupati pomisluvam na samoubistvo ;( Izvinete na odzemenoto vreme i odnapred fala

8. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Девојки сакам да ви кажам дека сега правев муабет со него, и ми рече дека имал некој голем проблем, и дека некој другар му го знаел пасвордот на фејсбук (зашто тој не го направил сам профилот, туку другари негови), и дека не бил тој вчера на интернет!........Оф леле, зошто мисли дека сум толку глупава....., и на крај јас не сум го разбирала него, сум се понашала како мало дете, за све сум се љутела.....оффффф..........ке пукнам!!! И на крај само ми рече како ништо да не било, срцуле ќе се видиме утре, те сакам чао чао! Или овој е некој преварант тежок, или ја зборува вистината, или јас преувеличувам, или игра некоја игра на жртва, сака мене да ме направи крива????????????

9. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    остави го де,ќе видиш дали ќе ти каже да се видите,а ти веќе не му спомнувај да се гледате,па и некогаш он кога ќе те викне откачи го,речи имаш работа

10. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    клеопатра,какво самоубиство,не зборувај глупости,каква е оваа причина.
    ако сакаш објасни му како се чувствува,пробај последен пат да се видите,ако не успее,продолжи напред,биди секогаш позитивна,намсеана,дружељубива на факултет,на крајот н краитата па и тие луѓе таму не се единствени на светот,има и други со кои можеш да се дружиш

11. Butterfly87

Butterfly87 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    634

KLEOPATRA, ma za kakvi gluposti zboruvas. Gledam imas 22 godini treba da znaes deka samoubostvoto ne resava nosto.... Zar toj e edinstveniot na ovoj svet?????????
    Kako sto tvojata koleska go videla nego, taka i tebe nekoj ke te zabelezi, nekoj koj ke moze srekjna da te napravi. Samo treba da se opustis da bides vedra, a ne tazna po nekoj zosto toa i drugite go primetuvaat. A za toa sto te oddelil od kolegite ne se sekiraj koga nekoj ke uvidi kakva si ke se druzi so tebe bez ogle na zlobnite komentari....
    Pozdrva

12. PetraPanka

PetraPanka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    4
    se soglasuvam so femina90 Butterfly87 ( za kleopatra) . Kleopatra devojce kakvo samoubistvo za decko? pa sto be toj ne se samoubie za tebe ? daj be kaj ti e gordosta , namesto da krenes glava da mu pokazes deka ne ti e stalo do nego ti pagas vo depresii i loso pravis i na sebe i na tie okolu tebe , pa ajde ti si veke zrela osoba ne si vo pubertet pa taka da mislis . Pa za edno raskinuvanje ako se samoubivavme kolku luge ke ostanevme na svetot . A sto ne razmislvuas deka mozebi i ne e toj dobar za tebe? zosto go idealiziras ... ajde vakvo nesto veke da nema , hrabro i da pises deka si zaljubena vo drug ;) pozdravce

13. stefanijata

stefanijata Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    139
    вака.. одев со едно дете и ни беше значи најубаво.. немавме проблеми ни ништо ме запозна со неговите ме шеташе у ресторанот кај што работи мајка му ме претстави на сите.. али сеа тоа беше одамна ;/
    ние раскинавме ради едно дете што мојот бивши се има скарано тоа дете ме сакаше и јадеше мн што не треба дека сум била со него и се тоа.. и јас прво не свакав како може да му верува на него и се тоа.. и раскинавме.. не се имавме слушнато можеби 5-6 месеци .. додека не го адд на фб и он ми пиша.. значи еве и сега се допишуваме во моментов.. секоја нок се допишуваме и он пред некоја вечер ми рече почна да збори за нас.. и вика дека имал премногу омраза кон детето и неможел да издржи со мене а ја сум патела зошто тоа што го кажуваше тоа дете не било вистина/.. и почна да вика дека сеа секој си иде на своја страна и дека не ни било судено да сме заедно :/ . али после ме викна да дојдам со него у неговата викендичка таму што има.. и не го свакам ми вика знаеш како те претставив на моите вика те претставив како моја женска и им реков која зашо нели они ме знаат .. и ја вака останав :| незнаев што да кажам .. и после тоа јас го прашав што правиш и он ми вика се допишувам со едно срценце и ја на момент помислив за мене збори и му викам со кое
    и он одеднаш со една моја муваторка ... и тогаш без здив останав и бев ко жив мртвак се чуствував .. јас успеав без него 6 месеци успеав да не го гледам глас да не му чујам .. секој пат ако ми го спомнеше него се свиткував од болки во себе успеав.. и сеа пак вака ми праи судбината.. дали е судено пак нешто да биде.. дали сака само да останеме пријатели незнам што сака .. :(
    али зашто ги викаше сите тие работи и само ми пишува и се .. ve molam srcki pomognete mi

14. stefanijata

stefanijata Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    139
    незнам што да мислаааамммммммм..нејкам да се надевам па да се разочарам :((((((((((((((((((( .

