Ќе се најавиш на неговиот профил , и ќе одиш на профилна . Десно од профилната слика пишува ажурирај информации и до него има дневник со активности. Ќе го одбереш него и после ти прикажува на што стиснал лајк, кој додал за пријател, кој одбил, кој прифанал, на што коментирал и што ли уште не.
^ Јас пак ова не би сакала да го видам и да имам можност нема да отворам Оти ќе отворам пандорина кутија , на никој не му се допаѓа да види дека дечкото гледал некоја згодна девојка на фб , може од љубопитност ,може онака налетал , може некој другар му ја пратил , беспотребни кавги ... Да отвори кај мене , другарките што ми праќаат линкови од дечките што и се свиѓаат , што ќе си помисли , ај објасни се после дека е симпатија или мувач на другарка ти , сомнежот ќе остане .. Луѓе оставајте простор во врската не се гушете со беспотребни љубомори , секако доколку немате причина за сомнеж
А не личи тоа на навлегување во приватност ? Не само на дечкото туку и на неговите другари . Их жени бе Ајде све за љубав .
Имав еднаш можност да влезам на неговиот профил ама ете не ми даваше совеста да пребарувам. Не му ја знам лозинката а ни тој мене Инаку идеата погоре ми е од една другарка, која така го фати дечкото
Абе кога некој е сомнителен ќе го фатиш , има начини . Ама ако е сосема ок врска не гледам причина да си земам такво право . И сум многу против давање пасворди . За другарки за кои знам дека дечковците им ги знаат пасвордите сум оффлајн бидејки не сакам дечкото нејзин да чита мои приватни работи кои не сум одлучила да ги спделам на него туку на неа
Абе се то во ред, без нарушување на приватност, без гушење се ова се мали сопки на врската.Но девојките зборуваа дека тие веќе ги добиле нивните passwordi, значи направена грешка океј, понатаму, и проблемот беше што се работело за гледање и контакт со една конкретна личност, овде нема што повеќе да се коментира според мене се е јасно.
Zdravo devojkii.... Jas imam eden problem..ustvari neznam dali moze da se nareche problem...ali definitivno mi treba mislenje od nekoj od strana i mislam deka vie bi mi pomognale...vaka...pred tochno edna god..bev vo vrska godina ipol ...prekinav so nego zaso ednostavno gi izgubiv chuvstvata(barem jas taka mislev)..i od togas pominaa 10 meseci i neznam zaso i kako se desi pak da se smiram so istiot..sega sme vo vrska vekje 2 meseci...ama problemot e vo toa shto jas pred 1 mesec definitivno svativ deka nemozam da bidam so nego i deka go gledam samo kako drugar (a i sakam da go gledam kako drugar) ama nemozev da prekinam so nego zaso mu se desi nesho...zzavrshi vo bolnica..i duri pred nekolku dena izleze i doznav deka ima ustv nekoja neizlechliva bolest...i sea rabotata e vo toa shto jas navistina nesakam da prodolzam so nego a neznam kako da mu go kazam toa nesakam da go povredam..a mnogu sakam da ostanam pokraj negoali samo kako drugarka) poradi toa shto mu se sluchi zaso znam deka sum mu potrebna ..ve molam da mi dadete mislenje...fala vi mnogu odnapred.. [mod-kirilica:1xjwzqdc][/mod-kirilica:1xjwzqdc]
Mагдалена,сега не е моментот да му раскинеш,почекај малку да закрепне и внимателно одбери ги зборовите,ако не сакаш да го повредиш.тоа е тоа,штом веќе си решила да е крај
А зошто неможеш да бидеш со него повеќе? Те малтретира? Те тепа? или сакаш да се журкаш дури тој е во постела?..Неќам да звучам сурово ама дали знаеш колку нечовечно си постапила? Ти се присакал друг па си го оставила? па осаменост и носталгија за едно те сакам, и пак на истиот нападна на човек на кој знаеше дека му си слабост.Ехх драга, колку знаеме сите да си играме со чувства, ама кога ќе претераш и ти се јави ваков проблем е тогаш ќе сватиш каква кучка всушност е кармата.Стави се како набљудувач на својот живот.Мое мислење раскинувај му уште денес, дечкото има многу побитни проблеми од колку да се замара со твојте МОМЕНТАЛНИ чувства.А, за тебе..уживај во своите 17 години...
