Сестра ти ја имаш за цел живот а едно машко иде и пак си оди,затоа пробај да ја исфрлиш таа љубомора од тебе .Како што разбрав ти не го сакаш детето ,го свиѓаш ,па би требало да иде уште полесно.Не ми се допаѓа што сестра ти те нарекува тупа,глупа,проста итн.Би можело тоа и на поинаков начина да се каже.Ех како би сакала да имам една сестра , па се со неа да си делам .
Или biljan4e-bileto малце се зафркава со нас или стварно има проблем во главата, нека се обрати кај стручни лица.
Epa vaka sakam da mi dadete sovet...ima edno momce koe mi e dobar drugar od klas i mngu se druzam so nego no so tek na vreme pocnav da se zaljubuvam vo nego. Otkachen e, se sali, ima dobro srce, i vo horoskop e devica...Mn. mi se zasvigja i ne mozev da izdrzam i mu kazav, no problemot e sto toj saka druga i mi kaza deka ne bi mozel nisto da napravi i deka mn. mu e zal Celata sum skrsena i nemozam a da ne mislam na nego nesakam da mu unistuvam nisto no mnogu sakam da me zasaka, a istovremeno nesakam da mu rasipam nisto so drugata ve molam kazete mi sto da pravam... [mod-kirilica:3l10xkg6][/mod-kirilica:3l10xkg6]
голем проблем значи дечки вака..бившиот кога се запознавме одеше со една моја другарка...која не бевме блиски и сеуште не сме..додека одеа ми имаше речено еднаш за да се шемиме и прифатив бидејки ми се допаѓаше.. потоа кога се скараа,ние се фативме..и одевме скоро 1 месец и се скаравме бидејки тој мислеше дека моите другарки се мешале во врската...и тој почна пак со другарката да оди и пред некој ден се скараа..и во неделата бевме излезени во исто друштво и дојде еден "мувач" мој и ме викна.. и појдов со него...и вечерта кога си појдов дома се уклучив на фб и ми пиша..демек кој ми е дечкото ова она... и после ми рече "само јас знам како ми беше вечервва",бидејки кога се скаравме по 2-3 дека ми рече дека сеуште ме сака.. не знам што да правам..мислам дека сеуште го сакам кажете ве молам... позз
девојче имаш само 15 години дај опушти се,ќе си најдеш друг симпатија .момчето било искрено кон тебе ако трчаш по него само ќе се понижиш .остани си другарка со него одбегнувај да си фантазираш и немој погрешно да ги анализираш неговите наивни зборови или постапки,за кои вљубеноста те заслепува .има време за љубов,сега уживај во најубавите години си
Toa i probuvam da go napravam, da osatanam drugarka so nego no otkako mu go kazav toa toj se poveke mi se chini kako da me odbegnuva duri i mnogu retko zboruva so mene :/ [mod-kirilica:2ntjxsei][/mod-kirilica:2ntjxsei]
Лага значи вака..имама речиси 17 години и имам врска од 11 месеци пред околу 1-2месеци раскинавме и јас излегов со друг и тој со друга..но потоа пак се погодивме.Бев многу среќна со него ми кажа дека излегол со друга само за да ме направи љубоморна(како и секое машко).пред неколку недели бевме кај него дома и му реков да го отвори неговиот фб.Кога го отвори што да видам пишувал со другарките на момичката со која излезе ги прашувал како е дали ќе излава и слични работи,се испокаравме и бев многу разочарана од него(бидејќи до сега не ме повредил на никаков начин) сега сака да се погодиме и да сме пак заедно но како да му верувам? ве молам за совет не знам што да правам.
Девојкии... не е којзнае колкав проблем .. амаа незнам што да правам.. по природа сум голема манијачка.. секое момче што ке пројде покрај мене не поминува неодгледано ... од цел град мии се допаднаа само 4 момчиња... беа 5 .. ама едниот замина ии сега се 4-ца .. хахах малку е чудно ама тоа е... е вака... едниот учи со мене .. ни рецка не ми удира .... ... другиот го знам од пред 3 недели ама не сме многу блиски .. ама тојј е прекрасен.. и во карактер и во изглед и во се .. .... третиот е многу поголем од мене 11год. амаа затоа е прекрасен.. згора на се доктор и заинтересиран е за мене ... .... а четвртиот не е ништо посебен.. но многу напнува ии штознаем.. почнува да ми се допаѓа... кого да одберам.. на кого да му се вметнам под кожа.. хихих знаем чудно дека е .. и дека може не треба овде да го пишем ама ете ...ако треба преместите го постов
соодветна е темата не грижи се.па мораш некому да му дадеш шанса,штом има и заинтересирани за тебе .излези со оној најмногу ти се допаѓа ,не само физички туку и карактерно.
и јас гласам за 2 1-рецка не ти става 3-е постар уствари мн стар за тебе 4-ти оставил впечаток оти мн напнува не си го ти приметила
помошшш! здраво дечки... се надевам ќе ми дадете некој совет.. се заљубив во една машко кој е поголем од мене 2 години.. се мерка со една моја другарка која има дечко.. машково значи е ептен топ,убав и незнам што да правам другарками знае дека ијас го бендисувам а ти таа го бендисува ве молам помош
Девојки направив нешто но незнам колку е исправно ќе побарам ваше мислење...Со мојот дечко за 3дена правиме година и месец...Го фатив како крие работи од мене се скаравме поради фб и го деактивиравме и двајцата дознавам дека се пуштил на 6 месецов и не ми кажа синоќа се ѕвереше во бившата да види со кого оди,сабајлево ми пукна и му кажав и за фб и за тоа со бившата но тој почна да се расправа со мене дека сум зборела со некој што он ги мрази и на крај му докажав дека греши и дека тој број што го видел е негов...Не сакам крај на оваа врска но сакам да свати што губи...Секој мој чекор тој го знае се што ми се случува се што правам се знае...Се правам за него и во интимни односи и во психички настојувам да го задоволам,но тој ми вели АКО ПРЕКИНЕМЕ ЌЕ СВАТИШ ШТО ГУБИШ..Не го сакам крајот но му реков САКАМ ДА СУМ МАЛКУ САМА ДА СВАТАМ ШТО САКАМ ШТО ЧУСТВУВАМ ВО ШТО ВЕРУВАМ КОЛКУ ТИ ВЕРУВАМ ШТО ИМАМ ПОКРАЈ МЕНЕ...Незнам колку правилно постапив во последно време многу се караме и неможам веќе да издржам ја сакам оваа врска знам дека и тој ја сака но неможам повеќе со расправии,незнам дали постапив добро што ставив пауза на оваа врска...
Зна4и според мене добро си направила затоа што самата кажа крие од тебе работи,се пуштал на други,гледал во бившата,зарем мислиш дека би требало сеуште да бидеш во врска со него,дали за тебе тој претставува де4ко во кој ти имаш целосна доверба и дали си сигурна дека он тебе те сака на ист на4ин како и ти него и сака да бидете во врска онолку колку ти што посакуваш..Зна4и заклу4ок ќе видиш како идат работите додека сте на пауза затоа што можеби ова што си го направила ќе ти покаже каков е он навистина,можда одма ќе по4не со други да испаѓа,да не ти обрнува внимание тебе (иако сте на пауза треба да ти биде верен)Можеби пак ке ти докаже дека навистина те сака и вредиш за него и дека несака да се разделете..Зна4и она што си го направила е ОК сега останува само да 4екаш да видиш како ке те4ат работите поззз па пиш да видиме што ќе биде