Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    Вчера открив дека на фб може да се види секој ден кои профили си ги пребарувал .....
    и влегвам кај дечко ми на профил и што да видам ,,,, секој ден ама апсолутно секој дури и по 6, 5 пати гледал профил од една негова колешка,
    амаааа немат прескокнато ден во овај цел месец без да отвори на нејзиниот профил... стварно многу грда рабора на пример.... завчера бевме задно до касно и кога пошол дома во 2 го гледал нејзиниот профил

се запрепастив , разочарана сум и многу нервозна, несакам да му речам ништо бидеќи дури тогаш нема да имам пристап до неговиот профил, барем вака ќе следам,,,,, ама незнам до кога ќе издржам,,, знам дека некоја ден ќе му изнаплескам се ....

(инаку го си ги знаеме пасвордите... во врска сме 8 години)

2. sonce10

sonce10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    116

Дефинитивно мислам дека фб може да направи жива пропаст во една врска ама само ако дозволиш. Мислам дека паметно од твоја страна што не си изрегирала веднаш, не значи ништо ако и го гледал профилот, викаш дека му е колешка така што и без фб ја гледа секој ден. Провери дали и коментирал на слики, ставал лајк (бидејќи нели му го имаш пасвордот) и седни без викање и кажи му што си видела. Е сега ќе видиш тука како ќе реагира и како ќе ти го објасни тоа, дали разумно или ќе се испаничи или слично. Ова ти го кажувам бидејки имам другарки кои за тој глуп фб си кинеа нерви непотребно, виделе некој лајк и ајде сега одма хистерии летаа на сите страни, а на крајот излегуваше некоја безвезе, банална причина зашто бил ставен тој лајк или коментар.

Инаку едно прашање, каде ја има таа опција да пребаруваш кои профили си ги гледал?

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Што има врска пушењето со љубовните проблеми ај кажи опиши убаво да те сватам молимте? овде нема никаков проблем освен твоето пушење кое на дечкоти му смета и сега тоа е љубовен проблем? пушењето е општи проблем на милион луѓе и општа одлука од животот дали јас ќе пушам или не и да здраствен проблем е девојче ако незнаеш и ти и неколку позади тебе обратисе кај доктор и побарај совет како да се отакажеш од пушењето,така да незнам во што се состои смислата на барање совет во оваа тема о мај гад...
    8 години е предолг период за една врска според мене,јас имам другарка која со дечкото одат 10 години и буквално последните години очите си ги вадат и не се поднесваат меѓусебно не треба да чекаш и да посматраш мислам дека тоа е детски туку треба да седнеш и да разговараш со него можеби се во прашање неговите чуства,не се залажвај со пасвордите таја му е колешка на факс така да може лично и персонално да ја најде и да направи што сака да пие кафе да се види све,не е глуп на фб кот да прави нешто кога му го имаш пасвордот така да тоа ти е гола вода.Секое машко отвара и гледа профили но конкретно да ја демне само една девојка јас многу би се замислила на твое место мој совет дури е пресен проблемот да го решиш да се соочиш со него ако се работи за чуства ферски е да признае или за било што...

4. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.882
    Tina.Tinnka што и да направиш никогаш нема да можеш да му докажеш, биди сигурна. Секогаш ќе бара уште и уште од тебе.
    Затоа, седни го, разговарајте како луѓе, дај му до знаење дека ако сакаш да пушиш тоа е твоја одлука и не треба да ти се меша. Цигарите не се убави воопшто, ама ако ти го сакаш тоа не треба да ти забранува.
    А ако и ти не сакаш да пушиш веќе, кажи му дека мора да ти верува бидејќи има многу пострашни лаги. Не си го изневерила или слично.

ladymici 8 години и пасворди си имате? По годините што си ги напишала, од 17 години одите и уште доверба си немате?
    Најарно прашај си го, биди искрена и кажи му што те мачи. Нема причина да одолговлекуваш.

5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805

Пушењето е спомнато само како вовед во ситуацијата зашто тој изгубил доверба во неа. Чисто објаснување за што го излажала.
    Проблемот е што го лажела и сега тој не и верува. И тука е проблемот во врската т.е љубовниот проблем кој никако неможеш да го сфатиш - немање доверба. А што реално е и еден од најголемите проблеми во една врска

Тина, ако мислиш дека вреди да го имаш покрај себе тогаш потруди се да го сфатиш.
    Замисли се себе од втората страна, те лажел 5 месеци, и после коа дознаваш дека лажеш нормално е да ти биде тешко да веруваш на што и да каже. Ќе се сомневаш во секој кажан збор зашто си врувала безрезервно, а те излажал. Така и тој, може и тој се труди, ама довербата не е нешто што решаваш во моментот дали ќе го имаш или не. Се се стекнува.
    Па затоа јас ти советував, бидејќи е твоја грешка, и ако човекот вреди, жртвувај се и стекни доверба пак.
    Инстантно решение нема, со тек на време, целосно внимание посветено од твоја страна кон него и тоа е тоа.
    Сум се нашла во ваква ситуација, од обратната стврана од твојата и верувај дека он не мисли дека го лажеш и ја знае вистината ама несигурноста го издава па затоа се понаша ко да не верува во ништо. Посигруно му е да не ти верува, и полесно му е сега да си го сфаќа како што му одговара.
    Само без инат, не го провоцирај и верувај со тек на време ќе му помине. Само прашање е колку ќе можеш да издржиш.