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    5.389
    главата горе и уживај во животот каква е таа помисла на млада девојка за самоубиство, не покажувај лабилност, зар ти имаш проблеми со дечко и оп вратот околу јаже, ех да било така немало да остане жив човек. дај те молам не е ни прв не е ни последен еве спреми се и право на кафе, шетај млада си , кој што сака нека збори, се надевам дека врската ви била ок и се било ок меѓутоа ја знаеш и причината ти рекол не те сакам е па ок и ти нема да го сакаш ќе си зацрташ во глава и со нова мисија потрага по оној вистинскиот. само со позитивни мисли ќе успееш во животот. за таков не вреди да се нервираш а друштвото кога тогаш ќе види кој е прав и вистински пријател

16. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.429
    Допаѓања:
    5.389
    едноставно може е тип кој сака да се прави фраер пред девојки , да ужива во животот ако и он има 19 тоа е незрело машко битно му е колку и каде ќе смува и да смува што повеќе, а ти ако си издржала 6 месеци без него ќе издржиш пак. има опција вајда на фб делите и избриши го без збор и продолжи понатака незнам зошто се навраќаш и дозволуваш повторно истиот да те нервира.

17. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    461
    kleopatra daj te molam nemoj uste ednas da si go kazala toj zbor samoubistvo a ne da pomislis n toa.ne razbrav kolku vreme si odela so nego pa za tolku da patis,mlada si uzivaj setaj zapoznavaj novi luge i ne misli na nego.veruvaj sto e tvoe ke si dojde.a maskite se takvi ako go molis i mu places uste dolku im se krevaat akciite.bidi gorda i ne mu pokazuvaj slabost ako istinski te saka ke ti se vrati,ako ne veruvaj ne ti ni treba.daj te molam pa luge so deca se razveduvaat pa prodolzuvaat ponataka kako nisto da nebilo.pa ne ti sto si raskinala so deckoto.pozdravce :*

18. DrBabl

DrBabl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    9
    Kleoparta iako sum mn pomala od tebe i mene mi se ima sluceno toa !!! isto taka "edna drugarka" mu zboruvase na eden decko sto go sakav i bevme mn bliski i se onaka uste za vo vrska i ona go zagleda nego i mu kazuvase za mene kao vaka taka ja sum ja tepala nea i ovoj se svrte protiv mene i dvajcata so bifsata mi drugarka me oddalecija so site drugari i drugarki znaci bev totalno sama od utro do nokj vo soba sama ne izleguvav nikade i samo placev i bev stalno vo depresii (inace toa se sluci pred tocno edna godina a oizlegov od depresija pred skoro eden mesec!! toa nema veze ali sepak) Pretpostavuvam kako se osekjas i deka stalno ti e krivo zaso ispadnalo taka i deka nemapotreba da se oddalecuvat lugjeto od tebe zaso ne e vistina i ja taka pravev se obiduvav da im objasnam ali svativ deka zaludno trosam vreme deka nikoj nekje da me slusa ali se ottrgnav od niv dvajcata i od celo toa drustvo i pocnav da se druzam so novi lugje i so onie nekogas sto se druzev pomalku , i znaci pominaa nekolku meseci i pocnaa site da mi pravat muabet site tie sto me odbegnuvaa se vratija, i toj pocna pak da me bara, znaci se pravea deka nisto ne se desilo !! znaci vidi ova sto go pisuvav pogore moze i ti nema smisla zaso ti kazuvam ali vo ova denesno vreme nikoj ne gleda za drugiot site se egoisti, sebicni, alcni znaci sakaat se da e za niv !! znaci nema sto drugo NIKOJ PRIPADNIK NA MASKIOT POLNE ZASLUZIL DA TE GLEDA TEBE KAKO PLACES !!! ti places a nekoj se raduva na tvoite solzi!!! :devil: nemoj da dozvoluvas da te gledaat deka si slaba!! iskreno tolku ja zaboraviv taa slucka i seto toa go potisnav i stvarno nemozam da se setam kako izlegov od krizite ali moze i vremeto ke si go donese svoeto ali mislam deka barem malku ti pomognav!!! I ne trosis nicie vreme site pisuvame na temava i se obiduvame da pomogneme kolku sto mozeme i zatoa uzivaj ne se nerviraj!! pozz :*

19. DrBabl

DrBabl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    9
    hmmm pa vidi probaj rascisti prvo dali seirozno mu e bratuced ili samo te zeza a ako mu e bratuced a ovoj kao ne go znae moze uste custvuva nesto za tebe pa nekje da imas drug ili pa najverojatno ednostavno nekje da te dade na bratuced mu!!! mislam deka toa bi bilo!! ne mozam se setam na nesto dr!! pozz :*

20. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    23
    па мислам уствари дека нема никаков браучед туку дека твојот бивш и брат му сакале да видат дали ќе контактираш со него и дали би била со друг... може уште да е заинтересиран за тебе ;)