Nена,па ти си имаш работа со комплексиран човек .ако не бива да му објасниш со убаво,избегнувај го,не смееш да дозволиш да ти врши притисок,мислам како прво се знаете само месец дена,а плус тоа се мувате а тој веќе ја планира и свадбата . и јас сум се нашла во ваква ситуација но да дозволам некој по нерви да ми шета,тоа никако реагирај веднаш,немој да дозволиш да се приврзеш со него,оти ќе нема кој да те спаси,ќе ти ги набие неговите ставови во глава. многу мразам вакви нападни машки
епа вака феминки..се скарав со мојот затоа што го излажав ,ама тоа беше со добра намера...еден ужасен келнер ме замараше и ја му реков на мојот дека ќе го избришам,ама глупаво ми беше,мал град е утре ќе треба секој ден да го гледам,а без причина ќе го избришам(уффф како комплицирано звучи ) а дечко ми не е од тука .и сега ми се налути,вели како можеш со келнер нешто ова-она,а врска си нема... а на почетокот кога се запознавме тој ме излажа за годините,ми рече дека е многу помлад.. а навистина сакам да бидам со него,(инаку 2 месеци сме во врска..) ај ве молам совет
Miss3,да се разбереме прво и основно е да се има доверба во партнерот.си можела да го избришеш келнерот,освен ако се имате многу па нема како објасни му го тоа на дечко ти,сигурно ќе те разбере . а тоа што тој те лажел за годините не е на арно .и мене бившиот ме излажано така,после испадна дека си има некои комплекси. обично тоа го прават машки без самодоверба и за да ќарат помлада девојка
па да,токму така.ама се убаво му објаснив и тој ми вика немој да ме обвинуваш ако ме видиш со друга.што мислите? најдобро е да му раскинам или.. ?
Луѓе ве послушав да му пишам прва и му пишав.. И прво беше ужасно ладен кон мене,ми кажа дека ми е љут и ја му се извинив и ми рече ако ти е полесно што се извини,извинето ти е..И после не ми враќаше пишуваше seen и уклучен беше..После разговаравме нешто и ми рече Бил па прошло,минато..заборави..И ја се разочарав као сум ја минато за него?И прееска плачев..И бев каје дна другарка и оваа му пиша сакаш да се смирите и он и пиша смирени сме,а зашто?и она рече онака дека те спомна вчера и сеа на фб ми пишал уште го чуваш кучето и ја му реков да..и сеа збориме нешто и му викам што има ново и ми вика ти за старо незнаеш за ново ме прашуваш и сеа збориме..само што човекот е проклето спор и проклето споро враќа И баш се израдував сеа,дај боже да се смириме држете ми среќа!!
A така значи,ти да не го обвинуваш ако го видиш со друга ?ова ми личи на премногу самобендисан дечко,кој мисли дека може да те условува и да те третира како сака!немој да се залетуваш веднаш крај ова она...пробај повторно додека не се вразуми,а ако поентата е да ти враќа мило за драго,повеќе изгледа како шанса која ја чекал за да оди со друга .ти си пробала со убаво да му објасниш а он така ти зборува во лице ,тогаш не е во ред.сепак ти подобро знаеш колку е тој убеден дека немаш ништо со келнерот,но не дозволувај да те манипулира!ако продолжи да се инаети,тогаш речи му дека е крај,дека е слободен ,барем ќе знаеш дали те обвинува од што му е стало до тебе или само си бара изговор да те откачи.
Девојки, јас имам едно прашање, многу ќе ви бидам благодарна ако ми одговорите. Со дечко ми сме заедно веќе една година и 3 месеци. Лани во јуни бев излезена со друштво и му бев нешто лута на него и бев пијана и се смував со еден, ама после толку беше, бев свесна што направив, многу се каев, ама незнаев што да правам, сакав да му кажам ама незнаев како, а плус со тој што го варав се другари веќе 4 години и на него му беше глупо, многу бевме свесни каква грешка напраивме. И пред некој период разбрав дека тоа некако се проширило, како незнам, овој негира дека кажал... И сега незнам што да правам, знаев уште тогаш дека требаше да му кажам ама ете од страв не му кажав мислејќи дека нема да се дознае. Сега сакам да му кажам ама не сакам да го изгубам, многу се плашам како ќе реагира, а многу го сакам, и ништо не ми значеше тоа тогаш воопшто, најголема грешка во мојот живот. После скоро 1 година да му кажам малку е глупаво, незнам што да правам. А не сакам да дознае од некој друг... Ве молам за совет. Фала ви многу!
