Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. butterfly96

butterfly96 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Епа вака девојки, нова сум на форумов и баш би сакала да се дружиме овде :D
    Потребен ми е совет па ако може да ми помогнете. Неодамна се појави еден дечко што долго време ми се допаѓаше, пред 2 недели 1-рв пат се смувавме на една журка, многу беше загреан секако ми го побара бројот и наредниот викенд излеговме на кафе, но некако не помина најдобро :/. Потоа другиот ден вечерта му пратив порака само за да го поздравам, така и гласеше пораката, но не ми врати (земајки го фактот дека ја пратив во 4 сабајле). Работата е во тоа што многу ми е посебен и не сакaм да го изгубам, незнам што да направам за да го освојам, да го задржам, некако гордоста не ми дава да му се јавам. Помагајтее :)

2. mija23

mija23 Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    имам некој проблем навистина незнам што е несакаат пораките да ми се праќат па дали би ви било проблем ако ми оставите ваше име и презиме во инбокс да ве побарам на фб па таму да ми помогнете во врска со проблемот. ви благодарам

3. Bianca.M

Bianca.M Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9
    Значи вака луѓе ај пак некој совет..Една од најдобирте другарки ми кажа како се боцкала со некој на фб,сакала да му пише незнам што не дека е заљубена во него туку онака само убав и бил.И јас го адднав и овој нешо ми лајкна и ја на него и така ми исполајкна скоро се и ми пиша срциња на зид.И ми пиша на чат и се допишувавме и баш фин мубает фативме..фативме тема за љубов и такви ствари како размислуваме и се тоа многу слични карактер и размислувања имаме и ми вика да се видам со тебе ќе се утепам мубает праење,иначе од иста населба сме.Осеќам дека он е тој што ќе ме сака таква каква што сум..незнам..Пред некое време таа другарката праша еден другар шо мисли за овој и овој и вика не е за тебе..незнам зашо така рече мене ми изглеа ко многу фин,неззнам дали ми мачка очи али ми изглеа ко човек шо ако се заљуби ств знае да сака..Нејќам да бидам неправедна кон неа ама на него да му се свиѓаше до сеа ќе и пишеше нели?Или јас грешам..ств незнам шо да праам..

4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Тој е тој што ќе те сакал дрн дрн... абре аман само сте се допишувале на фб и ништо повеќе, спуштете се малце down to earth. Не велам дека не може да бидне ништо, ама не си гаите вакви надежи уште од старт.

5. macikaaaa

macikaaaa Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ајде и јас да си го кажам проблемот..со дечко ми сме заедно 3 години. Се ни е супер, постојано ми кажува колку ме сака, и тоа не само со зборови туку и со дела. Немавме некои проблеми, карање, расправање итн. И како што велат..мн добро не е на добро пред некој ден случајно ( ни сама незнам зошто) ми текна да го отворам неговиот FB. Има опција activity log и тука можеш да провериш на кого се му ги има посетувано профилите. Кога гледам го проверил профилот на бивша му ( инаку не се пријатели, немаат никаков контакт ниту пак имал некогаш чуства за неа ( врска што траела 1 недела ). Начисто попиздев..значи му се истурив се онака му изнакажав од срце. Тој го негираше тоа на почетокот и на крај призна дека го направил тоа чисто онака..радозналост. Му изнареков се..дури и врската сакав да ја прекинам. Но ајде ми побара последна шанса и му ја дадов. Сега навистина се труди, ми угодува, постојано ми кажува колку ме сака и се е така супер. Но јас сеуште не можам да се помирам со тоа што ми го направи ( додуша повеќе ме повреди тоа што ме излажа отколку тоа што и посетил профил ). Ајде женски помагајте сега, била некоја во слична ситуација? Незнам ни сама како да си помогнам да го пребродам ова... :(

