Lana dobro si postapila... no edno nesto ne mi e jasno sye imale odnosi parkovi i sekade ... zarem na ova ladno vreme ti se soglasi na toa ili samo kolku toj da si gi zadovoli potrebite. I mislam deka ova ti e lekcija z a ponatamu da ne pravis takvi mizerni raboti.
Без него ќе СИ ГО ИЗЖИВЕЕШ ЖИВОТОТ!! Немој да мислиш така, ќе си најдеш другарки. Еве овие што ти биле што си била со нив долго, зашто не седнеш и не им објасниш како стојат работите, сигурна сум дека ќе те сфатат ако стварно ти биле другарки.
Па не би рекла дека ова е некој проблем, ама не знам во која друга тема да пишувам.. Поената ми е што, не можам целосно да го прифатам животот на дечко ми.. како да објаснам? супер му е на факс, и друштвото и се и цело време збори за тоа, и многу ми е мило, ама ме плаши фактот што тоа е нешто ново и забавно за него, не ги знам новите другари, или другарки, а знаејќи го него, он е многу дружељубив, и тоа што мене ме плаши е дека има девојки што не прават разлика меѓу флертување и дружељубивост. Едноставно.. не сум дел од тој негов, нов, интересен дел од животот и ми е страв. И се осеќам дека цело време треба да бидам добра и расположена со него, зашто ако ја не сум, можеби некоја од колешките поубаво ке го разбере. Претпоставувам дека дел од ова се должи и на моја несигурност, може и баш тоа е проблемот.. само сакав негде да си пишам што ми лежи на душа
Еве едно мое искрено мислење колку девојќи и да има на тој факлтет он ако те сака тебе нема ни да погледне друга , освен на пријателски начин секако ново е и интересно па мора и он да се дружи со некого. Незнам колку сте во врска но пробај да ја решиш твојата несигурност и малку повеќе да му веруваш.
Lана,немој да паѓаш на неговата слаткоречивост,си била мала заљубена и многу си пропатила но ова ќе ти биде супер лекција во животот .а типот крие некоја,па макар и друга девојка да е,или видел колку ниско се спушташ за да го задоволиш во се,и си поиграл со тебе.сепак,мило ми е за тебе и обиди се да се средиш,продолжи си ги контактите со другарките и никаков контакт повеќе да немаш со дотичниот.се најубаво
Zdravo feminki..nova sum ovde se prikluciv zosto mi treba sovet iskren i sho ke mozi da mi pomogni vo mojava situacia.. vaka : imavme prekrasna vrska no bese vrska na dalecina se gledavme 3 pati vo mesecot no koga ke se videvme si pominuvavme preubo i edvaj se razdeluvavme..taka izdrzavme 3 meseci no jas bev mnogu ljubomorna sepak vrska na dalecina e tesko da se izdrzi pa za glupost raskinavme i mnogu mi e zal za toa... posle toa ostanavme samo drugari.. mi pisese na facebook,koga ke se videvme mi praese muabet kako si kako posle nas i slicno..no posle 2 meseci posle razdelbata svativ deka nemozam da prestanam da mislam na nego i deka seushte go sakam..pa nekako stanavme i pobliski se slushavme sekoja vecer razgovaravme za povtorno da sme zaedno mi velese deka me saka..no koga ke se videvme vo zivo toj samo ke me gushnese i samo sho prajs kaj si ke mi recese nisto ne mi spomnuvashe za da se vidime na samo.. i posle sekoe gledanje nemozev da izdrzam i postojano placev.. ve molam kazete mi sto da pravam i kako da ja obnovam vrskata ili da ne pocnuvam vrska shto bila zavrshena ) [mod-kirilica:1nsgasci][/mod-kirilica:1nsgasci]
Barbie,добредојде на форумот . инаку,за твојата ситуација можам да речам слободно дади уште една шанса на врската,и сама рече дека сте прекинале за глупост.ако те сака и тој,продолжете заедно .а штом се гледате повеќе пати месечно значи далечината нема да ви е голем проблем,треба да се ризикува нели,никогаш нема да знаеш што како доколку не се обидеш. биди храбра и спаси ја врската,и се најубаво ти посакувам па сподели овде со нас .поздрав
