Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. butterfly992

butterfly992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    22
    Имам неколку проблеми. Со дечко ми сме во врска околу еден месец. Не се знаевме многу пред тоа, колеги од факултет сме и се дружевме околу 2 месеци пред да се фатиме. Е сега проблемот е во тоа што не сме доволно блиски и не знам како да направам да се зближиме? Мислам дека сум му прва женска (не сакам да почнувам разговори на таа тема), тој е многу мирен и срамежлив и му требаше повеќе време да се опушти со мене. Дека му се свиѓам знам, барем така ми има кажано и имам осетено. За љубов рано е. Инаку се гледаме скоро секој ден, некогаш на 2 дена, тој нон стоп доаѓа кај мене. Спремаме исти испити и заедно учиме. Сега се немаме видено од четвртокот, зошто тој полагаше и друг предмет. Мислам дека нешто не е во ред зошто јас и тој не се слушаме наутро кога ќе станеме освен ако не ми рече да го разбудам, не се слушаме пред да си легнеме, не ми пишува пораки ни навечер ни во текот на денот. Ако не пишам јас прва порака, тој не ми пишува. Единствено што нон стоп ми пишува на фб, но тоа не е никаков доказ на љубов.. Може неговата замисла за врска е таква, но мене тоа ми пречи... :/ Исто така заради тоа се чувствувам како да не сум во врска, како да е мување нашево. Ќе се видиме и толку.. Ќе ве замолам за совет како да постапам. Фала ви :) :*

2. anonimna92

anonimna92 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ve molam za pomos

Ми треба голема помош од вас.... во врска сум веќе 1 недела со прекрасно дете со кое се знам веќе подолго време и можам да речам дека бевме и другари. тој имат 23 години јас 20... Многу ни е убаво имаме секакво разбирање никогаш досега не ми било вака со оглед на тоа што претходно имав 2 годишна врска ... Но имаме еден голем проблем... пред 2 месец дена тој пишуваше со моја другарка за кафе муабет, но таа не сакаше зашто е вљубена во друг и не сакаше нивното пријателство да прерасне во ништто повеќе или да му даде лажна надеж... сега се другари како што беа и порано .... седиме на кафе сите заедно а ние веќе недела сме во врска и незнаеме како да им кажиме на другарка ми а да не ме сфати погрешно. Сакам да нагласам дека таа не сакаше ништо со него јасно го знаевме тоа сите другарки ама сепак ми е многу незгодно и чувствувам огромна тежина.... ВЕ МОЛАМ НА ПОМОШ И РАЗБИРАЊЕ.... БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД :*

3. ClaudiaLeBoursier

ClaudiaLeBoursier Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    22
    Вака сега...сакаш да кажеш дека тој и се пуштал на другарка ти пред да се фати со тебе?????
    Сигурна си дека е со тебе поради ТЕБЕ лично а не поради некои други скриени намери? Како на пример да ја прави нејзе љубоморна??? :tmi: Мислам немој да се навредиш од ова мое прашање јас само сакам да ти посочам како јас објективно го анализирам ова што си го напишала. Знам дека начинот за правење љубоморен некој е малку детски ама сите знаеме дека машките покасно созреваат нели 8) (некои и воопшто не созреваат :rock: )
    А за тоа како да и кажеш на другарка ти...јас мислам дирекно отворено и што е можно во поскоро време без одложување затоа што можеби нема да се налути за вашата врска ама јас да сум на нејзино место би се налутила ако таква работа се крие од мене одреден период!
    Или недај боже па од друг да дознае!!!!!! :|

Можиш на пример да организираш една вечер само за вас...за разговор мислам! Не за друго :wasntme: Изгледајте некое добро филмче (што вика Сашко Коцев „во пријатен амбиент и лагодна атмосфера“ ]:) ) и потоа почни разговор на некоја конкретна тема. Прашај го за неговите мајка, татко, брат, сестра.... кажи си и ти нешто за твоите, започни разговор за другари негови, другарки твои, прашај го за мислење и негови ставови за врска (на пр што бара кај девојка, каков тип на девојки сака, какви го иритираат итн)
    Друга работа би било, сега незнам дали сте од ист град, можиш да го поканиш на излегување во друштво со твои другарки па види како ќе се однесува пред нив, дали ќе те држи за рака, ќе те гушка, штипка или што и да е. Можеш да му предложиш излегување со неговите другари (доколку тоа до сега се нема случено мислам) па види како ќе се однесува со тебе пред нив, а особено како ќе те претстави!
    Незнам, од ова што го имаш напишано бидејќи мислам дека недостасуваат информации, повеќе е на емоции описот на ситуацијата, јас само ова можам да ти предложам....друго не ми иде на памет во моментот :?:

4. butterfly992

butterfly992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    22

Па нашето друштво е заедничко од факултет, јас се познавам со сите негови другари и надвор од факултет, а и тој ги познава моите само што е многу срамежлив пред нив. За излегување заедно уште пред да станеме дечко и девојка излагав јас со неговите другари и него, а тогаш му бев само другарка и ништо повеќе. За семејството имаме зборено, тој е еден нема ни брат ни сестра и неговите се многу строги, а со сестра ми се знае зошто неколку пати се имаат видено. За однесувањето пред неговите другари, сосем нормално се однесува, сите знаат за нас, дури и кога сме со нив за рачиња си се држиме цело време. :D Не е проблем организирањето на вечер за нас, зошто скоро секој ден кога ќе се видиме сме сами, ама мислам дека ќе има една таква вечер после испитите. За опуштен, опуштен е сега со мене се зеза нон стоп не е како на почетокот, ама блискоста ми фали. Не мислам блискоста за секс, туку духовната блискост во една врска. Може е рано, ама се чувствувам како да се оддалечуваме наместо да се зближуваме. И тоа не е на добро зошто ќе ми избледат чувствата, а јас не го сакам тоа. :| Друго не знам што да ви кажам за да ве запознаам уште повеќе со ситуацијата. :(

5. anonimna92

anonimna92 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Не можам да речам дека и се пуштал зашто сите разговори нивни ги прочитав .... општи муабети и слично...му се допаѓала онака карактерно ... со мене е сосема поразличен ... не вервам дека сака да ме прави љубоморен зашто тој ништо не и има понудено па таа да го одбие освен пријателско кафе .... А ФАЛА за советот ќе и кажам најбрзо што можам .... :)

6. ClaudiaLeBoursier

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    22
    Ах па добро, извини јас грешка сум разбрала тогаш :wasntme:
    Сепак си останувам на мислењето што побрзо да и кажеш на другарка ти ... :) Позз :hai:

На anonimna92 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ClaudiaLeBoursier

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    22
    Е па тогаш остави малку на времето :?: Интензивна дружба подолг период носи многу бенефиции. Ќе имате ваши и само ваши теми на разговор, ваши интерни шеги ајде така да ги наречам, зборчиња мимики гестови фрази што ќе ве потсетуваат на некоја заедничка ситуација.....сето ова не може преку ноќ да се постигне. А и можеби е тој таков интровертна личност, тешко се опушта, тешко се отвора пред некој друг па ќе му треба време...можеби во минатото бил многу повреден па сега е доста претпазлив :?: Битно, не се откажувај лесно, немој да дозволиш веднаш да се разочаруваш од ситници (јас бев таква)! Трудот ќе ти се исплати...добра стабилна врска исполнета со разбирање и доверба не се стекнува со негативни ставови и мисли и без труд ;) Види како ќе биде пааа пиши пак, јас друго навистина незнам што би те советувала :hai:

На butterfly992 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lea26

lea26 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Како се запознавте со вашата љубов?