Јас сваќам дека направив многу голема грешка со тоа што повторно се смирив со него..и премногу се каам и многу ми е тешко зошто знам каков идиот испаднав...ама нели луѓе сме грешиме и од тие грешки се учиме...а јас неможам да го вратам времето назад така да сега можам само да пробам да постапам најправилно...а несакам да бидам повеќе со него зашо едноставно јас го сакам него, но не како дечко туку како другар...и сега тој е ок прима некоја терапија..али се средија работите..само што минатата недела излезе од болница и јас мислам дека аако сега прекинам со него тој ќе мисли дека чекав да излезе па да прекинеме (т.е дека сум била со него од сожалување ) несакам тоа да го мисли зошто не е така,а најискрено само за едно ми е мило што бев покрај него во тие моменти зошто навистина ми значи многу..но пак ќе кажам само како другар ...
moze da mi dadete mislenje ve molam i sto da pravam ..Vaka sea eve edna godina i pol zboruvam so eden decko zaedno sme ucele u sredno no vo drugi smeni i preku eden moj drugar se zapoznavme i pocnavme da pisuvame po celi 3 '4 casa pisuvavme i sea isto e taka no ne znam sto misli za mene kako me gleda kako drugarka ili nesto poveke mi kazuva za se istoi jas i ne znam dali me saka ili zosto zboruva tolku mnogu so mene ..ima i edna precka toj drugarot sto ne zapozna mi se pustase u sredno pa mislam deka toj e pricina sto ne gi iskazuva cuvstvata ili se plasi od odgovorot posto i jas se odnesuvam normalno ..dajte mi nkoe mislenje pa ke vi kazuvam uste raboti podetalno.. [mod-kirilica:1pn4xhvg][/mod-kirilica:1pn4xhvg]
Добро да, сите правиме грешки. Ти рече дека 1 и пол година сте биле во врска и сигурна сум дека доболно добро те познава кога лажиш, а кога не, значи можиш се ова да му го кажиш и ќе те свати, уствари нема, ама барем ќе знај дека не си била од сожалување.Ако тие од то страв.Биди решителна овај пат, и не покажувај никаква патетичност така само ќе ми дадеш лажна надеж.И направиго ова што побрзо.Денес maybe.
Многу се плашам да не го повредам...повеќе не мислам на себе ..туку на него и на неговите чувства...многу ми е страв како ќе го поднесе тоа....а многу ми е тешко секогаш кога ќе се видиме да глумам дека се ми е ок а уствари не е така....премногу грдо се осеќам и незнам како да соберам храброст повторно да заастанам пред него и да му го кажам истото (зашо и минатиот пат јас му прекинав...и причината што му ја кажав беше дека ништо не чувствувам за него ) ахххх...
kakva namera ima ? абе маченце додека не разговарате за таа тема -нешто повеќе- не знаеме какви намери има зашто лепо фино не си отидете на кафенце па види како ќе се развива се помеѓу вас. а тоа со другарот не е пречка не може да се рефлектира на твоите избори , ти ако сакаш не се штеди излези си др е фб - разговор , др. е очи во очи
За каква болест се работи поточно? Мене то повеќе ме заинтригира отколку твојте расфрлани чувста. Сега тој мисли дека се е океј со вас , а ти овде се измачуваш? Па на крај краева не сте биле во брак има пострашни работи, што полесно преминват. Едноставно се што пишуваш овде, кажиму го в лице, ваљда досега со твојата лажна заљубеност не го убеди дека животот се состои само од перерутки и виножита.. И не биди погрешна и толку себеобвинувачки настроена, сепак ти чувствуваш, мил тие макар и како другар. Ако е човек што го цени тоа, ќе те свати, ако не е, ќе те мрази некое време и не очекувај пријателство.Но сепак заврши со ова што побрзо зошто сама рече немислиш повеќе на себе, туку на него, зато не го осипувај со лаги, тоа е најболно.
Девојки вака.. дечко ми сака да му објаснам дека го сакам и морам со нешто да му докажам.. па ве молам некој совет.. како .. одиме 7 месеци.. па незнам како ..со што..
Можеш со зборовите зарем не е товолно времето што го поминувам со тебе , тоа што постојано мислам на тебе и тоа што сум со тебе мислам дека е доволен доказ дека те сакам да не те сакав немаше да бидам со тебе.
па он сака нешто да му направам , да му докажам со нешто .. затоа што тој ме запроси.. и јас морам да му направам нешто убаво.. што ке го воодушеви..
Мултиплекс склероза.... Фала ти најмногу за советите зашо навистина многу ми помогнаа..ми требаше мислење од некој од страна..фала уште еднаш