Се гледам со еден дечко година и неколку месеци. Познат е како женкар а и таков е. Сепак со мене беше поразлично, имаше голема почит за мене и што и да се случеше секогаш мене ми се враќаше а јас иако милион пати повредена бев тука за него. Многу ме засака а и јас него. На почетокот слепо верував на се што ке каже дури не сфатив дека многу пати бил и со други лесни девојки. Во тие моменти мислев само на себеси а најдоброто за мене беше да останам со него зошто во моментот не бев спремна да завршам се. Немав цврсти докази но нешто во мене ми кажува дека бил и со други иако тој не признаваше и се колнеше колку сум го сменила. Навидум изгледа дека сум глупава и слепа и ке разберам ако мислите така но го издржав тој лош период кој траеше со месеци и добив добар резултат. Дечкото се промени, сфати дека нашето е вредна работа и дека тешко во денешно време се наоѓа девојче кое би претрпело таква тортура а сепак да биде само со него без да ја интересираат други машки. Бев многу горда на себеси што бев примерна во целата работа и што никогаш не го излажав. Потоа следеше период кога тој стана многу зафатен, тешко се гледавме само се слушавме на мобилен. Беше зафатен поради оправдани причини и обврски и многу уморен. А јас уморна од тоа да го чекам него толку време. Беше викенд и петок, тој беше зафатен со работа а јас излезена со другарките. Имаше еден дечко што со месеци однапред покажуваше интерес за мене. И тој мене ми се допаѓаше но не би можела да бидам со друг. Арно ама пиевме со другарките и за да ја надоместам таа празнина во себе што јја имав заради дечкото кој го немав видено долго време, јас заминав со вториот. Утредента се чувствував одвратно и ужасно зошто се случи моето прво неверство, до тогаш не сум била неверна. Не беше ништо посебно туку само два-три бакнежи но сепак. Пројдоја повеќе од 20 дена но јас неможам да живеам со себеси. Имам голема грижа на совест и би сакала да одам и се да му раскажам на тој што го сакам но знам дека тоа ке биде нашиот крај. Имам голема потреба на некому да му раскажам за ова зошто ме гуши и притиска секогаш кога ке се сетам. Сега имам се со тој што го сакам зошто ми беше и прв и многу е добро во моментов ама кога ќе се сетам на тоа што напраив секогаш многу плачам. Незнам како да најдам начин да си простам на себеси без да се гледам како одвратна личност. Не се чувствувам повеќе посебно како порано кога ме имаше само тој. Не барам решение за ситуацијава зошто се е бадијала ништо нема да го смени начинов на кој јас се гледам сега себеси но само сакав да се испразнам.
Бог е Љубов. Зашто Бог толку го засака човекот што го прати својот единороден син Исус Христос, та секој кој ќе поверува во него да не загине но да има живот вечен! Вистинската љубов доаѓа од Бога. Љубовта е најважен, потребен и доволен услов за успешна врска или брак! Зар има нешто поважно или поголемо од љубовта? Ако ја имаш вистинската љубов не ти треба ништо друго? Ако сметате дека некој сакате „ама“ треба и нешто друго, значи вашата љубов не е вистинска туку лажна, лицемерна или телесна. Проблемот е во немањето или непознавањето на вистинската Љубов. Да имаш вистинска љубов значи : - да имаш големо трпение - да бидеш љубезен - да не си завидлив - да не се фалиш - да не се вообразуваш - да не бидеш груб - да не си себичен - да не си избувлив - да не памтиш зло - да не се радуваш на неправда - да се радуваш на вистината - да имаш разбирање за другите - секогаш да веруваш - секогаш да се надеваш - се да поднесуваш Се ке престане само вистинската Љубов е вечна! п.с. Ова е вистината, и ако не се радувате кога го читате ова значи вашата љубов не е вистинска.