епа веќе е се сторено, или ти ќе му кажеш или некој друг, a како тој би реагирал најдобро знаеш ти. Сама одлучи, но мој совет уште утре кажи му ако веќе неможе да се сокрие
секако изборот е твој,дали да излажеш или да ја кажеш вистината.тоа е неверство,но како што ти реков подобро не признавај,ионака било само мување и тоа било оддамна . мислиш тој да се има смувано со некоја,би ти признал ?
Штом се проширило, кога тогаш ќе дознае тој. Ти можеш да ризикуваш и да не му кажеш, ама некој ако ништо друго од љубомора можно е да му каже. А и не е некој голем грев, зависи и од дечкото, на почеток на врска било... Лошото е тоа што било со негов другар, секого би го повредило тоа. Сепак мојот совет е да му кажеш, подобро ти, отколку некој друг, па што биде - биде. Ако постои љубов, постои можност да ти прости...
Искрено никогаш не сум споделила ништо, ниту пак сум споменала. Ниту ме прашал за минато, само поентата е што имал девојки ама немал врска. Јас сум имала три подолги врски и он постојано размислува како се однесувале спрема мене бившите мои. Кога ќе дојде момент пр. се караме и му викам неможеш така да се однесуваш, никој спрема мене не се однесувал така, па крајно да е нема ни ти. И тогаш ваљда почнува да мисли како се однесувале спрема мене, како ме чувале, гледале, на кој начин, кога тоа што тој го прави е погрешно. Е од тука произлегува се. Па еве и оваа кавга. Постојано прашува зошто сум со него, што толку се загледав во него, што наоѓам во него, не е сигурен за ништо што прави (љубење, закачкање, зезање). Едноставно нема искуство со девојка со која е во врска, незнае дали правилно ги прави работите или не, нема самодоверба, постојано за да го сокрие сето тоа ми викаше не сум наивен неможеш да манипулираш со мене (демек ако е без искуство неможам да му правам сплетки, што никогаш не сум ни пробала, ама битно да каже за да добие на самодоверба, кој е машко у врската). И за се ова, јас требаше секој ден да му кажувам колку е најдобар, да го уверувам дека искрено и вистински го сакам, дека ми значи и дека го почитувам. АМа ми прекипа кога претера, па неможам јас да се правдам за се, односно да го уверувам во се што правам и што прави. Доста му беше, раскинавме, не мислам да се смириме искрено, ми треба стабилност, не да се мољакаме што би се рекло. Сакам дечко кој ќе ми е потпора, кој ќе ме дигне кога ќе паднам, не ова проблемите вистински што ги имам, неможат на ред да дојдат да ги решам од неговата несамодоверба. Енде! Ќе ми биде тешко и мака, ама ќе помине, не мислам искрено да се враќам назад, пак истото ќе се случува, немам сила да влечам двајца, едвај сама пливам!
No ete ako doznae od nekoj drug, kako shto me sovetuvaa nekoi drugi da ne mu priznavam, da go lazam deka ne se slucilo... ako mu kazam moze mnogu da smeni mislenje, odnesuvanje i se... kako ke mu dokazam jas deka nisto ne mi znaci toa mene i nikogas povtorno deka ne bi go napravila, jas da sum na negovo mesto ne bi veruvala...Zatoa mi e strav...
Ти најубаво можеш да си процениш. А ако го лажеш дека ништо не се случило, будала го правиш во здрав памет. Што ако другар му му каже? Треба да го убедиш дека другар му го лаже. Сепак, ова се претпоставки и ако мислиш дека со тоа што нема да му кажеш, ќе ја сочуваш врската и тоа ќе биде врска на место, не му кажувај. Се е на твоја одговорност. А дека нема да ти верува ако му кажеш на почетокот - нема, само со време и посветеност се стекнува довербата. Најтешко е да повратиш изгубена доверба. Јас сепак мислам дека ако го сакаш некој, нема да дозволиш другите за будала да го сметаат и да му зборат зад грб и тоа преувеличени приказни сигурно. А се се преживува, простуава, заборава ако е доволно вредно...