6. Maleckata5

Maleckata5 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    4
    кога еднаш некој ќе те повреди одпосле веќе не е исто...И јас имам проблем со довербата односно со тоа што сум го фаќала на лаги па сега и сам прави работи верувам но не е тоа тоа мала ситница и веднаш се срушува...Со тек на време ќе помине обидисе да не мислиш на тоа биди среќна во тоа што го имаш...А и всуштина ако погледнеш голем дел без разлика женско машко БАРЕМ еднаш ако не и повеќе пати посетил профил на бивши/бивша...Така да мислам дека не треба толку многу со тоа да се замараш кога имаш личност покрај тебе која искрено те сака ;)

На macikaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Macika, вакви ситуации некогаш се смешни, ама некогаш може и да бидат и опасни.
    Зашто смешни и безначајни? Па бидејќи едноставно и во најголем број на случаи навистина се разгледуваат профилите на бившите од радозналост. Сигурно и тебе одвреме навреме те интересира да видиш слики од некој твој симпатија или бивши. Ама тоа и не значи дека ти не го сакаш дечко ти! Тоа е човековата љубопитност.
    Но доколку дечко ти постојано и го гледа профилот на бившата, треба да се замислиш и да си направите еден добар и искраен муабет.
    И да, боли кога ќе видиме дека оној кој го сакаме разгледува слики од други женски. Може не боли гордоста или пак повредени сме што се осмелува да гледа други ама искрено колку па и ние сме светици и никогаш не гледаме други машки?!
    И јас едно време паничев кога мојот ќе погледнеше макар за секунда во друга. Ама со тек на времето се стабилизирав и сфатив дека сите гледаме и дека се додека не заприметам нешто сериозно не треба да се замарам и да бидам очајна.

На macikaaaa и Maleckata5 им се допаѓа ова.
  8. mlad-bitola

mlad-bitola Нов член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    6
    кажетеми како можам да си ја задржам девојката подолг период пошто досега се ми биле кратки врски немам среќа ич , па ај ве молам некој совет како да си најдам девојка ? .. сега немам слободен сум а сакам да си најдам. :o

9. Volsebnicka05

Volsebnicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    90
    излегувај почесто. Вклучисе во друштво кое е по расположено и барем една група на женски имаат позитивно мислење за нив. Биди секогаш достапен (барем за почеток) за некоја женска и ценија, и главното: :!: обидисе да ја насмееш! И секогаш гледаја во очи и ќе бидне ;)
    :hai:

10. mlad-bitola

mlad-bitola Нов член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    6
    хм.. тоа со друштвото малку потешко пошто веќе имам едно друштво али нее-фраерско, туку онака друштво за на кафе,а и нее лесно да најдеш друго друштво , а за да шармирам некоја па досега сум имал доста и женски и мувачки мувачки повекето, али ете сега .. сам :?: Ч)

11. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Еве го дечко ти на Кајгана
    http://www.forum.kajgana.com/threads/Љубовни-проблеми-Потребен-ти-е-совет-Обрати-се-тука.4404/page-1220#post-5751722

На emaD му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Ај ма Билееее пиши уште нешто! :angel:
    Ме изнасмеа! Жими се', Македонија има потреба од психијатри по жител, ова вака не оди! (Смајлиштосекрсти) :lol:

13. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    линкот не излезе ко што треба
    ај да пробам пак
    http://0.mk/1ee92

На DjinTonik, hermosa, Edie.S и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Maleckata5