Здраво девојки. Ќе се потрудам да сум што појасна поконцизна и јасна како би добила по некој совет од вас....видете...се работи за еден дечко којшто ми се допадна на прв поглед и ми беше мн симпатичен. Веднаш му дадов сигнал и по неколку средби низ скопските кафиќи тој ми пријде па излеговме...Излеговме на кафе, потоа второ кафе...се разочарав малку првите неколку искачанки од неговиот карактер те од неговото однесување некако ми беше така...не плиток ама невообичаен , некако не одеа муабетите по сосема нормален тек, така знаеше да замолчи, да не прашува мн мн да с еинтересира за мене и мојот живот те јас иницирав теми, а велам се разочарав бидејќи сакам комуникативни мажи кои така ќе те насмеат ќе разговараат подлабоко за нештата...Но неверминд мене ми беше поентата да се забавувам само и така да го тепам времето повеќе со него пошто од икс причини знаев (и планирав)дека ништо посериозно неможе да биде бидејќи така сме поради една околност, еден момент„различни„. Се случи и да бидеме заедно на оној начин те да сме интимни...ок...се јавуваше...праќаше смс...потоа отиде на некој пат па оттаму не се јави..јас го исконтактирав си пишавме тоа беше тоа...откако си дојде средбата ни беше како да сакаме мн да се видиме како да сме се зажелиле...Сето време бев природна колку што можев во смисла на тоа не се правев нешто што не сум и тн и тн...Одеднаш нештата се променија..Забележав дека помалку ме бара, а и дека кај мене се појавуваат некои чудни чувства, желба да го чујам желба да излезам со него...и се си мислам дали можеби тој виде дека паднав на него, или престанав да му бидам интересна откако ме имаше па затоа сега некако ќе се јави ама мн поретко...не сме се виделе како треба некоја недела две...а јас се повеќе мислам на него...и се јадосувам поради тоа. Знам ќе мине, знам можеби е моментална заљубеност ама ..па штознам...се прашувам дали изгубил интерес или можеби сосема поинаква претстава сум имала за него...како би постапиле?Да применам некоја тактика(што и не би сакала а и незнам дали сум вешта за тоа работите ги сакам кога се на маса отворени)или незнам да го заборавам, или пак отворено да му кажам дека имам чувства некои спрема негп...Воопшто, денес кога работите се поставени „тегни повлечи„во љубовта ...како да се постапи, кое е најсоодветното однесување за да топката биде во твои раце? многу прашалници...пошто ми изгледа како не е се црно бело има мн сив простор или можеби сум во грешка...ок, барем си олеснав малку...па секој совет добредојден е...поздрав до сите
уште кога си знаела дека сериозно ништо нема да има помеѓу вас,зошто беше интимна со него ?и дај веќе престанете со тоа дека сте жртви,те имал па сега као тоа му била целта и ајде готово чича мича готова прича . може има мал милион работи поради кои тој не те бара,едноставно треба искрено да поразговараш со него ,доколку сеуште сте во контакт се разбира,не му ги признавај чувствата отворено доволно е да го побараш и да се изјасните што како колку да си знаете на што сте
ако ти олесни што се искажа,значи вредело.сепак јас ќе дадам мое мислење,зашто го имам доживеано сличното,на оној кој ми беше прв го изневерив со друг -значи само бакнежи со дотичниот ,и јас се чувствував лошо бидејќи цело време му бев верна и многу посветена ,тој дури и сони дека ќе го изневерам таа вечер,ми рече ретко сонувал но кога му се сонело нешто се остварувало и за жал така беше .плачев после неверството и кога го видов ми се гадеше од себе,имав чувство на вина кога го бакнував и никогаш не дозна дека тоа го направив,можеби и тој некогаш ме изневерил . совет ќе ти дадам никако немој да ти текне да му признаеш,бидејќи сигурно ќе го загубиш. аххх само кога и машките би имале грижа на совест кога изневеруваат [/quote] Ќе те послушам и нема да признаам, но малку сум исплашена зошто има непишано правило дека секогаш се се дознава. Многу ми значи вака што слични ни се состојбиве па некој ме разбира Се надевам чувството на вина со време ке го снема инаку тешко ке живеам вака сама со себе Поздрав, се најдобро.
не се декларирам како жртва, едноставно приметив дека помалку ме бара еднаш два пати во неделата, се оттргнува дистанцира на некој начин...и се прашувам дали е тоа поради мал милион работи или просто нема веќе интерес за мене... па сакам олтворено да разговарам меѓутоа и не сум сигурна дека е тоа најпаметно може тоа да е и катастроифална грешка од причина што веќе се покажува дека е играч а за тие искрен муабет незнам колку чини ..подобро е можеб и тактика на вртење грб или вхатевер бре да го заборавам, пошо ако некој се интересира ќе с ејавува ќе сака да те види незаситен би бил...претпоставувам...и незнам зашто пишав овде кога всушност....нема правила...ама можеби па некој бил во иста ситуација па же сподели...штознам....