Здраво ве молам за совет
    со едно дете се запознавме летово, минатото лето, и цело време се гледавме кога излегувавме, мегутоа не зборувавме
    и еден ден ме адд на фб како што е се во последно време пошто немаат храброст да ти пријдат и да ти зборнат, и почнавме муабети да правиме и да се запознаваме
    и неколку пати бевме на кафе, 6 пати точно, мегутоа тоа договарањето за на кафе ептен беше одвај денес, ај ми излезе нешто ај утре утре пак ке му излезеше нешто, ама ако нема врска не ми сметаше се до еден ден ко се почуствував како да си игра, оти ми праеше муабети за сериозен дека е со мене да се запознаеме убаво сакал и ептен ептен беше фин муабети џентлемен шо.. многу ни одеше муабетот
    и последниот пак кога се видовме и реков да не вели ке се видиме утре утре само туку кога ке речи да се видиме и да се видиме... и толку го снема, не ми се јавува не ми пишува, еден ден и звонав не ми крена , на фб му пишав не ми врати не знам зошто; не знам каде згреШив, тоа што му реков да се гледаме? па Што има лошо во тоа јас сакам да се гледаме повеке и да се запознаваме
    а он загина, и сега само се нервирам кај згрешив, дали да го барам некам да сум досадна
    ама не мозам се нервирам постојано и не сум расположена,
    никогаш не ми успева да сум со некој подолго време, а ептен сум фина културна.
    изгледа некат такви машкиве денешни не знам
    ве молам за совет

Ви благодарам ако некој го прочита ова

позз

9. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Како се запознавте со вашата љубов?

Остави го тој да те побара, дај му рок на пример една недела, ако во текот на таа недела не стапи во контакт со тебе, тогаш можеш слободно да си продолжиш со својот живот без него. Ако тој не може да издвои две минути во денот да ти се јави каква ќе биде вашата врска? А кога ќе го видиш на улица воопшто не треба да му придаваш важност. Позз

10. pink34-girl.com

pink34-girl.com Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Неможам поради другарка ми

па вака..имам многу голем проблем..значи има едно машко во моето училиште е кое сака да се мува со мене но истото тоа машко го сакаше мојата најдобра другарка јас му кажав дека не ми е пријатно да го сакам бидејќи таа го има сакано иглупаво ќе се чуствувам а тој ми рече дека неморала таа да знае и јас му реков незнам и он ми се налути не ми пише на фб..исто така кога и кажав на другарка ми за ова она само ми рече мувајте се мене не ми пречи јас не го сакам веќе а стално кога ќе се поздравам со него или ќе кажеме непто за него со моите другарки таа бега на страна.. незнам што да правам девојки секој совет добро ќе ми дојдеее :clap:

11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.095
    па мислам да пробаш со момчето,сепак не и бил бивши или нешто слично,ти си ја прашала таа рекла дека не и пречи,а потоа се трга на страна :^) .можеби и е непријатно ако знае типчетo оти таа го сакала,ако мислиш дека ќе скараш со неа заради него,тогаш остави го него ќе си најдеш друг симпатија ;)

12. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    pink34-girl.com
    Треба да седнеш и искрено да поразговараш со другарка ти.Да бидеш сигурна дека подоцна нема да се лути или да ти префрлува за него.Сепак не треба другарка да се губи поради некој дечко што можеби и нема нешто озбилно да биде со него.

13. Vljubena13

Vljubena13 Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дечкото ме избегнува

Здраво на сите. Би ви била благодарна ако го дадете своето мислење на оваа тема.

Со дечкото сме заедно скоро 6 месеци. Се беше во ред до пред 2 недели. Наеднаш почна да ме избегнува за секаква интимност, да биде уморен, не излегуваме секој ден ( претходните месеци мн ретко се случуваше да не излеземе). Навистина има напорна работа, често патува во последно време службено, и вели дека таков му е периодот напорен, дека ке помине...незнам дали да верувам...

Кое е вашето мислење? Ке се подобри ли нешто? Како да постапам правилно а да не го притискам за било што?

14. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    Ме интересира едно прашање...Веќе месец и пол можи и повеќе се гледам со едно момче супер ни оди, и муабет, и страсти и се меѓу нас има. Супер прилика е за посериозна врска.. Но пред некој ден видов дека сеуште си пишува на ФБ со бившата девојка...и секогаш кога таа е онлајн одма се исклучува за..ваљда да не видам јас...незнам што да мислам..дали неа ќе и се врати и пред очи ќе ми избега или се е другарски..

15. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    во петок дознав дека бил во врска со една што живее на 1 километар од мене,чудно ми падна бидејки не е по негов вкус малку повеке е полничка,тоа ми ја прелија чашата си најдов изговор за раскинување бидејки имам пишувано овде за него,он ми беше бивши,одевме пред 3 год.јас бев премногу мирна тогаш и се си трпев иако не заслужуваше ни да го погледнам,а до скоро го сакав,имам пишувано овде за тоа,пред година и нешто пак исконтактира со мене и си велам ај да пробам можеби се променил ама од кога се фативме има месец,не покажа желба ни да се видиме ниту пак бевме заедно во јавност како да се плашеше да биде виден со мене,и ми беше кажал дека не има одено со никоја откога сме раскинале ама излажа бидејки е можно да одел со нас двете во исто време многу криво ми падна а цело време ми велеше дека ништо ме нема излажено,за некои работи мене ке ме обвините можеби ама воопшто не е тој за жалење не знаеше воопшто да цени ништо а јас да не се фалам ама добро изгледам и сум добра и мирна,немам лош карактер знам дека заслужувам подобро,и сега во петокот ми се налутина тел. бидејки не сум му кажала прво на него оти ке одам на кафе со другарки и веке сум се договорила е па што да правам кога он не ме ни кани со него,се каев многу што му дадов уште една шанса и во петокот ја дознав дека има одено со неа и сношти му пишав во ппорака се што ми лежи на душа и ми кажав да не ме бара повеке,и си го исклучив тел,не сум го ни вклучила,сега проблемот е што се плашам да го вклучам,се плашам да не ми пишел нешто што ке ме навреди или растажи бидејки е голем идиот

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    хм ова мувањево стварно го свајкате како мување онака :^) а потоа леле го сакам неможам без него,сто да правам и тн....е па мување е тоа де и после ајт Чао...
    хм размисли малце околу ова работа,била вљубена другарката а сто после тоа ако се мувас???
    и плус сега усте сега не ти писел а потоа :^) :^) размислиси па после да не биде хм сег а веке го сакам а он не ме гледа.............како милион вакви приказни :^)

17. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    заборавив да кажам значи роденденот ми беше пред 1 недела и ми пиша дека е во бг баш тој ден,и дури во 10 вечерта кога веке беше дома ми честита преку порака и толку,ни кажа да се видиме,мислам јас несакам поклон ама да ме сакаше ке сакаше и да ме види а знаев дека ке испадне вака
    извинете за долфите постови ама нема кај да се искажам

18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.095
    Esperansa 777,го прочитав твојот пост и навистина не ми е јасно зошто се замараш со бившиот,па си му дала и друга шанса :fubar: .плукни се на таквата врска и такво помирување :devil: .
    нема потреба да се замараш повеќе,и мене бивши ми честитаат роденден па не се замарам околу тоа,си го видела неговото вистинско лице,не му пишувај пораки ниту читај пораки од него,ѕа да не се повредуваш самата ,бидејќи тој ги преминал сите граници оддамна.
    сврти се наоколу,сигурно има многу момчиња кои би те усреќиле,сега забавувај се олади малце размисли што сакаш,животот продолжува што и да се случи :!:

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.594
    Допаѓања:
    40.029
    esperansa777 по мене, ти треба да си продолжиш со животот, да си најдеш некој кој те цени и заслужува и ќе ти го посвети целото твое внимание. Него не го ни погледнувај ни помислувај, тој се покажал како е и што е.

На esperansa777 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    Пак јас имам љубовен проблем и ми треба совет од вас. :)
    Па вака јас сум заљубена во школски како што имам и пишано пред тоа ама некеко не оде баш, јас го сакам ама ете сега сме во фаза да стенеме добри пријатели, ама секако треба време, а дури да помина тоа време знам дека ќе биде тешко, но за љубов вреди да се чека.
    Мојот проблем е тоа што сега на фб. еден друг ми пише дека ме сака ова она, мислам не ми пише он директно туку преку другар негов оде како стројник нешто, и сеа другар му ме прашуе дали ќе биде нешто нели дали може да се случе нешто. Јас само ги одбегнувам пораките, бидејќи јас за тоа дете не чувствувам ништо ама баш ништо, и сега размилсувам дали да прифатам да бидам со него или не.
    Вие да сте на мое место што би направиле дали би оделе со некој шо не чувствувате ништо за него или не? НАвистина ми треба да слушнам и друго милсење, оти незнам што да правам, каква ќе биде таа врска ако јас не го сакам ни малку, па и да биде само мотање, пак лошо ќе биде.
    ПОМОШ?
    ОДНАПРЕД БЛАГОДАРАМ!