И луѓе не е до страшни или помалку страшни лаги. Лага е лага, каква и да е другата страна губи доверба. И не е точно дека секогаш ќе бара уште. Ќе стигне до одреден момент каде пак ќе почне да и верува, само треба време. Плус и повреден е сега, па и гордоста не му дава да верува на се и сешто што ќе слушне сега

6. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883
    Јас мислам и да му кажеш сега само ќе негира и ќе се правда, а немаш нешто поконкретно освен тоа дека и го гледал профилот на што тој може да ти каже дека не значи ништо. Ти си знаеш каков карактер е дечко ти и дали ќе ти признае ако има проблем меѓу вас ама јас да сум на твое место нема уште сега да ја отварам таа тема

7. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    794
    ( си влегуваш кај тебе на прфил и имат Дневник со активности > од лева страна имат фотографии, ми се допаѓа, коментари и повеќе > кликнуваш на повеќе > најдолу има Пребарувај (со лупа) > одиш на тоа и ти излегуваат сите пребарувања за месеци уназад )

Значи тој нема појма дека постои таа опција на фб, како и поќето други, јас разбирам дека сите демнеме по нечии профили , арно ама тој не стои многу на фб и кога и да влезе го проверува само нејзиниот профил, по неколку пати на ден.... ставрно глупо испаѓат, дури и мизерно ми е да му викам за тоа, па несме деца мали ... ама дека ќе отќутам не верувам..... кај цел ден на работа е со неа, ја гледа 8 сати , и сега иде дома на фб и опп кај неа на профил...

8. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    4.051
    ve molam za mislenje

А кажи ми денски кога сте искачале сте иделе на по јавни места ? А колку време сте разделени ?
    Според мене според болдираното не си згрешила.

9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    па ок бе луѓе јас ја сваќам темата на озбилен начин не да се пиши а секаква ситница а за мене проблемот е преглуп па дај разгледајте ја темата членовите воопшто немаат интерес за да коментираа посебно на оваа тема се пишат секакви глупости и ситници порано кога ќе се пишеше проблем најмалку 10 членови коментираа а сега едвај 2јца дај ви се молам разбирам да се изгуби довербата заради некој или некоја ама за пушењето незнам ни зошто би го лажела некој тој е свој сопствен став и одлука мене ова смешно ми е...

10. Tina.Tinnka

Tina.Tinnka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5

Мене не ми беше проблем да ги оставам цигарите, тоа можев у секој момнет да го направам. Туку целта на муабетот ми е дека он од тогаш ЗА НИШТО ДРУГО НЕ МИ ВЕРУВА, а не дека е само за цигарите. Мислам дека цигарите веќе и ги заборави. Сега само чека нешо да направам и тоа да направи голема работа -_-

11. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    a како да се отарасам од машко шо е постојано во главава моја? :?: ок ај затрескана сум и незнам како да си помогнам :$ :wasntme:

12. Minareli

Minareli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    19
    Едно време го сакав и он ме сакаше. и сеа не наместија да излеземе ама беше катастрофа бидејќи ни дојдоа другарите... и после тоа се одалечивме некое време.
    И по некоја слулчајност или не почнав да го гледам каде и да искачам, и кога најмалку очекувам.
    Проблемот е што неможам да го извадам од памет. Цело време на него мислам. Си и змислувам како никогаш не ме сакал, ме измејувал пред сите.. за да го заборавам, барем на малку. ама неможам. и сега на пат сме да се договориме да дојде во маало кај мене божем да запознае моја другарка со негов другар. ама сакам само да го видам. сакам да му кажам дека го сакам уште кога ќе го видам, ама се плашам од неговата реакција. ;( :sweat:
    што да правам? :sweat:
    и заборавив да ви кажам дека кога излеговме ми кажа дека ме сака :$

13. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Ако го свиѓаш и да ти е ако.. Можеби ќе биди нешто :D
    Доколку не сакаш да имаш нешто со него.. Пробај да не мислиш на него, не отворај на неговиот профил..
    Дружи се повеќе со пријатели, излегувај, читај некоја книга, вежбај. Така побрзо ќе го заборавиш :)

14. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Мислам дека штом ти кажал дека те сака тогаш е сигурно.
    Само не требало овие другарите да дојдат на местото.
    Ти го сакаш, тој те сака.. што чекате? :D
    Тој дека ти кажал, можеби ако не си му одговорила можеби помислил дека не го сакаш.
    Сепак ако те викне за во маало, видете се.. Мислам нема потреба да го заборавиш.
    Или пак ако сакаш, пиши му на Фејзбук.. Како демек Еј каде си, ме заборави..
    Прашај го како љубовта, или да излезете.. Па види како му се чувствата, дали сеуште те сака.
    Ако те сака, веднаш без размислување кажи му дека и ти го сакаш.
    Тој можеби сеуште чека одговор, според мене :) Со среќа, и не мисли на лошо :*
    Секогаш мисли позитивно!

15. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Еден совет малце ако можете да ми дадете :)
    Само колку за почеток. Со детево не ни се случило ништо, ни врска, ни мување.. ништо Летото бев со другарка на плажа. Таму таа сретна три деца, од кој едниот го познаваше од на приватни часови.. И таа се поздрави со него, ама другарот со него мене ми се засвиѓа многу.
    И на крај преку неа се запознавме некако.

Знам дека уште на привот момент го засвиѓав, со тек на време и го засакав
    И дека бевме на плажа, игравме карти. Детето седеше наспроти мене и после тоа се премести за да седне со мене. :!: После другите денови се среќававме често. Се пзодравувавме само со рака (мене ми беше страм во образ, тој не се поздравуваше така па затоа и јас :$ )
    И еднаш бев седната долу а тој беше горе, и ми пушта рака и му викам здраво.. и ми вика..
    Е само толку? И јас демек да се кренам и во ист момент се поттргна и ништо..
    Знаам еднаш ме прсакше во водата.. многу беше убаво

Имав одено и со другари.. Ме прашуваше ејј оние кои се? Или пак ние ќе играме друштво со карти а тој туку така си дојде :D А кога ќе се гледавме ќе ми мафнеше со рака.. И јас исто

Е ама еден ден, го помнам денот.. Петок 13.. Дојде со едно девојче и братучед му.
    Тој братучед му и тоа девојчето имаа исти презимиња ама не верувам дека беа брат и сестра..
    Можеби му е братучедка или само другарка.. :x
    Се запознавме со неа, и тој замина со неа некаде.. после игравме карти.. и заминаа.
    Од тој ден ни слушнав нешто за него.. ни ништо.. на плажата не идеше воопшто.. ниту пак сестра му (со која се запознавме) И да, на Фб е офлајн скоро цело време, а кога му честитав роденден тогаш само ми лајкна.. А на некои други им коментираше, од кои и другарката моја :(

Инаку тој живее малце подалеку од градот.. И сега е прва година, средно. Таму многу убави девојчиња, сигурно мене ме има заборавено.. сега кога бев на математика, по скалите го видов..
    Мислам тој беше.. Многу беше изменет сепак 7 месеци не го видов..
    ДА го заборавам ли? Дали има надеж за нешто? :|

*се извинувам малце е долго, ама ако имате време прочитајте :inlove:

16. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328
    Од мали се знаеме но не сме биле блиски,и пред 3 год се најдовме некако пак и пишевме едно 3-4 месеци и ми кажа дека ме сака повеќе од година и дека сум му била 1. голема љубов и дека никогаш не се осеќал така порано итн..Јас во тој момент не сакав ништо (врска)Си останавме пријатели ,но не нешто нај нај.Но сега се сврте тркалото .Сека тој ми е нон-стоп во глава.Не знам што да правам ?? :sweat:

17. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Проблемче , значи го налутив дечко ми и сега ми се лути еве веќе втор ден е ова . Денес дури само еднаш ми се јави , а од тогаш го нема :) Инаку многу е осетлив и на најмала ситница се лути . Некаква идеја предлог што да му направам ?

18. Tina.Tinnka

Tina.Tinnka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    Ќе фатиш ќе го лупнеш од земја :P
    хахаха се шалам :D
    Епа ако стварно си му згрешила и мислиш дека си виновна, извини му се.
    А ако он нешо се замислува незнам шо, ти се лути за глупости тогаш разговарајте озбилно и кажи му дека тоа не е во ред, кажи му нека најде подобра причина што е стварно за лутење, а не некои банални работи.

19. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Му се извинив ама инат е не попушта :^)

20. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Што лутко ќе беше тооој. :D Што треба да направиш ... ваљда се научил да го молиш па затоа се лути за секаква ситница. |( Исто како јас што го навикнав мојот,ама нема веќе молење и попуштање,го научив како треба. ]:) Што го налути толку? Незнам што да направиш,извини му се и купи му го омиленото чоколадо. Ако не е толку тврд на срце ќе попушти,а и незнам како може толку време да ти се лути ако те сака. :?: ;)