Vi blagodaram mnogu, no sepak ponekogas se cuvstvuvam mnogu glupavo zatoa sto veke site drugarki imaat deckovci i nekogas koga odime na disko jas ne odam so niv bidejki ke treba da bidam sama.
дотаму ли стигнавте на 14 години да се делите другарки за дечковци ?големи моми сте станале,на 16 ќе си идете на крштевки и свадби како што тргнала работата. нема зоштп глупаво да се осеќаш,едноставно дружи се,најди си и други другарки од твој клас,училиште итн...јас бев вљубена на 14 години,моите другарки исто но никогаш немало вакви случаи да треба да останам сама на тие години зошто другарките излегле со дечковци рано е многу да размислуваш за љубов и дечко,сега ти допрва влегуваш во пубертет ,се ќе си дојде на местото,но во свое време поздрав
Потполно се сложувам со тебе Hermosa, јас искрено не би сакал да припагам на денешнава младина но ете тоа е... Инаку имам некои другарки од клас и цели денови у школо сум со нив, ама за жал тие не живеат во мојот град па немаат услови да доаѓаат често. Се надевам дека ќе дојде се со тек на време, поздрав и до тебе
Душо јас на твоја возраст веќе бев влезена во "сексуалните води" не викам дека тоа е правилно! Сакам да ти потенцирам дека секој е различен,смувај се кога ќе бидеш спремна,секој е индивидуа,секој има различна психа и телесни можности,уживај во животот,напредувај,биди тоа што сакаш работите доаѓаат сами од себе
Подобро сама отколку во лошо друштво. Тие работи доаѓаат спонтано, не бидуваат сосила или планирано. Јас на твои години, на крај на памет не сум ги ставала тие работи, играв ластик/топка пред зграда како најголемо детиште, се тепав за топка шо се вика. Не е до денешнава или тогашната младина. Секогаш имало секакви. На тие години имаше многу шо имаа дечковци, имаше дури едно девојче моја генерација кое веќе носеше нечие дете, а не па за мување. И да, имав помалку другарки, но вредеа и со 2 од нив ден денес сум во контакт. Не се впуштај во тие работи се' додека ти не се почувствуваш спремна за тоа, не дај Боже може да ти се случи грешка за која цел живот ќе се каеш, се' бива. Не се другарки загорени девојчишта кои во неделата не можат да одвојат една единствена вечер само за другарките. Не ти требаат такви и јас попрво не сум излегувала со особи кои не знаат за договор, пример, вечерва заедно одиме, се дружиме и се враќаме. А ако единствената причина заради која излегуваат е да се муваат со некој, може и сами да си излезат. И така, на тој начин побргу ќе ја “испратат пораката“.
Pred edna nedela se vidovme so bifsiot decko na rodenden kaj drugarka cela vecer bevme vo verbalna komunikacija kade sto mi bea i kazani i komplimenti za izgledot.Megu drugoto mi kaza i deka me baral na mob za da odime zaedno ali posto mob broj me e smenet ne iskontaktiravme ali zato go memorirase noviot broj i koga mislev deka zaedno ke si odime nakaj doma on stana i si otide so vetuvanje deka ke se vidime.Dali jas da go pobaram nego ili da ostavam on da se javi.Ve molam za mislenje na temava i vase viduvanje na celiot nastan. Pozdrav!!!!! [mod-kirilica:epibmsql][/mod-kirilica:epibmsql]
Bivfsi deckovci Епа ти не ни објасни зашто како сте се разделиле, колку сте биле заедно за да би можеле поубаво те разбереме и да се обидеме да ти помогнеме. Објасни поопширно за да можам поубаво да ја сватам ситуацијата и дали ти би требала да го побараш. И мислам дека не требало да отвараш нова тема за ова.
Реакцијата на моите дома зосто јас сум сигурна дека сакам да бидам со него.Знам дека не баш објаснив добро ама ете сакав само накратко да објаснам што се случува.Мојата мајка одма почна да ме осудува дека тоа што го правам не е убаво и е ненормално.А јас навистина се осеќам убаво во неговото друштво.Не ми е забава баш напротив сакав само да кажам сакам да се препуштам во врската без да очекувам ништо.Моите дома викаат дека бил мал јас постара дека јас сум сакала веке несто повеке на на него не му е до тоа затоа го пишав тоа дека не очекувам нисто зошто јас само сакам да биде како што беше до сега-убаво во негово друштво,ако не го сакам сигурно нема да ми било убаво со него.Ви благодарам за одговорите многу ми значат.