Maleckata5 Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2013
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    4
    девојки ми треба совет...Синока испаднав со момчето се слушнав со на братми другар тој има девојка сакаа да се видиме да излеземе и јас не сакав толку груба да испаднав им кажав во ред јавете ми се кога ќе стигнете во град...МУ кажав на моето момче за тоа но на него како да не му беше мило...Во град не чекаа другар и другарка...Во близина на кафичот се видовме случајно со другарот на братми беше неговата девојка и еден негов другар одевме во ист кафич...Го приметив дечкоми не му беше тоа тоа почна на девојката да и збори дека сме верени дека сме завршиле во матично и ред такви работи го приметив дека веднаш смени одмнесување...Другарот на братми почна да се зеза демек ќе ме одведел он дома по пат му било тоа...Се заебававме му велев носи ја девојкати не мене , девојка му не изреагира бурно бидејќи тие се таков тип цело време се смеат се шалат...Кога си отидоа другарот со девојка му и другарму останавме со тие што бевме договорени го приметив дека не му е тоа тоа сто пати му реков кажи ми што те мачи тука сум за тебе ако мене не ми се отвориш со кого друг би зборел но и понатаму ми велеше НИШТО НЕ МИ Е!! Во неговите очи приметив дека му се плаче....Кога си дојдовме дома си легнав и јас и он ми рече ќе ти се јавам но го немаше... сабајлево видов едниот телефон беше исклучен но подоцна пробав беше уклучен и сватив дека е станат од спиење,но не ме побара...Му се јавив и му кажав " јас секогаш кога ќе отворам очи прво нешто што ќе направам го земам телефонот да му се јавам,пред да излезам од дома за некаде го земам телефонот да му се јавам,но ти стануваш и не ме бараш каде и да одиш додека не ти се јавам јас незнам дека си излезен но повеќе ни јас нема да го правам тоа " само ми врати "немораш да го правиш тоа"...Ве молам дајте ми некој совет кажете ми што да направам јас искрено го сакам знам и дека тој ме сака на многу начини ми докажал но незнам веќе што да правам...Ве молам помогнете ми

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.094
    малечката,обиди се да дознаеш зошто толку нагло го смени однесувањето?па не е дете јеботе :^) !
    жими се мислите ми отидоа дека имал нешто со девојката од другарот на брат ти,штом толку ја нападнал и бил агресивен кон неа :!: плус му се плачело :o .вака ти правел ли другпат,се лутел и не ти враќал на повици?
    па не си аладин ,нека ти каже што е проблемот.седнете и озбилно разговарајте,вака ништо не бидува.поздрав

16. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Видиш дечкото што убаво си напишал, нема потреба од толку лутење за некоја банална и незначајна работа.

17. artemis

artemis Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    324

Ова го прогласувам за најдобар пост. Многу ме развесели.
    Инаку, предлагам скроз кубење на веѓите, двете пирс на исто место, едната да ослабе 5 кг, или другата да стави.
    П.С. Девојче, не се менувај со сестра ти. Ке дојде друго момче и поубаво, а ти остани ми вака духовита и понатаму.

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    што да правам?

Според мене овде нема никаков проблем на детето како ќе му сака душата така си прави еднаш кај тебе послем кај другаркати итн.и немаше потреба да се отвара нова тема,бидејќи и еден месец не е врска т.е и двата ти биле мувачи ништо повеќе ако толку многу те сака што зошто не дојде кај тебе и не разговарал со тебе?...грешката е во тебе и другаркати под наводници другарка бидејки така ја нарекуваш а немаш право со дечкото нејзин си се мувала карала незнам што па тој пофторно неа му се враќа мозе и таја потполно истото да го тврди како и ти дека тој неа ја сака.

аууууу сега ги видов твоите 13 години :D и муабетот ти одговара на годините па добро бе девојче наместо книга да отворите решавате љубовни смешни проблеми :tmi: :x

19. biljan4e-bileto

biljan4e-bileto Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    4
    чекај не те сватиф...и јас така мислам да си ставиме пирс и двете и да ослабнам веѓите ќе си ги скубам колку нејзи ама таа несака ете како да јго убедам?

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Јас не мислам дека си љубоморна туку дека си болна од љубомора добро бе девојче имаш ти памет?ако ја бендисва тој сестрати нека што да правиме сега коси да искубеме?сестрати се истакнала со некои квалитети а ти сега си очајна,па не треба да се правиш како сестрати туку да седнеш на газ и да поработиш на себе и да имаш свои квалитети по кој луѓето ќе те сакаат почитуваат и ценат а не тука да упеташ глупости и да ја замараш сестрати со глупости па смешна си и очајна наместо да се трудиш да бидиш копија на сестрати,потрудисе да ги поправиш отценките да го загрееш столот и да вложиш во себе па некој тебе лично да те сака таква каква што си и за тоа што си не да живееш сенката на твојата сестра.