No ete ako doznae od nekoj drug, kako shto me sovetuvaa nekoi drugi da ne mu priznavam, da go lazam deka ne se slucilo... ako mu kazam moze mnogu da smeni mislenje, odnesuvanje i se... kako ke mu dokazam jas deka nisto ne mi znaci toa mene i nikogas povtorno deka ne bi go napravila, jas da sum na negovo mesto ne bi veruvala...Zatoa mi e strav...[/quot Хммм машко да прости неверсто не би рекла... а и јас не би простила колку и да го сакам нема да простам... А во овој случај ако премногу го сакаш и неможеш да поднесеш да го изгубиш тогаш не кажувај ништо а ако дознае од некој друг ти негирај, одрекувај... мада не е убаво и да го лажеш знам никој не заслужува да му кажуваш лаги ама кога мораш тоа е... размисли си убаво пред да кажеш што се случило
за проблемот на фуннууу Спојлер Девојки полека бре ја напраивте работата како да се ебеле- се мувале само... Неверство е нешто поголемо, ова може да го наречеме состоја, грешка.. И немало да и прости: -би се лутел оти дури сега му кажуваш -со другар му било Се е ок ама мислам дека ке им прости, сепак почеток на врска, една пијана летна ноќ ништо повеќе,но многу повеќе би болело ако некој друг дојде и му каже
Девојки и јас се решив да побарам совет од вас ...се надевам дека ќе има некоја што ќе ми одговори. Епа вака момчето со кое излегувам карактерно е многу добар. Значи навистина карактерот му е приближно до совршенство,мене со него ми е доста убаво и поради тоа јас не би сакала да го изгубам. Но има еден голем проблем а тоа сум јас...јас сум таа која е доста откачена со луѓето и сум доста комуникативна но кога сум со него верувајте ми сум како теле кое се ѕвери во шарена врата. Незнам со кој зборови најдобро да се изразам незнам ни јас што ми се случува никогаш со ниедно машко не ми е било вака тој буквално ми ги вади зборовите од уста ...толку многу ми е страв да не кажам нешто погрешно ..незнам незнам стварно сум како бајче кога сум со него. Ако продолжиме да се гледаме ќе му стане досадно со мене сигурно бидејќи само тој зборува,а јас како некое прво оделенче внимателно слушам и онака само нешто додам ..ама тоа е многу малку верувајте. Многу глупа ситуација нејкам да ме мисли за глупа ма да знам дека не мисли така ама се плашам дека ќе почне зашто стврано јас сум претеризам ќутам како некоја риба..незнам како да се опуштам. Стварно несакам да го изгубам зашто толку добро ни почна и до сега со него ми е најубаво и многу ќе ми биде криво ако се разделиме не сме во врска бидејќи тој моментално несака женска не е за некоја озбилна врска ама ако го шармирам можеби и ќе се предомисли .. да се надеваме.. Ве молам за некој совет,како да се поправам како да го пребродам овој срам ... Некоја која е искусна во љубовта па и од неискусна добро би дошло некој совет каков и да е бидејќи јас и не сум баш искусна можеби и затоа е.Стварно незнам како да почнам да зборуваам ве молам за помошш!! Ви благодарам однапред
Кога ќе се видите, ќе почнеш со муабет што ти се случило во денот, раскажи некоја интересна случка, мака, нешто за што се двоумиш побарај мислење, па ќе започнеш разговор. Сигурно имате многу теми на кои можете да разговарате од типот на филмови, излегувања, проводи, смешни ситуации итн. Само почни со едноставен разговор тебе што ти се случува а и немој да заборавиш да го прашаш како тој си го поминал денот на работа/факс/школо итн. Не се секирај, ќе биде супер, со тек на време нема ни да осетиш ќе се опуштиш и ќе ти биде исто ко да си со луѓето со кои што можеш опуштено да разговараш кип смајлинг!
Никогаш не помислив дека можам да се најдам во ваква ситуација .. Навистина ми треба помош.Се сомневав некое време дека моја другарка , една од најблиските што ја сметав како сестра со уште една моја другарка , го свиѓа мојот дечко со кој сум година ипол.. Секогаш беше тука за мене , и покрај многу лоши работи што поминав, и кога раскинавав со дечко ми,кога имавме проблеми таа беше тука и можев да и кажам се во било кое време .. Многу ја сакав, и навистина ја гледав како сестра.Но почнав да се сомнеам од пред некој месец , кога таа почна да љубомори секој пат кога ќе се скарам со дечко ми па кога ќе се смириме.Таа со дечко ми беше многу блиска тој и ден денеска ја гледа како сестра, и секогаш нашите проблеми и ги кажувавме и на неа ..Беше некој дел од нас двајцата.Ја сакавме многу .. Дечко ми уште од пред некој ден ме предупреди не и кажувај више ништо, тргни се од неа , не ти е другарка ова она .. и ја викам што е проблемот и он кога ќе дојде време ќе ти кажам ова она и добро ајде помина и нешто се скаравме и во петок ми се јави она и ми вика тргни се од него,он тебе само те повредува, не е за тебе, почни нов живот бла бла и ми бидна многу чудно и денеска му кажувам на дечко ми и он вика она мене ме сака и ја се расплакав викам што? и он ми рече да јас ја провоцирав еден период за да бидам сигурен па да ти кажам и она ми призна дека веќе подолг период ме сака, ама не сака да признае дека ти си и другарка .. а дечко ми пред да се фати со мене нејзината исто така многу блиска другарка се имаше мувано со дечко ми .. Не знам што да направам.. Барем да ми каже како стојат работите а не да ми прави лице .. Вие што мислите за целата ова ситуација?