Ако тебе ти е убаво со него и не очекуваш од него „нешто повеќе“, како што рекле твоите родители, нека не те спречи нивниот став. Возрасна си за сама да донесуваш совесни одлуки и ако си свесна дека би било прерано од него да очекуваш брак и семејство (верувам на ова алудирале твоите родители), зашто Е прерано на 19 години тој да размислува за такво нешто, и ако уживаш во неговото друштво, не гледам причина поради која ти би се чувствувала виновна. Нема ништо лошо во тоа да уживаш во друштвото на некој кој прави да се чувствуваш убаво и пријатно.
Vrskata ni traese skoro 2 god nemavme nekoj golemi ne soglasuvanja ali golemo vlijanie imase negovoto drustvo pretpostavuvam deka zato sto sum jas postara od nego 3 god .del od toa drustvo se ozenija pa taka da sega ne kontaktira so niv tolku kako sto kontaktirase.Pricinata za koja ja prekinavme vrskata ne ja zanam ne mi ja kazuvase
Мартина, кога веќе само се забавуваш, не би требало да се замараш со тоа што ќе речат твоите. Па 29 години имаш побогу. Инаку тоа што е помал од тебе, голема работа, само тие ли да имаат право на младо мевце? Се' додека ви е убаво и се' додека убавиот провод не се развие во силни чувства, терај си работата и прави како тебе ти е убаво.
Мартина имаш 29 години и не ми слиш дека треба да се поврзеш со некој човек кој би имал серозни намери со тебе наместо да си во NESERIOZNA VRSKA и да незнаеш од некој што да очекуваш?не те судам поради годините и дека си со некој помал од тебе 10 години далеку од тоа но тој е тинерџер во години кога сака да си се забавува и све му е полно рамно и да сакаш според мене неможеш ништо да очекуваш од него така да ова ти е губење на време,твоите родители се свесни за тоа и затоа не се позитивни за таа врска и јас на нивно место не би била и сега него ако сте на почеток све му е интересно,сака да проба све да дознае све да се здоби со искуство во таква фаза е сега во неговиот живот и што ќе правиш ти ќе му бидеш учителка?,можеби си била разочарана во љубовта и сега ти е убаво но сепак да сум на твое место подлабоко би размислила за оваа врска и каде ме води оваа врска бидејќи сепак 10 години се многу тој 19 ти 29 ќе дојде во фаза кога ужасно ќе му смета разликата во години и за жал ти пак ќе бидеш таа која ќе биде повредена и во овај случај,би требало повеќе да размислиш бидејќи од твојот пост гледам дека детето не го доживуваш како забава туку потсвесно сакаш нешто многу повеќе да има па затоа се замараш и со годините и со мислењето на родителите.
некако неможам да те сфатам што всушност сакаш ти од оваа врска???Од една страна се твоите родители кои негодуваат дека наместо да фатиш некој посериозен дечко ,со посериозни намери ти одиш со некој помал(иако не секогаш годините се мерило за зрелост некој 20 годишен може позрело да размислува од некој вечито недозреан 40 годишник).Годините не се проблем. Битно е самата на себеси да си разјасниш кои се твоите очекувања.!!!! Ако ти е само за забава,и после сите разочарувања, ти годи неговото внимание и тоа ти е доволно и ако тој се согласува на истото тогаш терајте така,твој е животот доволно си голема за сама да одлучуваш што сакаш да правиш,можеби сеуште не сакаш да се врзеш со некој,па ова ти е доволно. .А тој што вели кои се неговите очекувања???? Седни со него и убаво поразговарајте,расчистете некои работи.
Си пишувам со едно преубаво, предобро дете. Барем така ми изгледа И барем така ми викаат другите, дека навистина бил добар Јас со него не сакам да имам ништо, сакам да бидеме само другари, зошто навистина вреди да се има таков другар. Е сега проблемот е што тој ми призна дека му се допаѓам, сака да испаднеме... И јас сакам да испаднам, но несакам ништо повеќе со него Страв ми е да не го загубам како другар ? Ептен се приврзавме, и не сакам да го загубам Што да направам? Каков муабет да направам со него во врска со ова? Ве молам помогнете ми, иако ова не е некој многу голем и сериозен проблем, мене ме измачува
Прочитав истражување дека во просек жените изговараат околу 20,000 збора на ден. Ова истражување е од 2006, но чисто се сомневам дека во меѓувреме сте станале по срамежливи и молчеливи. Искористи дел од тие зборчиња да кажеш ти си добар дечко, но јас сакам да те задржам во животот како пријател. Кој совет иде на ум освен разговор? Женчиња зборувате за се и сешто, кога треба на некој да му кажеш како се чувствуваш, блокада! Што да правам, како да постапам... Ако дечкото нема разбирање, ти се налути или изреагира глупо, тогаш можеби и не е толку паметен и добар дечко колку што ти мислиш. Ете ти уште еден тест за него.