Јас мислев дека немаме никаков проблем,но ние всушност имаме многу голем проблем... Неговата љубомора и посесивни испади почнаа да ме гушат,неможам да ги поднесам неговите испади.. На пример прво почна да му смета да излегувам со другарки по кафени,клубови и такви работи.Значи ми рече може дневни прошетки и кафиња со другарки,вака друго не може.Додека си со мене не може да правиш што сакаш.Имаш дечко тоа треба да го сфатиш.И јас малку се спротивставував но кренав раце демек ај..со другарки ке си се гледам, ке си одиме на кафе и така.. После почна и фб да му пречи.Прво некои пријатели за кои и јас самата сум си виновна,им ги манијачев профилите па тој ме откри во Активити лог..Нема врска му реков да ги избрише сите што му пречат,но ни тоа не помогна.Значи на секое мое вклучување на фб тој ми спушта муабети и ми оди на нерви.Од такт ме вади !И му реков да не претерува бидејќи и моите трпение има граници,но тој и понатаму твдри дека тој е во право и дека не може јас да правам што сакам додека сум со него во врска. И јас сега не знам како да се справам со овој смешен проблем поврзан со фб.Не сакам да го деактивирам, не сакам да дозволам да ми се меша во мои лични работи.Не можам.Сакам и јас свој живот.Па ние сме само 6 месеци во врска..Уште сега почна со многу закони и забрани.. Што ке ми кажете вие? Што да му кажам и како да го решам овој проблем со фб
Уфф, мене ова ми личи на сериозен проблем во не така сериозна врска. Не ти е тебе проблемот само фејсбук.Лесно ќе беше да ви е само фејсбук проблем. Ти си имаш работа со ,,опасно,, карактерче.Да не кажам опсесивно љубоморен... Првата грешка ти е што си се покорила на неговата забрана да не излегуваш сама навечер.Зошто? Сега имаш нова забрана- фејсбук. Ако продолжиш така, еден ден нема да можеш ни до продавница по леб да излезеш. Кој заслужува таква тортура?Зошто?Поради нечиј болен ум? Сега можеби се ова не ти изгледа се така страшно.Се уште ви е тазе врската. После извесно време првичната заљубеност и ,,опчинетост,, ќе исчезне.Ќе осетиш потреба за време само за тебе и своите потреби,за своја лична приватност. Не чекај тоа време да дојде и да си ја чукаш главата од ѕид. Работи на своето ЈАС во врската со време. Седни го и кажи му што ТИ сакаш и КАКО ти сакаш да изгледа вашата врска.Ако најдете компромис БЕЗ забрани од било каков вид, во ред. Ако не, бегај од таа врска со време.
Лејдис анд Џентлмен,да се претставам јас сум Флоросита,имам 17 години,и секако првпат се регистрирам овде..иммам проблем.. :/ незнам дали да го наречам проблем,пред неполн месец се мував со едно дете,детето е 5 години поголемо од мене,значи 3 недели така пишевме на фб,и се слушавме и никако да се видиме,и еве овој викенд се видоме,за втор пат,и сеа еве во недела пишевме и денес го нема никаде,му пишав и видел и гледај си објавувал нешто ,ама го нема,не ми враќа,а видено му е,и да оди на работа тој..ама видел,па не може да одвои 1 минута да ми врате? или да се јаве? незнам што да мислам и пред тоа има вака напраено па се извади со тоа дека не можел тој нон стоп да седи на фб,си имал обврски :/ незнам што да мислам.. а многу го сакам..
А дечкото да не сакал само мување и ништо повеќе можеби не е за сериозна врска или пак бидејќи не се познавате добро може сака некое време да се мувате да се запознаете па пота врска всушност речиси секоја врска вака започнува.
Ама многу блиски станавме..не е за мување го прашав тогаш,и ми рече ке се слушниме овие денови,и да сме се виделе..и во неделата пишевме цунки ова она ми ставаше :/ незнам шо да мислам...
Лорита, не знам колку години имаш, ама мислам дека и самата можеш да согледаш дека неговото однесување спрема тебе не е во ред. Штом си земал за право да ти забранува да излегуваш со другарки, па и фејсбук да користиш - работите одат во погрешен правец. Врската не ви е толку долга, ама и да била сериозна, во никој случај не смее да те држи во изолираност од светов. Би ти рекла да поразговараш со него и да му појасниш дека на секој нормален човек му е потребна социјализација и контакти надвор од врската, ама скептична сум дека ваквите карактери можат да се променат во тој поглед. Никако немој да му покажуваш слабост и да правиш како што тој ќе ти рече. Имај свое јас и биди малку подостојна. Ако вашата врска тебе ти е измачување и само ти создава нервози, тогаш нешто мора да се преземе.