па кога ке закажете состанок и каже засто да не излезам со тебе ти си ми најдобар другар...кога ке излезете кажиму го ова неколку птаи дека сте другари,дека е добар другар и слиЧно
некако неможам да те сфатам што всушност сакаш ти од оваа врска???Од една страна се твоите родители кои негодуваат дека наместо да фатиш некој посериозен дечко ,со посериозни намери ти одиш со некој помал(иако не секогаш годините се мерило за зрелост некој 20 годишен може позрело да размислува од некој вечито недозреан 40 годишник).Годините не се проблем. Битно е самата на себеси да си разјасниш кои се твоите очекувања.!!!! Ако ти е само за забава,и после сите разочарувања, ти годи неговото внимание и тоа ти е доволно и ако тој се согласува на истото тогаш терајте така,твој е животот доволно си голема за сама да одлучуваш што сакаш да правиш,можеби сеуште не сакаш да се врзеш со некој,па ова ти е доволно. .А тој што вели кои се неговите очекувања???? Седни со него и убаво поразговарајте,расчистете некои работи.[/quote] Тој сака да се гледаме постојано ми го кажува тоа дека многу му значам и дека без разлика на се ние пак ке се гледаме.Јас знам дека сум повозрасна личност и дека треба веке сериозно да размислувам ама сепак со него најдов некој мир несто сто ми беше потребно во последно време.Некако осекам како да ме разбира и ме поддржува во се и дека навистина чувствува несто за мене.Ај ке видам како ке биде несакам да се унесам многу во тоа зошто јас сепак знам дека е помал и сака да се забавува и не му го бранам тоа несакам никако да му наштетам само сакам да бидам со него.Поздравце до сите навистина секое ваше мислење ми годи и го ценам секое подеднакво.Ви благодарам на сите
Тој сака да се гледаме постојано ми го кажува тоа дека многу му значам и дека без разлика на се ние пак ке се гледаме.Јас знам дека сум повозрасна личност и дека треба веке сериозно да размислувам ама сепак со него најдов некој мир несто сто ми беше потребно во последно време.Некако осекам како да ме разбира и ме поддржува во се и дека навистина чувствува несто за мене.Ај ке видам како ке биде несакам да се унесам многу во тоа зошто јас сепак знам дека е помал и сака да се забавува и не му го бранам тоа несакам никако да му наштетам само сакам да бидам со него.Поздравце до сите навистина секое ваше мислење ми годи и го ценам секое подеднакво.Ви благодарам на сите [/quote] Мене твојата врска искрено многу ми е неприродна тој има 19 години и е сеуште дете не е оформен како маж целосно според мене друго е некој да имаат врска со разлика во години 30 и 40 ако е 10 години разика тие се офомени целосно како личности,сепак твој живот... Мене твојата врска искрено многу ми е неприродна тој има 19 години и е сеуште дете не е оформен како маж целосно според мене друго е некој да имаат врска со разлика во години 30 и 40 ако е 10 години разика тие се офомени целосно како личности,сепак твој живот...
Devojki nova sum na forumov ...aa najvise se logirav za da prasam za sovet veke godina dena sum vo vrska so decko postar od mene nekoja godina (potocno7 godini ) se zapoznav so nego posle dvegodisna poseriozna vrska od koja izlegov so skrseni sonista. Koga go zapoznav bese se toa so mrzev kaj edno masko Shmeker , Aroganten Zavodnik..se toa sto me odbivalo kaj sprotivniot pol i pocnav vrska samo za da go zaboravam svojot bivsi. Se desi toa sto najmalce mislev deka ke se desi jas se zaljubiv preterano vo nego posle 5 meseci ..mi stana teska opsesija stanav zavisna od nego a svojot bivsi koj vo toa vreme pocna povtorno da me bara ne go ni zabelezuvav.Imam problem radi toa sto e eden po-problematicen tip,se zanimava so nekoi krimi.stvari..a moite doma ne go odobruvaat i odsekogas sum doagjala vo situacii da biram ON ili SEMEJSTVOTO. Vo nekolku navrati koga sme zborele za idnina mi ima spomnato deka i ne gleda nekoja idnina nasa zaednica (vo stilot kako te zamisluvam kako majka so sin ti i maz ti koga ke te vidam,dali ke ja sakam svojata zena 10% od tebe sto te sakam..bla bla prevod-Ja i ti nema da zavrsime zaedno) Sega e moment posle 1 godina da resam..dali da se zrtvuvam iako sum preterano povrzana so nego i mada znam deka nemam idnina so nego da prodolzam ili da stavam kraj ....?? Ke ve zamolam za nekoi odgovori p.s bidete poblagi lol